Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Erdem-AKDEMİR ever odemeden sonra tarihleri goreceksiniz. Daha sonra surekli takip ederek onemalmaya calisacaksiniz. Bende esim ve oglumla basvuedum 2023 e atafim ancak surekli bakiyorum one cekmek icin henuz yakalayamadim.

    Cocuklar icinde pasaport bilgisi gerekiyor. Evet

  • ⭐⭐

    @laxking evet ona özellikle dikkat ettim çoğunlukla turist vizesinde hesap dökümü istenmiyor


  • @Erdem-AKDEMİR selam Erdem bey ben de sizin durumunuzdayım haberleşebilir miyiz? Faydamız olur belki diye Adres gkhnadiguzel@hotmail


  • Arkadaş merhaba bu gün b1 vizemi öne cekebilir miyim diye girdim ve hesabınız aktif degildir hatası aldım. Mail attım. Bana illegal birşeyler olabilir o yüzden hesabınızı askıya aldık. Durumu elçiliğe bildirdik. Dediler. Bende sadece kendimin hesaba erişim sağladığını bildirdim. Onlarda verdiğimiz rahatsızlık için özür dileriz dediler. Hesabın telrar aktif olması 3 hafta sürebilir şeklinde sonunu bağladılar.

    • Bu durum elçilik görüşmesine olumsuz olarak yansır mı ?
    • Başına böyle bir iş gelen arkadaşımız var mı?
      @crazycells özellikle sizin bilginize ihtiyacımız var

  • @Sercan-Özüsağlam Merhaba Sercan Bey
    Nasıl denediğinizle ilgili bana da yardımcı olur musunuz?
    Kaç gündür bakıyorum bana denk gelmedi neyi yanlış yapıyor olabilirim?


  • @goe Merhaba, aslında hiç bir şeyi yanlış yapmıyorsunuz, bende özel olarak bir şey yapmadım. Benim acil randevu talebim red edilmişti, gerçekten acilen vize randevusuna ihtiyacım vardı. Sürekli sitede aktif kaldım, sıklıkla sayfayı yeniledim ve aniden 9-10 kasım 2021 tarihlerinin açıldığını gördüm, anında randevumu aldım. Zaten 5-10 dk bile sürmedi belki bitmesi, biraz geç kalsam alamayacaktım. Şu an baktığımda hiç boşluk görünmüyor, 2023'e kadar, o nedenle gerçekten doğru nedir? Ben emin değilim, sürekli aktif olarak randevu kovalayabilirsiniz sadece. Yöntem olarak doğrudur diyemem ama bende işe yaradı.

  • Yasaklı

    @Sercan-Özüsağlam, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @goe Merhaba, aslında hiç bir şeyi yanlış yapmıyorsunuz, bende özel olarak bir şey yapmadım. Benim acil randevu talebim red edilmişti, gerçekten acilen vize randevusuna ihtiyacım vardı. Sürekli sitede aktif kaldım, sıklıkla sayfayı yeniledim ve aniden 9-10 kasım 2021 tarihlerinin açıldığını gördüm, anında randevumu aldım. Zaten 5-10 dk bile sürmedi belki bitmesi, biraz geç kalsam alamayacaktım. Şu an baktığımda hiç boşluk görünmüyor, 2023'e kadar, o nedenle gerçekten doğru nedir? Ben emin değilim, sürekli aktif olarak randevu kovalayabilirsiniz sadece. Yöntem olarak doğrudur diyemem ama bende işe yaradı.

    Bende de yasadi. Ben de kasim ayina randevu bulup almistjm aybi uygulamayla.


  • @Ping-PONG Evet haklısınız ben onu unuttum bu taktiği siz vermiştiniz bana hak geçmesin teşekkür ederim 🙂 Ama gerçekten bu taktik, sürekli işe yarıyor mu yoksa şans mıydı? hala çözemedim 🙂 Umarım herkeste işe yarar.

  • Yasaklı

    @Sercan-Özüsağlam, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @Ping-PONG Evet haklısınız ben onu unuttum bu taktiği siz vermiştiniz bana hak geçmesin teşekkür ederim 🙂 Ama gerçekten bu taktik, sürekli işe yarıyor mu yoksa şans mıydı? hala çözemedim 🙂 Umarım herkeste işe yarar.

    Hayirli olsun. Ben farkinda degildim. Onu demek istemedim. Sadece bende yaradigini soylemek istemistim.

    Evet haklisiniz simdi farkettim. Paylasimimdan yararlanmis olmalisiniz.

    Umarim olumlu sonuclanir. Siz benden oncesiniz. Sonucunuzunu da paylasirsaniz seviniriz. 🙃


  • @Ping-PONG Tabi ki paylaşırım. Size de bol şanslar 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Erdem-AKDEMİR, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Yakın zamanda yeşil pasaport alacağım. Eski pasaportum ile sadece Suriye'ye gittim ve süresi bu ay doldu.

    Vize randevuları Mayıs ayında mı başlayacak ?

    Eşim ve 2 yaşındaki çocuğum içinde 160 dolar kişi başı ücret mi ödemeliyim. ?

    Uçak bileti veya kalacak yer rezervasyonu yapmadım. Teyzemin yanında kalacağım. Uçuş tarihi de kesin değil.

    Yeşil pasaport elime geçer geçmez mi randevu almam gerekiyor yoksa zaman kaybı olmaması için şimdiden başvuru yapmalı mıyım ? D160 formu randu sonrası mı dolduruluyor ?

    Ilk iletiyi gozden gecirmenizi tavsiye ederim.

    Su an gorusmeler devam ediyor ama cok kisitli olarak... O nedenle ilk firsatta bir randevu tarihi almanizi tavsiye ederim.

    Vize alacak herkes icin ayri birer DS-160 formu gerekiyor ve ayri ucret odemelisiniz. DS-160 formunu doldururken pasaport gerekli, o nedenle once pasaportun gelmesini beklemelisiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @LordBolton, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @vince-carter daha önce hiç yurtdisina çıkmadıysaniz yüksek ihtimalle red alacaksınız ve ABD de bir tanıdığınız olduğu için de tek başına genel olarak bir red sebebi oluyor

    Direkt bu sekilde bir cikarim yapamayiz, bunlar dosyayi olumsuz etkileyebilecek ozellikler; ama neticede kisinin Turkiye'ye donmesi icin ciddi nedenler varsa o durumda vizeyi hala alabilir...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @miraclepuff, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Merhaba.
    10 yıllık vizem bu nisan ayında doldu. Daha önce 1 aylığına Losangelesta bulundum. 10 yıllık Vizemle aynı dönemde pasaport sürem de doldu, yeniledim. Önceki pasaportumda 7- 8 adet shengenim de vardı. Önce postayla vize yenilemesi işlemlerine başvurdum. Medeni durumum dahil hiçbir info değişikliği yok, oturduğum ev adresi haricinde. 36 yaşindayım, 18 yıllık memurum. Postadan cevap olarak vize görüşmesi talebi geldi. Önce ağustos 2022 ye randevu buldum. Sonra bu sene eylül ayında bir randevu buldum. İş yerinden aldığım belgeler ve pasaportlarla gittim. Sarı bi kağıt verdiler, bizi aramayın mailimizi bekleyin vesaire yazan.

    1 hafta sonra detaylı soruların bulunduğu bir mail geldi. tüm aile fertlerimin doğum tarihlerini ve bugüne kadar çalıştığım ve yaşadığım yerlerin adreslerini sordular. Cevapladım. bu arada 2 abim de orada yaşıyorlar, biri 12 yıldır orada, diğeri henüz 3 yıldır orda. İkisi de evliler ve tüm süreçlerini de yasal bir şekilde geçirdiler. Biri vatandaş, restoranı var ve eşi üniversitede profesor. ben ortada bir sorun göremiyorum yani.
    bu detaylı bilgiler istedikleri maile cevaben, durumumu takip etmemi 6 ay kadar bekleyebileceğimi onaylanırsa postayla tekrar başvuru yapabileceğimi söyledikleri bir mail aldım. başvuru durumumu takip edebileceğim adreste refused olara görünüyorum.
    Benimle aynı durumda olan başka kimse var mı?
    Vizem riskte mi , red alma ihtimalim konusunda endişelenmeli miyim? Bir bileniniz var mı?

    Idari islemlere kalmissiniz maalesef; sistem sizi vize icin aklayamadigindan gorusme talep etmisler. Pek cok idari islem 60 gun icinde sonlaniyor, fakat daha uzun da surebilir maalesef. Fakat telaslanmanizi gerektiren bir durum yok, isminiz kara listedeki birine isabet ettigi icin bu surecten geciyorsunuz buyuk ihtimal, sizin o kisi olmadiginizi anladiklarinda vizenizi alacaksiniz. Daha ayrintili bilgi icin su basligi incelemenizi tavsiye ederim:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/4490/fy2021-fy2022-administrative-process-ap-durumu-i̇dari-işlem

    Idari islem sureci bitene kadar dosyaniz sistemde "refused" olarak gorunecek.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @laxking, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Öncelikle herkese iyi forumlar dilerim. Şimdi size kendi vize maceramı anlatacağım, biraz uzun olabilir 🙂 Sene 2015 hiç aklımda yokken birden bire amerikaya gitmek istedim bir anda(ikizler burcuyum anlık karar veya değişikliklere sahibim) İstinye konsolosluğunun üst sokağında oturuyorum. Ve gitmek isteme amacım hayranı olduğum film serisinin deyim yerindeyse shooting location larını görmek istememdi. Hemen gidip pasaport çıkardım. Ama sırada ds160 diye birşey vardı. Açıkçası riske atmak istemediğimden dolayı hemen konsolosluk karşısında bulunan Turgay Akdemiri aradım. Bana pasaportunu al gel dolduralım formu başvurunu yapalım dedi. Bi heyecanla tabi hemen çıktım gittim. Pasaportu verdim. İnanınki bana ne işimi, ne okulumu, ne maaşımı nede adresimi bile sormadan formu doldurdu. (Bende bilmiyorum tabiki formda ne yazdığını, yani formdaki beni ben bile tanımıyorum) en son elime bir not kağıdı verdi üzerinde otel adı ve tarih yazıyordu. Sorarlarsa bu tarihlerde bu otelde kalacaksın dedi. Tamam dedim. Randevu günü geldi çattı, ama diyorumya işim belli gücüm belli kendi çapıma göre paramda var. Alırım nolucakki 🙂 Görüşmedeki soruları biliyorsunuz. Nereye gideceksin, kaç gün kalacaksın. Ben los angeles, 14 gün olarak söyledim.(ama bilmiyorumki doldurduğu formda yazdığı location new york) kısa bir sürede reddi aldıö tabi. Çıkıp kendisiyle tekrar görüştüm. Bana ilk başvuruda red alan çok ikinci başvuruyu yapalım alırsın dedi( bende inanıyorum çünkü cahilim vize konusunda) 2. Başvurumdada aynı şekilde reddedildim. Tabiki değişen birşey yoktu 1 hafta içinde. Ardından işin peşini bıraktım, içimden heralde herkesi almıyolar ameriga büyük ülke felan moduma girdim 🙂 Bundan sonra 1 sene içinde makedonya, arnavutluk, dubai gezilerim oldu. Vize ile alakalı değildi bu geziler sadece gitmek istediğimden gittim. Son redden tam 1 sene geçmişti dur dedim bidaha başvurayım. Bu sefer formu kendim doldurayım dedim ve baktımki ne göreyim formda yukarıda yazdığım bir sürü soru cevap var. İlk 2 başvuruda hepsi yalan yanlış veya Turgay Akdemir ne yazdıysa o şekilde doldurulmuştu. Formumu doğru beyanlar ile kendim doldurdum. Ve sürpriz 3. Reddim oldu 🙂 Yaklaşık bir sene sonrada evlendim. Evlendiğim sene ve diğer sene açıkçası amerika hiç aklıma bile gelmedi. Çocuğum oldu. Hatta adıni bile hayranı olduğum o filmdeki karakterin adını koyduk. “Mia” evet doğru hayranı olduğum film fast and furious serisi 🙂 Bu aradaki geçen zamanda benim 2 adet schengen vizem oldu, almanya be italya gezilerim oldu. Ardından 2019 sonunda eşimle başvuralım dedik. Süprizzz 4. Red 🙂 Dedimya anlık kararlar alıyoruö diye. 2 hafta önce yine aklıma düştü ve 5. Başvurumu yaptım. 4. Başvuruma göre değişen olarak şuanda 3. Schengen vizem ve hollanda seyahatim var fakat bu sefer eşimle değil tek başvuruyorum. İşim son 7 senedir aynı maaşımda 9000 TL civarında, son schengen vizem 1 senelik ve hali hazırda süresi devam ediyor. Hesabımda ilk başvurum dahil olmak üzere her zaman 30.000 dolara tekabül eden bir rakam vardı diyebilirim(tabi hiç hesap dökümü vs istenmedi, o haddeye gelemedik) Randevumuda şubat 2022 ye alabildim. Bakalım bu sefer ne olacak. Ben hiç umudumu yitirmedim açıkçası çünkü içimde gerçekten kötü niyet yoktu ☺

    bol sanslar 🙂 maalesef formdaki bilgilerle soylediklerinizin uyusmamasi cok buyuk bir problem. Ayrica sizin amaciniz ne kadar dogru ve gercek olursa olsun, dosyanizin da bunu yansitmasi gerekiyor. Umarim bir sonraki basvurunuzda aldiginiz cevap degisir 🙂 bol sanslar tekrardan...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @MuRtY, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Sayın @LordBolton ve @crazycells , DS160 formunu; Aralık ayında yapacağım İspanya gezisi sonrası, USA turist vize mülakatına 1 hafta kala(Aralık son haftası) güncellesem sorun olur mu? Yani bu formu mülakata yakın güncellemek şüpheli ya da tehlikeli bir durum mu? Cevabınız için teşekkür ederim.

    hayir, problem olmaz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Sercan-Özüsağlam, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Arkadaşlar selam 9-10 kasım 2021 tarihleri boş ranvdevu almak isteyenler hızlı hareket ederse alabilir. @crazycells Ben 9 Kasım 2021 tarihine randevumu aldım. Acaba benim ds-160 formuna yazdığım gidiş tarihi 12 kasım / etkinlik tarihleri de 13-14 kasım tarihle çok yakın, konsolos bunu sorun yapar mı ?

    Düzeltme : Şu an 9 kasım 2021 boş!!!!

    hayir, sorun olacagini sanmiyorum; zaten sizin elinizden gelen baska bir sey yok 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @reallife35, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    9 yıllık devlet memuru kurumdan yurt dışı izin çıkış yazısı 23 bin dolar civarında para, Fransa schengen vizesi ve 15 günlük 7 ülkelik Avrupa turu, eşim ve 3 yaşındaki oğlum ile alabilecek miyiz ?

    bence de dosyaniz oldukca olumlu gorunuyor...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @reallife35, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Arkadaş merhaba bu gün b1 vizemi öne cekebilir miyim diye girdim ve hesabınız aktif degildir hatası aldım. Mail attım. Bana illegal birşeyler olabilir o yüzden hesabınızı askıya aldık. Durumu elçiliğe bildirdik. Dediler. Bende sadece kendimin hesaba erişim sağladığını bildirdim. Onlarda verdiğimiz rahatsızlık için özür dileriz dediler. Hesabın telrar aktif olması 3 hafta sürebilir şeklinde sonunu bağladılar.

    • Bu durum elçilik görüşmesine olumsuz olarak yansır mı ?
    • Başına böyle bir iş gelen arkadaşımız var mı?
      @crazycells özellikle sizin bilginize ihtiyacımız var

    Hayir, merak etmeyin; problem olacagini sanmiyorum.

    AIS gorevlileri size tam olarak nasil bir aciklama yaptilar? VPN mi kullandiniz acaba hesabiniza girerken?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @goe, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @Sercan-Özüsağlam Merhaba Sercan Bey
    Nasıl denediğinizle ilgili bana da yardımcı olur musunuz?
    Kaç gündür bakıyorum bana denk gelmedi neyi yanlış yapıyor olabilirim?

    Ben de yanlis bir sey yaptiginizi dusunmuyorum, sadece bos tarih size denk gelmedi henuz...


  • Merhaba, Elcilik ile nasil yazisabiliriz? resmi email adresini bilen var midir?


Benzer Başlıklar

  • 6
  • 5
  • 22
  • 5
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

108
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum