ABD'ye yeni gelenler icin kredi karti tavsiyeleri
-
@cnpist 2020'den beri BOA kredi kartiniz oldugundan dolayi, sorunsuz Chase kart alirsiniz diye dusunuyorum. Limitinin yuksekligi, kredi skorunuza ve yillik gelirinize bagli olacaktir.
-
@MySea tesekkurler .Su anda Amerikada gelirim yok, dogru hatırlıyorsan beyana dayali bilgi soracaklar, ayrica gelir belgesi isteme durumlari var mı sizce . Tekrar tesekkurler
-
@cnpist Hayir, sadece beyan uzerine.
-
@MySea tesekkurler. sevgiler.
-
@cnpist, içinde söyledi: ABD'ye yeni gelenler icin kredi karti tavsiyeleri
Fikrinizi almak isterim ; Chase Freedom Unlimited, presecreened olarak kart offer ediyor . Chase de hesabim yok, 2020den beri BOFA kredi kartim var, duzenli kullanip oduyorum. %5 cash back veriyor grocery alisverisnde , ilk 15 ay no apr, anuual fee yok. Prescreened oldugu icin basvursam alma sansım nedir , Chase bankası oldugu icin kredi skorlarinda iyi bir banka olarak refere ediliyor. Ne dersiniz ?
Karti 2020'nin hangi ayinda aldiniz? Kredi gecmisiniz en az 12 aylik mi?
Hem Chase Freedom Flex, hem de Chase Freedom Unlimited sadece bonusu icin bile alinabilecek kartlar :)
-
@MySea tesekkurler .Su anda Amerikada gelirim yok, dogru hatırlıyorsan beyana dayali bilgi soracaklar, ayrica gelir belgesi isteme durumlari var mı sizce . Tekrar tesekkurler
isteme ihtimalleri var ama dusuk. Siradisi bir beyanda bulunmadiginiz surece sorun olacagini sanmiyorum.
-
@crazycells bahsettiğiniz kart sanırım nakit blokeli degil. En azından sayfasında öyle bir bilgiye rastlamadım. Ama Discovery’nin sitesinde bir tane Secured Card var ve o da yüzde 2 ile yüzde 1 cashback veriyor gözüküyor.
Bu bahsettiğiniz kartı ilk defa giden biri de alabilir mi @crazycells yoksa diğerini mi almak lazım?
-
@crazycells 2020 subat ayında almistım, hatta 6 ay sonunda online credit update istedim ve onaylamislardı. prescreened olmasına guvenerek basvuruyu yapayım ben. tesekkurler
-
@crazycells aradan geçmiş 15 yıldan fazla hesabım bile durmuyordur sanırım ama Bilgilendirme için teşekkürler.
-
Merhaba Benimde bir sorum olacak , mercury bank da ticari banka hesabım var ve debit kart gönderdiler şuan sadece kredi kartı başvurusu gibi birşey de görmedim sitede ama daha sonra kendileri mi teklif ediyorlar kredi kartını ?
-
@crazycells 3200 limit ile verdiler kartı.
-
@Sono, içinde söyledi: ABD'ye yeni gelenler icin kredi karti tavsiyeleri
@crazycells bahsettiğiniz kart sanırım nakit blokeli degil. En azından sayfasında öyle bir bilgiye rastlamadım. Ama Discovery’nin sitesinde bir tane Secured Card var ve o da yüzde 2 ile yüzde 1 cashback veriyor gözüküyor.
Bu bahsettiğiniz kartı ilk defa giden biri de alabilir mi @crazycells yoksa diğerini mi almak lazım?
Aynen... Secured card'tan bahsetmemistim, discover it karti ilk seferde alabilirsiniz diye dusunuyorum... Ben de ilk yillarda basvurup almistim. Eger olmazsa secured card'i da deneyebilirsiniz tabii ki, ama normal kredi karti alabildiginiz surece secured kartlari almaniza gerek yok diye dusunuyorum...
-
@crazycells 3200 limit ile verdiler kartı.
Hayirli olsun, sign-up bonus'a odaklanin da bedava 200 dolari kacirmayin :)
Chase icin en az 12 aylik kredi gecmisine sahip olmak onemli...
-
@YollardakiAdam, içinde söyledi: ABD'ye yeni gelenler icin kredi karti tavsiyeleri
@crazycells aradan geçmiş 15 yıldan fazla hesabım bile durmuyordur sanırım ama Bilgilendirme için teşekkürler.
Eger kredi gecmisinde gorunmuyorsa hesap kapanmis olabilir... saglik olsun, zaten cok daha iyi kartlar var :) o nedenle buyuk bir kayip degil.
-
@tolgasatir, içinde söyledi: ABD'ye yeni gelenler icin kredi karti tavsiyeleri
Merhaba Benimde bir sorum olacak , mercury bank da ticari banka hesabım var ve debit kart gönderdiler şuan sadece kredi kartı başvurusu gibi birşey de görmedim sitede ama daha sonra kendileri mi teklif ediyorlar kredi kartını ?
su an sitelerine baktim da product'lar arasinda kredi karti goremedim... Kredi karti sunmuyor olabilirler...
Bireysel banka hesabiniz hangi bankada?
-
@crazycells, içinde söyledi: ABD'ye yeni gelenler icin kredi karti tavsiyeleri
@tolgasatir, içinde söyledi: ABD'ye yeni gelenler icin kredi karti tavsiyeleri
su an sitelerine baktim da product'lar arasinda kredi karti goremedim... Kredi karti sunmuyor olabilirler...
Bireysel banka hesabiniz hangi bankada?
Türkiyeden açtığım için şirketi ve hesabı sadece mercury bank online açıyormuş sanırım diğerleri orda olup imza karşılığı hesap açıyormuş. Amacım olası greencard çıkma durumunda yada E2 için orda da kazancım olduğy gözüksündü ama sanırım biraz zor olacak.
-
@crazycells O halde Discovery'nin risk iştahı yüksek olduğu için kredi puanımız olmasa da bu kartı almamız olası gözüküyor. Peki bu karta başvuru için beklememizi önerdiğiniz bir süre var mı, yoksa SSN geldikten sonra hemen başvurabilir miyiz?
-
@crazycells O halde Discovery'nin risk iştahı yüksek olduğu için kredi puanımız olmasa da bu kartı almamız olası gözüküyor. Peki bu karta başvuru için beklememizi önerdiğiniz bir süre var mı, yoksa SSN geldikten sonra hemen başvurabilir miyiz?
Evet, basvurdugunuz ilk birkac karttan biri olabilir bu kart...
Bence genel amac ve isteginize gore su iki yontemden birinden ilerlemek iyi olur...
Ya Citibank, Bank of America, Capital One gibi checking hesap acacaginiz bir bankadan 6 ay sonra ilk kredi karti basvurusunu yapabilirsiniz ve Discover kart basvurusunu hemen sonrasinda yapabilirsiniz. (Genelde iki kredi karti basvuru arasina 3-4 ay koymanizi tavsiye ederim.)
Ya da bir bankadan hizlica secured credit card actirip ~6 ay sonrasinda ise Discover karta basvuru yapabilirsiniz.
-
Geçenlerde Verizon'ın planlarını incelerken, Verizon'ın da Visa ile ortaklaşa aşağıdaki kartı çıkarttığını gördüm. Uzun süredir var mı bilmiyorum ama cashback oranları çok yüksek. Ama kullanımıyla ilgili bazı kısıtlar var:
https://www.verizon.com/solutions-and-services/verizon-visa-card/
-
Geçenlerde Verizon'ın planlarını incelerken, Verizon'ın da Visa ile ortaklaşa aşağıdaki kartı çıkarttığını gördüm. Uzun süredir var mı bilmiyorum ama cashback oranları çok yüksek. Ama kullanımıyla ilgili bazı kısıtlar var:
https://www.verizon.com/solutions-and-services/verizon-visa-card/
evet sayin @Sono , uzun bir suredir var. Bu kartla ilgili tek problem karti veren bankanin "synchrony bank" olmasi :)
bu banka biraz kafasina gore hareket eden, diledigi zaman haber vermeden hesaplari kapatan bir banka oldugundan sadece bu karttan fayda saglayacaksaniz almanizi tavsiye ederim. Ben synchrony bank'in verdigi kartlari "temel kredi kartlar" olarak kullanmiyorum, size de o sekilde yapmanizi tavsiye ederim :)
Ozellikle ilk yillarda alinacak kartlar sizin kredi gecmisinizin de baslangicini belirledigi icin bu kartlarin daha saglam ve guvenilir olan Chase, Amex, Citi, BoA, Discover gibi bankalar olmasi bence yarariniza olur.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
21
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum