Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • İyi günler hepinize kolay gelsin.Merak ettiğim bir konu var bilgisi olan abilerim, ablalarım ve kardeşlerim bu konu hakkında bilgilerini paylaşa bilirler mi? Acaba kazanan yerleşen var mı ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    başvuran ve kazanan arkadaşlarımız var. yerleşen de illa ki vardır.


  • Teşekkür ederim ilginiz için inşallah bu yollardan geçen büyüklerim beni yönlendirirler hayırlı akşamlar


  • Bir şeyi çok merak ediyorum. Sözleşmesi olan personel kazanırsa gidebilecek mi ki?


  • Başvurabilirsin kardeşim çıkan vardır muhtemelen ...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Abdullah-Yusuf, içinde söyledi: Askeri personel olupta greencard başvurusunda bulunan var mı?

    Teşekkür ederim ilginiz için inşallah bu yollardan geçen büyüklerim beni yönlendirirler hayırlı akşamlar

    Turkiye'de askeri personel olup, Green Card cekilisine basvuru yapmaktan mi bahsediyorsunuz?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Melih-Tokal, içinde söyledi: Askeri personel olupta greencard başvurusunda bulunan var mı?

    Bir şeyi çok merak ediyorum. Sözleşmesi olan personel kazanırsa gidebilecek mi ki?

    Turkiye'de "yurtdisi cikis yasagi"niz olmadigi surece konsolosluklardan gocmen vize alip ABD'ye gitmeniz mumkun.


  • @crazycells evet Türkiye’de şuan aktif asker olan veya askeri geçmişi olan

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Abdullah-Yusuf, içinde söyledi: Askeri personel olupta greencard başvurusunda bulunan var mı?

    @crazycells evet Türkiye’de şuan aktif asker olan veya askeri geçmişi olan

    Evet, daha once forumda bu sekilde gecmise sahip olup Green Card alan kisiler oldu. Vize almada hicbir sorun yasamadilar.

    Baska sorulariniz varsa direkt sorularinizi bu baslik altinda yazin...


  • Merhabalar sorum direk loto ile ilişkili değil aile kaynaklı göçmenlik başvuruları ile ilintili ancak daha önce forumda askeri personel olup greencard alanlardan veya konuyla ilgili bilgisi olanlardan yardım alabilir miyiz?
    Bizim durumumuzda ben greencard sahibiyim ve nişanlım askeri personel. Nikah işlemleri türkiyede yapılırsa buradan yapacağımız göçmenlik başvurusunda ve görüşmesinde daha önce göçmenliği onaylananlar Türkiye'de hali hazırda görevde miydi yoksa görüşme aşamasında görevi bırakmışlar mıydı? Aynı süreci amerikada evlenerek tamamlayanlar olduysa öncesinde kendi ülkelerinde askeri personel olarak görevli olduklarından ekstra dikkat edilen veya sorgulanan herhangi bir durum oldu mu?


  • @crazycells forumdaki tecrübelerinize dayanarak bizim durumumuz için de tavsiye alabilir miyim sizden rica etsem? Ben 2.5 senedir greencardlıyım ve hala yerleşemedim ne yazık ki. 6 ayı da geçirdim son girişimden beri ve pandemi nedeniyle ikinciye geçiriyorum 6 ayı. En son ocak ayında gittiğimde çok problem etmediler kapamalar sebebiyle ama artık bir an önce gitmek gerektiğini biliyorum. Nişanlım askeri personel türkiyede. Burada evlenip başvuru yaparsak nişanlım adına süreç 2.5 sene sürecek benim anladığım kadarıyla. Ben re-entry permit için başvurabilirim bu durumda ve bir süre beraber bekleyebiliriz ama benzer durumda olanlar buradaki görevleri açısından bir sıkıntı yaşadılar mı onu anlamak istedik aslında. Hem türkiyedeki işimizden olup hemde 2.5 sene amerikaya gidememek çok zor olur. Nişanlım adına öğrenci vizesine başvursak orada evlensek diye düşündük ama askeri kurumlardan bir sene dil okulu veya eğitim için gitmesine müsade ediyoruz gibi bir belge alınması mümkün değil. Konsolosluk şu an çalışan olarak göründüğü için bu belgeyi sorarsa biz bunu sağlayamayız. Bir avukatla görüştük turist vizesi ile oraya gidip oradan öğrenci statusune çevirip sonrasında evlenilebilir dedi ama zaten turist vizesi randevularını da 2023 e veriliyor. Kusura bakmayım çok detaylı yazdım ama köşeye sıkışmış hissediyoruz. Buradaki tecrübelerinizden yola çıkarak belki bizim durumumuza bir öneriniz olur. Şimdiden teşekkür ederim.


  • @wanderer Siz bence nisanlinizin durumundan cok kendi durumunuzu bir netlige kavusturun! 2.5 yildir greencardlisiniz ve hala ABD'e yasamak icin yerlesmemissiniz. Ustelik son girisiniz Ocak ayindaymis yani 9 ay olmus. Bu yilin sonuna kadar giris yapip artik yerlesseniz, greencard statunuzu korumak adina iyi bir adim atmis olursunuz.

    Re-entry permit icin onemli bir mazeretiniz olmasi lazim ve re-entry permit basvuru surecini ABD'deyken tamamlamaniz gerekiyor. Oyle 1-2 haftada tamamlanacak bir surec degil diye biliyorum.


  • @MySea haklısınız ancak kararımız ve isteğimiz en kısa sürede gidip yerleşmek. Daha önce gitmeyi planlıyordum ancak pandemi ve kişisel sebepler nedeniyle yerleşemedim. Fazla vakit kaybetmeden ülkeye girmeyi planlıyorum, soruyu sorma sebebim ne yapmamız gerektiğini anlayıp öyle yola çıkmak istemem aslında. İşlemleri bir an önce başlatmak gerekiyor gibi görünüyor. Gidip kısa bir süre kalıp tekrar dönmek artık opsiyon değil farkındayım o yüzden bir yol haritasıyla yola çıkmak istediğimizden buradan danıştım. Evliliği de bu sebeple kararlaştıramadık yanlış bir adım atıp uzun süre sıkıntı yaşamamak için bu süreçte. Tabi şüpheli bir durumla da giriş yapmak istemiyorum ülkeye. Re-entry permit için orada uzun süre kalmak sorun değil. Şu sıralar 4-5 ay sürebiliyormuş ve gerekirse kalırım permiti alana kadar eş ve iş durumumu sebep olarak sunarak tabi eğer bu otoriter tarafından kabul edilirse. Yorumunuz için teşekkürler


  • @wanderer Rica ederim! Durumunuzu anliyorum ama malesef benim nisanliniz konusunda vize ile ilgili yol gosterme bilgim ve tecrubem yok. O konuda diger arkadaslar belki size fikir verebilirler. Simdiden kolay gelsin ve bol sanslar...


  • @MySea, içinde söyledi: Askeri personel olupta greencard başvurusunda bulunan var mı?

    @wanderer Siz bence nisanlinizin durumundan cok kendi durumunuzu bir netlige kavusturun! 2.5 yildir greencardlisiniz ve hala ABD'e yasamak icin yerlesmemissiniz. Ustelik son girisiniz Ocak ayindaymis yani 9 ay olmus. Bu yilin sonuna kadar giris yapip artik yerlesseniz, greencard statunuzu korumak adina iyi bir adim atmis olursunuz.

    Re-entry permit icin onemli bir mazeretiniz olmasi lazim ve re-entry permit basvuru surecini ABD'deyken tamamlamaniz gerekiyor. Oyle 1-2 haftada tamamlanacak bir surec degil diye biliyorum.

    @wanderer @MySea yapmaniz gereken durumu çok açık ve net cevaplamış. Bu açıdan önce köprüyü sizin acilen ve vakit kaybetmeden geçmeniz gerekiyor. Plan konusuna gelince Sizin durumunuz netlik kazanmadan yeni bir süreci başlatmanız çok zor. Öncelikle Ülkeye kabulünüzü ve oturma niyetinizin ispatını sağlamanız lazım. Bunu böyle söylememdeki amaç ABD deki yetkililerin önce sizin durumuna inanmaları gerekiyor. Ondan sonra nişanlınızın başvurusu daha sağlıklı ilerleyecektir. Diğer olası durumda işlemleriniz uzun sürecektir. Yada sürüncemede kalacaktır.

    Nişanlınızın askeri personel olarak sözleşmesi ne zaman dolmaktadır. Eğer uzun süreli bir duruma bağlı ise Sizin mahkeme ve tazminat olaylarını halletmeden gitmeniz imkansız. 2 senelik kontrat ve uzman kadrosunda ise işiniz biraz daha basit olabilir. Evlilik kısmında ise sizi bekleyen bir sıkıntıyı Askeri yetkililer yaratabilirler . Yabancı ile evlilikle ilgili Nişanlınızın Askeri yönetmenliği iyi incelemesini tavsiye ederim. Ordudan atılma gibi bazı müeyyideleri var. Çifte vatandaşlık konusu sizi kurtarabilir. Tavsiyem bu forum yerine Askeri davalara bakan iyi avukata danışmanızı tavsiye ederim. Nişanlınızın ordudan ayrılma ve tazminat işleri gibi bazı yükümlülükleri yerine getirmeden çıkışına izin verilmez. Öncelikle O işleri çözecek Sizde ABD deki durumunuzu yola sokacaksınız. Bir süre hasretlik durumunuz ne yazık ki olacak . Ne kadar çabuk başlarsanız o kadar iyi .


  • Kimileri gitmek için neler çekiyor kimileride bazı sorunlardan dolayı gidemiyor gitmiyor / bilmiyorum söz bulamadım !!! 😞


  • @redsat2000 öncelikle zaman ayırıp yorum yazdığınız için teşekkürler. Nişanlımın tazminatı ödeyip ayrılma işlemleri birkaç ay sürüyor. Biz bunu yapmaya hazırız. Ben hali hazırda yabancı uyruklu veya çifte vatandaş değilim o yüzden evliliğin önünde bir engel bulunmuyor. Bugün yerleşebilsem vatandaşlık için 5 yıl gibi bir süre var önümde. Dolayısıyla o vakite kadar görevden ayrılmış oluyor. Sorun daha çok işlemleri burada veya amerikada başlatmakla ilgili eğer bize benzer durumda türkiyeden göçmenlik başvurusu yapan ve onaylanan olduysa nasıl bir süreç yaşadı anlamak istedik. Pandemi nedeniyle bütün vize tiplerine ait randevularda yığılmalar var o yüzden süreci nasıl başlatmak gerektiğini kestirmek zorlaşıyor. Gerekirse farklı bir avukatla da görüşürüz öneri için teşekkürler. Ben de en kısa sürede amerikaya gidiyor olacağım statumu korumak adına. Bir seneyi geçirmediğim dikkate alınırsa tüm dünyada zorlu bir süreçten geçmişken planlarda da gecikmeler yaşanabileceği konusunda anlayışlı bir memura denk gelmeyi umuyorum.


  • @serkanist sorunları çözmeye çalışıp gitmeye çabalıyoruz mecburen. Burada eşleri için yıllarca vize sırası bekleyen senelerce ayrı kalan pek çok arkadaş var. Uzun ve sancılı bir süreç. isteğimiz bu süreci mümkün olan en doğru yöntemle halledebilmek 🤷🏼♀

  • ⭐⭐⭐


  • @keysnambır teşekkür ederim 🙏🏻


Benzer Başlıklar

  • 1
  • 2
  • 4
  • 2
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

104
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum