Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Bende dün akşam mail atmıştım. Az önce yanıt geldi. Klasik autoreply maillerinden ama mailin altında en azından bir kişinin adı var. Sanki incelemişler ve duruma uygun maili bulup yapıştırmışlar gibi. Beklemeye devam..


  • @ahmetdacic cevap olarak ne dediler? Size talep de mi gelmedi?


  • @ismailbaril 1 Haziran a az kaldı talep istemeleri, 1 aya gelebilir size talep.


  • Sn @gucarslan mülâkat ne sırasına göre veriliyor? Case no ya göre olmadığını görüyoruz, onay tarihine göre de değil çünkü daha önce onay alanlar var. Bütün yetki şu an KCC ye bırakılmış gibi görünüyor. Sanki current olanlardan istediklerini seçiyorlar gibi... Konsolosluğun dv sürecinde etkisi ne? Daha doğrusu konsolosluk mu mülakata alacağı kişileri seçiyor yoksa KCC mi konsolosluğa şu kişilere randevu verin diyor?


  • @ayla-can evet, mayıs ayının sonlarına gelmelerine rağmen bana da talep maili gelmedi.

    Mail aşağıdaki gibi başlıyor.

    Your DS-260 has been processed. You should have received, or will soon receive, an email from the Kentucky Consular Center giving you instructions to complete in order for your case to continue processing. Please follow the instructions in the email. Interviews are ……

    The Kentucky Consular Center has received your documents. Please allow time for processing of your documents. Documents are processed in numerical order, based on lottery rank number. Once KCC has processed your documents, we will let you know if anything is missing or if we have received everything needed.

    ……..

    İkinci paragraf dolayısıyla biraz ümitlendim. Dokümanları almışlar sanırım diye düşünüyorum.. ama ilk paragrafta da biz size ne gerekiyorsa adınları söyleyeceğiz diyorlar. Kafalar yine karışık yani. Direkt onay maili gelirse güzel olacak.


  • @ahmetdacic evet ds260 işlenmiş, belgelerinizi de almışlar. Dediğiniz gibi ümit verici ve evet direkt onay maili gelir inşallah.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ayla-can, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Sn @gucarslan mülâkat ne sırasına göre veriliyor? Case no ya göre olmadığını görüyoruz, onay tarihine göre de değil çünkü daha önce onay alanlar var. Bütün yetki şu an KCC ye bırakılmış gibi görünüyor. Sanki current olanlardan istediklerini seçiyorlar gibi... Konsolosluğun dv sürecinde etkisi ne? Daha doğrusu konsolosluk mu mülakata alacağı kişileri seçiyor yoksa KCC mi konsolosluğa şu kişilere randevu verin diyor?

    DV2022 için konuşmak gerekirse, kimse bilmiyor!
    ama görünen o ki cut-off içinde, onay tarihine göre gidiyorlar.

    evrak taleplerini / onaylarını bile cn sırasına göre yapmayan bir kurumun, mülakatı normal şekilde dağıtmasını beklemek de sanki yanlış. bu sene kcc'nin işleyişini anlamak gerçekten çok zor.
    en doğru çıkarımı, dağıtılacak ilk toplu mülakatlarda göreceğimizi düşünüyorum.

    Konsolosluğun dv sürecinde etkisi ne? Daha doğrusu konsolosluk mu mülakata alacağı kişileri seçiyor yoksa KCC mi konsolosluğa şu kişilere randevu verin diyor?

    aslında çok fazla etkisi var. konsolosluk, mülakat yapmaya hazırım, bana dv mülakatı gönder dediğinde aslında kcc, elinde hazır olan dosyaları, konsolosluğun belirttiği slot adedine göre gönderiyor. buradaki kapasite tamamen konsolosluk tarafından belirleniyor ve boş slotları doldurmak da kcc'nin görevi. ama bunu nasıl yapıyor işte orası muamma. DV2022'ye kadar hep cut-off içinde, onaylanmış, cn sırasına + onay tarihine göre giderken şimdi bambaşka şekilde ilerliyorlar.

    konsolosluk, verilecek mülakatların özelliğini seçebilir, tıpkı DV2021 sürecinde "sadece TC doğumlu TC vatandaşlarına mülakat verilmesi" gibi ya da tamamen belirli, spesifik bir dosyayı kcc'den talep etmesi örneğindeki gibi.

    söylediğim gibi, bir sonraki toplu mülakatta bunu anlayacağız.
    umarım o mülakatlar cut-off içinde, onaylı herkesin mülakat alacağı şekilde olur.


  • Kcc ye dosya durumumuzla ilgili mail atarken konu kismina sadece case number yazmak yeterli mi? KCC basliginda case number / Unlock request seklinde ornek verilmis form acma istegi icin.
    Sadece bilgi almak istedigimizde konuda bunu belirtmeli miyiz? Info request gibi @gucarslan


  • Agustos ayinda evrak talebi ile evraklarimizi gönderdik .24 eylulde evraklarin eksik gonderildigine dair mail aldik.tekrar gonderdik evraklari.3 Aralikta onay gelmeyince evraklarımızin durumuyla ilgili tekrar mail attik.Gelen cevapta esinizin ve cocuklarinizin pasaport belgeleri eksik diyordu.halbu ki hepsini tek maille gonderdik.bu durumla karsilasan baska arkadaslar var mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mia aşağıdaki linkin birinci sayfasında gösterildiği gibi her bir bireyin her evrağı için case number sonra evrağın isimleri tek tek yazarak gönderdiniz mi acaba bir de bu şekilde göndermeyi deneyiniz
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/4299/dv2022-mülakat-deneyimleri?page=1

    Ornegin; dosya numarasi 2022EU1 olan Mustafa Kemal Olmez adli kisinin pasaportu su sekilde isimlendirilmeli:

    2022EU00000001_Mustafa_Kemal_Olmez_Passport.pdf


  • Merhaba arkadaşlar bu sabah Kcc ye mail atmıştım ne zaman mülakat alacağım diye az önce böyle bir mail geldi.
    Thank you for your inquiry.
    Your case number is now current for interview processing. Once the interview date has been scheduled, you will receive notification via email to check https://dvprogram.state.gov. If you need to make changes to your DS-260 you should contact the consular section where you will be interviewed, or bring the information about your changes to your interview appointment. Because your case is ready to be scheduled, KCC can no longer unlock your application.
    burdan ne anlamalıyım. Siteyi kontrol ettim mülakat günüm yazmıyor.


  • @ayvalik10 aynen bu sekilde gonderdik.Belgelerin Hepsini tek mailde mi yoksa her kisi icin ayri maille mi göndermeliyiz.


  • @beyc Hele azıcık sabret dendiğini anlamalısınız.

  • ⭐⭐⭐

    @beyc, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba arkadaşlar bu sabah Kcc ye mail atmıştım ne zaman mülakat alacağım diye az önce böyle bir mail geldi.
    Thank you for your inquiry.
    Your case number is now current for interview processing. Once the interview date has been scheduled, you will receive notification via email to check https://dvprogram.state.gov. If you need to make changes to your DS-260 you should contact the consular section where you will be interviewed, or bring the information about your changes to your interview appointment. Because your case is ready to be scheduled, KCC can no longer unlock your application.
    burdan ne anlamalıyım. Siteyi kontrol ettim mülakat günüm yazmıyor.

    Sn @beyc , "Bundan sonra sizin dosyanızı biz açamayız, eğer açtırmak isteseniz mülakat alacağınız konsolosluğa başvurun" diyorlar. Bu sizin için iyi bir haber. Her an Ocak ayına mülakat emaili alabilirsiniz.


  • @smartcells gecistirmek icin boyle bir sey soylenmis olabilir mi acaba?


  • @gulyc Merhabalar. Bu konuyu iki ayrı yer ile görüştüm. İlki tabiki KCC. KCC’den aldığım cevap çok üstün körü bir açıklamaydı. “If you have a child who has turned 21 since the time of your original entry, you must discuss this matter with the consular officer at the time of your interview to determine his or her eligibility based on CSPA Regulation” (CSPA regülasyonuna bağlı kalmak kaydı ile bu konuyu olası mülakat esnasında ilgili büyükelçilik görevlisi ile görüşün) şeklinde oldu. CSPA uygulamasına göre Kabaca DV2022 kazananları için 7 aylık bir kredilendirme var. Bu durumda çocuğunuz Kasım 2021 de 21 yaşını doldurduysa Haziran 2022 tarihine kadar mülakat almanız durumunda başka ilave bir işlem yapmadan sorunsuz bir şekilde vizenizi alıyorsunuz.
    Diğer görüştüğüm yer ise Newyork’ta bir göçmenlik avukatı. O da CSPA yı aynen teyit etti. İlave olarak yaklaşık 7 aylık kredilendirme bitse bile yine mülakat esnasında büyükelçilik görevlisine verilecek bir dilekçe ile ( Tier uygulaması, current olunduğu halde KCC tarafından zamanında evrak onayı verilmemesi ve yine current olunduğu halde Büyükelçilik tarafından zamanında mülakat tarihi verilememesi gerekçe gösterilerek) talepte bulunulabileceğini ve yüzde 99 luk bir oranla kabul gördüğünü belirtti.
    Yine avukat tüm bunlara rağmen aksilik olursa (b) planı olarak F2B vizesi ile çocuğunuza green card talep edebilirsiniz dedi.

    Açıkçası tüm bunlardan sonra çok da dert edilecek bir durum değil diye düşünüyorum. Umarım aydınlatıcı olmuştur. Size ve ailenize bol şanslar dilerim.

  • ⭐⭐ Yasaklı

    Dv2021 talihzedeleri ve dv 2022 kazananları için işlemler başladımı acaba


  • @sadıkkurtoglu ahahahahah ilk okuduğumda direk böyle anladım bende ama yinede sorayım dedim sizlere 😃


  • @smartcells inşallah darısı hepimizin başına heyecanla bekliyoruz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mia aynı maille gönderilecekti sizde sorun yok şimdi istenilen evrakları tekrar gönderin ama pasaportları jpeg yani resim olarak hem de pdf gönderin artık gelmedi demesinler bu arada maile daha önce attığınız mailin tarihini de atın ki garanti olsun
    Resmi kurum maillerinde toplam ek boyutu sınırı vardır siz de ilk mailde evrak çokluğundan velki bu sınırı geçtiniz ondan göremediler sana yazdığım linkte şöyle bir ibare var belki ona takıldın

    Gonderebileceginiz email boyutu maksimum 30 MB, eger taranan belgeler 30 MB'tan fazla tutuyorsa birden fazla email seklinde gondermelisiniz (her seferinde dosya numarasini email konu bolumune yazmalisiniz).


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

63
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum