Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @crazycells dediğinize göre "yine red almış" ilk aldığı red yüzünden red almış olabilir gezdiği halde o ilk red olumsuz olarak yansiyabiliyor çünkü


  • @ellabella, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Bu arada ben turist vizesiyle ülkeye giriş yapıp AOS ile greencard başvurusu yapmayı planlıyordum. Bu şekilde süreç kısa oluyor diye Mart 2020'den beri turist vizesi randevusu bekliyordum. Sonunda beklemekten sıkıldım 12-18 ay sürse de garanti diye Türkiye'den green carda başvurdum. 3 hafta sonra turist vizesi mülakatları açıldı. Bu durumda Amerika'ya gidişim en az 1 sene uzadı....Hepimiz yaralıyız ....

    merhaba biraz konu dışı olacak amaaoc greencardın normal greencard'dan farkı nedir?
    normal greencarda kıyasa çıkma ihtimalimi artıyor?


  • @crazycells, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @hknsnk, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @crazycells, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @hknsnk, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @crazycells, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @hknsnk, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @crazycells Benim daha önce aile olarak doldurduğum DS-160 formunda gitmeyi planladığımız tarih mülakata gittiğimizde geçmiş olacak. Bu durumda tekrar form doldurmalı mıyım? ve eşim ve 2 çocuğumuz için olmak üzere herkes için mi yapmalıyım? Cevabınız için teşekkürler şimdiden

    Zaten aile olarak degerlendirileceksiniz, o nedenle sadece kendi DS-160 formunuzu guncelleyip diger aile uyeleri icin eski formlari goturebilirsiniz. Kendi formunuza onceki planin degistigini de not olarak dusun. Bol sanslar.

    @crazycells Peki bu şekilde bütün aile üyeleri vize aldığında sonradan örneğin çocukları bırakmaya karar versek sadece eşler olarak gitmek istesek bir sorun olur mu girişte?

    Hayir, sorun olmaz. Fakat bunun icin bir nedeniniz olmali... Cunku kapidaki gorevliler (eger secondary passport control odasina sizi sokarlarsa) orada konsoloslukta verdiginiz cevaplari gorecekler... Konsoloslukta neden o sekilde cevapladiginizi ve simdi neden bu sekilde giris yaptiginizi mantikli bir sekilde aciklayabiliyorsaniz hicbir sorun yasamazsiniz.

    @crazycells çok soru sordum ama ihtimaller dans ediyor kafalarda:-) Aslında amacımız ailece gezip bölgeyi tanımak biraz tatil ayrıca onlar gezerken bütçemize uygun E2 yatırımlarına bakmak. Mülakatta bunu ifade etmek gerekir mi? ya da nasıl ifade etmeli? Turistik gezinin yanı sıra yatırım imkanlarını da araştırmak istiyorum denir mi? Daha önce alınmış Schengen vizemiz ile 1-2 ülkeye gidip geldik mülakat tarihine kadar bir Hollanda ziyareti de olacak. Biraz karışık oldu sanırım ama amaç ve eldekiler bunlar 😧

    tam emin degilim maalesef sayin @hknsnk , iki cevap da durumunuza gore mantikli olabilir diye dusunuyorum... belki bu durumu bir avukat veya danismanla ozel olarak tartismaniz daha iyi bir sonuc getirebilir... son gunlerde foruma aktarilan deneyimler cok icacici degil maalesef... konsolosluk normal zamanlara kiyasla turist vizesi verme konusunda daha kati...

    @crazycells teşekkürler. E2 başlangıcı için öncelikle turist vizesi önemli olduğu için hata yapmak istemiyoruz doğal olarak. Dediğiniz gibi bir danışman ya da avukat görüşü de almak gerekli sanırım.


  • Daha önceki kendi turist vizesi tecrübelerim, birinci derece akrabalarım, tanıdıklarım, üniversite öğrencisi tanıdıklarımla gördüğüm kadarıyla naçizane bir yorum yapacağım. Burada red alan yorumları okuduğumda medeni durum, meslek, mal varlığından bağımsız hikayenin başından sonucun red ya da kabul olacağını tahmin edebiliyorum. Bir kişi zaten kendi söylediklerine inanmıyorsa mülakatta da inandırıcılığı düşük olacaktır.

    Bazen de turist vizesi için planlarımız bize göre makul gözükse de Amerika için hiç de makul olmuyor. Mesela yukarıda arkadaşın yazdığı 2-3 günlük California gezisi. Lütfen yanlış anlamayın. Fakat pandemi sürecinde dolar kuru almış başını gitmişken, Amerika'da tanıdığı olmayan birinin California'ya geziye gitmesi hiç makul gözükmüyor. Hele California'da 2-3 gün kalacağım dedikten sonra. Ya da New York'ta yıldönümü kutlaması. Düz mantık düşünüyorlar. Pandemi varken neden gitsinler? Dolar bu haldeyken neden gitsinler? Pandemi varken neden ülkemize gezmeye insan alalım. Ek olarak bu tarz gezi, kutlama vs. için onay alanların da gerçekten makul bir hikayeleri oluyor. Sadece otel rezervasyonu, uçak bileti değil. Gerçekten bu gezinin makul bir planın olması laızım. Özetle daha önce benzer tecrübeleri olmamış birinin bir anda pandemi koşullarında dolar bu haldeyken Amerika gibi dünyanın öbür ucunda bir ülkeye gitmek istemesi Konsolosluğa inandırıcı gelmeyebilir. Yani 10 sene önce gitmiştir, geçmiş turist vizesi vardır. Bu durumda hiç görüşme yapmadan 10 senelik yenileme yapıyorlar. 2-3 senedir Amerika'da Greencardlı kardeşini görmemiş Türkiye'de herhangi bir üniversite öğrencisi, ortalama gelirde çalışan bir insan onay alabiliyor. Başta hikayenin en azından makul olması lazım. Ondan sonra kendi algoritmalarıyla, çeşitli araştırmalarıyla kararlarını veriyorlar. Şöyle demeseydim böyle deseydim kesin olurdu demek doğru değil bana göre. Ek olarak bu işin gösterilen parayla da doğru orantılı olduğunu düşünmüyorum. Çünkü iyi bir mal varlığınız varsa yine orada bir şekilde kalmanız daha kolay olabilir.

    Hiç yurtdışı tecrübesi olmadan vize onaylanan insanlar da var, 50-60 ülke görüp red alanlar da. Bir de red almanın sonraki başvuruları da olumsuz etkilediği uzun yıllardır bilinen bir durum. Bunlar kendi tecrübelerim ve gördüğüm vize görüşmelerinden dolayı aklıma gelen düşünceler. Son olarak buraya yazdıklarımızın da Konsolosluk tarafından okunduğu/okunabileceği ihtimalini hatırlatarak herkese sağlıklı günler diliyorum.


  • @Yasin-Söylemez sorunuzu anlamadım. Kızım vatandaş olduğu için greencarda başvurdum. Amerika içendeyseniz Adjustment Of Status ile Amerika dışındaysanız Konsolosluk üzerinden başvuru yapılıyor. Bu da normal greencard ben sadece her iki süreçten daha uzun süren yolu seçtim.


  • @ankaralıdoktor43 hocam memur bana Amerika da ne kadar kalacaksın demedi. Özellikle California da ne kadar kalacaksın dedi.
    Ben de olanı söyledim. Gerçekten de o kadar kalıp araç alıp tura çıkacaktım. Bunu kendisine de söyledim sizin gibi yanlış anlamasın diye.
    Ben hikayeme inanmadan ziyade zaten yapmak istediğim bir şeyi söyledim yani.
    Dediğiniz gibi pandemi de sadece gezmek yeterli değil gibi iş için falan olduğunda daha makul gibi.
    Bu arada onlar maddiyata bakmıyor sonraki aşama galiba önce ds160 da ki maaşa bakıyorlar gibi.
    Bakalım hayırlısı olsun.


  • @ankaralıdoktor43 merhabalar, benim abim yıllar newyorkta greencard talihlisi. şuan orada durumu maddi ve puan açısından gayet iyi durumda. bende gitmek istiyorum. şuan ki durumum banka memuruyum (6 yıl) gideceğim zaman iş yerinden yurtdışında iznini geçirecek abi ziyareti yapacaktır gibi.. yazı vs işyeri kimlik gibi belgeler hazırlayacağım. eşimden ayrıyım fakat boşanma gerçekleşmedi evli görünüyorum bir oğlum var ve 1.sınıfa gidiyor. oğlum okuyor ve işim devam ediyor.beni türkiyeye bağlayan nedenler olarak.. Maddi olarak hesabıma sürekli dolar giriş çıkış yapılıyor. Onun haricinde üstüme birikmişim yok evim yok arabam yok görünüyor. tüm masraflarım abim tarafından karşılanacak ve hesabımda gideceğim vakitte 10 15 bin dolar arası para göstereceğim. sizce geri dönüş için ikna becerim ile beraber red alma olasılığım nedir? yorumunuzu bekliyorum. Teşekkürler.


  • @yaman90 İşyerinden alacağım izin süresi 2 hafta


  • @crazycells Evet haklısınız, ne yazık ki gönderdiğim email'i değerlendirmeye almayacaklarını düşünüyorum, tek umudum sisteme yolladığım ilk mesajda ki yazdıklarımı yeterli bulsunlar.

    Ben 1 kasım 2021 olarak randevu talebinde bulundum. Fakat onlar talebimiz kabul edilirse, kendilerine göre uygun bir tarih vereceklerini not düşmüşlerdi.

    Ayrıca sistemde şu şekilde bir uyarı var (turuncu ikaz verilmiş)
    Expedite Request
    01 November 2021
    Öğlenden Sonra
    at Istanbul

    Hala değerlendirme aşamasında mıyım ? Bunu nasıl yorumlamak gerekir ?


  • @crazycells, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @lfcali, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @crazycells ama randevu onay çıktısında eskisi yazıyor.

    sorun degil, dogru formu mulakatta yaninizda bulundurun, konsolos bu bilgileri gunceller.

    Sayın @crazycells aşağıdaki gibi bir seçenek çıkıyor. Hangisini seçmeliyim peki?

    51f9f644-1c06-49db-a2b6-1697ec6cd7c7-image.png


  • @MuRtY alttaki eski ds160 üzerinden düzenleme yapıp yani yenisini oluşturmuş olursunuz. Üstteki de onay sayfası yani çıktı alacağınız sayfa.

  • ⭐⭐⭐⭐


  • @denizci10 umarım kapanmaz, sadece Amerika değil ayrıca 7 Avrupa ülkesi de var…


  • @lfcali, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @MuRtY alttaki eski ds160 üzerinden düzenleme yapıp yani yenisini oluşturmuş olursunuz. Üstteki de onay sayfası yani çıktı alacağınız sayfa.

    @lfcali teşekkür ederim. Peki yenisini yaparken yani eskisini güncellerken, mülakatım falan iptal olmaz dimi? Sadece güncellemiş ve yeni bir barkod(confirmation number) almış olurum değil mi? Mülakata giderken de, hem eski confirmation number, hem de yeni cn götürsem yeterli olur diye düşünüyorum? Teyit etmem gerekiyor. Tekrar teşekkür ederim desteğin ve cevapların için.



  • Arkadaşlar herkese merhaba ayrıca sabır da diliyorum.
    Kız arkadaşımla turistik vizeye başvurduk. Randevuyu birlikte aldik, tarihi geri çekmeye çalışıyorum ikimiz için. Ilk verdiği tarih şubat 2023 çünkü. Aynı anda tarih çekmeye çalışınca 2023 haziran var sadece. Ama burada daha erken tarihlerde bosluk oldugu yazıyordu. Sadece kendi randevumu çekme ekranına girip devam dedigimde şu yazı cikti:

    *****Aşağıda belirtilen adayların randevuları için yeni tarih belirlemeyi seçtiniz. "Devam" tuşuna tıklarsanız bu başvuru sahiplerinin mevcut randevuları iptal edilecek, tüm başvuru sahipleri yeni bir seyahat grubuna yerleştirilecek ve sistem yeni bir randevu seçmeniz için sizi uyaracaktır. ****

    Dolardan ötürü gitmemeyi düşünüyoruz artık bütçemizi zorlayacağı için zaten 🙂 ama bunun ne anlama geldiğini de merak ettim. Daha doğrusu biz grup olarak degerlendirildigimiz icin mi acaba erkene cekemedik? Dolar artmaya devam edecek, eğer grup olarak degerlendirildigimizden dolayi erkene alma şansımız olmayacaksa, dolar +12 tl olduğunda zaten gidemeyeceğim için randevuyu tamamen iptal edeyim diyorum. Simdiden teşekkür ederim yanıt için.


  • turistik vize icin 18 ay sonrasina vize mulakati icin gun veriliyor,ne gunlere kaldik.amerikanin ESTA denen otomatik vize sistemi var bazi devlet pasaportlarini tasiyanlar icin net uzerinden bir kac dakikada vize aliniyor,biz kendimizi sansli saymaliyiz..2023 yilina kadar dolar 15 lira olabilir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @LordBolton, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @crazycells dediğinize göre "yine red almış" ilk aldığı red yüzünden red almış olabilir gezdiği halde o ilk red olumsuz olarak yansiyabiliyor çünkü

    dogrudur sayin @LordBolton , "belli bir neden olmadan israrla ABD'ye gitmeyi deniyor" gibi bir algi olusursa red vermeleri cok daha kolaylasir...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Yasin-Söylemez, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @ellabella, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Bu arada ben turist vizesiyle ülkeye giriş yapıp AOS ile greencard başvurusu yapmayı planlıyordum. Bu şekilde süreç kısa oluyor diye Mart 2020'den beri turist vizesi randevusu bekliyordum. Sonunda beklemekten sıkıldım 12-18 ay sürse de garanti diye Türkiye'den green carda başvurdum. 3 hafta sonra turist vizesi mülakatları açıldı. Bu durumda Amerika'ya gidişim en az 1 sene uzadı....Hepimiz yaralıyız ....

    merhaba biraz konu dışı olacak amaaoc greencardın normal greencard'dan farkı nedir?
    normal greencarda kıyasa çıkma ihtimalimi artıyor?

    ikisi ayni Green Card... AOS (adjustment of status), ABD icindeki statunuzu Green Card'a cevirmenizi saglayan yontemin ismi...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yaman90, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @ankaralıdoktor43 merhabalar, benim abim yıllar newyorkta greencard talihlisi. şuan orada durumu maddi ve puan açısından gayet iyi durumda. bende gitmek istiyorum. şuan ki durumum banka memuruyum (6 yıl) gideceğim zaman iş yerinden yurtdışında iznini geçirecek abi ziyareti yapacaktır gibi.. yazı vs işyeri kimlik gibi belgeler hazırlayacağım. eşimden ayrıyım fakat boşanma gerçekleşmedi evli görünüyorum bir oğlum var ve 1.sınıfa gidiyor. oğlum okuyor ve işim devam ediyor.beni türkiyeye bağlayan nedenler olarak.. Maddi olarak hesabıma sürekli dolar giriş çıkış yapılıyor. Onun haricinde üstüme birikmişim yok evim yok arabam yok görünüyor. tüm masraflarım abim tarafından karşılanacak ve hesabımda gideceğim vakitte 10 15 bin dolar arası para göstereceğim. sizce geri dönüş için ikna becerim ile beraber red alma olasılığım nedir? yorumunuzu bekliyorum. Teşekkürler.

    sayin @yaman90 , bazen aile "babasi" digerlerini geride birakip ABD'ye calismak icin gelebiliyor da... Dolayisiyla tek basina gitmenizin tam olarak nedeni nedir? Neden aile gitmiyor? sorularinin ustune gidebilirler, bilginize... o kisim icin makul cevaplar bulmaniz lazim...

    Bir de is yeri acisindan dosyaniz bence oldukca olumlu gorunuyor, ozellikle mektupta 6 yildir is yerinde oldugunuzu ve 2 hafta sonrasinda tekrar geleceginizi vurgulasinlar...
    Bol sanslar.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

159
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.7k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum