(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
-
@goe, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@emrahfb88 İstanbul'a baktım ben, Ankara' yı bilmiyorum.
Sn Goe,
Bugün randevunuz vardı yanılmıyorsam. Nasıl geçti? Umarım almışsınızdır vizeyi. -
@lfcali, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@ibrahimasar benden istemediler hes kodu bile.
Bence aşı olup olmadığını bile biliyorlar :) :)
-
posta yoluyla, mülakatsız B1/B2 vize yenileme deneyimi
1,5 yıl önce biten ve DV süreci devam ederken yenilemediğim B1/B2 vizem için 5 kasım'de sistem üzerinden DS160 formunu doldurdum. burada önemli konu, daha önce göçmenlik başvurusu yapıp yapmadığınız sorusu. ben "evet" cevabı verip gerekli açıklama kısmına ingilizce olarak "mali yıl bittiği için sürecimi tamamlayamadım" şeklinde açıklama yaptım.
sonrasında AIS sisteminden gerekli bilgileri doldurdum.
çıkan ekranda 48 ay içinde biten vizemi yenilemek istiyorum seçeneğini seçtim.
AIS kaydının son sayfasında size 10 sayfalık bir soru çıkıyor. bu sorularda en son ne zaman vize aldığınız, vizenizin ne zaman bittiği vb. sorular soruluyor. bunlara verdiğiniz cevaplara bianen sistem size zaten ilgili gereksinimleri sağlıyorsanız gerekli evrakları posta yoluyla göndermenizi istiyor.:outbox_tray: 5 kasım cuma günü;
- DS160 - Confirmation Page
- eski vizenizin olduğu ve vizenizin basılacağı pasaport
- 1 adet fotoğraf
- evli iseniz evlilik cüzdanınız ilk üç sayfası ve varsa eşinizin abd vizesinin taranmış çıktısı
- ais kaydı sırasında verilen bir sayfalık geri gönderi evrağını
PTT ofisinden istanbul konsolosluğu'na gönderdim.
:inbox_tray: 9 kasım salı günü;
CEAC sisteminden vizemin basıldığı bilgisini görüntüledim.
aynı gün PTT'den mesaj aldım, 1 gün sonra da vize basılı pasaportumu şubeden teslim aldım.işlem bu kadar basit.
deneyimin ilgilenen kişiler için faydalı olması dileğiyle. -
@gucarslan, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
posta yoluyla, mülakatsız B1/B2 vize yenileme deneyimi
1,5 yıl önce biten ve DV süreci devam ederken yenilemediğim B1/B2 vizem için 5 ekim'de sistem üzerinden DS160 formunu doldurdum. burada önemli konu, daha önce göçmenlik başvurusu yapıp yapmadığınız sorusu. ben "evet" cevabı verip gerekli açıklama kısmına ingilizce olarak "mali yıl bittiği için sürecimi tamamlayamadım" şeklinde açıklama yaptım.
sonrasında AIS sisteminden gerekli bilgileri doldurdum.
çıkan ekranda 48 ay içinde biten vizemi yenilemek istiyorum seçeneğini seçtim.
vize ücretini ve ptt ücretini ödedim.
sonrasında adres ve gerekli bilgileri doldurup AIS kaydını tamamladım.sistem size zaten ilgili gereksinimleri sağlıyorsanız gerekli evrakları posta yoluyla göndermenizi istiyor.
:outbox_tray: 5 ekim cuma günü;
- DS160 - Confirmation Page
- eski vizenizin olduğu ve vizenizin basılacağı pasaport
- 1 adet fotoğraf
- evli iseniz evlilik cüzdanınız ilk üç sayfası ve varsa eşinizin abd vizesinin taranmış çıktısı
- ais kaydı sırasında verilen bir sayfalık geri gönderi evrağını
PTT ofisinden istanbul konsolosluğu'na gönderdim.
:inbox_tray: 9 ekim salı günü;
CEAC sisteminden vizemin basıldığı bilgisini görüntüledim.
aynı gün PTT'den mesaj aldım, 1 gün sonra da vize basılı pasaportumu şubeden teslim aldım.işlem bu kadar basit.
deneyimin ilgilenen kişiler için faydalı olması dileğiyle.Görüldüğü gibi göçmenlik niyeti taşıdığı ayan beyan belli olan bir kişiye bile vize vermiş, hatta görüşme yapmadan vizesini yenilemiş konsolosluk.
Green Card a başvurdum diye turist vizesi vermezler konusundaki tartışma artık bitmiştir. Hayırlı olsun size de @gucarslan -
koyun can derdinde, kasap et derdinde herkes gidiyor mersine siz gidiyorsunuz tersine.
-
Son günlerde başvuru yapıp randevusunu erkene çekebilen var mı acaba ? Çoğu kişi 2023'e randevua aldığını ve erkene çekmek için boşluk açılmadığını söylüyor.
-
@ykirmizi boşluk artık açılacağına inancım kalmadı o kadar çok gir çık yapıyorum ki ama yok altı üstü bir tatil yapalım diyoruz düştüğümüz hale bak arkadaş rezillik
-
Ben DS 160 formunu konsolosluk İstanbul girdim ama ankaradan randevu yakaladım bu durumda ne yapmam gerekir bilgi verir misiniz? Teşekkürler
-
@Gökhan-Adıgüzel Ankara’dan hangi tarihe randevu aldınız
-
Arkadaşlar bugün vizemi aldım. Zenci beyfendi ile görüşmeye girdim. Merhaba günaydın dedim. görüşmenin başında kabanımı hoperlörün üzerine koymuşum heyecandan. Oraya lütfen koyma seni duyamam dedi gülümsedi. Ben çok heyecanlandım elim ayağıma karıştı güldü bana ben de "özür diledim" , Lütfen heyecanlanma sakin ol dedi, İngilizce konuştum. Neden gitmek istiyorsun dedi? Hep çok istemiştim arkadaşım var onun yanında kalacağım dedim o da ABD vatandaşı zaten. Daha önce ABD' ye gidip gitmediğimi, hangi ülkelere gittiğimi, ne iş yaptığımı nerde çalıştığımı sordu. O kısımları detaylı açıkladım. Yaptığım işin özelliklerinden bahsettim, Ben ABD şirketinde çalıştığım için uzun yıllar çalıştığım şirketi söyledim. Ne kadar kalmak istiyorsun dedi iki hafta dedim. Çok pozitif olumlu bir adam. Güzel gez iyi tatiller dedi. Vizeni onayladım dedi gülüştük teşekkür ettim. Hiç bir belgeme bakmadı. Bitti. Siyahi Beyfendiden korkmayın olumlu, hanımlar çok daha ciddi ve hanımlara girenlere incik cıncık her şeyi belge evrak gösterenler oldu. Görüşme toplam bir dakika sürdü.
Daha önce ABD' ye defalarca girip çıkmış çocukları orada doğmuş birisi vardı "back raound check" e aldılar elinde 5 pasaport hepsinde ABD giriş çıkışı var. Adamı bekletip ek görüşmeye alacaklar. Çocuğu için vize görüşmesi alan bir aileye hemen verdiler.
Siyahi birileri vardı onlar F! öğrenci olarak başvuru yapmışlar red aldılar. Genel olarak F1' ler red alıyor izlenimim var. Başka bir işi gücü geliri iyi ve istikrarlı çalışan bir hanım arkadaşa daha onay verdiler. Bu işte iki kere iki dört etmiyor. Herkese bol şanslar dilerim -
@goe hiç işsiz olupta onay alan oldu mu? Ve hangi ülkelere gittiğiniz söylediniz?
-
@LordBolton orada kimin işi var kimin işi yok o kadar araştırma yapmadım. Bilmem de mümkün değil zaten. Ben Kosova, Makedonya, Arnavutluk, Karadağ'a gitmiştim.
-
@goe elbette ben sadece ne iş yapıyorsunuz sorusuna çalışmıyorum diyen birini duyupta onay alan birini kast etmiştim
-
@LordBolton onu bilmem mümkün değil, herkesin her konuştuğu net duyumlmuyor zaten sadece izliyorsunuz millet evrak vs panikle cevaplar veriyor. Birileriyle yaptığım sohbetlerden öğrendiklerimi paylaştım.
-
@goe anladım haklısınız, siz ülkeleri saydiktan sonra siyahi beyin hoşuna gitti saydığınız ülkeler peki onu anlayabildiniz mi peki?
-
@LordBolton adam zaten çok şeker olumlu birisi. hepsini tek nefes aydım Balkan ülkeleri dedim. ok dedi geçti ee dedi kaç gün yıllık iznin var dedi, 2 hafta dedim. ok dedi hava çok olumluydu.
-
@LordBolton adam zaten çok şeker olumlu birisi. hepsini tek nefes aydım Balkan ülkeleri dedim. ok dedi geçti ee dedi kaç gün yıllık iznin var dedi, 2 hafta dedim. ok dedi hava çok olumluydu.
Benimle cok yakin profilin.
Peki ozellikle siyahi ile gorusmenin bir taktigi var mi sence? -
@Ping-PONG Bence hç birisi için özel bir taktik yok. Panik olsanız bile sakin olun vs dedi, kabanımı hoperlörün üstüne koymuşum heyecanlanmayın sakin olun dedi gülüştük özür diledim çok nazik öncelikle. Sizin profiliniz uygunsa zaten genel hava olumludur. Ama siyahi bey İngilizce konuşarak başladım ben hiç aksamadan konuştum. Sorular soruyor cevapları görüyor bakın formda gittiğim ülkeleri görüyor zaten yine de sordu çalıştığım şirketi işleri neler yaptığımı detayını duymak istedi. Arkadaşımın yanına gidiyorum dedim. alacağınız varsa zaten alacaksınız ama Siyahi Bey vermiyor diye bir şey yok , korkmayın İngilizcenin varsa konuşun ama hepsi Türkçe' yiiyi biliyor
-
@Ping-PONG Bence hç birisi için özel bir taktik yok. Panik olsanız bile sakin olun vs dedi, kabanımı hoperlörün üstüne koymuşum heyecanlanmayın sakin olun dedi gülüştük özür diledim çok nazik öncelikle. Sizin profiliniz uygunsa zaten genel hava olumludur. Ama siyahi bey İngilizce konuşarak başladım ben hiç aksamadan konuştum. Sorular soruyor cevapları görüyor bakın formda gittiğim ülkeleri görüyor zaten yine de sordu çalıştığım şirketi işleri neler yaptığımı detayını duymak istedi. Arkadaşımın yanına gidiyorum dedim. alacağınız varsa zaten alacaksınız ama Siyahi Bey vermiyor diye bir şey yok , korkmayın İngilizcenin varsa konuşun ama hepsi Türkçe' yiiyi biliyor
6 gun kaldi benimde bakalim nasil gececek. Hayirli olsun sana dostum.
Eger olumlu sonuclanirsa, iznimi 1 hafta uzatarak 1 haftada Ontorio ya gecmek istiyorum. O yuzden hemen arkasindan Kanada vizesini alacagim. 🙃 -
@Ping-PONG Kanada Vizesi almak hepten işkence. Onla ilgili önceden girişimde bulunabilirsin. ABD' ye gidip kapıdan dönen vize alamadan geri gelen arkadaşlarım oldu.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
17
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum