Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD Vatandaşı ile Amerika'da evlenip Green Card almak

• @mazk2104, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

@btxtr ben de ayni arkadasi takip ediyorum cok heyecanla. ben de 1 eylulde yolladim flood vardi ellerine 7 eylulde ulasti 8 eylulde received bilgisi aldik. sms geldi mi bilmiyorum esimin numarasi vardi ama tek tek tek tum kabul edildi mektuplarini aldik. 2 gun sonra da parmak izim var. olur da calisma iznim gelmeden ayni arkadas gibi interwiew tarihi verirler mi diye merakla bekliyorum. ben de sizin aksinize dramatik eve gelmelerden cok aninda onay alanlari dinledim. kotu niyetli olmadiktan sonra bence meslegin de tecrubesi ile uscis gorevlileri kim gercek kim sahte evlilik yapmis anliyorlar zaten cok uc bi nokta olmadiktan sonra reddedeceklerini sanmiyorum gercek evlilikte. insanin bakisi gulusu farkli oluyor yani ne diyelim hepimiz icin en hizli en hayirlisi olsun

Aslında 9 Ekim'de biyometrik randevum ayarlanmış, öyle atıp tutmuşum buralarda şimdi USCIS web sitesine girince fark ettim :)) Ayrıca medical record formunu henüz göndermediğim için onunla ilgili de bir "Courtesy Letter" bırakmışlar ve o formu da mülakat sırasında vermemi söylemişler. Demek ki her gelişme telefonla veya email yoluyla bildirilmiyor. 1 Kasım'a biyometrik randevusu vermişler, bekleyip göreceğiz artık.

Bu arada mülakat sürecini beklerken Travel Permit çıkan ve başka bir ülkeye gidip gelen oldu mu acaba? Çünkü travel permit alsanız bile US'e girişiniz garanti değildir gibi bir ibare hatırlıyorum.

• @btxtr, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

@mazk2104, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

@btxtr ben de ayni arkadasi takip ediyorum cok heyecanla. ben de 1 eylulde yolladim flood vardi ellerine 7 eylulde ulasti 8 eylulde received bilgisi aldik. sms geldi mi bilmiyorum esimin numarasi vardi ama tek tek tek tum kabul edildi mektuplarini aldik. 2 gun sonra da parmak izim var. olur da calisma iznim gelmeden ayni arkadas gibi interwiew tarihi verirler mi diye merakla bekliyorum. ben de sizin aksinize dramatik eve gelmelerden cok aninda onay alanlari dinledim. kotu niyetli olmadiktan sonra bence meslegin de tecrubesi ile uscis gorevlileri kim gercek kim sahte evlilik yapmis anliyorlar zaten cok uc bi nokta olmadiktan sonra reddedeceklerini sanmiyorum gercek evlilikte. insanin bakisi gulusu farkli oluyor yani ne diyelim hepimiz icin en hizli en hayirlisi olsun

Aslında 9 Ekim'de biyometrik randevum ayarlanmış, öyle atıp tutmuşum buralarda şimdi USCIS web sitesine girince fark ettim :)) Ayrıca medical record formunu henüz göndermediğim için onunla ilgili de bir "Courtesy Letter" bırakmışlar ve o formu da mülakat sırasında vermemi söylemişler. Demek ki her gelişme telefonla veya email yoluyla bildirilmiyor. 1 Kasım'a biyometrik randevusu vermişler, bekleyip göreceğiz artık.

Bu arada mülakat sürecini beklerken Travel Permit çıkan ve başka bir ülkeye gidip gelen oldu mu acaba? Çünkü travel permit alsanız bile US'e girişiniz garanti değildir gibi bir ibare hatırlıyorum.

O, standart bir cumle, telas yapmaniza gerek yok. Green Card'li veya ABD vatandasi degilseniz her halukarda kapidan geri dondurme ihtimalleri var, sadece onu hatirlatiyorlar.

Eger travel permit geldiyse ABD disina cikabilirsiniz.

• @crazycells evet ben de bundan dolayi asla disari cikmak istemiyorum. evliligim gercek. eger esimle turkiyeye gidip donsek kapida beraber olsak o her halukar kismi bizim icin kalkar mi ?

• @mazk2104, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

@crazycells evet ben de bundan dolayi asla disari cikmak istemiyorum. evliligim gercek. eger esimle turkiyeye gidip donsek kapida beraber olsak o her halukar kismi bizim icin kalkar mi ?

Eger "advance parole" belgeniz size ulastiysa o durumda ABD disina cikabilirsiniz, bence streslenmenize gerek yok. :thumbs_up:

• 3 Kasim'a verilen mulakatimiz bugun iptal oldu. Case Status Check yaptigimda asagidaki yazi cikiyor.

Interview Cancelled And Notice Ordered
    On October 19, 2021, we cancelled your interview for your Form I-485, Application to Register Permanent Residence or Adjust Status, Receipt Number MSC***, and mailed you a cancellation notice. We will notify you by mail if the appointment is rescheduled, a decision is made, or if we need something from you. Please follow any instructions in the notice. If you do not receive your notice by November 18, 2021, please go to www.uscis.gov/e-request to request a copy of the notice. If you move, go to www.uscis.gov/addresschange to give us your new mailing address.

Aglamiyorum gozume nazar kacti :'(

Umarim kimsenin basina boyle sacma seyler gelmiyordur ama gelen varsa tecrubelerini yazarsa sevinirim.

Herkese bol sans.

Duzeltme: USCIS web sitesinde case status kisminda kontrol ettigimde su anda 'Case is Ready to Be Scheduled for An Interview' oldu.

Biometrics verdikten sonra bu yazi cikmisti mulakat tarihi belli olana kadar.

Bugune kadar 40 dogurduk USCIS bir 40 kere daha dogurtacak bana belli oldu..

• @choasista mulakat yapmadan approve ediyorlar diye duyumlar aliyoruz acaba sizede oyle mujdeli bir haber mi gelicek?

• @yonca_2020 Hanim oyle bir durum olsa tabi cok tatli olur ama benim bildigim onu buraya nişanlı vizesiyle gelip herhangi bir soru işareti olmayan caselerde yapiyorlar. Ben turist vizesiyle gelip, uzatmaya basvurdum vs. Cok zannetmiyorum oyle yapacaklarini. Tabi herkes gibi biz de çok isteriz oyle olmasini :)

Bir gelişme olursa mutlaka güncelleyecegim burayi.

• @choasista telas edilecek bir durum oldugunu sanmiyorum, bence USCIS ofisinin kapasitesi ile ilgili bazi problemler yasandi o nedenle bazi randevulari iptal ettiler, o nedenle yeniden haber beklemeniz disinda bir sey yapmaniza gerek yok.

• önceden sorulduysa affola ancak hiçbir bilgi bulamadım bu konuda :( şimdi biz formların hepsini neredeyse doldurduk ancak sağlık belgesi konusunda bir kaç noktada takılı kaldık. Tecrübesi olanlar yardımcı olabilir mi lütfen?

• şimdi uscıs sayfasındaki doktorlardan sağlık belgesi için randevu fiyat vs hakkında bilgi aldım ortalama 300-400 fiyat verdiler. ekstradan yapılması gerekilen aşılar için (aşı kartım yok) baya bir ücret istiyorlar J1 ile ülkede bulunuyorum J1 sigortam 1 ay önce kadar bitti. Sigortası olmayıp bu sağlık belgesinin yanında ekstra aşıları olması gereken arkadaşlar nasıl bir yol izledi acaba ( uscıs sayfasındaki tüm aşıları olmak zorunlumu ?) 300 dolar sadece aşılar için isteniyor. birde sağlık belgesi var fiyat baya artıyor bu konuda tecrübelerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim.

• Ek olarak sağlık belgesini diğer tüm formları uscıse gönderdikten sonra gönderebilir miyim? o belgeyi almam biraz uzun sürecek gibi yada hiç göndermesem mülakatta yanımda götürsem sıkıntı olur mu?

• eşim sponsorluk belgesini doldururken ucu ucuna istenilen yıllık kazancı kaçırıyor bu konuda amerika da bir arkadaşımın sponsorluk için ortak olması mı daha iyi olur yoksa eşimin US deki ailesinin sponsorluk için ortak olması mı daha iyi olur?

• uscıs sayfasında online olarak I-130 belgesini doldurduk ve online olarak göndereceğiz. I-130A belgesini ise pdf halinde doldurup imzalayıp diğer belgelerle birlikte posta ile göndereceğiz. bir sıkıntı yaratmaz demi? ek olarak uscıs online account number ımı bir türlü bulamadım :( belgelerde sürekli soruluyor onu tam olarak nereden öğrenebilirim acaba?

• @chrissmith-07 biz online olarak 130 doldurduk daha sonra sayfada acilan 130a yi istediler bilgisayarda doldurup elle imzalayip tarattik onlari da sisteme yukledik 130 ve 130a. beraber yuklenmis oldu. account numberi bu ikisini sisteme ekleyip parasini odedikten sonra edineceksiniz. es icin doldurulacak 485 131 ve 765 formunu da doldurup imzalayip gerekli adrese beraber yollayabilirsiniz. dogru mu yanlis mi bilmiyorum fakat 130u yukledikten sonra cikan account numberi posatyla yollayacagimiz belgelere yazip yolladik. receiptleri ekledik. bu diger uc belgenin receiptini de alinca hangi e maili yazdiysak account onunla acildi. yani soyle esim kendi uscis accountinda 130 ve 130a yi gorebiliyor. doger belgelere benim mailim yazildi kalan belgeler yalnizca benim accountimla eslesiyor. esim goremiyor.

• @choasista cok uzuldum :( nazar olmasin diye hep bahsederken masallah masallah diyorduk ve biz de sizin mulakatinizi esimle bekliyorduk. umariz bir an once yeni tarihinizi verirler ve hallolur.

@chrissmith-07 biz online olarak 130 doldurduk daha sonra sayfada acilan 130a yi istediler bilgisayarda doldurup elle imzalayip tarattik onlari da sisteme yukledik 130 ve 130a. beraber yuklenmis oldu. account numberi bu ikisini sisteme ekleyip parasini odedikten sonra edineceksiniz. es icin doldurulacak 485 131 ve 765 formunu da doldurup imzalayip gerekli adrese beraber yollayabilirsiniz. dogru mu yanlis mi bilmiyorum fakat 130u yukledikten sonra cikan account numberi posatyla yollayacagimiz belgelere yazip yolladik. receiptleri ekledik. bu diger uc belgenin receiptini de alinca hangi e maili yazdiysak account onunla acildi. yani soyle esim kendi uscis accountinda 130 ve 130a yi gorebiliyor. doger belgelere benim mailim yazildi kalan belgeler yalnizca benim accountimla eslesiyor. esim goremiyor.

elinize saglik, I-130A formunun taranip yuklenmesi bilgisi iyi oldu...

zaten birkac gun icinde alindi mektubunu hesabinizda gormeniz lazim, o mektubu da gondereceginiz postaya eklemeniz yeterlidir.

• @chrissmith-07, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

önceden sorulduysa affola ancak hiçbir bilgi bulamadım bu konuda :( şimdi biz formların hepsini neredeyse doldurduk ancak sağlık belgesi konusunda bir kaç noktada takılı kaldık. Tecrübesi olanlar yardımcı olabilir mi lütfen?

• şimdi uscıs sayfasındaki doktorlardan sağlık belgesi için randevu fiyat vs hakkında bilgi aldım ortalama 300-400 fiyat verdiler. ekstradan yapılması gerekilen aşılar için (aşı kartım yok) baya bir ücret istiyorlar J1 ile ülkede bulunuyorum J1 sigortam 1 ay önce kadar bitti. Sigortası olmayıp bu sağlık belgesinin yanında ekstra aşıları olması gereken arkadaşlar nasıl bir yol izledi acaba ( uscıs sayfasındaki tüm aşıları olmak zorunlumu ?) 300 dolar sadece aşılar için isteniyor. birde sağlık belgesi var fiyat baya artıyor bu konuda tecrübelerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim.

• Ek olarak sağlık belgesini diğer tüm formları uscıse gönderdikten sonra gönderebilir miyim? o belgeyi almam biraz uzun sürecek gibi yada hiç göndermesem mülakatta yanımda götürsem sıkıntı olur mu?

• eşim sponsorluk belgesini doldururken ucu ucuna istenilen yıllık kazancı kaçırıyor bu konuda amerika da bir arkadaşımın sponsorluk için ortak olması mı daha iyi olur yoksa eşimin US deki ailesinin sponsorluk için ortak olması mı daha iyi olur?

• uscıs sayfasında online olarak I-130 belgesini doldurduk ve online olarak göndereceğiz. I-130A belgesini ise pdf halinde doldurup imzalayıp diğer belgelerle birlikte posta ile göndereceğiz. bir sıkıntı yaratmaz demi? ek olarak uscıs online account number ımı bir türlü bulamadım :( belgelerde sürekli soruluyor onu tam olarak nereden öğrenebilirim acaba?

• o asilari (veya tum dozlarini) su an olmaniz zaten mumkun degil, bu islemi doktora birakmaniz daha dogru olur.

• I-693 formunu mulakata da goturebilirsiniz, problem olmaz.

• Hangisinin geliri daha yuksekse o kisi size sponsor olabilir. Eger mal varliginiz varsa bunlari da dosyaniza ekleyebilirsiniz, kabul etme ihtimalleri var ama gecikme yasamak istemiyorsaniz ve garanti olsun istiyorsaniz bu durumda geliri yuksek bir sponsor bulmaniz iyi olur.

• eger daha once USCIS icin form doldurmadiysaniz, uscis account number'iniz olmayabilir. Eger daha once form doldurduysaniz size gonderilen "receipt notice"e bakin, o mektubun ust bolumlerinde USCIS hesap numaranizi bulabilirsiniz.

• @chrissmith-07, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

önceden sorulduysa affola ancak hiçbir bilgi bulamadım bu konuda :( şimdi biz formların hepsini neredeyse doldurduk ancak sağlık belgesi konusunda bir kaç noktada takılı kaldık. Tecrübesi olanlar yardımcı olabilir mi lütfen?

• sağlık belgesini hiç göndermiyorum o zaman mülakat tarihi gelince yanıma alırım. eşimin sigortasından yararlanabiliyormuşum bu arada low income olduğu için :) yapmak biraz zaman alacak sadece ama mülakata kadar hallederim.
    • o zaman eşimin ailesini sponsor olarak göstereceğim hem sahte evlilik olmadığına dair ek bir kanıt eklenmiş olur.
      cevaplarınız için çok teşekkür ederim @mazk2104 @crazycells

• Bu ileti silindi!

• Selamlar! AOS Başvurumu 3 Temmuz'da göndermiştim. Bugün (1 Kasım) biometrics randevum vardı. En fazla 5 dakika sürmüştür. Fotoğraf çekip parmak izi aldılar. Bundan sonraki süreci bilmiyorum tabii. O nedenle size bazı sorular hazırladım :)

• Biometrics'ten yaklaşık ne kadar sonra mülakat tarihiniz bildirildi?
    • Sizce seyahat izni ve çalışma izninin mülakattan önce çıkma olasılığı var mı?
    • ABD'de AOS süreci devam ederken, Türkiye'de verilen sürücü ehliyetimizi kullanabiliyor muyuz? (Texas'ta yaşıyorum)

Şimdiden çok teşekkürler
    Sağlıcakla ^^

• K-1 vizesiyle giris yaptim. Aos belgelerimi yolladim ve case statuslerimi sorguladigimda I-765 icin 7 mayista aldik diyor ama I-485 icin statusume baktigimda On June 22, 2021, we accepted the fingerprint fee for your Form I-485, Application to Register Permanent Residence or Adjust Status, Receipt Number XXX. Our National Benefits Center location is working on your case. We mailed you a notice describing how we will process your case.

I-485 biraz daha gec isleme girmis, benzer durum yasayan oldu mu? Biometric randevumda hala gelmedi

• Merhaba arkadaşlar çalışma formunu i-765 'ı doldururken bazı noktalarda takıldım yardımcı olabilirseniz çok müteşekkir olurum :)

• 'daha önce J1 WAT ile Amerika'ya 2 defa geldim ve 4 aylık çalışma iznim vardı. Şuan ise burada USA vatandaşı eşimle evlendik ve belgeleri dolduruyoruz.
      Alttaki fotoğrafta çalışma iznini neden almam gerektiği kısmında yenilemeyi seçtim, ek olarak önceki işinizin bir kopyasını ekleyin deniyor. ancak hangi belgeyi istediklerinden emin değilim (DS 2019 mu acaba) tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz lütfen . ve benim durumum için doğru olan şıkkı seçmişim demi?
      çalışma vizesi i 765   hangisini seçmeliyim hangibelge  eklenmeli ds 2019.png

• Takıldığım bir diğer soru ise benim ülkeye giriş vizem J1. alt kısımdaki 27. soruda sorulan soru için i-765 in açıklama pdf ine bakın deniyor. benim vize katagorisiyle ilgili sadece sarı şekilde işaretlenmiş olan kısım var . bu durumda benim katagori C5 oluyor demi? tam olarak emin olamadım o yüzden sormak istedim. cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim :)
      765  J1 İLE GELDİM  EN UYGUNU C5 İ SEÇTİM DOĞRU MU.png

• @btxtr, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

Selamlar! AOS Başvurumu 3 Temmuz'da göndermiştim. Bugün (1 Kasım) biometrics randevum vardı. En fazla 5 dakika sürmüştür. Fotoğraf çekip parmak izi aldılar. Bundan sonraki süreci bilmiyorum tabii. O nedenle size bazı sorular hazırladım :)

• Biometrics'ten yaklaşık ne kadar sonra mülakat tarihiniz bildirildi?
    • Sizce seyahat izni ve çalışma izninin mülakattan önce çıkma olasılığı var mı?
    • ABD'de AOS süreci devam ederken, Türkiye'de verilen sürücü ehliyetimizi kullanabiliyor muyuz? (Texas'ta yaşıyorum)

Şimdiden çok teşekkürler
    Sağlıcakla ^^

Evet, genelde calisma izni ve seyahat izni mulakattan once geliyor, ancak seyahat izni geldikten sonra ABD disina cikabilirsiniz.

Texas DMV'den kurallari takip edin, pek cok eyalette 6 ay boyunca yurtdisi ehliyeti kullanabiliyorsunuz.

• @el-nino-9, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

K-1 vizesiyle giris yaptim. Aos belgelerimi yolladim ve case statuslerimi sorguladigimda I-765 icin 7 mayista aldik diyor ama I-485 icin statusume baktigimda On June 22, 2021, we accepted the fingerprint fee for your Form I-485, Application to Register Permanent Residence or Adjust Status, Receipt Number XXX. Our National Benefits Center location is working on your case. We mailed you a notice describing how we will process your case.

I-485 biraz daha gec isleme girmis, benzer durum yasayan oldu mu? Biometric randevumda hala gelmedi

sorun olmaz. I-765 ve I-131 icin combo card alacaksiniz, o nedenle I-485 tamamlanmamis olsa da diger formlar islenmeye devam edebilir.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

24

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k