@chediak, içinde söyledi: B1 vizesi expedited oluyor mu?
Merhaba, B1 ile öğrenci alan bir eğitim programına başvuru yaptım. Program Mayıs ayında başlıyor ve eğer kabul alırsam davet mektubum şubatın ortasında gelecek. Şu an konsolosluk ve büyükelçilikteki vize randevuları çok geç tarihe veriliyormuş COVIDten dolayı. Ben de kabul alıp da vizeden dolayı gidemezsem diye endişelendim. B1 vizeleri ile acil başvuru yapılabiliyor mu? Şu anki durumu bilen var mı?
Acil randevu icin basvuru yapabilirsiniz ama normalde diploma veya sertifika saglayan egitim kurumlari B-1 degil, F-1 ile ogrenci aliyorlar. Sizin durumunuzu bilemiyorum ama eger ciddi bir egitim programina baslamiyorsaniz konsolosluk durumunuzu acil olarak gormeyebilir, bilginize.

ama bunun ne anlama geldiğini de merak ettim. Daha doğrusu biz grup olarak degerlendirildigimiz icin mi acaba erkene cekemedik? Dolar artmaya devam edecek, eğer grup olarak degerlendirildigimizden dolayi erkene alma şansımız olmayacaksa, dolar +12 tl olduğunda zaten gidemeyeceğim için randevuyu tamamen iptal edeyim diyorum. Simdiden teşekkür ederim yanıt için.
sorum şu ilk başvuruyu çocuklarla yapmadan eşimle seyahat olarak planladıgımı söylemek onay almayı kolaylaştırabilir mi? Onay alırsam bir süre sora cocukları da götürmeye karar verdim diyerek cocuklara vize almak istesem süphe mi uyandırır? Ret almamanın yollarını kestirmeye çalışıyorum. Eşimin ortaklı bir dükkanı var çalıştırdığı. Ben de özel bir şirkette çalışıyorum. Mal varlıgımız yok. Ev araba vs. Abd de arkadaşlarımız var. Vize için bankada uçuk olmayan bir rakam göstermeye çalışacağız. Henüz öyle bir para yok