Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • slmlar
    Bir suredir personal loan icin arastirma yapiyorum. Karsima hep upstart cikiyor.upstart icin olumlu ve olumsuz yorumlar gordum. islemleri cok gec yaptigi sonradan ekstra belge bilgi istedigi gibi olumsuz yorumlar gordum. Upstart konusunda bilgisi olan varmi. Yada baska bir onerisi olan varsa bilgi icin paylasabilirmi? Baktigim personal loan araligi 40-50 bin $ arasi.
    Tskkurler


  • Upstart yeni çıktığında, girilen bilgiler doğrultusunda çok kısa sürede onay verebiliyordu $5000 ve altına. Sanırım şu an ekstra belge ve inceleme yapılma durumu mevcut. $40-50 bin normalin çok üzerinde bir miktar, umarım sorunsuz ulaşabilirsiniz.


  • https://www.penfed.org/personal/personal-loans?s_cid=56267--PG15--SIG--rttbl--br--dflt--GT2--12142020--12312021&utm_content=3e0161d2-6188-42fb-9e73-ca744073908d



  • Yukarida verdigim websitelerini de bir arastirin. Bunlar iyi, ben kullandim diye degil de en cok goze carpanlar bunlar diye paylastim.

    Birde Wells Fargo bu konuda cok reklam yapiyor. Onu da arastirabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐

    @MySea wells fargo ile alakali olumsuz yorumlar paylasilmisti forumda. Haberiniz olsun.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @m-orhan Ben Upstart'tan kredi aldım, hatta geçen ay son taksidi ödeyip kapattım. Faiz oranı diğerlerine göre düşüktü. Bir sıkıntı yaşamadım.


  • Bugün, Amex'in sitesinde ön onay görünce $6000 krediyi 13% faizle çektim, para hesabıma birkaç saat içinde geçti. 13% faiz benim kredi skorum için iyi bir faiz oranı, skoru daha iyi olanlara 5-6% civarında da veriyorlarmış, örnekleri internette var. Askeri geçimişi olan bazıları 0% faizle bile alabilmiş. 36 taksit (maksimum 48 teklif ettiler), $200 aylık. $6000 çektim ama $10000'a kadar ön onay vermişlerdi.

    Amex personal loan teklifi almanızın tek yolu mevcut Amex müşterisi olmanız, müşteri değilseniz başvuramıyorsunuz. Müşteri olduktan sonra (amex kredi kartı almak), belli bir süre sonra teklif ediyorlarmış. Bazılarına müşteri olduktan yıllar sonra teklif gelmiş, benim ilk teklifim 9 ay sürdü. Amex kredi kartı çıkartmak için FICO skorunuzun oluşmuş olması (ABD'de ilk kredi kartından sonra 6 ay) gerektiğini de düşünürsek bu hemen alamayacağınız bir kredi ama faiz oranları makul, ve alması kolay. Üstelik saçma sapan gizli masrafları da yok. (origination fee gibi)

    Teklif gelince süreç çok hızlı ilerliyor. Başvuru formunu dolduruyorsunuz, burada ne kadar kredi istediğiniz ve taksit sayısı seçimi var. Kredinin amacı, paranın yatacağı hesabın seçimi ve yıllık gelirinizi girdiğiniz yerler var, kalan bilgileriniz otomatik doldurulmuş oluyor. Başvuru yapınca da genelde anında kabul ediyorlar. Amex personal loan ön onayı gelmiş olması için zaten sizi uzun süre müşterileri olmanız gerekiyor, bu sebeple de güvenip güvenemeyeceklerini biliyorlar. Hiçbir evrak istemediler benden, internette bazı kişileri biraz uğraştırmışlar ama gelir belgelenmesini istemiyorlar kimseden gibi duruyor. Bir diğer avantajı ise hard inquiry yapmamaları, yani kredi skorunu başvuru sebebi ile düşürmüyor. Tabi yeni kredi açmış olmanızın etkisi ile düşüş olur. Kredi onaylanır onaylanmaz online imza atıyorsunuz ve para hesabınıza geçiyor.

    Hem sürecin kolaylığı, hem kredinin şartları konusunda oldukça memnun kaldım. 2 ay önce Upstart üzerinden sadece ön onay almaya çalışırken doldurmam gereken sayfalarca formu hatırlıyorum. Onlar da makul bir faiz oranı (biraz daha yüksek idi, kredi skorum daha yüksek olmasına rağmen) ve origination feesiz teklif ettiler ama kredi skoru daha kötü kişilere anormal faiz oranları ve yüksek origination fee ile teklif verdiklerini biliyorum. Ön onaydan sonra tam onay için belge istemeleri ve onay sürecinin uzun sürmesi de olası. Bu krediyi çekmek yerine başka kredi kartları alıp harcamamı öyle yapmıştım.

    Yavaş yavaş amex açık ara en memnun kaldığım bankaya dönüşüyor. Hem en çok kullandığım kredi kartlarım, hem kredim amex. Eğer swift transferi almak mümkün olsa banka hesabını da kullanırdım.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

117
Çevrimiçi

40.8k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum