(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
-
@crazycells , Arkadaşlar merhabalar, kısmetse ay sonuna randevum var fakat seyahat planım yaklaşık 8 ay sonrasına.
Bu bir sorun teşkil eder mi, kısacası seyahat planımı değiştirmeli miyim? Şimdiden teşekkürler. -
Hazir kita bekliyoruz bakalim. 😂

Ucak vesaire rezervasyonu yapmadim. Sitede vizenizr onay almadan yapmayin yaziyor.
Sorarsa sitede oyle yazdigi icin konsolosluk ne diyorsa herseyi ona gore yaptim. Onayi aldiktan sonra hemen planlamaya baslayacagim dicem. -
-
@thunder_74 🤔 peki endişelenmeli miyiz?
-
@ejay, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@thunder_74 🤔 peki endişelenmeli miyiz?
Endiselenmelik degil iyi bir haber.
-
Güzel haber
-
Ozman dans ☺️ 🕺🕺
-
Elçilik sayfasındaki Ankara lcin rutin niv hizmetleri durdurulmuştur ifadesi de kaldırılmış görünüyor
-
@Buket duyduğunuz yada konuştuğunuz diğer vize görüşmelerinden bahsedebilir misiniz rica etsem?
-
merhaba forumda aradım bulamadım. ds 160 formunu doldurdum ve vize ücretini ödeme aşamasındayım. biz ailecek 4 kişiyiz (karı koca ve 2 çocuk) ve herbirimize ayrı ayri vize ücreti ödememiz gerekiyormu ve herbirimiz için ayrı randevu almamız gerekiyormu,
-
@cetin, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
merhaba forumda aradım bulamadım. ds 160 formunu doldurdum ve vize ücretini ödeme aşamasındayım. biz ailecek 4 kişiyiz (karı koca ve 2 çocuk) ve herbirimize ayrı ayri vize ücreti ödememiz gerekiyormu ve herbirimiz için ayrı randevu almamız gerekiyormu,
Evet herkes için vize ücreti ödeyeceksiniz. Randevunuzu ortak alabilirsiniz. Ama herkes için alacaksınız.
-
@cetin, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Eğer ailece turist vizesi alacaksanız ve ailece seyahat edecekseniz,
Herkesin DS 160 formu ayrı ayrı doldurulacak,
Sonra ana başvurucu, aile reisi gibi düşünün, kim ise onun adına Ais kaydı açıp grup olarak sırayla herkesin ds 160 numarasıyla ekleyeceksiniz. Herkese ayrı ayrı ais kaydı açmanıza gerek yok. Bir kişiye açıp diğerlerinizi ekleyin.
Ödeme ayrı ayı değil, 640 $ olarak tek seferde kredi kartı ile ya da TL ye çevirip banka havalesi olarak gönderileceği bir form bilgisi paylaşılıyor, o formun çıktısı ile Akbanktan yapılabilir. Uğraşmanıza gerek yok, kredi karrtıyla biraz yüksekçe bir kurdan da olsa ödemek daha pratik.
Sonra 4 kişi için tek bir randevu seçeneği çıkacak. En yakın randevu tarihini seçtiğinizde dördünüze de aynı gün ve saatte randevuya birlikte gireceksiniz. Tek tek görüşme olmayacak. -
@cetin aynı süreci bizde tek çocukla yaşıyoruz. Umarım vize alabiliriz çünkü buraları okuduktan sonra umutsuzluğa kapıldım altı üstü bir tatil yapalım dedim boşa gitti vize ödemesi ve uğraş diye düşünmeye başladım. Öğretmenim eşimle ara tatili istediğimiz ülkeye gidip değerlendiririz diye bir birikim yapmıştık ama boğazımıza dizdiler. Yani arkadaş bu yaştan sonra mesleği bırakıp ne işim var adamın ülkesinde göçmen olarak eğer buna takıp vize vermiyorlarsa varya yazık cidden. Bu kadar kolay olmamalı birde neymiş gişedeki adamın keyfine kalmış.
-
Arkadaşlar TL hesabını götürmek zorunlumudur yoksa sadece döviz (USD) hesabını götürsem yeterli mi geziyi karşılayacak parayı göstermek adına?
-
@LordBolton, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Arkadaşlar TL hesabını götürmek zorunlumudur yoksa sadece döviz (USD) hesabını götürsem yeterli mi geziyi karşılayacak parayı göstermek adına?
Hesap hareketleri için önemli.
Dolar hesabında hesap dökümü olmayacağı için tl hesabını da götürmeni tavsiye ederim -
@Ping-PONG ben pek dikkat etmedim ama sanki onay alan insanlar dolar bazlı gösteriyordu TL den ziyade TL hesap hareketlerinin istendiğini hiç görmedim çünkü
-
@LordBolton, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@Ping-PONG ben pek dikkat etmedim ama sanki onay alan insanlar dolar bazlı gösteriyordu TL den ziyade TL hesap hareketlerinin istendiğini hiç görmedim çünkü
Paran hangi hesaptaysa o hesabı götürürsün. Para kaynağın TL hesabından geliyorsa TL hesabının dökümlerini de götürürsün. Senin için bir zorluk yok zaten. Şueye söylüyorsun, ikisini de döktürüp kaşeleyip imzalıyorlar. İmzaayanın imza yetkisine ait sirküleri de veriyorlar. Dosya halinde alıyorsun bankadan.
-
@ibrahimasar Ya aslında durum şöyle ben Z bankasından sadece maaş alıyorum maaş hesabım z hesabinda maaşım yatıyor sonra da toplu olarak ATM den çekiyorum ama X bankasını kullanıyorum biriktirdiğim para X bankasında ve aktif olarak kullandığım yani maaş hesabımın olduğu Z bankasınin dökümüne bakarsa 3000 yatmış 3000 çıkmış ATM'den diye görünecek bu bir problem olabilir diye düşünüyorum
-
08:00 daki randevu için malum İstanbul trafiği yüzünden 04:00 da kalktım ve şu an yola çıkıyorum. 2 saate yakın erkenden konsolosluğun karşısında bir kafeye oturup kahve içmeye başlayacağım muhtemelen.🙃
08:30 da olumlu haber vermek istiyorum. Eğer ses çıkmazsa bilinki reddi yedim, atladım arabaya eve sürüp yattım uyudum. 😂
-
@Ping-PONG Bol şans, pozitif düşün ve heyecan yapma, alacağına inanıyorum
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
12
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum