Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Philly'den de direct ucuslar bekliyoruz THY'den. ✈🛫🛬

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @MySea istemişken de tam isteyelim mersine en yakın adanaya insin ki bir işe yarasın uçak


  • @ayvalik10 Aynen oyle. Tatile gidiyoruz, yollarda perisan oluyoruz. Azicik empathy diyoruz 😁


  • 24 Eylul de LA den Luftansa ile Frankfurt aktarmali İstanbula geldim. İki doz asi belgesi ve internetten doldurulan HES kodu formunu Lufthansa c-in de kontrol etti. Turkiyede daha once hes kodu almıstım, o ekranı da gosterdim, bakın bu da aynısı dedim. Avrupada da benzer uygulama varmıs , barkodu gormek yetti hanimşara. Ucus cok dolu degil ama Frankfurt Istanbul tıklım tıkıs idi. İki ucus arasında 1 saat 15 dakika vardı, guvenlik kontrolu falan derken tam saatinde kapıya yetistim. Turkiyey gelince kimse ne asi karti ne birsey soruyor, tum sorumlulugu havayolu firmasına atmislar. Taksi icin 20 dakika kuyrukta bekledim, Irvine'den LAX a 45 dakika yol surmustu, havalmanından Levente varmam 1,5 saat surdu 🙂 ozlemişim trafigi 🙂


  • Merhaba arkadaşlar. THY’nin mobil uygulamasından üye oldum. Dijital miles and smiles kartı çıkarttım. Herhangi bir kredi kartıyla, bilet satın alırsam, mil kazanacak mıyım? Yoksa qnb finans veya garanti bankasının miles and smiles kredi kartıyla mı ödeme yapmam gerekiyor mil kazanmak için ?

    Bir de THY nin mobil uygulamasından bilet almayı denedim. Koltuk seçimi 350 tl para istiyor. Normalde koltuk seçimi ücretsiz olmuyor mu ? Standart koltuklardan bahsediyorum.

  • ⭐⭐⭐

    @Orhan-Cabarov, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

    Merhaba arkadaşlar. THY’nin mobil uygulamasından üye oldum. Dijital miles and smiles kartı çıkarttım. Herhangi bir kredi kartıyla, bilet satın alırsam, mil kazanacak mıyım? Yoksa qnb finans veya garanti bankasının miles and smiles kredi kartıyla mı ödeme yapmam gerekiyor mil kazanmak için ?

    Bir de THY nin mobil uygulamasından bilet almayı denedim. Koltuk seçimi 350 tl para istiyor. Normalde koltuk seçimi ücretsiz olmuyor mu ? Standart koltuklardan bahsediyorum.

    Mil kazanmak için TK ile başlayan M&S numarası yeterli. Her check-in'de (online veya bankoda) bu numarayı vermeniz yeterli.

    Unutsanız bile sorun değil, sonradan girip eksik mil işleme ile numaranız varken yaptığınız uçuşlara mil işletebiliyorsunuz.

    Banka kartları alışverişlerden de mil kazanmanıza yardım ediyor sadece, uçuşlara bir etkisi yok.


  • Selam arkadaşlar. Türkiyeden Amerikaya uçarken uçakta veya amerika havalimanında dolduracağımız form veya formların örneklerini var mıdır ? Uçakta konaklama yeri adresiydi vs araştırma isteyen bilgiler olabilir diye şimdiden doldurup uçağa öyle binmeyi düşünüyorum.


  • @Orhan-Cabarov banka kartlari size alisveris yaptikca da mil kazanma sansi tanir, bu konuda QNB yi oneririm. Ayrica banka karti ile THY den bilet aldiginizda size taksit imkanı saglar. Ucus mili ise sadece uctugunuzda kazandiginiz mildir. Koltuk seciminin parali olmasi, erken koltuk secimlerinde oluyor genelde ya da ozel bir takım koltuklarda olur. Genellikle online c-in ucustan 24 saat once acilir ve o saatten sonra ucretsiz koltuk secimi/degisimi yapabilirsiniz, bos koltuklar cercevesinde.


  • @smartcells @cnpist Teşekkür ederim. 🙏

  • ⭐⭐⭐

    @Orhan-Cabarov,

    Miles & Smiles Sadakat Programı'nda statü ve bonus mil olmak üzere iki farklı mil türü vardır. THY'de uçuş yaptıkça Statü Mili kazanırsın; Bonus Mil için de THY'nin iş ortaklarının çözümlerine yönelmen gerekir ki kredi kartı tarafında bunlar Garanti, QNB ve Kuveyt Türk.

    Bu bankalardan alacağın Miles & Smiles kredi kartlarıyla yapacağın alışverişlerden mil kazanırsın. Daha da önemlisi bu kartları kullanarak alacağın THY biletlerinde 1 TL = 1 mil şeklinde bonus mil kazanırsın.

    Daha iyi anlaşılması açısından bir örnek vermek istiyorum. Örneğin ABD uçuşu diyelim ki 7000 TL. Bu uçuş yaklaşık 3000 Statü Mili kazandırır. Eğer bu uçuşun biletini Miles & Smiles kredi kartıyla alırsan, üstüne 7000 de Bonus Mil kazanırsın. Böylelikle Miles & Smiles hesabına toplamda 10,000 mil yatar. Eğer ki farklı bir kredi kartıyla alsaydın bu bileti, hesabına yatacak mil 3000 olurdu.

    Kısacası Miles & Smiles kredi kartları, her uçuşta 2 - 3 kat daha fazla mil kazanmanı sağlar.


  • @Sono Teşekkür ederim 🙏

  • ⭐⭐⭐

    Ayrica avans mil alinacaksa thy’nin kendisi yerine bankadan alirsaniz bayagi avantajli oluyor.


  • Türkiye'den ABD'ye Lufthansa'dan alınan bilet ile 1 SunExpress ve 2 United Airlines uçağıyla aktarmalı uçak yolculuğunda;

    1. ABD'ye ilk varış Şikago O Hare havalimanında bagajları teslim almak, pasaport ve gümrük kontrolünden bagajlarla birlikte geçmek mi gerekiyor?
    2. ABD içindeki ilk varış noktasında sadece pasaport kontrolü ve nıhai varış noktasında da bagajları teslim alıp, gümrük kontrolü mümkün oluyor mu?
    3. ABD içinde varış ve sonraki aktarma uçağı için arada bekleme süresi 1 saat 45 dakika yeterli olur mu?
    1. uçuş (Ankara'dan Sun Express ile Münih)
    2. uçuş (Münih'ten United Airlines ile Şikago)
    3. uçuş (Şikago'dan United Airlines ile ABD içinde başka bir nokta

  • @elma

    ABD'e yurtdisindan gelen ucuslarda, ABD ici aktarmali ucusunuz olsa bile, ilk indiginiz havaalaninda passport controldan sonra bagajlarinizi alip, gurukten gecmek zorundasiniz. Bu durumda, Chicago'da hem passport hemde gumrukten gececeksiniz. Yani bagajlarinizi alacaksiniz. Sonrasinda ise, aktarma yapacaginiz ucus icin tekrar bagajlarinizla check-in yapmalisiniz.

    Chicago havaalani oldukca buyuk bir alan. Genelde uluslararasi ucuslar Terminal 5 kullaniyorlar. Ic hatlar ise diger terminalleri. Terminaller arasinda tren sistemi var. Normal sartlarda 1 saat 45 dakika yeterli olur ama eger herhangi bir gecikme yasarsaniz (ucus nedeniyle, passport control sirasinda veya bagaj islemlerinde), yetmeyebilir.


  • @Sono ve mil konusunda bilgili tecrübeli arkadaşlara bir sorum olacaktı, Türkiyede Akbank Black Wings kullanıyorum ve sizinde dediğiniz gibi sadece harcamalara karşılık çok cuzi uçuş mili kazanıyorum. Yukarıda Miles & Smies sadakat programından bahsetmişsiniz, QNB'den kart aidatsız bir enpara kredi kartı çıkarttırsam o da bu programa dahil midir?

