DV2023 Sohbet Odası
-
@fevzi-vural tamam sistem ne hatası verdi
-
Middle name im yok, ne benim ne de ailedeki kimsenin adında Türkçe karakter yok, fotoğraflar da bana göre tamamdı😁kazasız belasız bir başvuruyu daha yaptık✌️
@ahsenaydgdu Ahsen buralardaysan hislerin ne diyor bi odaklanıversen sana zahmet😂 -
@Ping-PONG, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@Ping-PONG, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@kebabdefender, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Siz oyle sanmayabilirsiniz ancak;
Turk kimliklerinde middle name'e karsilik gelecek bir bolum yok. Ad ve Soyad var. Iki adiniz olmasi middle name sahibi oldugunuz anlamina gelmiyor, kimlige gore iki adet first name'e sahip oldugunuz anlamina geliyor.
mesela "bojan ivanov vladimirov" gibi bir isim soy isim kombinasyonunda,
ad: bojan
middle name: ivanov (Buradaki ivanov, bojan adli kisinin babasinin adidir, yani bojan'in baba adi ivan.)
soyad: vladimirovBizim slav ulkelerindeki gibi, veya ispanyollardaki gibi baba veya anne adini kendi isim soyisim kombinasyonuna eklemiyoruz.
Bu, ikinci adlarini middle name gibi forma yazanlarin elenecegi anlamina geliyor mu bilmiyorum ama kimliginize bakarsaniz middle name'e karsilik gelecek bir isminizin olmadigini gorursunuz.
Ben Turkiyede yasamiyorum 10 yili askin bir suredir cesitli AB ulkelerinde bulundum. Hem oturumumu uzatmak icin bu tur bilgileri yilda en az bir defa dolduruyorum hem de buyuk bir amerikan firmasinda calistigim icin, benim ismimi ne sekilde yazdiklarindan %100 eminim.
Hocam evrak işlemlerinde endorsement denen bir olay vardır. Bir evrak endorsement edilirken onay veren ülke tarafından kendi sistematik düzenine uygun hale getirilir. Bizde olmadığı için öyle yazılıyor ancak; kalkıp evraklarınızı USA için endorsement ettirdiğinizde otomatikman middle name satırına yazılacaktır.
Bir denizci olarak çok rahat söyleyebilirim ki; Türk kaptanlık ehliyetiniz coast guard endorsement ı almak istediğinizde bu şekilde düzenleniyor.Siz eminseniz, emin olduğunuz gibi gerçekleştirin. Emin olduğunuz bir konu için bize soru sormayın lütfen.
Buna bir ekleme daha getirmek istiyorum. Yasal bir kimliğe sahip olmak için bir isim ve soyisim e ihtiyaç duyulur. Aksi taktirde kimlik düzenlenemez. Herhangi bir sebeple ismin yanına mecburiyetten değilde bireysel istek ile eklenen isim middle name dir. Örneğin Ahmet Mehmet TÜRK te Mehmet olmasa da olacağı için middle name e girer.
Kanada konsolosluğu çalışanının verdiği bilgi. Üşenmedim sordum adamı rahatsız edip. Bilmiyorum yıllardır orada yaşayan @crazycells bu konuda ne düşünür.
Bilgi için teşekkürler,middle name olayı baya kafamı karıştırdı icim rahatladı
-
Merhabaaa beni özlediniz mi ?
-
merhaba, ben formumu gonderdim. adres kısmında noktalama isareti kullanmisim, bu sorun olur mu?
-
@amon ve @Himetto-Kumusaru adli uyeler forumun oylama sistemini kotuye kullandiklari icin forumdan kalici olarak uzaklastirildilar.
-
@kebabdefender kardeşim bu pasaport fotoğraflarını yayınlamışsın yabancıların haberi olmaz belki ama bu Türk arkadaşın haberi olursa sıkıntı yaşayabilirsin adamın doğum yerinden kimlik numarasına kadar hepsi açık onları kapatsaydın bari.
-
@Josal, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Herkese merhaba,
3-4 senedir aklımda olan planı eyleme geçirerek süreci başlatmış bulunmaktayım. Bu süreçte aklıma takılan bir takım sorular var. Tecrübesi olan deneyimlerini paylaşırsa sevinirim.
- Banka hesabımda bulunan miktarın büyük bir kısmı altın ve Euro, bu parayı dolara çevirmeye gerek var mı? yoksa kabul ediliyor mu ?
- Amerika da yaşayan her hangi bir tanıdığım bulunmamakta; Kendime bir plan yaptım airbnb üzerinden bir ev kiralayıp onun adresini versem devamında ABD'ye gittikten sonrada 2-3 ay bu adreste kalırsam green kart ve ssn'ni teslim alabilir miyim ?
- Lisansım turizm üzerine, Stajlar ile birlikte beş yıldızlı otellerde 7 yıllık bir ön büro deneyimim var. İleri seviye İngilizce ve orta düzeyde Almanca ve Rusça biliyorum. ABD'de bu mesleği devam ettirmek istiyorum. Otelcilik için hangi eyaleti tercih etmeliyim.
-
kabul ediliyor, cevirmenize gerek yok.
-
teknik olarak yapabilirsiniz, ama Green Card icin resmi bekleme suresi 120 gun.
-
Turizmin en cok gelismis oldugu Florida, New York gibi sehirlerde is imkanlari daha cok olur.
-
10 gün önce pasaport başvurunda bulundum ama hala "Başvurunuz basım öncesi kontrol aşamasındadır" yazıyor. Ne kadar süre daha beklemem gerekiyor bilgisi olan var mı?
-
Başvurumu yaptım artık umarım şans yüzümüze güler bir kere de olsa, şimdi mayıs ayını bekliyorum, herkese bol şanslar 😊
-
@efes22, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
t fotoğraflarını yayınlamışsın yabancıların haberi olmaz belki ama bu Türk arkadaşın haberi olursa sıkıntı yaşayabilirsin adamın doğum yerinden kimlik numarasına kadar hepsi açık onları kapatsaydın bar
Google'a Turkish passport yazinca cikiyor bu resim problem olacak ise tabii ki kaldirabilirim veya adminler kaldirabilir. Tesekkurler.
-
Ya bu lottery yerine, Squid game Green Card versiyonuna alsınlar bizi. Oyunu bitiren Green Card ını alır. Bitiremeyen de refaha kavuşur. 😂
-
@RTW, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
10 gün önce pasaport başvurunda bulundum ama hala "Başvurunuz basım öncesi kontrol aşamasındadır" yazıyor. Ne kadar süre daha beklemem gerekiyor bilgisi olan var mı?
Aynı sorunu ben de yaşıyorum..
-
@ibrahimasar tesekkur ederim yorumunuz icin...inanirmisiniz dediginiz gibi yillardir arastiriyorum bir turlu cevabini alamadim..hastaneyi aradigimida oradaki doktor kesinlikle olmaz demisti.bulasici bir hastalik oldugu icin... 3milyon dolara kadar yatirim yapmaniz gerekiyo demisti...bizde boylece caymistik cekilise katilmaktan..dun hastaneyi aradim oradaki hanfendi kesinlikle sorun olmaz.sadece saglik raporunuza islenir dedi..tekrar umut bagladim.yarin form dodurucam.hayirlisiysa olur insallah.cok heyecanliyim...
-
-
2023 başvurumuzu sorunsuz yaptık.. Herkese bol şans.
-
@RTW, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Pasaportun elinize gelmesine gerek yok sanırım. E devletten pasaport numaranızı görebilirsiniz. Başvuru için şuanda gereken tek şey de bu numara zaten. Pasaportu eline geçen arkadaşlar pasaport üzerindeki numarayla e devletteki numaranın aynı olduğunu doğrulayabilirlerse güzel olur.
-
iyi akşamlar herkese
-
2 senedir başvurumu yapıyorum. kafamda hala sakal konusunda soru işareti var. kirli sakaldan bir tık uzun yaklaşık 1 haftalık bir sakalla fotoğraf çekilmenin sakıncası var mı sizce? Daha önce sakal ile kazanana şahit oldunuz mu :)
kafamda sakal,baş örtüsü vb konularda soru işareti var biraz :) -
@uzaysan tamamı e devlette görünmez bastan ve sondan 2-3 karakter görünüyor ortadakileri gizliyorlar
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
25
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum