-
@Onur-6 ABD vatandaşıyla evliyim Türkiyede ben ve benim gibi bir çok arkadaşım I-130 onayı bekliyoruz USCIS'den tam 3.5 aydır adamlar dosyalara bakmıyorlar ve tüm işleme durmuş durumda geçen günde dosyalarımızın BIO yani Benefits Integrity Office dolandırıcılık ve sahtekarlık işlerine bakan USCIS saha ofisine aktarıldığını öğrendik ve 2025 Consular Processing dosyalarının büyük kısmını taşımışlar aynı şikayeti şuanda yabancı forumlarda bir sürü insan yapıyor. (USCIS Bu konuda resmi açıklama yapmadı ve yapmıyor bu arada tüm bu bilgi yabancı forumlardan ve Redditteki topluluklardan aktarılan veriler ve paylaşımlar üzerinden gelen bilgiler.)
Peki bunu niye bize anlattın diyecek olan olursa kendi vatandaşının aile birleşimine bu kadar çomak sokan bir hükümetten ve yönetim anlayışından çekiliş ile 55.000 Green Card dağıtmasını beklemek çok masumca bence benim fikrimce çekiliş bu sene için elendi DV2028 içinde ortamın durumuna göre açabilir hatta ve hatta olur olmaz demeyin DV2028 elenedebilir onuda açmayabilirler. Bu adam ilk geldiğinde sevinmiştim yasadışı göçmenleri sınırdan hoplayanları göndericek bize yer açılır diye iğnenin ucu bizede battı. Yasal göçmen bile istemiyor. Hepimizin hakkında hayırlısı arkadaşlar...
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2023 Sohbet Odası
-
Bu ileti silindi! -
@crazycells Teşekkür ederim, inşallah bu formu doldurmak nasip olur

Evet fotoğrafta o da benim dikkatimi çekti kıyafetten olabilir, mülakatta elemezler diye düşünüyorum, en büyük korkum çekilişten önce AI toollar ile otomatik eleme yapılması, linuxta bazı araçlar vardı, belirlenen kriterlerde yüz özelliklerini vs. filtreliyor aynısını hatta daha iyisini yapabilirler diye düşünüyorum ama ufak bir hatada o kadar insanın hakkına da geçmezler.
-
@Satarer sen muhteşemsin

-
Ufak bir sorum olucak ben şu an lise son sınıf öğrencisiyim 2022 yılında mezun olacağım yani mülakattan önce. Formu doldururken hangi eğitim seviyesini işaretlemeliyim?
-
@sarpturan24, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
yılında mezun olacağım yani
aynı durumdayız ilk başvuru yaptıgın forumda lise okudugunu işaretle sonra çıkarsa ds260 da mezun oldugunu kesin alıcaksan diplomayı
-
Daha önce yazıldı mı göremedim ama bir konuya dikkatinizi çekeyim. Malum ABD sisteminde tarihler AY/GUN/YIL olarak yazılır. Yanılmıyorsam daha önceki senelerde de DV girişi de bu şekilde oluyordu (emin değilim).
2023 resmi kılavuzunda doğum tarihi için gün/ay/yıl formatı olarak yazılacak diyor. Hoş, giriş esnasında dikkat edersiniz ama yazayım dedim. Benim için sorun yok zira doğum tarihim 3/3

-
Uzun bi aradan sonra yine yeniden buralarda olmak...
Bu sene basvurucak olan herkezin ve 36 yasinda ilk basvurusunu yapicak olan benim hayallerimi gerceklestirebilmek adina kazanmam ve kazanmaniz umidi ile ,Hepinize Bol Sans Diliyorum

O sene Bu sene

-
@Corona2023 DV başvuru formunda ay kısmında rakam ile değil de sözel olarak menüden ay seçimi yapılıyor.
-
@gokhanbagatur, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Uzun bi aradan sonra yine yeniden buralarda olmak...
Bu sene basvurucak olan herkezin ve 36 yasinda ilk basvurusunu yapicak olan benim hayallaerimi gerceklestirebilmek adina kazanmam umidi ile ,Hepinize Bol Sans Diliyorum

O sene Bu sene

36 bişi değil yahu benim yanımda, rahatol

size de bol şanslar olsun -
Bu ileti silindi! -
@datanist sizin ds260 gönderme tarihiniz çok geç degilmi neden öyle bi sorun olurmu?
-
Arkadaşlar, çok güzel hayalleriniz var. Umarım hepiniz gerçekleştirirsiniz ama bir konuya dikkat çekmek istiyorum. Bir kaç sayfa yazıyı okumaya üşenirken bu kadar eforun altından kalkabileceğinize, yeni bir coğrafyada yaşayabileceğinize nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz.
Dost acı söyler. Çok fazla genç kardeşimiz katılmaya başladı aramıza. Bir farkındalık yaratmak adına linç yemeyi göze alarak yazıyorum. Arkadaşlar hayallerinize sahip olabilmeniz için çok fazla çalışmanız gerekiyor. Sadece bu çekilişin sonunda talihli olmanız değiştirmeyecek hayatınızı. Talihli olmasanızda hayatınızı değiştirecek olursanızda işinizi kolaylaştıracak adımları atlamayın.
Okumaya üşenmeyin, ingilizcenizi geliştirin ve eğer bir mesleğiniz-ustalığınız yoksa bir yerden başlayın. Tembellik insanın üzerine yapışır.
Hiç okumadan sürekli aynı, aynı, aynı soruları birbirimize sorarak kirlilik yaratmak yerine birbirimize yepyeni bilgiler aşılayacak sohbetler etmeye çalışalım derim.
Eski arkadaşlar farkedeceklerdir bir süredir “yokum” ancak; aslında girip okuyorum sadece yazmıyorum. Çünkü her gün dünün aynısı. Aynı sorular ve cevaplar ile dolu.
@ayvalik10 ı da yormayın artık.
Ya da yorun ama daha farklı sorular sorun. Cevaplamak için araştıracağı güzel ve zor yerden sorun. Yardımcı olmayı seviyor. Zorlayın biraz azıcık terlesin. Cevaplamadan duramaz basıl olsa 
-
@tlgkyz Case Number yüksek olduğu için çok hızlı göndermenin bir faydası olacağını düşünmedim. Ancak, ne kadar erken o kadar iyi
bu arada hızlı göndereceğim diyerek hata yapılması ve ardından açtırma talebi gondermek daha çok zaman kaybettirebiliyor. -
@datanist, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
i
böyle düşünmemiştim mantıklı teşekkürler sen yolu yarıladın sayılır bol şans

-
@tlgkyz iyi dileklerin için teşekkürler. Umarım süreç beklediğimiz gibi ilerleyecek. Bol şanslar...
-
@Ping-PONG, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Arkadaşlar, çok güzel hayalleriniz var. Umarım hepiniz gerçekleştirirsiniz ama bir konuya dikkat çekmek istiyorum. Bir kaç sayfa yazıyı okumaya üşenirken bu kadar eforun altından kalkabileceğinize, yeni bir coğrafyada yaşayabileceğinize nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz.
Dost acı söyler. Çok fazla genç kardeşimiz katılmaya başladı aramıza. Bir farkındalık yaratmak adına linç yemeyi göze alarak yazıyorum. Arkadaşlar hayallerinize sahip olabilmeniz için çok fazla çalışmanız gerekiyor. Sadece bu çekilişin sonunda talihli olmanız değiştirmeyecek hayatınızı. Talihli olmasanızda hayatınızı değiştirecek olursanızda işinizi kolaylaştıracak adımları atlamayın.
Okumaya üşenmeyin, ingilizcenizi geliştirin ve eğer bir mesleğiniz-ustalığınız yoksa bir yerden başlayın. Tembellik insanın üzerine yapışır.
Hiç okumadan sürekli aynı, aynı, aynı soruları birbirimize sorarak kirlilik yaratmak yerine birbirimize yepyeni bilgiler aşılayacak sohbetler etmeye çalışalım derim.
Eski arkadaşlar farkedeceklerdir bir süredir “yokum” ancak; aslında girip okuyorum sadece yazmıyorum. Çünkü her gün dünün aynısı. Aynı sorular ve cevaplar ile dolu.
@ayvalik10 ı da yormayın artık.
Ya da yorun ama daha farklı sorular sorun. Cevaplamak için araştıracağı güzel ve zor yerden sorun. Yardımcı olmayı seviyor. Zorlayın biraz azıcık terlesin. Cevaplamadan duramaz basıl olsa 
burada bu konuda bir çok sitem, bilmişlik, laf sokuş vs okudum. her ne kadar içerik olarak haklı olunsa da yazım tarzı tüm haklılığı alıp götürüyordu. lakin sizin bu güzel, uygun sersenişiniz en doğru olandı. kendi adıma teşekkür ederim.
-
Başvurular Amerika'da saati ile mi 6 Ekim'de açılıyor yoksa yerel saatlere göre mi ?
Bir diğer sorumda başvuru açılır açılmaz hemen başvuracak olanlar var mı ? Yoksa uygun bir zamanda rahat kafayla mı başvurulmalı ?
Erken veya geç başvurmanın bir avantajı veya dezavantajı yok sanırım.
-
@lokilaufeyson erken veya geç başvurmanın bir farkı yok fakat sonlara bırakmamak lazım
-
13 Şubat’ ta gerçekleştirilecek olan 56. Super Bowl müsabakası SoFi Stadium California’ da gerçekleştirelecek.
Dr. Dre, Eminem, Mary J. Blige, Kendrick Lamar, ve Snoop Dogg’ un devre arasında sahne alacağı müsabaka şimdiden tüm Dünya’ da ses getirmeye başladı.
Futbol ile ilgilenmeyenlerin bile sahne alacak isimlerin devasa bir şova imza atacağını düşündüğüm için izlemesini tavsiye ederim.
-
ABD’nin en ikonik spor organizasyonlarından biri . Gidip görebilmeyi çok isterdim . Birde NBA finalleri .
Benzer Başlıklar
117
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.3k