Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2023 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
21.4k 1.6k 1.7m 1.5k

  • Merhabalar , başvuru yapacağım 3 yıllık evliyim eşimin pasaportta ki soyadı kızlık soyadı yazmaktadır. Pasaportu değiştirmek için ayın 9 una kadar süre yeterli olmayacağını düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım sorun olacakmıdır benim ve eşimin başvurularını nasıl yapmam gerek yardımlarınızı bekliyorum.


  • Arkadaşlar meşgül olduğum için başvurumu yapsın diye arkadaşımdan rica ettim başvurusu esnasında middle name yerine onur yazmış öyle biliyormuş ama benim göbek adım yok yani ismim sadık özatak ama sadık onur özatak olarak yazmış bu bi sorun teşkil eder mi ederse gidip ismime onur ekletsem hallolur mu

  • ⭐⭐

    @aadolff bu soru daha önce sorulmuştu, kızlık soyadı ile pasaporttaki ismi kısmını doldurabilirsiniz. Uygundur.


  • @Hasan-Gündüz geçen sene Ekim’de başvurdum olmadı bu sene Kasım’ı deneyim dedim aslında 8 Kasım’da yapacaktım oğlumun Doğum günü sonra belki sistemde yoğunluk olur diye 1 Kasım’da başvurdum☺️

  • ⭐⭐⭐

    Merhabalar. Ben Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünü bitirmek üzereyim. 1 yıllık iş deneyimi sonrasında intership programı ile Amerika'ya gitmeyi düşünüyorum. Daha sonra İngilizce seviyem de gelişmiş olacağından Kanada'ya college programıyla gidip 3 yıl yaşadıktan sonra vatandaşlıktan başuvurunda bulunmayı düşünüyorum. Bu konular hakkında bilgisi olan biri rica etsem yardımcı olabilir mi? Püf noktaları ya da yapıp yapmamam gereken kısımlarda beni aydınlatırsanız çok mutlu olurum :)


  • @Atlantis00, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    Merhabalar. Ben Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünü bitirmek üzereyim. 1 yıllık iş deneyimi sonrasında intership programı ile Amerika'ya gitmeyi düşünüyorum. Daha sonra İngilizce seviyem de gelişmiş olacağından Kanada'ya college programıyla gidip 3 yıl yaşadıktan sonra vatandaşlıktan başuvurunda bulunmayı düşünüyorum. Bu konular hakkında bilgisi olan biri rica etsem yardımcı olabilir mi? Püf noktaları ya da yapıp yapmamam gereken kısımlarda beni aydınlatırsanız çok mutlu olurum :)

    3 yilda degil 5 yilda.
    Son 5 yilin son iki senesi kesintisiz ve PR li olarak Kanada’ da gecirirseniz daha onceki okul calisma vesaire sureli de gecerli.

    Toplamda 5 yil son iki senesi PR li olarak dusune ilirsiniz. Ilk 3 senenin en az 181 er gununu orada gecirnis olmaniz yeterli.

    Kanada’ da okul okumaniz size puan kazandirir. Calismis olmaniz puan kazandirir. Mesleginiz puan kaznadirir. Ingilizce seviyebiz fluent olursa su anki CRS Cuttoff larina gore cok rahat PR alirsiniz.

    Ancak; Soyle bir konu var. calisma iznini sadece ve sadece Post Graduate okuyarak alabilirsiniz. Post Guraduate Work Permit Program (PGWPP)

    PGWPP nedir diye sorarsaniz. Bizdeki master gibi ama tam olarak degil. Bunu okuyabilmek icin lisans mezunu olmak zorundasiniz 2 yillik mezunu olacaksaniz okuyanazsiniz.

    1 yil PG okursaniz 1 yil
    2 yil okursaniz 3 yil calisma izni alirsiniz.

    2 yil okursaniz PGWPP icin onunuz oldukca acik ancak sadece bunlarla sinirli degil. Iyi arastirma yaparsaniz daha detayli puan kazanabileceginiz maddeler var.

    En yuksek puani ingilizceniz getirir. Asagidaki paylastigim ielts seviyesi resmindeki seviyeye sahip olursaniz daha gitmeden CRS Cut off sinirina dayanirsiniz zaten.

    Ama internship degil de intership yazdiginizi gorunce onunuzde cok yol oldugunu tahmin etmek zor degil.

    Her zaman soyluyorum. Ilk yapilmasi gereken dil egitimlerine buyuk onem vermek.

    ![alt metni](928362E1-91AC-4015-89EE-B0D4B320BA85.jpeg görsel url)


  • 01.11.2021 tarihinde pasaport başvurusunda bulundum, buradan edindiğim bilgiler ile nüfus müdürlüğünde dilekçe doldurdum ve pasaportum bugün itibari ile PTT kargoya verilmiş e-devlette gözüküyor, fakat burada ki bilgiler olmasa dümdüz başvuru yapıp belki de günlerce bekleyecektim teşekkürler herkese :)


  • başvurduk. her şey gönlünüzce olsun <3


  • @crazycells

    And I said I need dollar dollar, a dollar is what I need
    And if I share with you my story would you share your dollar with me…

    Seri numarsinda F olmasin ama istemem. 😂

    😂

    https://youtu.be/nFZP8zQ5kzk


  • Merhaba, 2013 de pasaport çıkartmıştım. 2014 te bitti süresi. Onun ile başvuru yapsam, mülakat geldiğinde de yenilesem bir sıkıntı olur mu?


  • @crazycells, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @aboydas, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    Selamlar,
    Pasaportumun süresi dolmuş temmuz ayında. Yeni pasaport için işlemleri yaptım ama yetişmeyecek gibi duruyor. Sanırım bu sene başvuru yapamayacağım değil mi ? Sonradan dosyayı düzenleme şansımız olmuyordu diye hatırlıyorum. Süresi geçmiş pasaport numarası ile başvuru yaparsam da sorun teşkil edebilir.

    suresi gecmis pasaport ile basvuru yapamiyorsunuz maalesef, e-devleti gozleyin... pasaport bilgileriniz orada yer alacak size ulasmadan once...

    Güncelleme.
    Bugün Ankarada 4 saat içinde pasaportumu basılı halde alabildim.
    Şöyle anlatayım:
    Pasaport başvurusunu yaptıktan sonra il nüfus müdürlüğüne gidip pasaportumu elden teslim almak istediğimi belirttim. Kimlik numaramı aldılar ve saat 5:30'da orda olmamı söylediler. PTT memuru geldi pasaportumu teslim etti.


  • @crazycells Merhaba cevabınız için teşekkür ederim. Geçen sene yazmamız gerekmiyor muydu? Yanlış mı hatırlıyorum o yüzden adrese ihtiyacımız var diye düşündükte.


  • @ayvalik10 teşekkürler


  • Merhabalar eski pasaportumun ( Türk pasaportu) tarıhi bittiğiği için yeni pasaportumu Yunanistan T.C. Selanik başkonsolosluğunda yenilettim , greencard başvuru formunda 7.pasaport bölümünde Country authority of issuance kısmına pasaportumda yazan '' Veren makam T.C Selanik Baş konsolosluğu'ndan dolayı Yunanistan mı yazacağım yoksa pasaportlar Türkyede basılıp Yunanistana önderildiği için Türkiye mi yazmalıyım ? Kafa karıştırdı biraz yardımınız için şimdiden teşekkürler


  • @GizemYılmazz 1 Ekim’de başvuru yaptığım pasaport bugün ( 3 Ekim ) dağıtıma hazır hale geldi . Neye dayanarak insanları bu şekilde yönlendiriyorsunuz anlamadım . Bekleyin demek en doğrusu . Yetişmeyebilir fakat peşin hüküm vermemek lazım

  • ⭐⭐⭐

    @Ping-PONG Verdiğiniz bilgiler benim için çok değerliydi. Çok teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgiler ve yardımcı olduğunuz için. İnternship için telefon kendi düzenleme yapmış ondan dolayı yanlış yazmışım. Düzelttiğiniz için çok teşekkür ederim :)


  • Arkadaşlar merhaba.
    2 defa greencard a başvuru yapmış, şimdi 3. başvurumu yapacağım. Ancak fotoğrafı yüklemeyi beceremedim.
    Düzenleme sitesine giriyorum. Ya fotoğrafın boyutu büyük diyor. Ya da 1/20 sıkıştırma oranından dolayı kabul etmiyor düzenleme programı, uyumlu değil uyarısı veriyor.
    Bu konuda ne yapabilirim, yardımcı olursanız memnun olurum.
    Son başvuru tarihi 9 Kasım mı?


  • @mustfaak 1 Ekim’de başvurdum pasaport için 3 Ekim’de hazır hale geldi .


  • @Metehan geçersiz pasaport ile başvuru yapamazsınız.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Şimdi yazacağım yazı geneldir ve de kimseyi hedef almıyor Türk Milleti olarak bir kere de herşeyi biliyorum lafını söylemesek tüm işimiz rast gidecek Bu pasaport olayı ile ilgili çok bilmiş olan insanlar bir daha başka insanlar hakkında kesin gelmez ya da sen başvuru unut gibi cümle yazmazlarsa sevinirim şimdi size pasaport hikayemi yazıyorum 1 kasım 08.55 başvuru 3 kasım bugün sabah 9.10 199 numara arandı 9.15 twitter mesaj atıldı bu akşam 19.21 kargoda artık şu pasaport gelme yazıları yazılmasın kimse aynı değil herkes farklı işlem görüyor


Benzer Başlıklar

  • DV2027 Sohbet Odası

    Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4k
    24 Oy
    4k İleti
    206k Bakış
    A
    Brit Simon’a göre; Dv 2027 en geç Ağustos’un sonuna kadar açılacak. Yönetmeliğe göre de en geç Ağustos sonunda açılması gerekecek. Arka tarafta hazırlıkların tamamlandığını ve kısa sürede açılmasını beklediğini dile getiriyor. Bu sene gerek pasaport ve ücret şartı gerekse de başvuru döneminin çok uzun olmayacağı için başvuru sayısında düşüş öngörüyor. Anlattıklarından yarım ingilizcem ile bunları anladım.
  • DV2025 Sohbet Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    17k
    1
    36 Oy
    17k İleti
    1m Bakış
    ayvalik10A
    @kaanada84 yanlış başlıkta bu soruyu soruyorsun sana buradan kimse cevap yazmaz çünkü her sorunun sorulacağı başlık bulunmaktadır. Bu aşağıdaki sayfayı okursan aklında olan olmayan tüm soruların cevabını bulacaksın. https://yesilkartforum.com/forum/topic/7664/dv2026-2026-green-card-lotosu-aşamaları/16504
  • DV2021 Bekleme Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    22k
    1
    31 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    dilaradrkD
    @gungorhan merhaba ben de bu konudan dolayı aşırı tereddüt ediyorum formda şöyle bir soru var daha önceki soyadlarınız diye önceden sadece kızlık soyadım vardı şu an resmiyette iksini birden kullanıyorum . Bunun için nasıl ilerleyeceğim hk net bir cevap bulamıyorum daha önceki soyad bilgimi girdiğimde isim de girmemi istiyor fakat sadece soyadım değişti
  • DV2020 Sonuç Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    682
    2 Oy
    682 İleti
    113k Bakış
    B
    @nesatceri Adamların böyle bir amacı olsa zaten en az üniversite mezunu derler. Kim ne diyebilir?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

27

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum