Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @emirgenco forumda bir ara mil ile başkalarına bilet alan kişi vardı sonra patladı ondan dolayı mil ile bilet bu forumda ciddi sorunlar yaşayanlar oldu herkesin dediği gibi güvenme hatta ikinci bilet bile alan oldu.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/4448/mil-ile-ucak-bileti-satisi?_=1631172215164

  • ⭐⭐

    @ayvalik10 yok üstad ben türk hava yolları uygulaması kullanıyorum miles similes üyesiyim yani zaten milletin türk hava yollarından verildi ve yine orada kullanacağım


  • Kısmetse 24 Eylül 2021 de THY ile Mia-İstanbul’a uçacağım. Aşılı olanlardan Türkiye girişte herhangi bir test istemiyorlar biliyorum. Bir değişiklik varmı ? ABD dönüşte PCR zorunlu ve gelişten 3 gün sonra viral test yaptırmamız gerekiyor . En yakında Türkiye uçuşu gerçekleştirenler var ise cevap alabilirmiyim ? Hes kodumu form doldurup aldım.


  • @redsat2000 selam. ABD pasaportu kullanmaniz durumunda HES koduna gerek var mi? Turistler HES kodu kapsamina girmiyorlar diye hatirliyorum.


  • @hasbelkader Abd pasaportuna geçişim 2023 sonuna doğru kısmet olursa. Halen Gc Ve Türk pasaportum mevcut. Mevcut durumum itibariyle Hes kodu gerekli.


  • @redsat2000 pcr ve yurtdışı için hes kodu isteniyor. Normal hes kodunu kabul etmiyorlar.

    Ben de aşılıydım. Ama ne tr ne amerika ne rusya hiçbiri aşılı olup olmamayı sormadılar bile.


  • Bu arada herkes için yazayım türkiye’ye giriş için health code denilen yurtdışı hes kodu gerekiyor. Aşılı-aşısız ve vatandaş-turist olmaktan bağımsız.

    Eylül’ün başında JFK havalimanında biraz geç gidip o kodu alana kadar boarding pass çıkartma süresi geçtiği için uçağıma 1 saat kalmasına rağmen binemedim. Moscow aktarmalıydı uçak. Thy’deki prosedür nasıl bilmiyorum. Sonunda bileti $60 farkla bir sonraki güne ertelettim.

    Abd’ye girişte 2-3 tane mesaj atan devletimiz bu konuda maalesef bir bilglendirme yapmıyor. İstanbul Havalimanı’nda ya da herhangi bir yerde de bilgilendirme göremedim. Bir şey olmaz diye IATA’ya bakmamıştım. Ders oldu.

    Herkesin bilgisine


  • THY nin Türkiye giriş ile ilgili yazısı

    Türkiye'ye seyahat

    Koronavirüs (Covid-19) pandemisine karşı alınan önlemler kapsamında, 4 Eylül 2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti makamları tarafından ülkeye girişle ilgili aşağıdaki kararlar alınmıştır :

    1. Brezilya, Güney Afrika, Nepal veya Sri Lanka çıkışlı yolcuların yeni bir karar alınıncaya kadar Türkiye'ye girişleri yasaklanmıştır. Ancak bu ülkelerden seyahat edecek yolcularımızın Türkiye üzerinden transit uçuş yapmalarına herhangi bir engel bulunmamakta olup, söz konusu ülkelerden uçuşlarımız halen devam etmektedir. ……

    2. Birinci, ikinci, üçüncü ve beşinci maddeler kapsamında olmayan ve Türkiye'ye giriş yapacak yolcuların ilk hareket noktasında DSÖ (Dünya Sağlık Örgütü) veya TC Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen belge/sertifikaları ibraz etmeleri gerekmektedir. Türkiye'ye giriş yapmadan önce en az 14 gün içinde en az iki doz aşı (Johnson and Johnson için bir doz) uygulanmış veya ilk PCR testinin 28. gününden başlayarak son altı ay içinde pozitif sonuçlu COVID-19 hastalığı geçirmiş olmaları, . Bu yolculardan negatif çıkan PCR/hızlı antijen test raporu istenmeyecek ve bunlara karantina uygulanmayacaktır. Yolcunun COVID-19 hastalığı olduğunu gösteren aşı belgesi veya belgelerin ibraz edilmemesi durumunda,

    3. Yolcular, Türkiye'ye giriş noktalarında numune alma yöntemi ile PCR testine tabi tutulabilir. Bu kapsamda bu yolcuların test numuneleri alındıktan sonra nihai varış yerlerine geçmelerine izin verilecektir. Test sonuçları pozitif çıkarsa Sağlık Bakanlığı'nın Covid-19 Yönergeleri'ne göre tedavi altına alınacaklar. Test sonucu pozitif çıkan yolcular ve bu yolcularla yakın temasta bulunan kişiler, belirledikleri adreslerde ve test sonunda yapılacak PCR testlerinin sonuçları varsa 14 gün süreyle karantinaya alınır. 10 incigün negatif çıkarsa karantina sona erer. Delta varyantı olması tanımlanır bu insanların karantinaya 14 sonunda bir negatif PCR testi sonucu gönderdikten sonra sona erdirilir inci gün.

    Yukarıda verilen bilgilere ek olarak;

    12 yaşından küçük yolcular PCR/Antijen test raporundan ve aşı sertifikası uygulamasından muaftır.
    Dış hatlardan dış hatlara transfer yolcular için yukarıda sayılan şartlar geçerli değildir.
    15 Mart 2021 tarihinden itibaren (Türkiye yerel saati ile) dış hat uçuşlarımızı kullanarak Türkiye'ye giriş yapacak olan yolcularımızın (transfer yolcular ve 12 yaş altı yolcular hariç) Türkiye'ye Giriş Formu'nu doldurmaları gerekmektedir. bu sayfa , uçuşlarından 72 saat önce. Doldurulan formun çıktısı veya mobil ekran görüntüsü uçuştan önce istasyonlarda kontrol edilecektir.
    Uçak mürettebatı, denizciler ve kamyon sürücüleri, SARS-CoV-2 PCR testinden ve karantina uygulamasından muaf tutulacaktır.
    Yolcularımızın Türkiye'ye giriş için sunacakları PCR testlerinin yanı sıra RNA ve nükleik asit testleri kabul edilecektir.
    Havalimanlarında ve uçuşlarda tüm yolcuların maske takması zorunludur.
    Türkiye içinde yapılan uçuşlarda HES kodu ibraz edilmesi zorunludur. Türk vatandaşı olmayan vatandaşlarımız için HES kodu zorunluluğu yoktur. Daha fazla bilgi için lütfen Hayat Eve Sığar sayfamızı inceleyiniz .


  • Türk vatandaşları Amerika Birleşik Devletleri’ne seyahat edebiliyor, ancak bazı kısıtlamalar uygulanıyor.

    Varış ülkesinde uygulanacak karantina bilgileri

    Aşı yaptırmış olan yolcular Amerika Birleşik Devletleri’ne varışlarından sonraki 3 ila 5 gün arasında test yaptırmaları ve hastalık semptomlarını takip etmeleri isteniyor. Semptom tespit edilmesi durumunda yolculara tekrar test yaptırmaları ve kendilerini karantinaya almaları öneriliyor.
    Aşısı olmayan yolculara, seyahat sonrası tekrar test yaptırmaları durumunda 7 gün, test yaptırmamaları durumunda ise 10 gün karantinada kalmaları öneriliyor.

    Yolcuların seyahat edeceği eyaletlerdeki yerel otorite kurallarını takip etmeleri gerekiyor. Detaylı bilgiye bu sayfa üzerinden ulaşabilirsiniz.

    Amerika Birleşik Devletleri aşı kriterlerine göre, yolcuların tam olarak aşılanmış (fully vaccinated) sayılabilmeleri için, Biontech/Moderna aşısından 2 doz ya da Johnson aşısından 1 doz yaptırmaları gerekiyor.

    Amerika Birleşik Devletleri aşı kriterlerine göre Sinovac ve Astra Zeneca aşısını yaptırmış yolcular, henüz tam olarak aşılanmış (fully vaccinated) yolcu kapsamında tanımlanmıyor.

    PCR testi gereksinimi

    Ülkeye negatif sonuçlu PCR testiyle giriş
    2 yaş ve üzeri yolcuların kalkış saatinden maksimum 3 gün öncesinde numunesi alınmış negatif PCR (nükleik asit test) veya antijen testi sonucuna sahip olmaları gerekiyor.

    Negatif test sonuç belgelerinde olması gereken bilgiler

    Kişiyi tanımlayan bilgiler (ad, soyad, doğum tarihi)
    Viral testin türü
    Numune alınış tarihi
    Testi yapan kişi/kurumun isim ve iletişim bilgileri
    Test sonucunun negatif olduğuna ilişkin aşağıdaki ifadeler kabul ediliyor. İfadeler değişkenlik gösterebiliyor. (Geçersiz veya invalid şeklinde ibareler kabul edilmiyor.):

    Negative
    Undetectable
    SARS-CoV-2 RNA not detected
    SARS-CoV-2 Antigen not detected
    COVID-19 not detected
    Not reactive
    Ülkeye COVID-19 sonrası iyileşme belgesi ile giriş

    Yolcuların son 90 gün içerisinde alınmış pozitif PCR (nükleik asit test) veya antijen testi sonucuna, ayrıca seyahate uygun olduklarını belirten imzalı bir belgeye sahip olmaları gerekiyor. (90 günü aşan yolcuların negatif test alma zorunluluğu bulunuyor.)

    Belgelerin antetli kağıtta imzalı olarak lisanslı bir sağlık hizmeti kuruluşu veya bir kamu sağlık görevlisinden alınmış olması; ayrıca belgelerde görevli adı, adresi ve telefon numarası gibi bilgilerin yer alması gerekiyor.

    Belgede kişinin izolasyonu sona erdirebileceğinin belirtilmiş olması gerekiyor. (Belge sadece seyahat ile kısıtlı olmayıp, işe veya okula geri dönebileceğini belirten benzer bir belge de olabilir.)

    Pozitif test sonuç belgelerinin şu detayları belirtmiş olması gerekiyor:

    Kişiyi tanımlayan bilgiler (ad, soyad, doğum tarihi)
    Viral testin türü
    Numune alınış tarihi
    Testi yapan kişi/kurumun isim ve iletişim bilgileri
    Test sonucunun pozitif olduğuna ilişkin aşağıdaki ifadeler kabul ediliyor. İfadeler değişkenlik gösterebiliyor. (Geçersiz veya invalid şeklinde ibareler kabul edilmiyor.):

    Positive
    Positive SARS-CoV-2 RNA detected
    SARS-CoV-2 antigen detected
    COVID-19 detected
    Reactive

    Doldurulacak evrak ve form bilgileri

    Yolcular ayrılmadan önce bir açıklama ve onay formu doldurmaları gerekiyor. Formlara bu sayfa ve bu sayfa üzerinden erişebilirsiniz.
    Eyaletlerin farklı evrak veya form talepleri olabiliyor. Gideceğiniz eyalete ilişkin bilgilere CDC tarafından sağlanan, eyaletlerin sağlık departmanlarına ilişkin yönlendirme sayfalarından ulaşabilirsiniz.

    Varış ülkesindeki maske kullanım şartları

    Halka açık alanlarda maske kullanımı eyalet kurallarına göre değişkenlik gösteriyor. Amerika Birleşik Devletleri'ne seyahat eden uçaklarda, otobüslerde, trenlerde ve diğer toplu taşıma araçlarında; ayrıca havalimanları ve istasyonlar gibi ulaşım merkezlerinde maske takılması zorunlu.

    Diğer bilinmesi gerekenler:

    Çin, İran, Avrupa Schengen bölgesi, Birleşik Krallık, İrlanda Cumhuriyeti, Brezilya, Güney Afrika ve Hindistan.
    Yukarıdaki ülkelerde son 14 gün içerisinde bulunan veya bu ülkelerden çıkış yapacak yolcuların Amerika Birleşik Devletleri’ne girişlerine izin verilmiyor.

    Uçuşun herhangi bir sebep ile gecikmeli icra edilecek olması durumunda, test süresi 3 takvim gününü aşan yolcular uçuşa kabul edilmiyor.

    Konuyla ilgili sıkça sorulan sorulara ve Amerika Birleşik Devletleri Salgın Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) tarafından verilen yanıtlara buradan ulaşabilirsiniz.

    Bu sayfadaki bilgiler ekiplerimizce düzenli olarak kontrol edilmekte ve güncellenmektedir. Bununla birlikte, içinde bulunduğumuz olağanüstü koşullarda ülke regülasyonları sıklıkla değiştiğinden Türk Hava Yolları olarak bilgilerin güncelliğini garanti edemiyor ve bu bilgilerden doğabilecek herhangi bir sorumluluk kabul etmiyoruz. Gideceğiniz ülkenin kural ve koşullarını resmi yayın organlarından kontrol etmenizi tavsiye eder, iyi uçuşlar dileriz.


  • @redsat2000 Hocam, esim ve oglum bu yaz gidip geldiler. Ikisi de ABD passportlu.

    Gitmeden 2 gun once Curative test site da PCR testi yaptirdilar vede TC saglik bakanligin websitesinde HES kodu icin form doldurdular. Biletleri aldigimiz seyahat agency bu websitesinin linkini bize email ile gondermisti ve ucustan 72 saat oncesinde doldurulmasi gerekiyor demisti. Sorunsuz uctular ve giris yaptilar.

    Donerken, ucustan 2 gun once bulunduklari sehirdeki devlet hastanesinde PCR testi yaptirdilar. Ve yine hic sorunsuz donduler.

    Note: Turkiye'de ic hatlarda seyahat edecekseniz, PCR testi 72 saat degil, 48 saat oncesinde yaptirilmali. Bizimkilerin donuslerinde Adana-Istanbul ic hat ucusu oldugu icin 48 saat oncesinde test yaptirdilar.


  • Turkiye'deki PCR testini yaptirirken, yurtdisi seyahat icin diye belirtmeniz gerekiyor. Aksi takdirde, digerini, yani normal olanini, yurtdisi seyahat icin kabul etmiyorlar.


  • @MySea eşin ve çocuklar Türkiye gelişte aşıları yoktu sanırım. Birde usa dönerken Aşılı yada test olduğuna dair CDC formu hava alanından önce doldular mı yoksa bunu hava alanında mı check inde doldurup imzalattılar . Hava Alanına evrak hazır mı gideyim Yoksa bu test ibrazı sonucu hava alanı görevlilerimi doldurturuyor .


  • @redsat2000 Yoktu, asisiz gidip geldiler.


  • @MySea Cdc formu doldular mı Türkiye’de


  • @redsat2000 Yok doldurmadilar, tek yaptiklari PCR testiydi. Hem Adana'da ucus oncesinde hemde Istanbul'da ucus oncesinde PCR test sonucunu kontrol etmisler. ABD e giriste hickimse hicbirsey sormamis PCR veya asi veya CDC formu hakkinda. Tek soru, "yaninizda yiyecek ve tohum getirdiniz mi?" olmus.


  • @redsat2000 ikinci maddedeki "14 gun icinde en az iki doz asi uygulanmis" ifadesi yanlis bir ifade degil mi? CDC ye gore Pfizer asisinin ikinci dozu birinci dozundan 3 hafta sonra, Moderna asisinin ikinci dozu birinci dozundan 4 hafta sonra yapilmasi gerekiyor.

    https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/vaccines/second-shot.html


  • @MySea En son Türkiye’den bir arkadaşım yeni geldi . Ona sordum . Aşı yada test raporunu check in de gösterdikten sonra orada senin adına bir belge doldurup imzalatmışlar . THY ile geldiler işlem bu şekilde imiş Benim ekstra belge getirmem gerekmiyormuş . Onlar ABD ye uçağın kalkış öncesi bildiriyorlarmış.


  • @hasbelkader, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

    @redsat2000 ikinci maddedeki "14 gun icinde en az iki doz asi uygulanmis" ifadesi yanlis bir ifade degil mi? CDC ye gore Pfizer asisinin ikinci dozu birinci dozundan 3 hafta sonra, Moderna asisinin ikinci dozu birinci dozundan 4 hafta sonra yapilmasi gerekiyor.

    https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/vaccines/second-shot.html

    @hasbelkader Bahsettiği Fully vaccinated Olmuş yani Tüm aşıları tamamlamış olduktan sonra en az 14 gün geçmiş olması lazım. Burada sizin söylediğiniz aşılar arası süre değil .


  • 2 tane biontech aşısı olduk, bu ay sonu gideceğim. gidip gelirken herhangi ekstra bir şey yapmamız gerekiyor mu isteniyor mu yani, sonuçta aşı kartı olarak işlendi onu göstereceğim sorulması durumunda


  • @redsat2000 Esime tekrar sordum. ABD'e geri gelirken ucakta bir form dagitmislar (CBP declaration form 6059B). Onu doldurmuslar. Ama sorular disarida ne kadar kaldiniz, yaninizda yiyecek/tohum falan getiriyormusunuz seklindeymis. Covid ile ilgili sanirim bir form daha vardi ama biz alip doldurmadik dedi. Kimse de sormamis. Passport controldaki CBP gorevlisi de hicbirsey sormamis.


Benzer Başlıklar

  • 36
  • 1
  • 16
  • 50
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

89
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum