Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Erbatur Hocam belli bir kullanımdan sonra internet hızında düşme oluyor mu? Çoğu operatorda 35gb veya 50gb limitler var, bu limitten sonra hız düşüyor.

  • ⭐⭐⭐

    @Sono evet bu sekilde gecis yapabilirsiniz. Sadece su anki telefonunuzun gecmeyi dusundugunuz operatorde calisip calismadigini kontrol etmelisiniz.

  • ⭐⭐⭐

    @keysnambır Evet dediğiniz gibi elimde iPhone X'in CDMA desteklemeyen modelini kullanıyormuşum. Sonuç olarak elimdeki telefonu değiştirmeden Verizon'a geçmem imkansız. Şu anda stok sıkıntıları da bulunduğu için kısa vadede telefon değiştirmek mümkün değil. Bu yüzden şimdilik AT&T'ye katlanacağız.

    Bu arada Verizon'ın ülke genelindeki çekim kalitesi ve performansı sanırım AT&T'ye göre daha iyi, değil mi?


  • @ozN Telefonda kullanabileceğiniz veri miktarında bir sınır yok, hız düşmesi yok. Sadece hotspot için 5 Mbps hız sınırı var ve tek cihaz ile sınırlı. Ayrıca Verizon kullanıcıları öncelikli sırada yani bir ortamda yoğun veri trafiği varsa visible ile verizon kullanıcıları arasında öncelikli hizmeti her zaman verizon kendi müşterisine veriyor, bu teorik olarak hız düşmesi yapabilir. Ama pratikte, konser, maç, stadyum gibi yerlerde olabilir. Ben hiç sorun yaşamadım 5G iyi çekiyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Sono Evet, genelde Verizon cekim kalitesi iyi, ama belli bolgelerde sorun olabiliyor. Biz Oklahoma'ya giderken yolda bir Zoom gorusmesi yapmamiz gerekmisti, Verizon hic cekmedi, T-mobile cok yavas bir baglanti sagladi, is telefonum olan AT&T ise canavar gibi HD gorusme yapmamiza imkan verdi. Yine orada issiz bir golun kenarina gittik, Verizon ve AT&T hic cekmedi, T-mobile ful cekti. Sugar Land merkezde bir Walmart var, is telefonum AT&T cok iyi cekerken Verizon ile emailime bile bakamiyorum. Kisacasi, her yerde mukemmel ceken bir operator yok maalesef, ama Verizon ile genelde daha az sorun yasaniyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Sono Numara tasima konusu genelde cok kolay, kendiniz bes dakikada halledebiliyorsunuz. Ben herhalde 15 defadan fazla numara tasima yapmisimdir. En zor olan en son yaptigim Verizon'a tasima oldu, birkac gunde saatlerce cagri merkezi ile goruserek zar zor hallettim. Cagri merkezi calisanlari cok iyi ama digerlerinde kendim bes dakikada yapabiliyor olmak daha iyiydi. En kolay numara tasima Mint ve US Mobile ile olmustu. US Mobile fiyatlari ve chat ile musteri hizmeti kalitesi iyiydi. Ayrica T-mobile veya Verizon'dan herhangi birini secebiliyor olmak da cok iyi. Ben en cok US mobile'dan memnun kaldim, ama Verizon ile olan servisine henuz wi-fi calling hizmeti vermiyordu ve bu ozellik benim is yerimde telefona erisimim icin cok onemliydi.
    Son birkac aydir Verizon faturali hizmetini kullaniyoruz. Numara tasima ve cihaz kampanyalari cok avantajli oluyor.

  • ⭐⭐⭐

    @knnrn Yaklaşık 1 aylık AT&T serüvenimden sonra birkaç saat önce Verizon'a geçiş için talebimi ilettim. Az önce telefona 2. plan olarak eklendi ama AT&T tarafı hala aktif; Verizon'ın sitesinden kontrol ettiğimde diğer operatörden cevap beklediğiniz yazmışlar.

    Muhtemelen 1-2 gün içerisinde tamamlanır diye düşünüyorum.


  • Sanırım en uygun başlık burası.
    Türkiyeden ABD’ye amerikan numarası ile telefon görüşmesi yapmam gerekiyor. Numara kiralama gibi bir imkan var mıdır? Nasıl yapabilirim bu görüşmeleri? Bilgisi olan paylaşırsa çok sevinirim.

  • ⭐⭐⭐

    @senkromec Skype Number hizmetinden faydalanıp, istediğiniz eyaletten bir numara satın alabilir ve ABD'ye arama gerçekleştirebilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐

    Dün Verizon'a ilettiğim değişiklik talebi bugün AT&T'nin üzerine düşeni yapmasıyla birlikte tamamlandı. Böylelikle 1 gün içinde AT&T'den Verizon'a geçmiş oldum. Oldukça basit bir işlem olduğunu sayın @knnrn de söylemişti zaten.

    Yaptığım işlemi kısaca anlatayım. Verizon'ın Bring Your Phone kampanyasının formunu doldurarak başladım işleme. İlk bölüm tamamen kampanyaya özel, o yüzden o kısmı es geçiyorum. En son aşamada karşıma "Yeni numara mı istiyorsun, yoksa mevcut numaranı taşımak mı istersin?" diye bir soru çıktı. "Mevcut numaramı taşımak istiyorum" diyerek ilerledim. Sonra benden mevcut numaramı ve AT&T'deki Account Number'ımı sordu. O kısımları doldurup formu gönderdim. Birkaç saat içerisinde telefona ikinci bir cellular plan eklendiği bilgisi ekrana düştü; sonra da Verizon'dan klasik hesap açılış mailleri geldi. Ardından da Verizon'ın "Biz üzerimize düşeni yaptık, diğer operatörden cevap bekliyoruz." bilgisini öğrendim sistemlerinden. Bugün de AT&T'den aldığım mail ile onlar da numaranın AT&T ağından çıktığı bilgisini ileterek sürecin tamamlandığını aktardılar.

    İki iş günü içerisinde de Verizon fiziksel sim kartı gelecek söylediklerine göre. Ama eğer telefonunuz eSim destekliyorsa, zaten ona gerek kalmadan direkt kullanmaya başlayabiliyorsunuz.


  • @Sono, içinde söyledi: ABD'de kullandiginiz telefonlar ve GSM operatorleri

    cellular plan

    Hayırlı olsun numara taşıma işleminiz.
    Yazınız içinde değiniz " cellular plan" nedir?
    birde "telefonunuz eSim destekliyorsa zaten ona gerek kalmadan direkt kullanmaya başlayabiliyorsunuz."
    eSim nedir bildiğimiz sim kartlardan farklımı?

  • ⭐⭐⭐

    @kartalveat Cellular Plan, operatörün sizin numaranız için belirlediği hücresel plan anlamına geliyor. Genel ifadeyle "Ben bu numarayı biliyorum, bu numara benim servis ağımda ve bazı kullanım bilgileri bunlar" demek oluyor.

    eSim, herhangi bir fiziksel kartın varlığına ihtiyaç duymayan sim kart demek. Bu yüzden telefonunuz eğer eSim destekliyorsa, numaranıza bağlı olarak hücresel planlar uzaktan aktifleştirilip telefonunuza yükleniyor. Siz de telefon ayarlarınızdan girip hangi hücresel planı kullanmak istiyorsanız onu seçiyorsunuz.

    Örneğin şu anda telefonumda fiziksel sim kart olarak AT&T takılı, eSim olarak da Verizon. İki plan da aktif ama AT&T'den sinyal alamıyorum çünkü artık o fiziksel sim karta bağlı numara AT&T ağı dışında. Ama eSim tarafında olan Verizon cevap veriyor çünkü o numara artık Verizon servis ağında.


  • @Sono desteğin için çok teşekkür ederim.


  • @Sono değerli bilgiler için teşekkür ederim.


  • @senkromec, içinde söyledi: ABD'de kullandiginiz telefonlar ve GSM operatorleri

    Sanırım en uygun başlık burası.
    Türkiyeden ABD’ye amerikan numarası ile telefon görüşmesi yapmam gerekiyor. Numara kiralama gibi bir imkan var mıdır? Nasıl yapabilirim bu görüşmeleri? Bilgisi olan paylaşırsa çok sevinirim.

    https://www.textnow.com/ TextNow üzerinden hesap açıp, ücretsiz ve sınırsız ABD telefon numaralarını arayabilirsiniz. Eğer Türkiye’den giriş yapılamıyorsa herhangi bir VPN ile konumu ABD yapıp hesap açtıktan sonra kullanabilirsiniz.


  • @Erbatur bilgi için çok teşekkür ederim.


  • @Sono Bir sorum daha olacak. Skype number ile numara alıp bir arama gerçekleştirdiğimde karşı tarafta bu arama nasıl gözüküyor? Yani normal bir arama olarak mı düşüyor? Yoksa karşı tarafın telefonunda da skype uygulaması yüklü olması mı gerekiyor? Aramam gereken bazı numaralar normal sabit hatta sahip şirket telefonları olduğu için bu numaralar ile nasıl görüşme yaparım bilemedim. Bilginiz varsa bilgilendirebilirseniz çok sevinirim.

  • ⭐⭐⭐

    @senkromec Normal landline hattı gibi çalışıyor, karşı tarafta Skype olmasına gerek yok. Siz Skype üzerinden dilediğiniz numarayı arayabiliyorsunuz, aramanın çıkışı da satın aldığınız numara üzerinden gerçekleşiyor. Sadece karşı taraf sizi aynı numaradan geri aradığında siz Skype üzerinden yanıtlıyorsunuz.


  • @Sono müthiş tamamdır çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için


  • ABD’de yaşamış kişilere bir öneri daha vereyim. ABD’ye giriş yaptınız ve her yeni gelen Türk gibi bir telefon numarası aldınız, sonra Türkiye’ye geri dönüyorsunuz ama aldığınız telefon numarasını elinizde tutmak, hemde aylık faturasını ödemek istemiyorsunuz diyelim. Burada Google Voice yardımınıza koşuyor. Amerika’dayken bir Google Voice hesabı açıp ABD numaranızı buraya 20$ karşılığında taşıyorsunuz, aynı hat taşıma mantığındaki gibi. Örnek olarak T-Mobile’dan aldığınız numara artık Google Voice operatöründe olmuş oluyor, tek seferlik taşıma için 20$ ödüyorsunuz, sonra sınırsız ABD içi arama ve mesajlaşmaya online olarak websitesinden erişebiliyorsunuz. Türkiye’ye geldikten sonra bile numaranız sizinle gelmiş oluyor tek yapmanız, uygulamayı indirmek veya sitesine girmek. https://voice.google.com/


Benzer Başlıklar

  • 14
  • 15
  • 11
  • 5
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

85
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum