Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • alt metni

    Avustralya Göçmenliği

    Göç konusundaki üç büyüklerin sonuncusu olan Avustralya’ya göç edebilmek öncelikle biraz ekstra cesaret istiyor, çünkü uzaklığı nedeniyle gidip gelmesi bile ayrı bir dert. Mesafe dediğin nedir ki gülüm, biz zaten Türkiye’den kaçmaya çalışıyoruz diyenler için konuyu açıklamadan geçmeyeceğiz tabii ki. Avustralya’da süreli veya kalıcı oturma izni sağlayan birçok vize çeşidi var. Bunlardan bazıları;

    • Eğer Avustralya’ya öğrenci olarak gitmek istiyorsanız bunun için öğrenci vizesine başvurmanız gerekiyor. Bu vizeyle birlikte, öğrenci olduğunuz süre boyunca Avustralya’da kalmak ve varsa eşinizi veya 18 yaşından küçük çocuklarınızın sizinle birlikte orada yaşaması için hak kazanmış oluyorsunuz. Mezun olduktan sonra Avustralya’da yaşamaya ve çalışmaya devam etmek isterseniz, Avustralya hükümetinin eğitim sonrası çalışmak isteyenler için sunduğu özel bir vizeye başvurabiliyorsunuz. Bu başvuruda en önemli kriterlerden biri, çalışmak istediğinizi alanı belirtmeniz ve bu alanın okuduğunuz bölüm ile ilgili direkt ilişkili olması. Eğer değerlendirmeler sonucu olumlu bir sonuç alırsanız, bu vize ile belirli bir süreliğine Avustralya’da çalışma ve yaşama olanağınız oluyor.

    • Bahsettiğimiz diğer ülkelerde olduğu gibi, Avustralya’da bir firmada çalışmaya başlarsanız, onların aracılığıyla çalışma ve oturma iznine başvuru yapabiliyorsunuz. Ancak bu seçenek ile vizeye başvuru yapabilmeniz için 50 yaş altı olmanız ve bu firmanın size aracı olması için bir “sponsor” olarak uygun kriterlerde olması ve başvurusunun kabul edilmesi gerekiyor. Bu süreçte firmanın size vereceği pozisyonun da, şuradan ulaşabileceğiniz, CSOL olarak adlandırılan listeye dahil olması gerekiyor. Tabii aynı zamanda yetkinliğiniz, deneyiminiz ve İngilizce seviyeniz gibi başka kriterlere da bakarak değerlendirme yapıyorlar. Eğer başarılı sonuçlanırsa, ilk etapta 4 seneye kadar uzayabilen geçici bir vize almış oluyorsunuz. Aynı pozisyonda 2 sene çalıştıktan sonra eğer kriterlere uygun olursanız, işvereniniz kalıcı oturma alabilmeniz için size aracı olabiliyor.

    • Eğer herhangi bir firmadan bağımsız olarak çalışma ve oturma iznine başvurmak istiyorsanız, ülkenin istihdam ihtiyaçlarına yönelik belirlenen SkillSelect programı üzerinden “nitelikli göçmen” olarak da başvuru yapabilirsiniz. Bu seçenek için de öncelikle 50 yaşın altında olmanız ve yeterli derecede İngilizce biliyor olmanız gerekiyor. Eğer bu kriterle uyuyorsanız başvuru yapmadan önce ilk olarak, yetkinliğinizi değerlendirmek adına oluşturdukları, şuradan ulaşabileceğiniz, EOI adlı bir form doldurmanız gerekiyor. SkillSelect seçeneği üzerinden yapacağınız başvurular da vize tipine göre SOL veya CSOL listelerinde belirlenen iş dallarına göre değerlendiriliyor. SkillSelect üzerinden değerlendirebileceğiniz bir başka seçenek de, “bölgesel istihdam” olarak adlandırdıkları, Avustralya’daki eyalet veya bölgelerin ihtiyaçlarına yönelik belirlediği pozisyonlara başvurmak. Bu konu ile ilgili daha fazla bilgi almak ve güncel iş pozisyonlarına bakmak için, tüm ve eyaletlerin web sitelerinin listelendiği şu linke bir göz atabilirsiniz. Şu anda Avustralya doktorlara çok ihtiyaç olduğundan bu alan için ayrıca bir vize başvurusu alıyor, aranızda başka bir ülkeye göç etmek isteyen doktor varsa, Avustralya sizin için mantıklı bir seçenek olabilir.

    • Eğer 18 yaşında büyük olan ve Avustralya’da oturma izni/vatandaşlığı olan bir çocuğunuz, anneniz babanız, ya da eşiniz varsa işiniz çok daha kolay. Çünkü bazı ana kriterlere uyduğunuz sürece bu kişiler size oturma izni olmak için aracı olabiliyor. Aynı şekilde eğer yukarıda bahsettiğimiz seçenekler biri üzerinden çalışma ve oturma izni aldıysanız, eşiniz, 18 yaşın altındaki çocuğunuz ve duruma göre anne ve babanıza da aracı olarak oturma izni için başvuru yapabiliyorsunuz.

    • Eğer Avustralya’ya belirli bir iş alanında yatırım yaparak gitmek niyetindeyseniz bu da süreli ve kalıcı şeklinde farklı vize seçenekleri sunuluyor. Ancak bu da yatırım yapmak istediğiniz bölgeye ve ülkenin o dönem koşulları itibarıyla destekleme ihtiyacı duyduğu sektöre göre değişiyor. Dolayısıyla böyle bir yatırım için daha ciddi bir araştırma sürecine girmek gerekiyor. Yine de şu bilgiyle bir başlangıç yapabilirsiniz; resmi sitelerinde 1.500.000 ve üzerinde bütçelerden bahsediliyor.

    Gelelim işin en son kısmına. Avustralya’da vatandaşlığa hak kazanabilmeniz için öncelikli olarak şu kriterlere uygun olmanız gerekiyor; geçerli bir Avustralya vizesi ile ülkede en az 4 yıl yaşamış olmanız, başvurudan önceki son 12 ayda kalıcı bir oturma izniyle yaşamış olmanız, bu süre boyunca ülke dışında toplamda 1 seneden fazla kalmamış olmanız, ve başvuru yaptığınız tarihten önceki 12 ay içinde 90 günden fazla ülke dışında bulunmamış olmanız, herhangi bir sabıkanızın olmaması, Avustralya’da yaşamaya devam etme niyetiniz veya yakın bir ilişkiniz olacağını göstermeniz gerekiyor.

    Avustralya’da yaşamak nedir ne değildir merak ediyorsanız, Avustralya’ya göç etmiş Türklerin ülkeye bakış açısını çözebilmek adına şuradaki ve şuradaki röportajlarımıza göz atabilirsiniz.


    \

    ***Alıntıdır.

  • Gecenlerde, Turklerin Avustralya'ya gocunun 50. yili kutlandi. Birde video hazirlamislar.


  • @hadi Belgesel gerçekten güzelmiş teşekkürler bir Avustralya yapasım geldi :)))


  • Avustralya'yi en iyi anlatan Turk YouTuber!


  • Bahsettiğimiz diğer ülkelerde olduğu gibi, Avustralya’da bir firmada çalışmaya başlarsanız, onların aracılığıyla çalışma ve oturma iznine başvuru yapabiliyorsunuz. Ancak bu seçenek ile vizeye başvuru yapabilmeniz için 50 yaş altı olmanız ve bu firmanın size aracı olması için bir “sponsor” olarak uygun kriterlerde olması ve başvurusunun kabul edilmesi gerekiyor. Bu süreçte firmanın size vereceği pozisyonun da, şuradan ulaşabileceğiniz, CSOL olarak adlandırılan listeye dahil olması gerekiyor. Tabii aynı zamanda yetkinliğiniz, deneyiminiz ve İngilizce seviyeniz gibi başka kriterlere da bakarak değerlendirme yapıyorlar. Eğer başarılı sonuçlanırsa, ilk etapta 4 seneye kadar uzayabilen geçici bir vize almış oluyorsunuz. Aynı pozisyonda 2 sene çalıştıktan sonra eğer kriterlere uygun olursanız, işvereniniz kalıcı oturma alabilmeniz için size aracı olabiliyor.

    bu konuda bilgi sahibi olan varmı ?


  • Avustralya kırsalından profesyonellere vize

    Kasım başında yürürlüğe giren iki yeni vize sayesinde hayvan bakıcıları, mimarlar, bilim insanları, demirciler, cerrahlar ve birçok diğer meslek grubu, Avustralya'nın kırsalına yerleşme hakkı kazanacak.

    Başvurabileceğiniz vizelerin listesi İngilizce bir şekilde aşağıda.

    Keçi çiftçileri, aktörler, pilotlar, arkeologlar, homeopat, hemşireler ve marangozlar da yeni açıklanan vizelere başvurabilir. Avustralya Federal Hükümeti’nin yeni başlattığı kırsal göçmen vizesi, nüfus artışını büyük şehirlerden kırsal yerleşimlere kaydırmayı hedefliyor.

    İki yeni nitelikli göçmen vizesi başlatıldı. Göçmenlerin, sürekli oturum vizesi alması için kırsalda üç yıl boyunca çalışıp yaşaması gerekiyor.

    Konunun devamı için....
    Kaynak: Avustralya kırsalından profesyonellere vize

    Nitelikli meslek listesi için....
    https://immi.homeaffairs.gov.au/


  • ....benim anladigim kadariyla kirsal bolgelerde calisma ve oturum vizesi nowember kasim 2022 ye kadar kapali visa no 191.....ic bolgelerde cok ciftlikler vardir,meyva sebze hasat zamani diyelim,genellikle wat yapan gencler hep bu islerde calisirlar,gecen yil covit-19 dolayisiyla disardan kimse gelmedi,meyva ureticileri,meyvalarimizi toplatacak eleman bulamiyoruz diye sikayetci oldular.
    ....bu an australya sinirlari hala kapali disardan ancak kendi vatandaslari ve devamli oturma vizesi olanlarini sirayla getiriyor ve getirdikleri insanlari otellere yerlestirip 14 gun karantinada tutuyor,yurt disina tatil icin gitmis australyali bile ulkesine donmek icin sira bekliyor,her ay belli bir sayida vatandas donus yapiyor,avrupada calismakta olan cok australya vatandasi vardir,virusden islerini kaybetmislerdir,talihsizlik olarakda geriye donmek icin sira bekliyorlar,,ayrica hukumet karantinada tuttugu insanlarin 14 gunluk masraflarini sonradan geri isteyecek


  • @sir-altan Veterinerlik mezunu birisi icin basvurmasi gereken visa hangisi biliyormusunuz? Bir tanidigim var Turkiye'de ve yeni mezun oldu, arastirma asamasinda su anda.


  • @MySea, içinde söyledi: Avustralya Göçmenliği

    @sir-altan Veterinerlik mezunu birisi icin basvurmasi gereken visa hangisi biliyormusunuz? Bir tanidigim var Turkiye'de ve yeni mezun oldu, arastirma asamasinda su anda.

    ....sorunuz hakkinda biraz arastirma yaptim,,,tanidiginiz veteriner arkadas icin en uygunu skilled migration vizesi. vize numaralari 189-190....bu arada vize islerini ayarliyan araci agentalar var..yine 491 no lu vize turu var, bu vize regional vize,belli bolgeler icin 5 yil oturum ve calisma musaadesi veriyor 3 yil sonra devamli oturun icin muracaat ediliyor.....skilled migration puan hesabi oluyor, dil bilmesi lazim, meslegin durumu filan, veterinerlik aranan meslekmis.

    .....yine bir yerde okudum,muracaat etmeden evvel her hangi bir eyalette veya territoryde
    ...veterinary registiration board---- buraya uye olmasi lazimmis.


  • @sir-altan Tesekkurler Abi, bende sizin yazdiklariniz dogrultusunda biraz arastirayim. 👍


  • 190 ve 189 nolu vizeler skilled migrantlar icindir,yani kalifiye elemanlar sanatkarlar,bu vize icin muracaat edildiginde application fee vize ucreti 4045 aud.partner veya 18 yasindan buyuk sahis varsa ilave olarak $2020 dolar 18 yasindan kucukler icin $1015 dolar.vize icin muracaat yapmak isteyen sahis ilk etapta 4045 dolar odemesi lazim,hic bir sekilde odenen vize bedelleri geri odenmemektedir..


  • @sir-altan Hmmm yaklasik 3 bin US$ yapiyor. 🙂


  • .bu sabah net uzerinden australya haberlerine bakiyordum, western australya eyaleti var,doktorlara cok ihtiyaclari varmis,yurt disindan ingilizce bilen doktorlari hemen almaya razi gibiler, birde 8000$ yerlesme yardimi yapacaklarmis.


  • Merhabalar @sir-altan abi nasılsın? Daha önce hiç Avrupa'da, Almanya'da bulundun mu? Almanya ve Avustralya için bir karşılaştırma yapabilir misin?


  • @JessePinkman, içinde söyledi: Avustralya Göçmenliği

    Merhabalar @sir-altan abi nasılsın? Daha önce hiç Avrupa'da, Almanya'da bulundun mu? Almanya ve Avustralya için bir karşılaştırma yapabilir misin?

    ...avrupada bulunmadim, ama yillardir almanyada ve diger avrupa ulkelerinde yasiyanlarin hikayelerini dinliyoruz,belki almanyanin maaslari biraz daha yuksek olabilir, australyanin sosyal guvenligi cok iyidir,kimse ac kalmaz kimse surunmez.
    ..almanyanin bazi sehirlerinde millet ev aliyor,araba aliyor ama arabayi koyacak garajlari yok, kimileri arabalari icin garaj kiraliyormus..avrupa devletlerinin topraklari kucuk ama nufuslari kalabaliktir.

    ..yurt disina gitmek istiyorsaniz avrupada hangi gelismis ulke olsun gidiniz derim,benim yasli biraderim austria da avusturya 5 yil calisip yasadi sonra buraya geldi,geldiginede hic pisman olmadi.


  • @sir-altan teşekkür ederim.


  • @sir-altan öncelikle yazılarinızı zevkle okudum, elinize sağlık. Avusturalya'da yaşayan bir abi mühendislikten mezun olduktan 2 sene içerisinde ielts'den 6.5 alırsam çalışma izni alabileceğimi söyledi. Doğru bir bilgi midir? Doğruysa aşamaları nelerdir?


  • @Rainmaker Bahsettiğiniz vize yeni mezun mühendis vizesi subclass 476. Forum üzerinde konusu da mevcut oradan bakabilirsiniz. Müdek ya da abet akreditasyonu olan bir bölümden mezun olmak gerekiyor ve hatırladığım kadarıyla ielts 6 gerekiyor.


  • @JessePinkman, içinde söyledi: Avustralya Göçmenliği

    @Rainmaker Bahsettiğiniz vize yeni mezun mühendis vizesi subclass 476. Forum üzerinde konusu da mevcut oradan bakabilirsiniz. Müdek ya da abet akreditasyonu olan bir bölümden mezun olmak gerekiyor ve hatırladığım kadarıyla ielts 6 gerekiyor.

    İnceledim, teşekkürler.


  • Selamlar arkadaşlar,

    Avustralya’dan iş teklifi alarak vize başvurusu yapıldığında nasıl bir süreç bizi bekliyor olacak. Hangi vize türüne başvuru yapacağız, süreç ne kadar sürüyor, şartlar nelerdir, ielts’de kaç puan gerekli, vize başvurusunda eş ve çocukları da dahil edebiliyor muyuz, onlar için de ingilizce şartı aranıyor mu?

    Bu konuda bilgisi olan var mıdır acaba.

    Teşekkürler


Benzer Başlıklar

  • 14
  • 3
  • 278
  • 4
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

110
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum