@sigmoidalmammal Güzel düşünce , teşekkür ederim.
Ancak eğitim seviyesinin belirli bir düzeyde olması halktan kopmak anlamına gelmiyor bence. Çünkü halkın ezici çoğunluğu eğitimsiz değil ki. Bir de bana göre devleti yönetecek ve geleceğimizi çizecek olan kişilerin eğitim seviyesinin halkın kalanından yüksek olmasını beklemek bence son derece doğal olurdu. Çünkü zaten öyle olmalı.
Bu arada eğitimden kasıt bir şekilde bir okul bitirilmiş olması değil. Yani olaya sanki bir sınıf çatışması olarak bakmıyorum ben. Belirli seviyede bir dünya görüşü olması, eğitim almış olması, zekasının, genel kültürünün, sosyal durumunun bir noktaya kadar gelmiş olmasını kast ettim. Yoksa dediğine de kesinlikle katılıyorum, diploma demek her şey değil. Artık nasıl ölçülecekse ölçülüp, bir seviye olması gerektiğini düşünüyorum. Güncel olmalı ama. Araç ehliyetini 20 yaşında alıp ölene kadar kullanmak gibi olmamalı. Mesela Bahçeli bir ekonomist olabilir, ama bugün üniversite sınavına girse başarılı olabilir mi? Meçhul. Hiç o ışığı vermiyor.
Ayrıca ülkemizdeki sistem tamamiyle akraba ilişkisine dönmüş. Bu nedenle iki yakamız bir araya gelmiyor zaten. Atama işlerinin en üst noktada dahi bitmesi gerekiyor bana göre. Belli kriterleri karşılayamayan kişiler küt diye tepeden atama alamamalı. Mesela ben devlet yönetemem. Ama cumhurbaşkanı beni şuan isterse TCMB'ye başkan atayabilir. Böyle bir sistem olabilir mi yahu. Saçmalığın dik alası.
Devlet yönetmek son derece ciddi bir iş, bu işi yapacak olanların benim dünya görüşüme göre mutlaka bir test, sınav, yada adı herneyse bir şeyden geçmesi gerekmekte. Daha doğrusu olmayacağını bile bile keşke öyle olsaydı diyelim. Bak mesela cumhurbaşkanın daha diploması yok. Sen diplomasız vergi dairesinde veri işleme memuru dahi olamazsın, adam cumhurbaşkanı olmuş 20 senedir kaderimizi çiziyor. nasıl çizdiği de malum