Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Çalışma hayatımda verdiğim bir saatlik emeğin karşılığı bugünden itibaren neredeyse $1, başka bir şey söyle(ye)miyorum. Sevgiler.


  • @nicely, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    ....beni fazla takmayın, ciddiyetimin anlaşılması içinde, ciddi oldugum mesajların sonunda Türk bayrağı yerleştiriyorum genelde oradan ayırt edebilirsiniz, sevgiler.

    Hımmmm.... Bu mejasının altına Türk bayrağı koymamış...
    Demek ; bu söylediklerinide ciddiye almamak gerekiyormuş.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Concorde, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    @nicely, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    Arkadaşlar Selam, öncelikle bu forumdan ben çok faydalandım o sebeple son zamanlardaki davranışlarım Troll algısı yarattıysa hepinizden özür dilerim, buradaki bir çok kişinin paylaştığı bilgiler sayseinde ABD'e rahat yerleşebildim. Bazen ortamı eğlenceli hale getirmek için yaratıcı paylasımlar yapmaya calısıyorum, bazende bir çok konuda ciddi cevaplar vermeye çalıştım özellikle Ülke meseleleri ile alakalı, bir öyle bir böyle oluncada sizlerde tabi benim davranışlarım konusunda kafa karısabiliyor. Şikayet aldığım mesajlar o dislike aldığım ülke ile ilgili çoğunluğa karşıt yazdıgım konulardır. O konularda halen soylediklerimin arkasındayım hatta bir kaç tanesinde çok sinirlenmiştim ülkeye ve vatandaşlara nerdeyse hakaret boyutundaydı mesaj ama bunun dışında bir çok konuda da belki Troll diyebileceğiniz ölçüde renkli mesajlarım var onlarda da ciddi değilim. Dolar konusunda ise bu saaten sonra diyebileceğim bir şey kalmadı anormal şeyler oluyor her gün, tarihte doların artışını avantaja çevirmiş ülkeler yok degil bunu teknolojisiyle yapmış ulkeler var, bizimde onlardan biri olabilme ihtimalimiz eger hiç gerçekçi gelmiyorsa size bu son mesajımı Troll olarak algılayabilirsiniz. Eğer benim gibi biraz manyaklık derecesince fazla pozitif olabilecekseniz irrasyonel şekilde yapılmış bir yorum olarak gülüp geçebilirsiniz, bir arkadaşın dediği gibi beni fazla takmayın, ciddiyetimin anlaşılması içinde, ciddi oldugum mesajların sonunda Türk bayrağı yerleştiriyorum genelde oradan ayırt edebilirsiniz, sevgiler.

    Ciddiye almıyoruz bu iletiyi o zaman 🙂🤦♂

    @nicely bu telafi mesajında da Türk bayrağı da yok ya, bu mesajı da ciddiye almasak mı demek istemiş concorde arkadaşımız.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Rüzgar, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    Bütün dostlara günaydın.

    Bu güne kadar güldük eğlendik bir şekilde mutlu olmaya çalıştık hayaller kurduk. Artık olmuyor arkadaşlar olmuyor bu ülkede yaşamanın bedeli çok ağır bile diyemiyor. Bu ülkede yaşam artık yok ezile ezile hareket edemez olduk.

    Yıllardır greencard başvurmama rağmen bu güne kadar eşimi çokta ikna edebildiğimi söyleyemem. Bu sabah konusu bile ortada yokken sabah eşim bu çekiliş sonucu ne zaman açıklanıyor diye sordu. Her zaman nasıl ikna edeceğim diye düşünürken resmen şok oldum..

    Güzelim ülkemin geldiği son nokta artık çileden çıkartmak üzere ve maalesef hala %30 oy gözükmekte ve herkes kendini kandırıp bitti bu iş dese de adım kadar emin ki şuan isyan eden elim kırılsaydı oy vermeseydim diyen birçok insan gene oy verecek. Ben herkesin bitti dediği yerde şunu diyorum bunlar iyi günlerimiz bu günleri mumla arayacağız bu kadar saltanatı bu kadar kolay kimse bırakıp gitmez.

    Bu yaşananlar sadece bir filmin fragmanı seçimi kazandıklarında film o zaman başlayacak. Şimdi imkanı yok bitti kazanamazlar diye içinizden geçiyor. Maalesef bu kadar saltanatı kimse kolay kolay bırakıp gitmez seçimle gelen seçimle gider mantığı artık yok ülkede oooo kadar çok sinirli öfkeliyim ki bir binanın üstüne çıkıp ağız dolusu avazım çıktığı kadar bağırıp küfür edesim var... 🤬 🤬 🤬 🤬

    Sabah sabah can sıktıysam özür dilerim..

    Abicim üzülme, hatunun ikna olması bile GC çıkması kadar sevindirici bişe.


  • Sayın arkadaşlar

    Gurbetçilerin '' Türkiyem bambaşka.. ölürüm türkiyem '' nutukları atmalarına kanmıyorsunuz değil mi ?

    Hani gelirler bi de '' Halinize şükredin biz Almanyada Amerikada kötü durumdayız ... kurulu düzenimiz olmasa geliriz '' diyorlar bunları yemiyorsunuz değil mi ?

    Neredeyse tüm gurbetçi arkadaşlarım milyoner oldu. Altındaki arabalar mercedes , bmw , Audi , Camaro , mustang vb. Modelli bi de

    Yani Trde ömür boyu çalışıp alamayacağın arabalar..

    Tek araba değil telefon market ulaşım hemen hemen herşeyde Abd Almanya Trye fark atar oldu.

    Trdeki Asgari ücret Almanyadaki 1 çocuk yardımından az böyle bişi olabilir mi ?

    Amerika & Almanyada garson> Tr deki doktor

    Diyeceklerim bu kadar.

    Gurbetçi akrabaları olup yalanlarına inananlar var ondan bi sorayım dedim.


  • @Megatron Ben önceki gün bir cenaze nedeni ile Berlin'den gelen akrabamızı aldım Sabiha Gökçen'den.

    Biraz memleket meseleleri açıldı yolda, çokta girmek istemiyorum malum öfkeliyiz bu konularda çok. Ama baktım o da benim kafada. Dedim ablacım bak sana çok kritik bir şey soracağım, ama harbi cevap vereceksin anlaştık mı diye. Tamam anlaştık dedi.

    Soru : Bizi kıskanıyorsunuz değil mi ? :D:D

    Patlamalı güldü kadın. 😃

    2 tane çocukları var kendisi çalışmıyor, eşi çalışıyormuş. 400 euro yardım alıyoruz devletten dedi, yani hemen hemen bizim 1 aylık mutfak masrafımız dedi. Devletin yardımları ile ayın 15'ine kadar takılıyoruz, kalan 15 gün de kendi kazandıklarımızı kullanıyor biraz da birikim yapıyoruz, araba alacağız bakalım dedi. Bu arada, sosyal yardım aldığı için hemen her şey için ekstra indirim de alıyorlarmış. Mesela aylık ulaşım kartına ( metro, otobüs vs. ) sadece ve sadece 27 euro ödüyormuş aylık 🙂 Gelirken de çok para getirmiyorum ben en fazla getirdiğim para 500 euro dedi. Yani bugünün parası ile 7.000 TL. Bu para 2.4 tane asgari ücretli 1 ay çalışıyor düşünün. Türkiye'ye dönme gibi bir planları da '' tahmin edeceğiniz üzere '' hiç yok.

    Bu arada eşi de adam akıllı bir iş yapmıyor onu da söyleyeyim yani.


  • @Megatron Halinize sukredin, beterin beteri var! Kurulu duzenimiz olmasa geri donecegiz yegen 😁

    FB_IMG_1637777530726.jpg


  • @MySea, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    @Megatron Halinize sukredin, beterin beteri var! Kurulu duzenimiz olmasa geri donecegiz yegen 😁

    FB_IMG_1637777530726.jpg

    Adamları izleyen, takip eden kitle belli o yüzden bir haber yaparken acaba bile demiyorlar, tereddüt etmiyorlar. Biliyorlar ki biz ne söylersek bizim kitlemiz düşünmeden, sorgulamadan ona inanacak. Ofisten +60 bir abimiz malum kanalı izlemiş, gelmiş bize Almanya'da, Amerika'da insanların marketlerde ürün bulamadığını, bizim pahalı bile olsa her şeye ulaşabildiğimizi, oralarda insanların bizden çok daha kötü durumlarda olduğunu söyledi. Tam tartışmaya girecektim ki aklıma aşağıdaki hikaye geldi dedim neyse boşver eşekle tartışmaya girme.
    Kurt ile eşek tartışıyorlarmış.
    Kurt: Çimen yeşildir.
    Eşek: Çimen sarıdır.
    Sonunda konuyu orman kralı aslana anlatmışlar.
    Aslan kurta bir ay hapis cezası, eşeğe de özgürlük kararı vermiş.
    Kurt şaşkınlıkla aslana yaklaşmış ve sormuş:
    Hakikaten sen de çimeni sarı mı görüyorsun?
    Aslan: Hayır çimen yeşildir.
    Kurt: O halde neden bana 1 ay hapis cezası verdin?
    Aslan: Eşekle tartıştığın için…


  • @MySea, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    @Megatron Halinize sukredin, beterin beteri var! Kurulu duzenimiz olmasa geri donecegiz yegen 😁

    FB_IMG_1637777530726.jpg

    oooo A haber. Alirim bir dal. ABD enflasyon orani 6%. Zirve olabilir. Turkiye enflasyon orani 60% ve artmaya devam ediyor. Kilisdar ulkeyi batirdi cok sukur.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @sigmoidalmammal, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    @MySea, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    @Megatron Halinize sukredin, beterin beteri var! Kurulu duzenimiz olmasa geri donecegiz yegen 😁

    FB_IMG_1637777530726.jpg

    oooo A haber. Alirim bir dal. ABD enflasyon orani 6%. Zirve olabilir. Turkiye enflasyon orani 60% ve artmaya devam ediyor. Kilisdar ulkeyi batirdi cok sukur.

    Bu atv nin turkuaz grubu medya şirketinin sahibinin ağabeyi bodrumda müşterimiz. Golf klub daki villasına aldıklarını, getirttiklerini bilse akp liler taşlar bunları. Bazı bakanların millet vekillerinin teknelerine otellerine de ürün verdim. aldıkları içecek ürünleri, değme barda yok. Ama onlar müslüman. biz ürünleri sattığımız için gavuruz. Bir de reyizin koruma ekibinin gece 4 de beluga vodka talepleri var ki o kadar içip kimi koruyacaklar anlamadım 🙂 Kafaları güsell, toz var otoboz var. Ama gerekirse soğan ekmek yeriz. Domatezi kramla alırız Varlık guyruğu bunlarr..

  • Yasaklı

    O bu değil de bu dolar niye 12.09 a düştü ya. Beklentilerimi hiç karşılamadı. Yazıklar olsun. 😂

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Ping-PONG, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    O bu değil de bu dolar niye 12.09 a düştü ya. Beklentilerimi hiç karşılamadı. Yazıklar olsun. 😂

    Gel gel yapıyolar. Ucuz dolar topluyolar. Sonra hoop, 13,80.. Öğrenemedin mi 12 gündür aynı terane.


  • @Ping-PONG Kamu bankalarindan piyasaya doviz satisi yaptilar, o yuzden dustu biraz.


  • Dolar kuru sadece baslangic aslinda. Petrol fiyatlari 78 $ civari, buna ragmen uretim kisitlamalari nedeniyle bir acik soz konusu. Bunun yaninda kur nedeniyle Turkiyede akaryakit fiyatlari surekli artmakta. Bu da uretim ve nakliye fiyatlarinin artmasi demek. Ozellikle ciftciler bundan en cok etkilenen kesim. Bircok uretici son birkac seneyi kayipla kapatti. Tarla cikis fiyati, market satis fiyatindan cok dusuk. Bir gun ureticinin canina tak edip uretimi birakirsa siz o zaman kaosu seyredin.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sigmoidalmammal ilk defa müsiad derneği hükümetin her harfini destekleyen kişiler ağzınızdan çıkanla yaptıklarınız bir olsun gibi beyan verdi. Ayrıca litresi 10 TL ama trafik büyükşehirler de kilit. 29 ekim - 30 ağustos gibi milli günler de tüm Türkiye 10. yıl marşını söylerken bir gün sonra batsın bu dünya söyledikleri için litresi 15 TL olsa yine de trafik kilit olacak. Ruh yok milli birlik yok beraberlik yok.


  • @ayvalik10, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    @sigmoidalmammal ilk defa müsiad derneği hükümetin her harfini destekleyen kişiler ağzınızdan çıkanla yaptıklarınız bir olsun gibi beyan verdi. Ayrıca litresi 10 TL ama trafik büyükşehirler de kilit. 29 ekim - 30 ağustos gibi milli günler de tüm Türkiye 10. yıl marşını söylerken bir gün sonra batsın bu dünya söyledikleri için litresi 15 TL olsa yine de trafik kilit olacak. Ruh yok milli birlik yok beraberlik yok.

    Şey durumu var depoda Bi gece 20 TL kãr ile aldığını düşünceleri kendilerini rahatlatıyor. Çok saçma Bi sebeple 🤣 15 20 TL lik tasarruf sağlıyacaklarını sanıp, ortalıkta çıkar telefonunu ben tasarruf yapıyorum diyen tipler çokta hor görmemek gerek saygı değer büyüğüm (=


  • Tarım, doviz bazlı girdiler ile bitik durumda. Asıl seneye alınacak mahsullere bakın, gubre fiyatları arttıgı icin kimse tarlaya gubre atamiyor hali ile alınacak urunler az olacak. Ciftci gene zararda ve ustune bir de seneye ithalat icin bugday, tahıl vs icin ihale acilacak ve son alıcılar gene pahalı urun alacaklar. Sonra ekonomi ucuyor. Yersen.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    araplardan 10 milyar dolar şimdi 90 milyar dolar sonra destek gelecek. Bahisleri açalım Türkiye'nin % kaçıcı verecekler. Toprak dışında başka hiçbir yer kalmadı.


  • @ayvalik10 Araptan son 1000 yildir dunyaya hicbir hayir gelmemis, bugunden sonra gelmesini de akli basinda kimse beklemiyor. Gelecek paranin buyuk kismi zaten sahsim servetini destege gidecektir. Cok ciddi tavsiyedir, elinde tarim arazisi olan eksin, kendi urununu yetistirsin. Onumuzdeki senelerde yiyecek eksigi bas gosterebilir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    bu adama zarar versen milletvekili dokunmazlığı var diye seni tıkacaklar @mysea sana selam söylüyor


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

97
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum