Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @sinobjk , @neoculus çok güzel haberler, herşey yolunda gider umarım 🙏
    Bizim de DQ tarihimiz 2 Ekim 2020, inşallah bize de yakında gelir.


  • Öncelikle herkese merhaba,

    Aralık ayı için randevu onayı alanlara bol şanslar dilerim umarım her şey gönlünüze göre olur.
    Gruba yeni üye olduğum için eğer soracağım sorular tekrara düşüyorsa affola😊
    Evrak onayım Ağustos 2021 (EB kategorisi), sizce randevu onayı ne zamana gelir?( 2 kez NVC’den 60 gün içinde iletişime geçeceğiz emaili geldi.)
    Bir de öncelik ve evrak onay tarihlerinden hangisine göre randevu veriliyor?

    Şimdiden zaman ayırıp cevap yazan herkese teşekkür ederim.


  • @biyo evrak onay tarihine gore randevu veriliyor. Benim evrak onay eylul 2020 di aralik 2021 de randevu aldim. Duz bi mantikla yurumuyor randevu isi cunku diger randevu alanlara gore hesapladigimda subat ya da mart 21 de randevu bekliyordum. 3 ay once randevu geldi. Net bise solemek zor ama tahminim kisa surmeyecegi yonunde.
    Nvc den gelen mail otomatik bir mail randevunuz gelene kadar her 60 gunde bir gelecek.


  • @sinobjk cevabınız için teşekkür ederim. Benim evrak onay tarihim 2020’deki kapanmaya denk gelmedi diye iyimser düşünüyordum . O halde bir yıl gibi bir süreyi düşünmek lazım. Umarım hiç zorluk çekmeden vizenizi alırsınız, şimdiden hayırlı uğurlu olsun.


  • daha önce maille randevusu gelen arkadaşlara bir sorum olacak. https://ais.usvisa-info.com/ sitesinde kayıt yapmam ve mülakat ödemesini yapmam mı gerekiyor ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sinobjk, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)

    Merhaba. 27 aralık tarihine randevumuz geldi. DQ eylul 20. Bekleyen herkese gelmesi dilegiyle …

    gozunuz aydin. iyi haberlerinizi bekliyoruz 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @neoculus, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)

    Merhaba benim de 27 aralik a randevu geldi. DQ benim de eylul 2020 idi. Martta bekliyorduk 3 ay once gelmis gibi oldu umarim bekleyen hekrese hizlica randevular gelir

    gozunuz aydin,
    iyi haberlerinizi bekliyoruz 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sinobjk, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)

    daha önce maille randevusu gelen arkadaşlara bir sorum olacak. https://ais.usvisa-info.com/ sitesinde kayıt yapmam ve mülakat ödemesini yapmam mı gerekiyor ?

    Mulakat tarihi otomatik geliyor zaten gocmen vizeler icin; ama hala PTT'nin pasaportu teslim edecegi adresi secmek icin hesap olusturmaniz gerekiyor.

    Ayrica DS-260 formunu doldurmadan hemen once $345 odeme yaptiniz mi? Eger yaptiysaniz zaten bir daha odeme yapmaniza gerek yok. Eger odeme yapmadiysaniz mulakat zamani konsoloslukta odemeyi yapacaksiniz.

    Bunun disinda ayri bir ucret odemenize gerek yok.


  • @crazycells cevap için teşekkür ederim. tüm süreci bana sponsor olan firmanın avukatı yönetti. ds 260 dan önce bişe ödedi mi bilmiyorum. çokta dert deil yanımda götürürüm gerekirse öderim ( 5 yasında ufak cocuklardan da 345 alıyosalar bende 2 bebe var bide hanım 1380 dolar eder oda 20 bine tl ye yakın eder şaka gibi resmen 😃 )
    kayıt için bana gelen mailde mailin cc sindeyim bilgi bana ana mail avukata gitmiş gözüküyor. ais kaydında ds260 numarası dışında birde dosya numarası soruyor. dosya numarası gelen mailin konusunda yazar diyor. mailde de tüm içerigi göremezsiniz mail size bilgi amaclı gelmiştir diyor. sanırım avukata giden mailde. sacma sapan bir iş. avukata ulaşmam cidden problem bakalım nasıl olacak. gereksiz detaylarla bogdum sizi kusura bakmayın fakat herkesin yaşadıgı bir durum deildir diye tahmin edip paylaşmak istedim.


  • Merhaba, acaba Ankaradaki konsolosluk interview unden en az kac gun once saglik muayenesini yaptirmis olmak gerekiyor? Istanbulda yasadigim icin konsolosluk mulakatindna 3-4 gun once ankaraya gidip saglik muayenesini de yaptirsam sorun olur mu? 27 araliktaki vize mulakati icin 23-24 aralikta saglik muayenesi yaptirmak sorun olur mu gec olur mu?


  • @neoculus 2 15 yas araligi cocuk varsa en az 2 is gunu yaziyo doktorun sitesinde yoksa dediginiz tarihlerde sorun olmaz


  • @sinobjk cok tesekkurler 🙏

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sinobjk, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)

    @crazycells cevap için teşekkür ederim. tüm süreci bana sponsor olan firmanın avukatı yönetti. ds 260 dan önce bişe ödedi mi bilmiyorum. çokta dert deil yanımda götürürüm gerekirse öderim ( 5 yasında ufak cocuklardan da 345 alıyosalar bende 2 bebe var bide hanım 1380 dolar eder oda 20 bine tl ye yakın eder şaka gibi resmen 😃 )
    kayıt için bana gelen mailde mailin cc sindeyim bilgi bana ana mail avukata gitmiş gözüküyor. ais kaydında ds260 numarası dışında birde dosya numarası soruyor. dosya numarası gelen mailin konusunda yazar diyor. mailde de tüm içerigi göremezsiniz mail size bilgi amaclı gelmiştir diyor. sanırım avukata giden mailde. sacma sapan bir iş. avukata ulaşmam cidden problem bakalım nasıl olacak. gereksiz detaylarla bogdum sizi kusura bakmayın fakat herkesin yaşadıgı bir durum deildir diye tahmin edip paylaşmak istedim.

    CEAC sayfaniza girin, DS-260 formuna giris linkinin oldugu ana sayfaya... zaten eger odemisseniz orada gormeniz lazim 👍

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @neoculus, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)

    Merhaba, acaba Ankaradaki konsolosluk interview unden en az kac gun once saglik muayenesini yaptirmis olmak gerekiyor? Istanbulda yasadigim icin konsolosluk mulakatindna 3-4 gun once ankaraya gidip saglik muayenesini de yaptirsam sorun olur mu? 27 araliktaki vize mulakati icin 23-24 aralikta saglik muayenesi yaptirmak sorun olur mu gec olur mu?

    Sorun olmaz. Daha anlasilir olsun diye sayin @Sono 'nun hazirlamis oldugu gorseli ekliyorum...

    alt metni


  • Öncelikle merahablar. Foruma hem işlerimden hemde göçmenlik dosyamda ki yoğun işlemlerden dolayı uzun süre giremedim. PWD belirlendi. Recruitment süreci tamamlandı. Labor Certification onaylandı. Şu anda işverenim I-140 dilekçesi ve belgeler sürecinde. Ancak işverenimle aramızda netleştiremediğimiz bir durum söz konusu. Biliyorsunuz ki I-140 formunda bir takım kategoriler var. İşverenin iş için istediği gereklilikler ve sizin özgeçmisiniz titizlikle değerlendirilerek bu kategori belirleniyor. Burada yapılacak yanlış seçim dosyanın iptaline neden olabiliyor. Bu kapsamda öğrenmek istediğim can alıcı nokta şu;
    İşverenim Labor Certification da minimum eğitim seviyesini Master belirtmiş.
    Eb2 kategorsinde minimum eğitim seviyesi Master.
    Eb3 Professional kategorisinde minimum eğitim seviyesi Bachelor's.
    Ben şimdi benim Master eğitim seviyem ile EB3 Professional kategorisine başvurma hakkım var mı?
    Yani USCIS yetkilileri senin eğitimin Master o yüzden EB3 kategorisinde başvurunuzu kabul etmiyoruz diyebilir mi?
    Bir kaç günden beri inanın bu konuyu netleştiremediğimiz için uykularımız kaçtı.
    Şimdiden yardımcı olabileceklere saygılarımı sunuyorum.
    Saygılar


  • @honourozdemir Merhaba, benim dosyamda da benzer bir durum oldu. Benim eğitimim doktora, fakat iş ilanında lisans hatta lise+3 yıl deneyim aranıyordu. EB-3 kategorisinde oldu. Her aşamayı sorunsuz geçtik randevu bekliyoruz. Avukatın aktardığı kadarıyla burada en önemli şey başvurulan kategoride yer alan pozisyonun gerektirdiği brüt maaşı sponsor olan firmanın ödeyebilecek finansal durumda olması. Ve sizin eğitim ve deneyim olarak minimum gereklilikleri karşılıyor olmanız. Benim tecrübe ettiklerim bunlardı, umarım süreci sorunsuz tamamlarsınız.


  • @biyo çok teşekkür ediyorum cevabınız için. İnanın çok sıkıntılı bir süreç.
    Her aşamasında stres içeriyor gerçekten. 😵💫
    Çok Teşekkürler


  • @biyo, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)

    @honourozdemir Merhaba, benim dosyamda da benzer bir durum oldu. Benim eğitimim doktora, fakat iş ilanında lisans hatta lise+3 yıl deneyim aranıyordu. EB-3 kategorisinde oldu. Her aşamayı sorunsuz geçtik randevu bekliyoruz. Avukatın aktardığı kadarıyla burada en önemli şey başvurulan kategoride yer alan pozisyonun gerektirdiği brüt maaşı sponsor olan firmanın ödeyebilecek finansal durumda olması. Ve sizin eğitim ve deneyim olarak minimum gereklilikleri karşılıyor olmanız. Benim tecrübe ettiklerim bunlardı, umarım süreci sorunsuz tamamlarsınız.

    Merahaba lisans şartının istendiği iş ilanı derken Labor Certificationımı yoksa Prevailing Wage Determination'ı mı kastediyorsunuz?
    İşverenim Labor Certificaton da minimum eğitim seviyesi Master demiş hatta alternatif eğitim seviyesini de minimum Master belirtmiş. İş deneyimi istememiş. Sadece Training yapmış olma şartını aramış.
    Benim netleştirmeye çalıştığım Eb3 Professional kategorisi için en az Bachelor's Degree şartı istenmesi bu kategoriye Master mezunlarının da başvurabileceği anlamına mı geliyor? Bu konuda red yememek için ince eleyip sık dokuyoruz işverenimizle.
    Tekrar Teşekkürler


  • @honourozdemir Perm (prevailing wage der.) sürecini kasdettim. Bildiğim kadarıyla EB-3 kategorisi lisans mezuniyeti şartı ya da deneyim aranan bir kategori, EB-2 ise Yüksek lisans gibi yüksek öğrenimi içeren bir kategori. Siz yüksek lisanlı da olsanız EB-3 kategorisine başvurabilirsiniz ama işveren EB-3 kategorisinde minimum eğitim olarak yüksek lisans gerekliliğini koyamaz. Doğru kategori ve iş ilanı burada sponsor olan firmanın finansal durumu ile ilgili. Bir avukata danışmanızı öneririm eğer grupta detaylı bilgiye ulaşamazsanız.


  • @biyo, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)

    @honourozdemir Perm (prevailing wage der.) sürecini kasdettim. Bildiğim kadarıyla EB-3 kategorisi lisans mezuniyeti şartı ya da deneyim aranan bir kategori, EB-2 ise Yüksek lisans gibi yüksek öğrenimi içeren bir kategori. Siz yüksek lisanlı da olsanız EB-3 kategorisine başvurabilirsiniz ama işveren EB-3 kategorisinde minimum eğitim olarak yüksek lisans gerekliliğini koyamaz. Doğru kategori ve iş ilanı burada sponsor olan firmanın finansal durumu ile ilgili. Bir avukata danışmanızı öneririm eğer grupta detaylı bilgiye ulaşamazsanız.

    Çok teşekkürler . Bu arada sunduğunuz Diplomalar için Credential Evaluation yaptınız mı? Yoksa edevletten ingilizce alınan transcript ve yeminli tercüman tarafından İngilizceye çevrilen Master diploması yeterli mi?
    Teşekkürler


Benzer Başlıklar

  • 4
  • 35
  • 2
  • 2067
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

43
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum