Arkadaşlar Mersin, Adana, ve Osmaniye şehirlerinde green card için fotoğraf çekilip kazanan arkadaşlar var mı? Varsa hangi fotoğrafçılarda çekildiniz Green Card için?
-
-
Merhabalar,
Su anda Amerika’dayiz. Ben F2, esim de F1 statusunde. Esimin pasaportu suresi bitecegi icin degisti. Yeni pasaportta soyismi degisikligi oldu. Bu durumu okula bildirdik ve yeni soyisimle birlikte I-20’yi guncelleyip gonderdiler imzalamamiz icin.
Bu asamada biz kendimiz USCIS’e bu durumu bildirmeli miyiz? Yoksa zaten onu okul mu yapacak? -
@exclusive yeniden cektirin, fotografla oynamadan, arka zemini degistirmeden ham fotograf versin size.
-
-
@crazycells hocam aylardır bu sorunun cevabını arıyorum lütfen, lise sondayım mülakat tarihine kadar mezun olup diplomamı alırım, başvuruda lise mezunu seçmem doğru olur mu yoksa ds260’ta mı seçmeliyim (19)
-
-
Girne doğumluyum, e-devletten alacagim doğum belgem de girne kktc olarak yazıyor ama mülakatta benden ekstra bir belge talep ederler mi ? KKTC konsolosluğuna sordum, vatandaş olmadığınız için buradan belge alamazsınız minvalinde bir cevap aldım. Yine de hastaneden doğum raporu gibi bir şey almalı mıyım ?
-
Teşekkür ederim bunu dikkate alıp deneyeceğim 🙏
-
Arkadaşlar Mersin, Adana, ve Osmaniye şehirlerinde green card için fotoğraf çekilip kazanan arkadaşlar var mı? Varsa hangi fotoğrafçılarda çekildiniz Green Card için?
-
@deebee Anladım. Açıklamanız için çok teşekkür ederim. Yüreğime su serptiniz. Hem de sayenizde yeni bir bilgi edinmiş oldum.
-
@gucarslan evet kanıtlayabiliyorum işyeri yazısı sgk dökümü maaş bordrosu vs. Cok tesekkur ederim cvbınız için
-
@Kağan-Alp kolye sizinse sorun olmaz.
-
@Selim-Aksoy Maalesef
-
Değerli arkadaşlar,
Başvuru süreci ile ilgili tüm bilgi, yöntem ve kullandığımız taktikleri forumda herkese açık bir şekilde paylaşmış olmamız, ve her ne kadar başvuru yapanlardan belirlenmiş kâr amacı gütmeyen kuruluşlara cüzi bir miktar bağış yapmalarını istesek de, Türkiye'deki kötüleşen ekonomik şartlar nedeniyle bu süreçten kaçınmayı tercih etmemiz sonucunda, Yeşilkart Forum başvuru servisini yavaş yavaş sonlandırma kararı aldık.
Bu yıl başvuru yapacaklara tavsiyemiz, forumda geçen yıl yayınladığımız başvuru videosunu izleyerek formu nasıl dolduracaklarını iyice öğrenmeleri:
Videoda bahsedilen yöntemleri kullanarak başarılı bir şekilde başvurunuzu yapabilir, yine de aklınıza takılan soruları forumdaki uygun başlıklarda sormaya devam edebilirsiniz.
Daha önce yalnızca forumun başvuru servisini kullanmış olan ve bu yıl da bizim aracılığımızla başvuru yapmayı planlayan kişiler için, onları yarı yolda bırakmamak adına bu sene de bağış karşılığında başvurularını yapacağız. Bu kişilere özel olarak detaylı bilgileri e-posta aracılığıyla ilettim.
Bugüne kadar bu servisi kullanmış ve Türkiye'deki kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağışta bulunmuş herkese ayrıca teşekkür ederim.
Başvuru yapacak herkese bol şanslar!
-
@crazycells tamamdır bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim
-
@Özlem-Toraman, içinde söyledi: Greencard başvurusu yaş ve lise diploması
Merhabalar 2025 kazananıyım fakat lise diplomam sorumlu dersim olduğundan suan yok ama haziranda mezun olacagım hazirandan öncede mülakat maili gelcek mulakata diplomasz gitmek durumundaym bu sorun yaratır mı
Mulakat tarihi alin ama mulakata katilmayin, daha once diplomanizi alacaginiz tarihe gore konsolosluktan yeni bir mulakat tarihi isteyin. Surec 30 Eylul'de bitecegi icin vize almaya firsatiniz olacak.
-
Çok teşekkürler hocam..
-
Ücretsiz DV2023 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
-
@alper007, içinde söyledi: Ücretsiz DV2023 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
Arkadaşlar başvurunuzu yaparken form sayfalarında google translate açık şekilde Türkçe doldurmak sıkıntı olur mu? Yoksa orijinal dilinde İngilizce şeklinde mi doldurmalı? ?----------
Türkçe karakter kullanmamalısınız. Dolayısıyla herhangi bir karışıklığa mahal vermemek için translate i kapatınız. Anlamadığınız soru var ise başka bir pencerede bu konunun ilk mesajını takip ederek formu doldurabilirsiniz.
-
Merhaba,
dil okulu vizesi icin bekleme de olan bir kisi greencard basvurusu yapmasinda bir sakinca var midir? dil okulu mulakati nisan ayinda olacak. danismanlik sirketi greencarda basvurmayin, sistemden sizi gorurler ve kalici olarak gittiginizi dusunerek red yiyebilirsiniz dediler. hem greencarda basvurup hem de dil okulu vizesinde sikinti yasamayan oldu mu ? ne onerirsiniz. -
@ervaaa, içinde söyledi: Ücretsiz DV2023 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
@crazycells çok teşekkürler kendim çektiğim fotoğraf olmaz mı acaba
olur tabii ki

-
@furkz, içinde söyledi: Ücretsiz DV2023 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
@crazycells cevabınız için teşekkür ederim. pasaport çıkarırken öğrenci durumunu belli etmem gerekiyor ne yapmam gerek? sadece alttan 1 dersim kaldı hala lise öğrencisi olarak mı gözükürüm? çünkü e devlette mezun belgem gözükmüyor
bu sorun olacak bir bilgi degil, eger sadece 1 dersiniz kaldiysa lise mezunu olarak da yazabilirsiniz, some high school diye de isaretleyebilirsiniz.
-
@Cem-Karakoç, içinde söyledi: Ücretsiz DV2023 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
merhabalar daha önce kısmen sorulmuş ama kafam karıştı. şimdi ben anadolu üniversitesinde uzaktan eğitim tezsiz yüksek lisans yapıyorum, dersler bitti ocakta projeyi verip mezun olacağım, şimdi benim some graduate level courses mı yazmam lazım university degree mi? çünkü birine başka bir konuda "uni degree" yazsanız daha iyi olur denmiş tam benim konumla aynı da değil sormak istedim, teşekkürler.
ikisi de durumunuza uygundur.
-
@esmadeniz, içinde söyledi: Ücretsiz DV2023 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
Merhaba,
dil okulu vizesi icin bekleme de olan bir kisi greencard basvurusu yapmasinda bir sakinca var midir? dil okulu mulakati nisan ayinda olacak. danismanlik sirketi greencarda basvurmayin, sistemden sizi gorurler ve kalici olarak gittiginizi dusunerek red yiyebilirsiniz dediler. hem greencarda basvurup hem de dil okulu vizesinde sikinti yasamayan oldu mu ? ne onerirsiniz.hem green card cekilisine basvuru yapip, hem de dil okulu vizesi alanlar oldu... o nedenle direkt bir red sebebi degil, eger Turkiye'ye sizi baglayan nedenler gucluyse cekinmeden ikisine ayni anda basvuru yapabilirsiniz.
-
@crazycells merhabalar başvuru sitesi neden nasıl değişti acaba?
-
@özkan-Yelseli, içinde söyledi: Ücretsiz DV2023 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
@crazycells merhabalar başvuru sitesi neden nasıl değişti acaba?
Bunun nedenini tam olarak bilemiyoruz ama tahmin edebiliriz diye dusunuyorum

Gecen yildan itibaren dvlottery sitesi artik dvprogram sitesine donustu... Trump yonetimi cekilisi tamamen kaldirip yerine Kanada'dakine benzer bir puan sistemi getirmeyi planliyordu, dolayisiyla programi "loto" isminden arindirmaya calisiyorlardi
buyuk ihtimal bu hamle de bu girisimin bir parcasi... lakin, gocmenlik kanunlarini degistirmek Trump yonetimine nasip olmadi...Biden yonetiminde gocmenlik yasalarinin degisebilecegini tahmin ediyoruz, ama henuz bu konuda olumlu bir gelisme yasanmadi maalesef. Zaten ABD'nin gundem onceligi su an icin ekonomi ve pandemi...
Trump vs. Biden karsilasmasinda belki Biden henuz bir sey yapmadi, ama en azindan surecler tersine gitmeyi durdurdu... Trump'in tum gocmenlik kurumlarindaki butce ve istihdam kisitlamalarinin etkilerini su an cok ciddi sekilde hissediyoruz, bu sureclerin eski haline donmesi icin Biden yonetiminin mudahalesi gerekiyor ne yazik ki...
-
Merhaba, benim pasaportumun 6 ay süresi var başvuru yapabilir miyim ?
-
@turan15 evet yapabilirsiniz şuan geçerli olması yeterli
-
merhaba arkdaşlar pasaportumun 2 Kasıma kada süresi vardı, pasaportu yeniletmek istedim ama sıkıntı varmış sanırım geç geliyormuş, eski pasaportu geçersiz kıldılar ama 2 kasıma kadar süresi vardı bu pasaportla başvurabilir miyim, yardımcı olursanız sevinirim.
-
@furkz pasaport çıkartırken öğrenci olduğunuzu belirtin ve harç ödemeden 10 yıllık pasaport alırsınız. Öğrenci olduğunuzu e devletten görüyorlar.
-
Merhabalar,
Fotoğraf sakallı veya sakalsız fark ediyor mu ? -
@pringleshine merhaba bende yeni pasaport bekliyorum 1 hafta oldu.. eğer haftaya gelmez ise sıkıntı zaman daralıyor iyice
bu sene ilk pasaport ile başvuru deneyimim umarım emekler boşa gitmez.. e devlet üzerinden bilgiler yansısa yeterli olacak sanırım.. maalesef bekliyorum. -
@Timosis olmuyor diye bilgi aldım okudum bende. Yüzün belirgin hatlarını kapamadığı sürece sıkıntı yokmuş yani elmacık kemikleri gibi yüzün genel hatları belli olacak şekilde..
-
Herkese merhaba,
Ben de ilk kez bu yıl başvuru yapmayı planlıyorum.
Hiç bir zaman da böyle bir düşüncem olmamıştı. Herşey bugün gelişti.
Olur da birgün bana çıkarsa eğer green card, bu mesajı alıntılayıp önce kendimde, sonra da sizde tatlı bir tebessüm bırakmayı hedefliyorum
İngilizce bilgim bilgisayar oyunlarında karşıdaki ile tek tük konuşacak düzeyde. Loto çıkarsa dil kursuna yazılırım diye düşünüyorum.
Bakalım..
-
@pringleshine, içinde söyledi: Ücretsiz DV2023 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
merhaba arkdaşlar pasaportumun 2 Kasıma kada süresi vardı, pasaportu yeniletmek istedim ama sıkıntı varmış sanırım geç geliyormuş, eski pasaportu geçersiz kıldılar ama 2 kasıma kadar süresi vardı bu pasaportla başvurabilir miyim, yardımcı olursanız sevinirim.
Su durumda pasaportunuz gecersiz oluyor, o nedenle bu bilgileri kullanmamaniz daha iyi olur. Bu islemi basvuruyu yaptiktan sonra halletseydiniz keske...
Basvuru icin yeni pasaportu beklemenizi tavsiye ederim, 9 Kasim'a yaklasirken hala pasaportunuz ulasmamis olursa bu baslikta bir daha sorun, en ideal sekilde yonlendirmeye calisalim...
-
@Timosis, içinde söyledi: Ücretsiz DV2023 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
Merhabalar,
Fotoğraf sakallı veya sakalsız fark ediyor mu ?fark etmez.
-
@özkan-Yelseli, içinde söyledi: Ücretsiz DV2023 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
@pringleshine merhaba bende yeni pasaport bekliyorum 1 hafta oldu.. eğer haftaya gelmez ise sıkıntı zaman daralıyor iyice
bu sene ilk pasaport ile başvuru deneyimim umarım emekler boşa gitmez.. e devlet üzerinden bilgiler yansısa yeterli olacak sanırım.. maalesef bekliyorum.199'u arayip hizlandirmaya calisin veya twitter'dan NVI ile iletisime gecip hizlandirmaya calisin... Bu sekilde islemlerin hizlandigina dair deneyimler var.
-
evet teşekkür ederim. bende dün 199 ile irtibat kurdum. aciliyetim olduğunu söyledim ve işleme aldılar.. bugün aksam saatleri ptt den mesaj aldım pasaport onaylanmış ve dağıtıma hazır durumda şükür..
199 müşteri temsilcisi yoğunluk olduğunu bildirmişti belki de aramamın faydası oldu.. bekleyen arkadaşlar var ise dediğiniz gibi bu yolu deneyebilirler..
Benzer Başlıklar
140
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k