(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
-
@ahmetemre su basligi da incelemenizi tavsiye ederim:
-
@crazycells Cevap için teşekkür ederim. İstanbul'dan almıştım vizemi. Aslında yenileme için Mart 2022'ye randevumu aldım ancak posta yolu imkanı var mı diye sormak istedim. Doğrudan konsolosluğa soracağım. Teşekkürler.
-
@tumutu, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@crazycells Cevap için teşekkür ederim. İstanbul'dan almıştım vizemi. Aslında yenileme için Mart 2022'ye randevumu aldım ancak posta yolu imkanı var mı diye sormak istedim. Doğrudan konsolosluğa soracağım. Teşekkürler.
Suradan konsolosluga yazabilirsiniz: https://tr.usembassy.gov/tr/embassy-consulates-tr/istanbul-tr/contact-us-form-tr/
-
Merhaba arkadaşlar. 2 sorum olacak:
-
Korona başladığından beri konsolosluk hiç turist vizesi dağıttı mı?
-
Okuduklarıma göre şimdi turist vizesine başvurursak en yakın 1+ yıl sonraya mülakat tarihi veriyorlar. Peki bu verilen mülakat tarihlerinin iptal olma durumu var mı? Yani örneğin 2022 ekime randevu alsak bu tarihte mülakata gireceğimiz kesin mi yoksa yine iptal olur mu?
-
-
-
Evet veriyorlar. Ama bunlar normal turist vizesinden ziyade, DoS’un COVID dönemi icin tanimladigi mulakat istisnası üzerinden oluyor. Yanı kişilerin daha önceden aldıkları bir turist vizesi var, süresi dolmuş ve bu kişilerin pasaportlarını konsolosluklara göndermeleri yetiyor.
-
Mülakatların iptal edilip, ertelendiği olabiliyor.
-
-
@Sono Çok teşekkürler. GC ile gittikten sonra ailemize turist vizesi almak zor olacak o zaman. :disappointed_face:
-
@Arne-Saknussemm aileni sadece turist vizesi ile değil aile birleşimi ilgili vize çeşitleri de var. Önce sen gidip belli bir kazanç sağlamaya başlayınca getirtmek için başvuru yaparsın. Önce senin maddi yönden belli bir seviye de olman gerekiyor.
-
@ayvalik10 Aile derken eş-çocuk değil anne-baba demek istemiştim. :grimacing_face:
-
-
Merhabalar,
Benim sorum şu şekilde olacak; bir memur, memuriyetini etkilemeyecek bir ceza almışsa, yani adli sicil kaydı-arşiv kaydı varsa eğer, bu durum B1/B2 vize başvurusunun sonucuna olumsuz olarak yansır mı? Açıkçası Türkiyede sabıka kaydı olup da turist vizesi alan oldu mu merak ediyorum. Ayrıca DS 160 formunda bu durum belirtilmese, yine de bunu görebiliyorlar mı?
-
@Mustafa-Bolat şu anda 2 yıla sonraya mülakat veriyorlar ondan daha büyük bir sorun ayrıca Türkiye de bulunan resmi hiçbir kuruma direk bağlantıları yoktur GÜVEN üzerine işler sen ne verirsen onu kabul eder. Yurtdışına çıkıp çıkmamana konsolos değil Türk makamlarını bağlar.
-
Türkiye’den bulgar pasaportumla Turist vizesine başvurmamda bir sorun olur mu? Sorun olur derseniz ona göre Türk pasaportu çıkartacağım(çift vatandaşım)
-
@historian, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Türkiye’den bulgar pasaportumla Turist vizesine başvurmamda bir sorun olur mu? Sorun olur derseniz ona göre Türk pasaportu çıkartacağım(çift vatandaşım)
Sorun olmamasi lazim. Bulgar pasaportunuz da size ait gecerli bir pasaport.
-
Teşekkürler. Biraz arastirma yaptim çift vatandaş olup Türkiye’de de ikametgahım oldugu için sorun olmayacağı yazıyor.
-
Selamlar herkese. Yapılan açıklamaya göre, f, m ve akademik j vizelerine başvuracaklar eğer daha önceden herhangi bir abd vizesi almışlarsa artık vize görüşmelerine girmelerine gerek kalmadan vizeye başvurabileceklermiş.
Görünüşe göre, yoğunluğu azaltmak için pek çok kolaylık yapmaya başladılar. Bu noktada bir sorum olacak. Tabiki kimse bu konuda kesin bir cevap veremez ancak tahminlerinizi merak ediyorum. Yukarıdaki kararın benzerini, daha önce herhangi bi katagoriden vize almış kişilerin, vize görüşmelerine girmeden B1/B2 vizesi alabilmesi mümkün olabilir mi? Böyle birşey olsa yoğunluklar ciddi oranda azalmaz mı? Özellikle sizin tahminlerinizi de almak isterim. @crazycells @ayvalik10 @Sono
-
@MuRtY Son 48 ay içerisinde geçerliliği dolmuş bir göçmen olmayan vizeniz varsa, zaten fiziksel olarak konsolosluğa gitmeden yalnızca pasaportunuzu göndererek vizenizi yeniletebilirsiniz:
-
@MuRtY, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Selamlar herkese. Yapılan açıklamaya göre, f, m ve akademik j vizelerine başvuracaklar eğer daha önceden herhangi bir abd vizesi almışlarsa artık vize görüşmelerine girmelerine gerek kalmadan vizeye başvurabileceklermiş.
Görünüşe göre, yoğunluğu azaltmak için pek çok kolaylık yapmaya başladılar. Bu noktada bir sorum olacak. Tabiki kimse bu konuda kesin bir cevap veremez ancak tahminlerinizi merak ediyorum. Yukarıdaki kararın benzerini, daha önce herhangi bi katagoriden vize almış kişilerin, vize görüşmelerine girmeden B1/B2 vizesi alabilmesi mümkün olabilir mi? Böyle birşey olsa yoğunluklar ciddi oranda azalmaz mı? Özellikle sizin tahminlerinizi de almak isterim. @crazycells @ayvalik10 @Sono
Maalesef B1/B2 icin boyle bir istisna gelecegini sanmiyorum. Akademik programlara katilan uluslararasi ogrencilere zaten imtiyaz tanimislardi, islerini daha da kolaylastirmislar su an... Ama turistlere ayni gozle ve onemle bakacaklarini pek sanmiyorum maalesef. O nedenle beklentinizi dusuk tutmanizi tavsiye ederim.
-
Benimde B2 bitiyor gelecek yıl tekrardan başvurmam lazım ama ne olacak bilmitorum :/ ...@crazycells
-
@serkanist, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Benimde B2 bitiyor gelecek yıl tekrardan başvurmam lazım ama ne olacak bilmitorum :/ ...@crazycells
Eger ABD'ye tekrar gitmeniz gerekecekse vizeniz biter bitmez randevusuz vize icin talepte bulunabilirsiniz. tabii ki bunu kabul edip etmemek dosyaniza bakacak konsolosa kalmis.
-
@crazycells bakalım düşüncem o yönzde gitmesem bile elimin altında bulunması güzel o yüzden biter bitmez başvuracağım ...
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
19
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum