Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

E2 Vize Örnekleri, Yatırım Miktarları ve Şirket Tipleri

Yatırımcı ve Tüccar Vizeleri (E1/E2)
230 72 46.1k 65

• @denizci10 Aslında öyle yapmayı düşünüyorum ama Türkiye’den tek seferde halledip 5 yıl kafa rahat olsa dahamı iyi olur diye düşünmüyor değilim.O konuda tam karar veremedim hala.

• @Ozzyavuz, içinde söyledi: E2 Vize Ornekleri, Yatirim Miktarlari ve Sirket Tipleri

@denizci10 Aslında öyle yapmayı düşünüyorum ama Türkiye’den tek seferde halledip 5 yıl kafa rahat olsa dahamı iyi olur diye düşünmüyor değilim.O konuda tam karar veremedim hala.

Ben şöyle sordum kendime; 5 yıl vize alacağım diye 100 bin doları heba edebilir miyim? Cevabım hayır oldu. Çünkü tek mermim var. Red alırsam bir daha ne turist vizesi alabilirim ne de o kadar parayı toplayabilirim. Ondan siz de kendinize bu soruyu sorun ve ona göre hareket edin derim.

• @denizci10 Muhtemelen son kararım o şekilde olur zaten konsolosluklar E-2 mülakatı vermiyor şu an birkaç ay sonra ne olur bilinmez randevu verse bile çok ileri tarihe verir 2 yıldır çok dosya birikti.

• Ben de yatırımcı vizezsi ile gitmek istiyorum, daha önce Amerika'da 5 sene yaşadım F1 vizesi ile şimdi E2 için düşünüyorum ama iş ile ilgili olarak hergün planlarım değişiyor. Franchise alma düşüncesi daha uygun gibi duruyor. Pek Franchise veren firmaları nerden bulabiliyoruz?

• Merhabalar,
    Amerika’ya WAT ile giden sonrasında öğrenci statüsüne geçen bir arkadaşım öğrenciliği devam ederken yaptığı birikimi kullanıp ardından finance ederek 2 tane pickup truck denen araçlardan aldı. Şu an bu araçları kiraladığı trailer lar ile spor araba, klasik araçlar vs. taşıma işi için kullanıyor. Sizce aldığı araçları yatırım olarak gösterip (bildiğim kadarıyla araçlar 140k civarında ediyor) E2 statüsüne başvurabilir mi? Ya da sizin bildiğiniz şöyle yapsa daha sağlıklı olur dediğiniz bir yol var mıdır?
    Öz kardeşim gibi sevdiğim bir arkadaşım olduğu için ve başını kaldırmaya vakti olmadığını bildiğim için destek olmak amaçlı biraz araştırma yapıyorum.
    Bu yüzden sizlerden gelecek bilgi ve deneyimlere ihtiyaç duymaktayım.
    Teşekkür ederim.

• @Eshotcan Şu siteyi inceleyiniz, danışırsınız, güvenilir bulursanız devam edersiniz. Bende E2 vizesi için sermayeye göre seçilecek bir franchise'ın daha iyi bir başlangıç olacağını düşünüyorum.

https://www.visafranchise.com/tr

• @DonTurcos teşekkürler. inceleyeceğim.

• @senkromec, içinde söyledi: E2 Vize Ornekleri, Yatirim Miktarlari ve Sirket Tipleri

Merhabalar,
    Amerika’ya WAT ile giden sonrasında öğrenci statüsüne geçen bir arkadaşım öğrenciliği devam ederken yaptığı birikimi kullanıp ardından finance ederek 2 tane pickup truck denen araçlardan aldı. Şu an bu araçları kiraladığı trailer lar ile spor araba, klasik araçlar vs. taşıma işi için kullanıyor. Sizce aldığı araçları yatırım olarak gösterip (bildiğim kadarıyla araçlar 140k civarında ediyor) E2 statüsüne başvurabilir mi? Ya da sizin bildiğiniz şöyle yapsa daha sağlıklı olur dediğiniz bir yol var mıdır?
    Öz kardeşim gibi sevdiğim bir arkadaşım olduğu için ve başını kaldırmaya vakti olmadığını bildiğim için destek olmak amaçlı biraz araştırma yapıyorum.
    Bu yüzden sizlerden gelecek bilgi ve deneyimlere ihtiyaç duymaktayım.
    Teşekkür ederim.

@crazycells Bu konu hakkında bilgi paylaşımı yapabilir misiniz?

• @senkromec ilk firsatta donus yapacagim. :thumbs_up:

• @crazycells teşekkür ediyorum. Dönüşünüzü bekliyorum 😊

• iş fikirlerinizi de yazabilirsiniz bence burada..?? yatırım yapmak isteyenlere yol gösterici olur. özellikle orada yaşayan arkadaşların orada ihtiyaç olarak düşündüğü işleri bize söyleyebilirler.. cok faydalı olur diye düşünüyorum

• ⭐⭐⭐

@Ozzyavuz merhaba, sizin süreciniz ne durumda suan, herhsngi bir işleme başladınız mı

• @denizci10 bence yanlis bir dusunce sekli bu. 2 yillik almaniz durumunda acil bir durum da dahi ulke disina cikis yapamiyorsunuz. Cikarsaniz statunuz dusmus oluyor. Ayrica 1 sene sonrada green card alirsiniz demissiniz onu nasil alicaklar anlamadim. Herhalde cekilis cikabilir anlaminda dediniz. E2 yatirimini mumkunse 5 yillik olarak turkiyeden almak cok daha mantikli bir hareket. Ben oyle yaptim sahsen. Sorulariniz varsa yardimci olmaya calisirim.

• @kirik merhabalar. Buyuk ihtimal ile oncesinde yatirim yapip o paralari harcadigini sonrasinda da harcadigin o paralarin kaynagini gostermeni isterler. Ancak onemli olan nokta nereden basvuru yapacagin. Amerikadan mi yoksa turkiyeden mi. Cunku ikisi icinde farkli miktarlar konusuluyor. Kolay gelsin.

• @Ozzyavuz merhabalar. Oncelikle umarim her sey istediginiz gibi olur. Sorulariniza kisaca cevap vereyim hemen. Ingilizce konusmak zorunluluk degil ama benim avukatimin demesine gore ingilizce bilmeniz cok onemli. Cunku oraya bir yatirim yapacaksiniz ve dilini bilmediginiz bir durumda burada isleri halletmeniz imkansiza yakin. O yuzden bence mutlaka bu surecte ingilizcenizi gelistirmeye yonelik calismalar yapin. Mulakatta sorulan sorular goreceli. Ama genel olarak size isiniz hakkinda , nasil gelistireceginiz hakkinda sorular soruyolar. Business planinizin cok iyi ve saglam olmasi lazim. Para kaynagini cok seffaf bi sekilde sunmaniz lazim. Mesela amerikadaki avm lerde stand acmaktan bahsetmissiniz. Bu durumda onceden geliceksiniz. Bu yerlerle sozlesme imzalayip para yatirimi yapicaksiniz uc hanelilere yakin. Sonra avukat size tr den gorusme icin randevu alicak vs vs. Red almaniz durumunda da yaptiginiz yatirimi birine satabilirsiniz ama umarim o sekilde bisi olmaz. Kolay gelsin.

• @egesahinkaya cevabınız için teşekkürler. Süreci biliyorum ama şu an sizin süreciniz gibi değil işler. Randevular geç veriliyor konsolosluktan. Ayrıca tek şans çekiliş değil greencard için orada sponsor şirketler bulmaya çalışacağım elimden geldiğince ben onu kast etmiştim. Sorularım var size ama mümkünse 20 Mayıs ta eşimle beraber San Diego ya geldiğimizde frozen yogurt yerken sormayı tercih ediyorum. Sizin için de uygunsa tabi.

• @egesahinkaya Ege Bey Selamlar, Golden Spoon La Lesa sanırım, videonuzu youtube'da izlemiştim. İşlerinizde başarılar diliyorum.

• @dkn aynen dogrudur. Cok tesekkur ederim. Daha iyileri sizlerin olsun umarim.

• @denizci10 dogrudur surecle ilgili elbet degisiklikler olmustur. Buyrun tabii ki ne zaman isterseniz , elimden geldigi kadar yasadiklarimizla ilgili konulari ve deneyimlerimizi paylasirim. Kotu polis olmak istemem ama sponsor firma bulma isleri de maalesef artik eskisi gibi degil ama umarim sizin icin en kolay ve hizli sekilde hallolur. Iyi gunler.

• @egesahinkaya teşekkürler davetiniz için. Bize kötü polis de lazım. Gerçekleri söyleyecek. Neyse gelince detayları görüşürüz.

Benzer Başlıklar

• E2 statüsü ile Green Card başvurusu yapmak mümkün mü?

Taşındı Yatırımcı ve Tüccar Vizeleri (E1/E2)
    13
    0 Oy
    13 İleti
    2k Bakış
    Ceren HeraC
    @crazycells yorumunuzdan yola çıkarak EB-2 vizesine kimler başvruabilir diye internete bakayım dedim. Eğitim durumunun dışında "individuals who possess exceptional ability in the sciences, arts, or business."şeklinde yazılmış ama bu exceptional ability'nin açıklaması yapılmamış hiç bir yerde. Buna dair bilginiz var mı acaba? çok ucu açık gibi geldi bu kriter. teşekkürler.
  • E2 Vizesi ile franchise olarak iş kurmak

6
    1 Oy
    6 İleti
    2k Bakış
    C
    @BERKE-Güngöroğlu e2'yi elçilikten almanızı şiddetle öneririm. 5 sene verilir ve istediğiniz gibi ülke dışına çıkabilirsiniz. Statü değişikliğiyle çıkamazsınız. 5 senelik vize bittiğinde tekrar başvurmanız gerekir elçiliğe -ki verginizi vs. veriyorsanız bir sıkıntı çıkmaz-. E2 vize sahibinin eşi istediği yerde çalışabilir(work authorisation alacaksınız ama). Lakin şirket green card için sponsor olur mu bilmem. Çok şirket yapmıyor bunu. e2 vizesiyle vatandaşlık almanın tek yolu bu vizeyi bir şekilde greencard'a çevirmektir. Yatırımla green card'a çevrilebilir(işleriniz iyi giderse x milyon dolar ile yatırımcı green cardına çevirirsiniz), ya loto çıkar, ya da eşiniz sponsor bulur green carda çevirir, siz oradan alırsınız lakin çok uzun bir bekleme süresi var bunun.
  • E1 ya da E2 vizesinde Amerika vatandaşı ile ortaklık.

5
    1 Oy
    5 İleti
    993 Bakış
    H
    Teşekkür ederim. @crazycells
  • 1 Oy
    24 İleti
    3k Bakış
    serelS
    @mojitomango statü değişimi için Amerika içinde bulunmak gerekiyor. Eşinizin turist vizesi yoksa statü değişimi yapamaz, konsolosluktan E2 VİZESİ almanız gerekir.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

11

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k