    İkinci sorumda bu Miles & Smiles programına dahil Amerika'da bir kredi kartı var mıdır? Örneğin Bank of Amerikadan x bir kredi kartı alsam miles toplayan özellikte, THY ile yapacağım ucuşlarda mil kazanıp kullanabilir miyim?


  • @MySea, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

    @elma

    ABD'e yurtdisindan gelen ucuslarda, ABD ici aktarmali ucusunuz olsa bile, ilk indiginiz havaalaninda passport controldan sonra bagajlarinizi alip, gurukten gecmek zorundasiniz. Bu durumda, Chicago'da hem passport hemde gumrukten gececeksiniz. Yani bagajlarinizi alacaksiniz. Sonrasinda ise, aktarma yapacaginiz ucus icin tekrar bagajlarinizla check-in yapmalisiniz.

    Chicago havaalani oldukca buyuk bir alan. Genelde uluslararasi ucuslar Terminal 5 kullaniyorlar. Ic hatlar ise diger terminalleri. Terminaller arasinda tren sistemi var. Normal sartlarda 1 saat 45 dakika yeterli olur ama eger herhangi bir gecikme yasarsaniz (ucus nedeniyle, passport control sirasinda veya bagaj islemlerinde), yetmeyebilir.

    Sayın MySea,
    Cevabınız için öncelikle teşekkür ederim. Yolculuk yapacak kişi 13 aylık iken ABD'den ayrılan ve ilk defa kendi başına giriş yapacak ABD vatandaşı kızımız.
    Terminal 5'te indikten sonra sanırım önce pasaport kontrolü, sonra bagajların alınması, sonra gümrük kontrolü, sonra bagajlar için aynı Terminal 5'te tekrar check-in işlemi ve ABD içi aktarma için Terminal 1'e geçiş olacak değil mi?

    Bagajların alındığı nokta ile gümrük kontrolü ve tekrar check-in yeri arasında ne kadar mesafe olduğu hakkında bilginiz var mı?


  • @elma Rica ederim. Verdiginiz bilgiye gore kizinizin ucusu Munih'ten United Airlines ile olacak. United Airlines icin uluslararasi varis terminali 5. Oradan passport control ve sonrasinda bagaji ile customs (gumruk)'ten gececek. Sonrasinda ise diger baglantili ucusunun oldugu terminale ulasip, check-in yapacak. Malesef kesin olarak mesafeler ve bekleme sureleri hakkinda bilgi vermek cok zor. Terminaller arasinda shuttle trenler var. Ben Chicago'dan birkac defa uctum ama benimkiler genelde ic hatlardi. Sadece bir defa Tampa-Chicago-Frankfurt ucmustum ve Chicago'da tek yaptigim sey Frankfurt ucusunun oldugu gate bulmakti.

    Asagidaki linkleri inceleyin:

    https://www.flychicago.com/ohare/myflight/international/pages/default.aspx#:~:text=There are many factors that,(Skip to Step 5).

  • ⭐⭐⭐

    @AE123 Miles & Smiles Kredi Kart'ları Garanti, QNB ve Kuveyt Türk tarafından çıkartılabiliyor. Bu bankalar üzerinden direkt Miles & Smiles kredi kartı şeklinde almanız lazım; aynı bankaların diğer kartları bu kapsamda değerlendirilmez.

    Star Alliance üyesi diğer hava yollarının mil programlarından kazandığınız milleri Miles & Smiles hesabınıza aktaramazsınız; ancak hesabınızdaki milleri kabin yükseltme kapsamında ortak olarak kullanabilirsiniz.

    https://www.turkishairlines.com/tr-int/miles-and-smiles/mil-harcama/ucusta-mil-harcama/star-alliance-kabin-yukseltme/


  • Merhaba arkadaşlar. İlk defa abd'ye uçacağım. Çarşamba sabah 07:45 de THY ile direkt Nyc'ye uçacağım. Pcr testini pazartesi yapıp, salı alacağım. Olur değil mi ?

  • ⭐⭐

    @Orhan-Cabarov pcr testini uçuştan en fazla 72 saat önce alırsanız olur 72 saati geçmemesi gerekiyor. Buna dikkat edin lütfen


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

88
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum