Merhabalar herkese, ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Bu sene 4. Sınıfa geçiyorum ve seneye okulum bitecek diye umuyorum. Yaklaşık 1 ay önce DS-160’ı doldurup başvuru yaptım turist vizesi için, orda tekrar okuma gibi bir planım veya isteğim yok o yüzden turist vizesini seçtim.
Az çok her şeyi öğrendim araştırmalarımla, izlediğim videolarla ama benzer tecrübesi veya tanıdığının geçirdiği bir tecrübesi olanlar varsa diye danışmak istedim.
Benim mülakatım 26 Eylül’de şu an, yaklaşık 5 gün gibi bir süre kaldı. Türkiyede öğrenci olarak turist vizesi almaya çalışanlara yaklaşımları nasıl? Neler soruluyor? Klasikleşmiş sorulardan farkı ne oluyor acaba?
Resmi olarak bir işte çalışmıyorum daha ama online freelance iş yapıyorum yazılım odaklı, aylık 2500$ kazancım var şu an ve bunun bir artı olacağını düşünüyorum ama bunu mülakatta nasıl sunabilirim belge sormadıkları için genel olarak? Herhangi bir tavsiyesi veya önerisi olan varsa çok güzel olur.

Sene 2015 hiç aklımda yokken birden bire amerikaya gitmek istedim bir anda(ikizler burcuyum anlık karar veya değişikliklere sahibim) İstinye konsolosluğunun üst sokağında oturuyorum. Ve gitmek isteme amacım hayranı olduğum film serisinin deyim yerindeyse shooting location larını görmek istememdi. Hemen gidip pasaport çıkardım. Ama sırada ds160 diye birşey vardı. Açıkçası riske atmak istemediğimden dolayı hemen konsolosluk karşısında bulunan Turgay Akdemiri aradım. Bana pasaportunu al gel dolduralım formu başvurunu yapalım dedi. Bi heyecanla tabi hemen çıktım gittim. Pasaportu verdim. İnanınki bana ne işimi, ne okulumu, ne maaşımı nede adresimi bile sormadan formu doldurdu. (Bende bilmiyorum tabiki formda ne yazdığını, yani formdaki beni ben bile tanımıyorum) en son elime bir not kağıdı verdi üzerinde otel adı ve tarih yazıyordu. Sorarlarsa bu tarihlerde bu otelde kalacaksın dedi. Tamam dedim. Randevu günü geldi çattı, ama diyorumya işim belli gücüm belli kendi çapıma göre paramda var. Alırım nolucakki
️
Emre Can Çalışkan on Instagram