[Arşiv] Ücretsiz Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
-
@Ediz-Can çeşitlilik çekiliş sonuçta tombala oyunu gibi sadece torba yok teknoloji var. Ancak asıl kazandığını gördükten sonra olaylarda işin rengi değişiyor. Sen ilk başvuruda girdiğin tüm bilgilerinin doğru olduğunu İSPAT etmen gerekiyor. Ondan dolayı kazandın sahte bilgilerle ancak ispat edemeyeceğin için hiçbir şey elde edemezsin
-
@Ediz-Can, içinde söyledi: Ücretsiz Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
Merhaba, Başvuru yapacağım fakat 2 tane başvuru forum sitesi var.
bunlardan hangisine başvurayım. Hangisi daha avantajlı veya sağlam ?.
dvlottery olarak yazan eski site, gectigimiz yillarda siteyi https://dvprogram.state.gov/ olarak degistirdiler, bilginize.
-
Merhabalar, umarım doğru yere yazıyorumdur. Amerika'da college okudum, ama bitirmedim. Çekilişte, Lise diplomasını mı yoksa Some college, no degree gibi bir seçeneği mi kullanmalıyım? Teşekkürler!
-
@ibrahimk, içinde söyledi: Ücretsiz Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
Merhabalar, umarım doğru yere yazıyorumdur. Amerika'da college okudum, ama bitirmedim. Çekilişte, Lise diplomasını mı yoksa Some college, no degree gibi bir seçeneği mi kullanmalıyım? Teşekkürler!
some university coursesdiye isaretleyebilirsiniz. -
@crazycells merhaba adres kısmını doldururken amerikadaki adres yazım bilgilerine göremi dolduralım..
Orneğin 4 Kale Street,APT 4 , Center Sinop, 57000 TURKEY bu amerikadaki yazıma göre
Güngör mahallesi Kale sokak no 4 buda türkçe yazıma göre. hangisi daha sağlıklı olur.Birde benim ilçem merkez diye geçiyo. Merkez mi yazayım yoksa Center mı yazayım birde mahallesi yerine ingilizce hangi tabiri kullanabilirim aydınlatırsanız sevinirim :) Doğruyu söylemek gerekirse ingilizce yazma taraftarıyım ama sizinde görüşünüzü almak isterim bu konuda , -
Bu ileti silindi! -
@crazycells teşekkür ediyorum 🙏🏻
-
@Kclain, içinde söyledi: Ücretsiz Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
@crazycells merhaba adres kısmını doldururken amerikadaki adres yazım bilgilerine göremi dolduralım..
Orneğin 4 Kale Street,APT 4 , Center Sinop, 57000 TURKEY bu amerikadaki yazıma göre
Güngör mahallesi Kale sokak no 4 buda türkçe yazıma göre. hangisi daha sağlıklı olur.Birde benim ilçem merkez diye geçiyo. Merkez mi yazayım yoksa Center mı yazayım birde mahallesi yerine ingilizce hangi tabiri kullanabilirim aydınlatırsanız sevinirim :) Doğruyu söylemek gerekirse ingilizce yazma taraftarıyım ama sizinde görüşünüzü almak isterim bu konuda ,Turkce olarak yazmaniz daha iyi... Bu adres hicbir belgede ingilizce haliyle gecmeyecek, o nedenle adresleri ingilizceye cevirmemek daha iyi olur.
Gungor mahallesi Kale sokak No 4olarak yazabilirsiniz. -
Merhaba 2 yıllık önlisans 1.sınıf öğrencisiyim şu anda başvuru yaparken eğitim kısmında hangi seçeneği seçmem gerekiyor ?
-
@Furkan21 en son hangi okul MEZUNU isen onu yani lise mezunu
-
@ayvalik10 ben de meslek yüksekokulu mezunuyum ama şuan açıköğretimden lisans öğrencisiyim bu durumda öğrenci olarak mı gözükmem gerek yoksa mezuniyeti mi seçmem gerek
-
@hknengz 2 yıllık okulu mezuniyeti yazarsın
-
@ayvalik10 kız arkadaşımda şuan lisans almanca öğretmenliği okuyor lise mezunu olarak mı başvurması gerekiyor
-
@hknengz KCC zaten burada başvuruda 2 tane kriter var. En son mezun olduğun okul lise ve üstü mü yoksa 5 yıllık işte 2 yıllık tecrübe ama bu işler de listeden bakınca SV puanı 7<8 olması gerekiyor. Ondan bu kadar kafaya takmayın
-
@hknengz başvuruda bulunan RESMİ yazıyı aşağıya koyuyorum ondan dolayı bu kadar abartacak bir durum yok ki sen hangi öğrenim görürsen sana çekilişte ayrıcalık tanımıyor.

-
@ayvalik10 teşekkürler ayrıcalık tanınmasından dolayı sormadım hocam yanlış anlaşıldım sanırım yanlış ve eksik bilgi vermemek adına sordum çok teşekkür ederim ilgin için
-
@hknengz yanlış bilgi vermiyorsun lise mezunusun aynı zamanda öğrencisin bunun neresi yanlışlık olabilir ki sonuçta 2 yıllığa gitmek için sen liseyi bitirmedin mi yada nişanlın lisans okumak için liseyi bitirmedi mi
Şunu unutma hiçbir zaman ispat edemeyeceğin bir bilgiyi yazmayacaksın yada beyan etmeyeceksin işte bundan kork yoksa gerisi aynı hikaye -
evet doğru some university courses kısmı aklımı karıştırdı sadece çok teşekkürler
-
@hknengz bizim Türkiye ile amerika da kafayı karıştıran ve binlerce kez aynı sorular sorulacak işte bu olay. Birincisi adres bizde eyalet olmadığı için ikincisi senin ki gibi okul olayı. İkisi içinde orjinal DS260 formun görüntüsü ve forumun hazırladığı ds260 türkçe açıklamaları hala kafan karışıyorsa söyle daha fazla bilgi yazıyım Kısacası sen lise mezunu yazmanla okuyorum arasında hiçbir fark yok. İkisini de kabul ediyorlar ELENMEZSİN

-
@ayvalik10 çok teşekkür ederim çok yararlı oldu adresi türkçe olarak girmemiz gerekir dimi ?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
23
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum