Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @crazycells CDC’ye email atıp sordum. Eğer başvurunuz diğer kriterlere de uyuyorsa IR-5 vizesi ile başvuru yapabilirsiniz diye cevap yazdılar. Bu da demek oluyor ki göçmen vizesiyle köpeğiniz için başvuru yapabilirsiniz. Gereken şartları yerine getirirseniz aşı, test vs. Reddedeceklerini sanmıyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ellabella, içinde söyledi: Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

    @crazycells CDC’ye email atıp sordum. Eğer başvurunuz diğer kriterlere de uyuyorsa IR-5 vizesi ile başvuru yapabilirsiniz diye cevap yazdılar. Bu da demek oluyor ki göçmen vizesiyle köpeğiniz için başvuru yapabilirsiniz. Gereken şartları yerine getirirseniz aşı, test vs. Reddedeceklerini sanmıyorum.

    Bu bilgi iyi oldu, elinize saglik 👍 gerci sizin durumunuzda vizeyi alana kadar yasak kalkabilir de; ama uzatilma ihtimali de var...

    Ayrica diger gocmen vizelerle bu durumu deneyen arkadaslar deneyimlerini lutfen foruma aktarmayi unutmasinlar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ellabella deneyiminiz paylaştığınız için çok ama çok teşekkürler.
    sizden ricam CDC'den gelen maili, kişisel bilgilerinizi gizleyip iletinize ekleyebilir misiniz?
    sonraki süreçte bu deneyimi yaşayacak arkadaşlarımız için de faydalı olacaktır.

    ben de bugün DV vizesi ile süreci devam ettireblir miyiz onun için mail atacağım CDC'ye.
    bakalım IR gibi aynı cevabı mı verecekler.


  • @gucarslan CDC ile yazışmamı paylaşıyorum, umarım yardımcı olur.
    f4376df3-85b8-405d-b1fe-809087170874-image.png


  • 1 ay sonra Amerikaya gideceğim. Küçük cins köpeğim var 4 kg şuan yasak kalktı mı götürebilir miyim hangi evrakları hazırlamamam gerekir ? @crazycells

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Meltem-Koç, içinde söyledi: Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

    1 ay sonra Amerikaya gideceğim. Küçük cins köpeğim var 4 kg şuan yasak kalktı mı götürebilir miyim hangi evrakları hazırlamamam gerekir ? @crazycells

    Imzanizdan anladigim kadariyla yeni gocmen vize sahibi olacaksiniz?

    Maalesef yasak Temmuz'a kadar devam edecek diye dusunuyoruz, ama hemen yukarida sayin @ellabella 'nin dedigi sekilde izin almayi deneyebilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    ilgili yasak için bir güncelleme yapmak isterim 📣

    bilindiği gibi evcil arkadaşlarımızın support / service dog adı altında bazı statülerde bulanabildiğini biliyoruz.
    ilgili konu için CDC ile iletişime geçtim bu statüde olan evcil arkadaşlarımızın ilgili yasak için durumlarını sorguladım.

    ilgili cevabı aşağıya bırakıyorum;

    Dear gucarslan:

    The following categories of importers are eligible to request a permit to import a dog into the United States:

    US government employees traveling on official orders with their personal pets.

    US citizens or lawful US residents relocating to the United States, such as for employment or education, with their personal pets.

    Owners with service dogs that are trained to assist them with a disability. In accordance with US Department of Transportation regulations at 14 CFR part 382, emotional support animals, comfort animals, companionship animals, and service animals in training are not considered service animals.

    Must submit a completed US Department of Transportation Service Animal Air Transportation Form.

    Return travelers (US citizens or lawful residents) who left the United States with their personal pets before July 31, 2021 and are returning before January 7, 2022. Dogs must have:
    Valid rabies vaccination certificate issued in the United States; and
    USDA Export Health Certificate from the United States issued no more than one year before their planned return date; and
    Documentation that the dog traveled out of the United States with their owner before July 31, 2021 (for example, official airline documentation showing the animal traveled with you).

    Importers wishing to import dogs for science, education, or exhibition, as these terms are defined in 42 CFR 71.50, or for bona fide law enforcement.
    CDC Dog Import Permits will NOT be issued for:

    Dogs intended for other purposes, such as adoption, resale, or transfer of ownership.
    US citizens and lawful residents traveling temporarily out of the United States with their dogs after July 31 (such as for vacation or to visit friends and family).

    Non-US residents traveling temporarily to the United States with their dogs (such as for vacation or to visit friends and family).
    Dogs participating in conformation shows (dog shows)
    Dogs participating in obedience trials or dog sport shows
    Dogs involved in any other type of exhibition not meeting the definition in 42 CFR 71.50
    If you would like to submit an application, please apply online with all requested documents at least 30 business days (6 weeks) before traveling to the United States.

    Please note, each eligible importer may be granted approval to import a maximum of 3 dogs for one trip during the temporary suspension.

    During the transitional period from July 14, 2021 – January 7, 2022, return travelers who left the United States for temporary travel (such as vacation) may apply for a permit if they left the United States before July 31, 2021.

    Dogs with a CDC Dog Import Permit must enter the United States at one of these 18 airports: Anchorage (ANC), Atlanta (ATL), Boston (BOS), Chicago (ORD), Dallas (DFW), Detroit (DTW), Honolulu (HNL), Houston (IAH), Los Angeles (LAX), Miami (MIA), Minneapolis (MSP), New York (JFK), Newark (EWR), Philadelphia (PHL), San Francisco (SFO), San Juan (SJU), Seattle (SEA), and Washington DC (IAD).

    After January 7, 2022, only approved ports of entry are allowed. CDC will update the list of approved ports of entry as they become available.

    Submitting an application does not guarantee a permit will be issued—CDC reserves the right to deny issuing a dog permit. Submitting false information or making other false statements is punishable with fines and imprisonment.

    No permits are given upon arrival. If your request for advance approval is denied, CDC’s written denial will constitute final agency action.

    Sincerely,

    Cortney

    MCSG on contract to
    Division of Global Migration and Quarantine
    National Center for Emerging and Zoonotic Infectious Diseases
    US Centers for Disease Control and Prevention
    [email protected]


  • Merhaba yakında amerikaya gideceğiz inşallah kedimizi de götürmek istiyoruz kilosu 4.5kg yasak var mı ? Yakın zamands götüren var mı? Ayrıca aşıları pasaportu ve çipi var bunun dışında başka bir şeye ihtiyaç var mı ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gucarslan elinize saglik, daha onceki duyurularda bulunmayan cok faydali bir liste 👍

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ali-Veli-Ahmet, içinde söyledi: Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

    Merhaba yakında amerikaya gideceğiz inşallah kedimizi de götürmek istiyoruz kilosu 4.5kg yasak var mı ? Yakın zamands götüren var mı? Ayrıca aşıları pasaportu ve çipi var bunun dışında başka bir şeye ihtiyaç var mı ?

    Kediler icin bir kilo yasagi yok, genel bilgi ve yonlendirmeler icin ilk sayfalari incelemenizi tavsiye ederim.


  • @crazycells teşekkür ederim bilgilendirme için son zamanlarda kedisini götüren olduysa özel bilgi varsa paylaşırsanız memnun oluruz faydası dokunur.


  • Merhaba arkadaslar, son zamanlarda kedi ile ABD ye seyahat eden oldu mu? Asi karnesi, cip disinda ne isteniyor? Yardimci olursaniz cok sevinirim. Tesekkurler


  • Merhabalar arkadaşlar ben tüm şartları yerine getirip başvuru yapmayı planlıyorum. Tüm şartları yerine getirip başvurup red cevabı alan oldu mu? Birkaç tanıdığım izin alabilmiş ama korkuyorum. Bir umut ışığı arıyorum. Şansım var mıdır diye… Köpeğiyle gitmek isteyenlerin son durumu nedir acaba bilgi verebilirler mi?


  • Merhabalar sayfada 1 Aralık için güncelleme olmuş bir bakın isterseniz benim anladığım kadarıyla başvuru için bile şuan kabul etmiyorlar sadece Amerika da aşı olan köpekleri kabul ediyorlar bende götürecektim maalesef götüremiyorum https://www.cdc.gov/importation/bringing-an-animal-into-the-united-states/high-risk-dog-ban-frn.html

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Cansu-Ardıhan, içinde söyledi: Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

    Merhabalar arkadaşlar ben tüm şartları yerine getirip başvuru yapmayı planlıyorum. Tüm şartları yerine getirip başvurup red cevabı alan oldu mu? Birkaç tanıdığım izin alabilmiş ama korkuyorum. Bir umut ışığı arıyorum. Şansım var mıdır diye… Köpeğiyle gitmek isteyenlerin son durumu nedir acaba bilgi verebilirler mi?

    Siz de yeni gocmen misiniz?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Meltem-Koç bazi istisnalar (kolayliklar) getirmisler; ama hala permit icin basvuru yapabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    1 Aralik 2021 itibariyle ABD lisansli veterinerler tarafindan ABD'de asilanmis kopekler ABD'ye (yuksek riskli ulkelerden geliyor olsa bile) giris yapabilecek.

    Eger kopegin gecerli bir kuduz asisi sertifikasi ve mikrocipi varsa, ayrica en az 6 ayliksa ve belirlenmis havalimanlarina, saglikli bir sekilde vardiysa "permit" olmadan ABD'ye giris yapabilir. Fakat bu belirlenen sartlar disindaki kopeklerin girisi icin "permit" gerekecek.

    Ayrica bu kopeklerin giris yapabilecegi 18 havalimani belirlenmis ve listeyi asagidaki alintida bulabilirsiniz.

    UPDATE: Effective December 1, 2021, dogs vaccinated in the United States by a US-licensed veterinarian may re-enter the United States from a high-risk country without a CDC Dog Import Permit if the dog:

    • has a valid US-issued rabies vaccination certificate;
    • has proof of a microchip;
    • is at least 6 months old;
    • is healthy upon arrival; and
    • arrives at an approved port of entry


    Expired US-issued rabies vaccination certificates will not be accepted. If the US-issued rabies vaccination certificate has expired, you must apply for a CDC Dog Import Permit, if eligible.

    UPDATE: Effective December 1, 2021, all dogs that have been in a high-risk country in the past 6 months may only enter the United States through an approved port of entry, which includes all 18 airports with a CDC quarantine station: Anchorage (ANC), Atlanta (ATL), Boston (BOS), Chicago (ORD), Dallas (DFW), Detroit (DTW), Honolulu (HNL), Houston (IAH), Los Angeles (LAX), Miami (MIA), Minneapolis (MSP), New York (JFK), Newark (EWR), Philadelphia (PHL), San Francisco (SFO), San Juan (SJU), Seattle (SEA), and Washington DC (IAD).

    All dogs imported into the United States must be healthy on arrival.

    Dogs that have not been in a high-risk country in the past 6 months are not required by CDC to present a rabies vaccination certificate or a CDC Dog Import Permit—and can enter the United States at any port of entry, but must be healthy upon arrival and vaccination against rabies is recommended.


  • @crazycells bu sadece Amerika’da aşılanmış köpekler için geçerli değil mi ? Türkiye’de aşılanan köpekler için hala izin gerekiyor mu ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Meltem-Koç, içinde söyledi: Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

    @crazycells bu sadece Amerika’da aşılanmış köpekler için geçerli değil mi ? Türkiye’de aşılanan köpekler için hala izin gerekiyor mu ?

    evet, Turkiye'de asilanmis kopekler icin hala izin almaniz gerekiyor.


  • Kedimi yakında beraberimde götüreceğim. Veterinerinden sağlık belgesi aldım ve kuduz aşısı da var. Veterineri ve THY, Tarım Orman Bakanlığından belge almam gerekmediğini söyledi. Eski postları okudukça da bu belgenin ciddi anlamda kontrol edilmediğini görüyorum. Acaba bu belgeyi almadan çıkmaya çalışıp sorun yaşayan oldu mu? Bu belgeyi almak için 48 saatlik süre neye dayanarak yazıyor (resmi bir kaynak bulamadım)? Son 48 saatlik süreçte mesai saatlerinde uygun olmam imkansız gibi neredeyse.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

75
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum