Şu an orada olan var mı bende orayı kestirdim gözüme :))
-
@minnesota hocam bir sorum vardı. Minneapolis de iş fırsatları nasıl acaba? Şehirin toplu taşıma ağı nasıl? Genel olarak önerir misiniz bu eyaleti?
-
Herkese cevapları için teşekkür ederim tek tek. Çok teşekkürler, iyi ki varsınız.
@ayvalik10 @ATS16 @cleo @arnblt -
@orangegreen sayfanın en üstünde sağda dünya işareti var işte oraya tıklarsan tüm üyelerin nerede yaşadığını görebilirsin.
-
-
@brucewayne merhaba bostona giriş yaptınız mı acaba
-
Kasim 2022'den beri Des Moineste yasamaktayiz. Green card ile Turkiyen tasinirken ilk duragimiz Des Moines oldu. Yasam maliyetlerinin ve kiralarin ucuzlugu, guvenli olmasi ve sigorta-bankacilik sektorunde is imkanlarinin genis olmasi baslamak olarak dogru yer oldugunu dusundurdu. On arastirmalarimiz dogru cikti. Hesaba katmadigimiz/bilmedigimiz sey ise Iowalilarin 'Iowa Nice' lakabiyla yani misafirperverligi ve kibarliklariyla un salmalari oldu. Bir de tabi en buyuk gocmen grup yaklasik 20 bin civariyla Bosnaklar olunca sosyal ve kulturel olarak cok iyi karsilandik. Turkiyede esim de ben de Istanbulda bir bankanin genel merkezinde calisiyorduk dolayisiyla bankada is bulana kadar gecici birkac is yaptik derken kisa surede Iowanin yerel bankalarinin birinde ikimiz de ise basladik. Ben once basladim ardindan esime de referans oldum. Simdi ikimiz de yoneticilige terfi ettik. Iowalilar insanlar Iowa'ya gelsin yerlessin sevsinler ve kalsinlar istiyorlar. Hemen bizi aralarina aldilar. Turkiyeye karsi cok meraklilar. Turk oldugum icin Turkiyede bu kadar pohpohlandigimi hatirlamiyorum. Sosyal gonulluluk faaliyetlerine de katiliyoruz. Dar gelirlilere yardim ve agac dikme etkinliklerine katilip iyice kaynasiyoruz. Kis cok sert geciyor ama alistik. Kapali garaj ve remote starterli bir arac ile kis kosullari hafifliyor. Geri kalan mevsimlerde harika bir yer. Surekli disarida yerel festivaller konserler yarislar etkinlikler oluyor. Iowa state fair cok kalabalik ve eglenceli. Gece hayati cok canli degil biz de zaten ona daha Turkiyedeyken doymustuk. Tam isine gucune bakmalik aile yeri. Parklar goller nehirler ormanlar tam bir outdoor takilmayi sevenler icin harika. Bisiklet kulturu cok yaygin. Des Moines in her yerinde bisikletlerin ayri yollari var ve Rugbrai ABD capinda meshur bir bisiklet yarisi. ABD nin genel bir handikapi arabaya bagimli bir sekilde yasanmasi. Des Moines de kucuk bir Midwest metropolu olarak toplu tasimanin zayif oldugu bir yer. O yuzden downtownda 3 sene yasadik hem ise de yakinligi hem de yurunebilir olmasindan oturu. Simdi 2 ay once sehrin kuzeyine Ankeny'e tasindik. Suburb diye tarif edebileceginiz bir bolge fakat tasindigimiz bolge yuruyerek her isinizi halledebileceginiz sosyal olarak da canli bir ilce hayati vadediyor. 2 sene kalir buyuk bir eyalete tasiniriz derken simdi ailemizi burada buyutup sonra da ev almayi da planlar olduk. Kisacasi Iowa'ya geldik, sevdik, Iowa'li olduk.
-
Chicago eyaletini görünce aklıma ilk gelen Al Capone ve ondan korkmayan tek rakibi Hymie (Earl) Weiss geliyor. Her ne kadar Capone dan korkmayan tek gangster olsa da sonu bazilikanın önünde otomatik silahlarla taranarak öldürülmek oldu. İkisi de aynı mezarlıkta (Katolik) yatıyor. Paylaşamadıkları bölgelere şimdi başkaları hükmediyor... Nerden aklıma geldi şimdi bunlar? -He pardon Chicago eyaletini görünce...
-
-
-
@mustapha evet hocam onuda ogrendik ama ehliyet almak kesin çözüm gibi geldi ve aldım. Sizde pa damısınız ben delawere county deyim.
-
@gucarslan, içinde söyledi: Kansas
@Nihan, içinde söyledi: Kansas
Merhaba 🙂
Ozellikle GreenCard suercinde forumdan o kadar fazla faydalandik ki, bizim nasil katkimiz olabilir diye dusunurken simdilik en azindan bu sayfada fayda sunabilecegimizi farkettik 🙂
Ben isim geregi bir kac kez Kansas'da bulundum. Esim yaklasik on yildir orada yasiyor. Biz Kansas'i Turkiye'nin Ic Anadolu bolgesinde bulunan sehirlere benzetiyoruz. Malum denizi yok, sosyal aktivitelerin ve gece hayatinin da cok hareketli oldugu soylenemez. Ancak is - ev - okul arasinda duzenli, guvenli ve kuralli bir hayat isteyenler icin ozellikle diger eyaletlerle maliyet karsilastirmasi yapildiginda avantaj saglamakta. Benim isim Missouri, Kansas,ta idi ve esim Lenexa ve Overland Park, Kansas civarlarinda yasamini surdurdu. Diger pek cok eyalette oldugu gibi alisilmis Turk komsulugu, misafirperlik ve girisimcilik olmasa da size uygun yasam bolgesini sectiginizde sabah aksam gorduklerinize selam vererek girip ciktiginiz evinizde huzurla yasayabilirsiniz. Turk menseili urunler bazi Arap marketlerinde satiliyor ancak bu marketlerin sayilari fazla degil.
Tek basina bir evde yasamak isteyenler icin kiralar genelde $1000 uzerinde, dolayisiyla apartmanlarda ev arkadasligi sistemi daha mantikli olabiliyor (sozlesme imzalamaniz gerekmekte). 3-5 kisilik bir ailenin de mustakil ev kirasi ortalama bir muhit ve okul kalitesine gore $1200 - $2500 dolar arasinda olabiliyor. Trafik sikintisi yasamayacaginiz bir eyalet, yani onlarin trafik dedikleri sey sadece bir sure yavaslayarak giden arac toplulugu!
Insanlar burada nasil eglenir, nasil zaman gecirir diye dusundugumde aklima gelen iki sey, 1. Plaza'da ve AVM'lerde alisveris ve kahve ile gecen zaman, 2. Casinolar'da sinirsiz yiyecek icecek opsiyonlariyla gecen zaman (evet bu konuda dikkatli olmakta fayda var :)) Pek tabi ki baskaca faaliyetler de vardir, onlari (umuyorum ki) bir kac ay sonra tam anlamiyla yerlestigimizde yazabilirim.
Orada yasayan Turkler'in kurmus oldugu grup ve dernekler var, FB uzerinden arastirabilirisniz. Kucuk gruplar kendi aralarinda bazi etkinlikler duzenliyor.
Ben oradaki mevsimleri Ankara'ya benzetiyorum, esim dah soguk ve sicak hissedildigini soyluyor Kansas'da. Insanlari da bana gore mesafeli hatta temkinli. Ilk gidisimde buradan goturdugum minik hediyeleri kabul etmekte tereddut eden ofis arkadaslarim, sonraki gunlerde masama kucuk hediye ve notlar birakmisti. Genel bir "Bu ne simdi, neden bana iyilik yapiyor, hediye veriyor" gibi bir yaklasimlari var 🙂
Merak edilen diger soru / konula icin buralardayiz!
Sevgileriletiniz üzerinden 1 yildan fazla zaman geçmiş 🙂 suan ki durumunuzu, özellikle covid sonrası hayatı ve iş olanaklarini merak ediyorum açıkcasi.
umarım mutlu hayatınız devam ediyordur. sevgiler..
Merhabalar. Akademik alanda ilerlemek için imkanlar var. Özellikle havacılık alanında Wichita çok gelişmiş. Büyük uçak fabrikaları var. Bu tarz yerlere kabul için en azından Greencard sahibi olma şartı var. Genellikle tecrübe şartı aranmıyor. İşe kabulden sonra eğitimler veriliyor. Ara eleman veya mühendis olabilir. Mühendislik için kabul daha kolay olabiliyor.
Ulaşım için otobüs var. Otobüs durakları var. Uygulama üzerinden takip edilebiliyor. Fakat hiç kullanmadım. Bir kaç kere uber kullandım. Uber fiyatı uygun. Fakat sürekli kullanım için ekonomik olmaz. Ortalama 5000$ lık bir araba iş görür. İkinci el olduğu için sigortası da düşük olur.
Yaşam tarzı, yaşanılan yere göre değişiyor. Bizim yaşadığımız yer gayet sakin, huzurlu. Yukarıda da söylenildiği gibi trafik sorunu yok. Şehir içinde arabayla ortalama 10 dakikalık mesafelerde market, yürüyüş parkı, cafeler, kıyafet dükkanları mevcut.
Aslına bakılırsa market konusunda illaki Türk marketine ihtiyaç olmuyor. Normal bir yaşam için diğer marketler yetiyor. Zeytin, peynir, turşu, çay desen Walmart'ta, Target'ta, Costco'da, Sam's Club'da var.
Ekmek çeşidi çok fazla. Biz Costco'nun İtalyan ekmeğini tercih ediyoruz. Genel olarak İtalyan üretimleri Türk tarzına uygun oluyor.
Mesela güllaç, bulgur, Türk çayı-kahvesi, pekmez, tarhana gibi spesifik Türk ürünleri için güvenilir, online Türk marketlerini kullanıyoruz. Şuan baktım ve 99$ üzeri alışverişte ücretsiz kargo.
Eğlence konusunda beklentiye göre değişir. Eğlenceden kasıt bar, gece kulübü ise her yerde var. Aile mekanlarında bile istediğin alkollü içeceği sipariş edebilirsin.
Aileyle, çocuklarla zaman geçirmek için parklar, büyük göller, ırmak kenarları, ağaçlık yürüyüş parkları, çocuklar için kapalı oyun alanları var. Göller ücretli olsa da ücret arabaya ödeniyor. Yani arabada 10 kişi olsa bile sadece 1 giriş ücreti ödeniyor ki o da 10$'dan az. Çoğu yer ücretsiz. Kapalı çocuk oyun alanları üyelik sistemine göre oluyor ki ücreti aylık olarak gayet makul. Çünkü sabah açılıştan akşam kapanışa kadar orada zaman geçirilebilir.
Ev kiraları 1500$ civarında. Yine yaşanılan yere göre değişir. Çok daha ucuza da kiralık evler bulunabilir. Apartmanlarda kirada oturmak uygun olabilir.
Aklıma gelenler genel olarak böyle. -
Herkese merhaba, eşimle birlikte yaklaşık 1 senedir West Virginia'da, Virginia ve Maryland sınırlarına yakın bir kasabasında yaşıyoruz.
Genel olarak yaşam bilgisi vermek isterim. Burada yerleşik bir yaşam yok. Genel olarak birbirinden uzak evler (aralarda bahçeler, ormanlar vb), ya da sitesel görünen town houselardan oluşan ama penceresinden bile kimsenin bakmadığı yaşam var mı yok mu diye merak ettiren evler, şehir merkezi yok, varsa da tek bir cadde ve kahvecisinden restorantına en geç 8-9 (aslında 5-6 da bakmayın bir iki tanesi belki) gibi kapanan yerler; bir tane Mexican rest 10'da kapanıyor hakkını yememek lazım.
Burada pek hayat yok, genelde VA ya da MD'ye gitmeniz lazım. İş nedeniyle geliyorsanız (etrafta birkaç fabrika vb var) diyecek bir şeyim yok ama seçimle gelmek için baya insan sevmiyor olmanız gerekiyor gibi bir şey 🙂
Yaşayan varsa selamlar. -
Maine eyaletinin en büyük şehri Portland fakat başkent Augusta. Bir doktor tanıdığım başkent Augusta'da bir hastaneden teklif aldı. Kentin ortasından Kennebec nehri geçiyor. Çok güzel bir şehre benziyor. Nehir kenarında bahçeli villa tipi evlerin kirası 2500 civarı imiş. Çok kuzeyde soğuk bir yer ama yüksek maaşla bir kaç sene çalışıp para biriktirmek çok mantıklı duruyor.
-
Illinois
-
Illınois, en kalabalık ve kozmopolit orta batı eyaletidir. Birleşik Devletleri’n en yoğun nüfusa sahip 5. eyaleti. Başkenti Springfield olan Illinois’nin en büyük ve popüler kenti Chicago’dur. Komşuları ise kuzeyde Wisconsin, doğuda Iowa ve Missouri, güneyde Kentucky ve batıda Ohio’dur. Chicago’ya göç eden siyahlar oldukça büyük ve önemli topluluklar oluşturarak şehrin ünlü jazz ve blues kültürünü yaratmışlardır. Illinois nüfusunun %80’ini beyaz, yaklaşık %16’sını siyah Amerikalılar oluşturur.

Illınois’nin büyük bölümü sıcak, nemli yazlar ve serinden soğuğa değişebilen kış mevsimiyle yumuşak karasal iklim özellikleri gösterir. Eyalette yılın 50 günü gökgürültülü geçer ki bu da diğer eyaletlerle kıyaslandığında yüksek bir rakamdır. Illınoi tornadolara da açık bir bölgedir. Eyalette şimdiye kadar kaydedilen en yüksek sıcaklık 47ºC, en düşük sıcaklık da -38ºC olmuştur.
İllinois eyaleti pek çok milli parka ve koruma altında alana sahiptir. Lockport’ta bulunan Illinois & Michigan Canal National Heritage Corridor, Lincoln Home National Historic Site, Mormon Pioneer National Historic Trail, Trail of Tears National Historic Trail bazılarıdır.
Bayrağı :
Kaynak: Wikipedia
-
Chicago hakkında bilgisi, tecrübesi veya tavsiyeleri olan var mıdır acaba?
-
-
@edelweiss Chicago da 7 senedir, yasamaktayim. ABD ye geldigim ilk 5 ay tum ABD yi dolasip yasamak icin sectigim sehirdir.
Neden Chicago?- NY vari buyuk sehir ancak NY a oranla daha yasanir, daha planli , duzgun ve stressi az sehirdir.
- Mukemmel bir public transportation.Arabasiz yasayabilme imkani.
- Skyline ve Mimarisi
- Amerikan ve Avrupai yasamin ortasinda,
- Deniz ozelliklerinde golu ve cok guzel kumsallari
- ABD nin en onemli sanat merkezlerinden birisi,
- Festivalleri , Mayis -Ekim aylari dahil bu aylar arasinda Sanat, Muzik , Yiyecek agirlikli olmak uzere binbir cesitli festival ve etkinlik. Insan neye katilacagini sasiriyor, SIKILMAK imkansiz.
- Su sporlari, triathlon, bisiket, kosu gibi sporlari cok buyulu bir Gol ve sehir manzarasi altinda yapma imkani, benim gibi bu konularda tembel bir insani ve sevke getirebilecek bir sehir, bir Montana ve Colorado olmasa da dogal alanlari bulunan mega sehir.
- Uretimle ve turizm basta olmak uzere bir ekonomi, resesyonda en az etkilenen yerlerden biridir.
- Merkezi lokasyon ucuz transportasyon.
- Iyi ve cesitli Yuksek ogrenim.
- Yasam kalitesi Yuksek.
- Hurricane, Tornado, Deprem gibi felaketlerden uzak olmasi.
- Tabak gibi dumduz olmasi.
- Diversity , yeni gocmen olsaniz bile en az dislanacaginiz ve yabancilik cekeceginiz sehirlerden biri, Irkcilik, homofobi , cinsel ayrimcilik olmamasi
- Yiyecek, Chicago da dunyanin her mutfagindan cok iyi restaurantlar vardir. Chicago ozellikle Bu sebeple un yapmistir. ABD de Chicago da yemek SIKINTISI cekiyorsaniz, ABD kesinlikle size gore degil demektir.
Sehirin eksileri
- Cok yuksek eyalet + sehir + konut vergileri, akliniza gelen her vergi yuksek sekilde var.
- Pahali bir NY ve San Fransisco olmayabilir ancak zorlar.
- Ocak ve Subat aylarinda -40 C dereceye varan uzun soguk ve devamli kis, Ruzgarli ve nemli sert havasi. 2017 ve 2018 yillari kislarinda bulunanlar soguk diyorsa yasamasin. En ILIK kislaridir ve normale gore bahar havasidir, Normalde Mart ve Nisan da bu hava yasanmakta idi.
- Park problemi
- Bazi bolgelerindeki suc orani( o bolgelerden uzak olursaniz gayet guvenli)
- Maaslarin yasam sartlarina gore dusuk olmasi, tek maasla cocuklu aileler cok zorlanir.
- Eyaletin batmasi sebebi ile yollarin yol yapimi gibi hizmetleri ve ucretsiz egitim kalitesi dusmektedir.
- Bir 3 sene oncesine gore sartlar kotudur, nufus azalmistir. Cocuklu aileler cift maasla bile zorlanmakta ve baska eyaletlere gocmektedir.
Is imkanlari
- Uretim ve muhendislik
- Nakliye ve depolama
- Finans
- Yuksek ogretim
- Turizm , sanat ve eglence sektorleri
- Gida sektoru
- Insaat sektoru
- Gemi insaat
- Ticaret
- Bilisim ve komunikasyon
- Tarim
Maaslar hayat pahaliligina oranla dusuktur.Maasla calismak ne uzer ne guldurur, emekliye tavsiye yasamasi tavsiye edilmez, Emekliler baska eyaletlere kacmaktadir.
Nerde Yasamaliyim:
Kazanciniz cok yuksekse Magnificiant Mile ve cevresi, gelir orta ve ustu ise canlillik seviyorsaniz, Lakeview , Lincoln Park, Logan Square , Wrigley Field , Belmont , Fullerton , Wicker Park, Evanston , South Loop.Sehir seviyorsaniz ama maddi durumunuz dusukse red line kuzeyi ve brown line metro hatti. Midtown tehlikeli idi, temizleniyor.
Gay iseniz bu sehirde zaten cok rahat edersiniz, Mayor Gayleri cok desteklemektedir. En fazla Gay Evliligi bu sehirdedir. Lakeview de Boystown ve girlstown bulunmaktadir. Wrigley Field yakinlaridir.
Iyi saburbler Naperville , Kuzey - Bati ve Kuzey suburblerin hepsi, Schamburg , Barrington, highland park Elmhurst cok elittir.
Evinizi isinizin bolgesi iyi ise mutlaka ordan secin .
Sehirin tehlikeli bolgesi South loop un Guneyi , ve Greek town un 1 mil batisindadir ceper halindedir. Bu ceperi gectikten sonra yine ozellikle batiya dogru duzelmektedir, guneyde de guzel yerler bulunmaktadir.
KIMLER TERCIH ETMELI:
- Muhendisler
- Nakliye isi yapanlar
- Tum ABD ye mal dagitmak isteyenler
- Ogrenciler
- Finanscilar
- Bekarlar
- Gayler
- Sanat, Muzik ve Eglenceden hoslanip kesmekeslik ve vicik vicik bir kultur istemeyenler.
- Kuzeyli kultur, Adana, Antalya ve Akdeniz adamina zor bir yer. En Guney izmirlilere hitap eder, Ankara , Canakkale , Edirne , Eskisehir gibi sehirleri ve bide Kadikoylulere hitap eder.
CHICAGO ya benzer diger ABD sehirleri ve alternatifleri:
Denver, Portland , Boston, Pittsburg , Milwaukee , Nashville , MemphisCHICAGO 5 KELIME ILE TARIFI:
BLUES - SKYLINE - LAKE - WIND - AL CAPONE -
Gerçi @JC-BOND çok güzel anlatmış eline sağlık.
-
@jc-bond Bilgiler için çok teşekkür ederim
-
@JC-BOND çok güzel özetlemiş ben bir 5 ay kaldımm sevemedim,muhtemelen vergilerden kaynaklı ve trafiğinin çok kötü olması sebebiyle olabilir +ücretler tabi

-
Chicago’da yasayan, ozellikle greencard ile gidip orda tutunmus/tutunmaya calisan baska kimler var ?
-
-
Naperville de arastırmalık bence son yapılan anketlerde aile icin en uygun yerlerden biri olarak görülmekte okul,güvenli cevre ve chicago ya yakınlıgı ile ailelerin sectigi yerler arasında
Naperville, Amerika Birleşik Devletleri'nin Illinois eyaletinde yer alan ve DuPage ilçesinde yer alan bir şehirdir. 26 Kasım 2009 tarihinde yapılan bir nüfus sayımına göre şehrin nüfusunun 144,864 olduğu tespit edilmiştir
-
Selamlar,
Peoria, IL hakkında bilgisi olan , orada yaşayan birileri var mıdır?
Bir işe başvurmuştum yanıt geldi ama tereddütlerim var youtube taki videoları incelediğim kadarıyla suç oranı yüksek bir şehir. Tabi her şehrin olduğu gibi buranın da iyi ve kötü mahalleleri vardır. Tek yaşayacağım için okullar çok önemli değil. Teklif edilen maaş saatlik $23 (haftalık 40 saat). Yaşam ucuz gibi ama maaşlar da büyük şehirlere göre düşük gibi. -
Güzel şehirmiş
görkemli. -
@JC-BOND, içinde söyledi: Illinois
@edelweiss Chicago da 7 senedir, yasamaktayim. ABD ye geldigim ilk 5 ay tum ABD yi dolasip yasamak icin sectigim sehirdir.
Neden Chicago?- NY vari buyuk sehir ancak NY a oranla daha yasanir, daha planli , duzgun ve stressi az sehirdir.
- Mukemmel bir public transportation.Arabasiz yasayabilme imkani.
- Skyline ve Mimarisi
- Amerikan ve Avrupai yasamin ortasinda,
- Deniz ozelliklerinde golu ve cok guzel kumsallari
- ABD nin en onemli sanat merkezlerinden birisi,
- Festivalleri , Mayis -Ekim aylari dahil bu aylar arasinda Sanat, Muzik , Yiyecek agirlikli olmak uzere binbir cesitli festival ve etkinlik. Insan neye katilacagini sasiriyor, SIKILMAK imkansiz.
- Su sporlari, triathlon, bisiket, kosu gibi sporlari cok buyulu bir Gol ve sehir manzarasi altinda yapma imkani, benim gibi bu konularda tembel bir insani ve sevke getirebilecek bir sehir, bir Montana ve Colorado olmasa da dogal alanlari bulunan mega sehir.
- Uretimle ve turizm basta olmak uzere bir ekonomi, resesyonda en az etkilenen yerlerden biridir.
- Merkezi lokasyon ucuz transportasyon.
- Iyi ve cesitli Yuksek ogrenim.
- Yasam kalitesi Yuksek.
- Hurricane, Tornado, Deprem gibi felaketlerden uzak olmasi.
- Tabak gibi dumduz olmasi.
- Diversity , yeni gocmen olsaniz bile en az dislanacaginiz ve yabancilik cekeceginiz sehirlerden biri, Irkcilik, homofobi , cinsel ayrimcilik olmamasi
- Yiyecek, Chicago da dunyanin her mutfagindan cok iyi restaurantlar vardir. Chicago ozellikle Bu sebeple un yapmistir. ABD de Chicago da yemek SIKINTISI cekiyorsaniz, ABD kesinlikle size gore degil demektir.
Sehirin eksileri
- Cok yuksek eyalet + sehir + konut vergileri, akliniza gelen her vergi yuksek sekilde var.
- Pahali bir NY ve San Fransisco olmayabilir ancak zorlar.
- Ocak ve Subat aylarinda -40 C dereceye varan uzun soguk ve devamli kis, Ruzgarli ve nemli sert havasi. 2017 ve 2018 yillari kislarinda bulunanlar soguk diyorsa yasamasin. En ILIK kislaridir ve normale gore bahar havasidir, Normalde Mart ve Nisan da bu hava yasanmakta idi.
- Park problemi
- Bazi bolgelerindeki suc orani( o bolgelerden uzak olursaniz gayet guvenli)
- Maaslarin yasam sartlarina gore dusuk olmasi, tek maasla cocuklu aileler cok zorlanir.
- Eyaletin batmasi sebebi ile yollarin yol yapimi gibi hizmetleri ve ucretsiz egitim kalitesi dusmektedir.
- Bir 3 sene oncesine gore sartlar kotudur, nufus azalmistir. Cocuklu aileler cift maasla bile zorlanmakta ve baska eyaletlere gocmektedir.
Is imkanlari
- Uretim ve muhendislik
- Nakliye ve depolama
- Finans
- Yuksek ogretim
- Turizm , sanat ve eglence sektorleri
- Gida sektoru
- Insaat sektoru
- Gemi insaat
- Ticaret
- Bilisim ve komunikasyon
- Tarim
Maaslar hayat pahaliligina oranla dusuktur.Maasla calismak ne uzer ne guldurur, emekliye tavsiye yasamasi tavsiye edilmez, Emekliler baska eyaletlere kacmaktadir.
Nerde Yasamaliyim:
Kazanciniz cok yuksekse Magnificiant Mile ve cevresi, gelir orta ve ustu ise canlillik seviyorsaniz, Lakeview , Lincoln Park, Logan Square , Wrigley Field , Belmont , Fullerton , Wicker Park, Evanston , South Loop.Sehir seviyorsaniz ama maddi durumunuz dusukse red line kuzeyi ve brown line metro hatti. Midtown tehlikeli idi, temizleniyor.
Gay iseniz bu sehirde zaten cok rahat edersiniz, Mayor Gayleri cok desteklemektedir. En fazla Gay Evliligi bu sehirdedir. Lakeview de Boystown ve girlstown bulunmaktadir. Wrigley Field yakinlaridir.
Iyi saburbler Naperville , Kuzey - Bati ve Kuzey suburblerin hepsi, Schamburg , Barrington, highland park Elmhurst cok elittir.
Evinizi isinizin bolgesi iyi ise mutlaka ordan secin .
Sehirin tehlikeli bolgesi South loop un Guneyi , ve Greek town un 1 mil batisindadir ceper halindedir. Bu ceperi gectikten sonra yine ozellikle batiya dogru duzelmektedir, guneyde de guzel yerler bulunmaktadir.
KIMLER TERCIH ETMELI:
- Muhendisler
- Nakliye isi yapanlar
- Tum ABD ye mal dagitmak isteyenler
- Ogrenciler
- Finanscilar
- Bekarlar
- Gayler
- Sanat, Muzik ve Eglenceden hoslanip kesmekeslik ve vicik vicik bir kultur istemeyenler.
- Kuzeyli kultur, Adana, Antalya ve Akdeniz adamina zor bir yer. En Guney izmirlilere hitap eder, Ankara , Canakkale , Edirne , Eskisehir gibi sehirleri ve bide Kadikoylulere hitap eder.
CHICAGO ya benzer diger ABD sehirleri ve alternatifleri:
Denver, Portland , Boston, Pittsburg , Milwaukee , Nashville , MemphisCHICAGO 5 KELIME ILE TARIFI:
BLUES - SKYLINE - LAKE - WIND - AL CAPONE@JC-BOND bu konuda bir şeyler sormak istiyorum size.. greencard çekilişi ile gelen birisi amazon flex, doordash falan yaparak başlangıçtaki 5-6 ay için burada geçinemez mi? bekar birisinden bahsediyoruz.
-
-
Herkese merhaba yeşilkart forum ailesi

Malumunuz başvuru zamanı yaklaşıyor ilk senemizde olmadı bakalım bu sene neler olacak.
Olurda GC çıkarsa Chicago'ya gitmeyi düşünüyorum. Youtube'da Deniz ve A'dan Z'ye amerika kanalını takip ediyorum oradan ve forumdan bilgiler toplamaya çalışıyorum. Tercih etme sebebim sıcak havayı pek sevmemem, ABD'nin en büyük 3. şehri olması, iş konusunda daha fazla seçeneğim olduğunu düşünmem.
Deniz chicago dışında yaşayıp chicagoda çalışıyor o yüzden oradan iş dışında çok bilgi almak mümkün olmuyor. Forumda'da yeteri kadar chicago bilgisi olduğunu düşünmüyorum (houston,NJ kıyasla)
Chicago'da yaşayan veya hakkından bilgisi olan arkadaşlar varya biraz daha detaylı anlatabilr mi acaba ?
Örneğin ; iş hayatı,kiralar,aylık giderler, vergiler,uber-lyft gibi..)
Bekar biri olarak geçinme durumumuz ne olur ?
Şimdiden teşekkürler. -
@Alpkan Chicago kışları evet çok soguk oluyor ancak yazları da bir o kadar sıcak oluyor. Haberiniz olsun.

-
@Edelweiss Hava sorun değil benim için soğuk iyidir
geçim koşulları asıl önemli olan, siz chicagodaysanız biraz anlatabilirmisiniz -
@Alpkan Hayır Chicago’da değilim suan. 10 günlük bir Chicago deneyimim oldu yalnızca. Güzel şehirdi ama biraz pahalıydı sanki

-
bu hafta iş için şikago ya geleceğim , akşamları işten sonra vakit gecirebileceğim , tavsiye edeceğiniz cafe , restoran , bar tarzı samimi ve dostluk ortamı olan bir yer tavsiye edebilirmisiniz turk veya yabancı mekan fark etmez.
-
Andersonville’de Konak Pizza & Grill var. N Clark St üzerinde. Hakan abi var 10 yıldır müdürü oranın. Çok iyi bir insandır.
5150 N Clark St, Chicago
Benzer Başlıklar
142
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.1k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum