@EasternStar RFE gondermeye bu hafta baslamislar. Asagidaki tablo nelerin onemli oldugunu gosteriyor.
Screenshot_20260530_111255_Instagram.jpg
@ATS16 Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.
Herkese merhaba 2012-2015 arası eşimin işi dolasıyla Mısırda yaşadık. Şimdi vize için Mısırdan adli sicil belgesi istiyorlar. Daha önce Mısır dan bu belgeyi temin eden var mı? Türkiyeden nasıl alabiliriz?
@EasternStar RFE gondermeye bu hafta baslamislar. Asagidaki tablo nelerin onemli oldugunu gosteriyor.
Screenshot_20260530_111255_Instagram.jpg
@EfeNevada yeni fmcsa kuraliymis ogrendik ne yazik ki 10 years physical green card gerekiyor extension letteri artik kabul etmiyorlar
NA yazdım , sıfırları kaldırıp yazdım ama Your search did not return any data. sonucunu alıyorum.
@Dilara-Korkmaz ben Aralık 2025’te pasaportumun bitiş süresine 3 ay kala gittim ve girişte bu konuyla ilgili herhangi bir sorun yaşamadım.
J1 vizesi, kabul mektubumun süresinin dolacak olmasına rağmen bu cevabı aldım
Merhaba , benim çocugum eb3 vizem onaylandıktan sonra doğdu ve biz gerekli belgelerle vize muafiyetinden yararlanarak giriş yaptık ABD ye , I181 formu doldurdular , pasaportuna. I 551 damgası bastılar ve başka bir şey yapmama gerek olmadığını greencardın adresime yollanacağını söylediler ancak elimde bir Alien number yok ve greencardı takip edemiyorum . Daha önce bunu yaşayan birileri varsa bilgilendirirse çok sevinirim
@apexcruel evet ayri hesap acip tamamladik. Ekleme kismi yoktu 😞
@capon
30 gunu gecmisti. 14 yasina bastiktan 3-4 ay sonra basvurmustuk.
Eger 30 gunu gecmis ise 'None of above" secenegini secip fee odeyerek basvuru yapilmasi gerekiyormus.
2017 yilinda almistim greencardi bir sure de kaldim ABD de ama pandemi sonrasi orada yasamama karari aldim.
Oncelikle turist vizesi icin normal basvuru adimlarini tamamlayip vize gorusmesine gittim. Orada i-407 formu ile kartimi kendilerine gondermemi istediler. Bu islemi de Istanbul'da VFS ye belgeleri vererek tamamladim ve pasaportm 10 yillik turist vizesi ile bana iletildi.
Ancak bugun konsolosluktan arandim ve grrencard ve i-407 belgemi kendimin yollamam gerektigini artik konsolosluk olarak onlarin bu gonderi islemini yapmadiklarini soylediler. Gorevlimiz eski bilgilerle size islem yapmis kusura bakmayin dediler 🙂
Konsolusluga gidip belgelerimi geri alacagim ve ben yollayacagim. Sonrasinda da size yine mail ile bilgilendirme yapilir dendi.
10 yillik vizem de pasportumda islenmis durumda, belgerimi(i-407 ve greencard) teslim alip Kasim 15,2025 de yeni iade adresi belirlenmis oraya yollayacagim. Subat gibi de gitme planim var.
Muhtemelen daha once boyle bir durum yasayan olmadi ama kart iadesini ilgili adrese yollayip bir geri donus alan oldu mu daha once?
Dun yapilan haberlere ve Trump yonetiminden edinilen bilgilere gore, gocmenlik ve calisma izinlerinde sponsor olanlarin yukumluluklerinin daha detayli incelenecegi ve sponsor olunan kisiler eger public assistance kullanirlarsa, bunun sorumlusunun sponsorlar olacagi ve kendilerine gerekli hukuki ve maddi olarak cezalar uygulanacagi vurgulandi.
Aslinda, bu durum zaten USCIS kanunlarinda var ama fiilen cok uygulanmiyordu. Trump yonetimi bunu incelemeye alacagini ve uygulayacagini vurguladi.
The US Citizenship and Immigration Services has warned migrant sponsors to take financial responsibility or face fines, lawsuits, and criminal charges. Sponsors, including individuals and employers, must ensure migrants do not rely on public benefits. USCIS warns that fraudulent sponsorship...
@crazycells Combo Kart nedir? Nasıl alınır? Teşekkürler.
@Muhammet-Talha-KÜÇÜK internette çokça detaylı örneklerini bulabilrisiniz.
kısaca;
bütün kişisel bilgilerinizi
yapacağınız işin detaylarını
saatlik ücret bilgilerini
çalışma süresini
bunun dışında yan haklarını (sağlık sigortası, barınma vb)
içermesi yeterlidir.
Merhaba,
Temmuz 2024 tarihinde Amerika'ya giris yaptik ve Green Cart'larimizi aldik. Kizim Turkiye"de universite okudugu icin Agustos 2024 tarihinde Re-Entry basvurumuzu yaptik. basvurumuz isleme alindi ve Eylul 20024 tarihinde parmak izi ve biyometrik girislerimiz yapildi. (Re -entry permiti Ankara Elciliginden almak istedigimizi bildirdik). Kizim 17 eylulde 2024 tarihinde Turkiye' ye okula devam etmek icin donus yapti. Ogrendigim kadariyla permitin elemize gecmesi 6 ay ile 1,5 yil arasinda degisiyormus. Ogrenmek istedigim; permit elimize ulasana kadar kizim her 6 ay'da bir giris cikis yapmali mi yoksa permit geldikten sonra gelse olurmu? Yani biyometrigi verdikten sonra evrak elimize gecene kadar her 6 ayda bir giris cikis yapmalimiyiz, yapmasakta olurmu?
Klavyem ingilizce klavye oldugu icin Turkce harfleri yazamadim, ozur dilerim. Umarim anlasilmis olmustur yazdiklarim. Simdiden cevabiniz icin tesekkur ederim.
@Hasan-Burak-Öztürk söz konusu avukat ise mail yolu ile pasaport resimli sayfamı ve kimliğimi gönderdim ve birde mail yolu ile vekalet yazdım pawen Drago adına adlı sicil kaydımin Romanya makamlarından adıma temin etmesine izin veriyorum bunu yazdm avukat bunu vekalet olarak karşı tarafa sundu. Ve bu şekilde noter tasdikli İngilizce tercümeli yeminli tercümeli apostlli aldım hamdolsun
Eğer bir arkadaşına vereceksen vekalet bunu konsolosluktan yapmam gerektiğini söylediler ama yine belirtiyorum ülkeden ülkeye şartlar değişiyor mesela İtalya online başvuru ile veriyor vs gibi tavsiyem Polonya konsoluguna ulaşıp sorman yönünde en sağlıkli bilgiyi onlar verir ben Romanya'nin ulusal polis merkezinden aldırdım bu belgeyi.
@Hasan-Burak-Öztürk ben Türkiye'de olduğum için buradan mail yolu ile verdim tabi avukat olduğu için mail ile verdim normal bir bireye normal vekalet vermek gerekir şağet buradan polonya konsolosluğundan alamazsan Polonya Türkiye büyükelçisi ni ara onlarda resmi yazışma yolu ile istemezlerse ya bı arsasını bulup ona vekalet ver o alsin yada avukat tut çünkü kendin gidersen çok pahalıya maal olur ben kendim gitseydim vize evrak kürek uçak masrafı apostil tercüme derken 7 bini bulacakti ben avukata 200 Euro gönderdim belgem elime herşeyi tamamlanmış hazır geldi ilk önce bı Amerika büyük elçiligin sayfasından incele Polonya için gerekiyor mu gerekiyorsa orada nasıl alınacağını yazmışlardir ona göre hareket edersin
Selamlar herkese, hindistanda police clerance certificate icin istanbulda bulunan konsoloslugubaradim. Bir aset mail adresi verdiler. Durumu aciklayan mail atmami ve butun evraklari gondermemi soylediler. Dun aksam maili gonderdim. Bir gelisme olursa tekrardan buraya yazarim. Istanbul ve yakin cevreleri istanbuldaki konsolosluk bakiyor. Diger illere ankaradaki konsolosluk bakiyor. Bilgilerinize.
İnşallah alırsın Allah'tan böyle hizmet var sende bende ya kendim gidecektim yada vekalet verecektim romanya için
Polis certificate, "farklı bir ülkede 1 yıl ve üzeri ikamet edilmişse ve ya an itibariyle ikamet edilen son ülkede 6 ay ve üzeri süredir bulunuluyorsa" durumlarında isteniyordu. Ancak mülakat deneyimlerinde okuduğumuz kadarıyla, konsolosluktaki görevliler direkt olarak "6 aydan fazla bir ülkede bulundun mu" sorusunu yöneltiyorlar.
Garantiye almak adına 6-12 ay arası süre için evrak temin edilmesini tavsiye eder misiniz? (K.K.T.C'de 8 ay kalmıştım askerlik için)
@Hs35, içinde söyledi: Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak
Polis certificate, "farklı bir ülkede 1 yıl ve üzeri ikamet edilmişse ve ya an itibariyle ikamet edilen son ülkede 6 ay ve üzeri süredir bulunuluyorsa" durumlarında isteniyordu. Ancak mülakat deneyimlerinde okuduğumuz kadarıyla, konsolosluktaki görevliler direkt olarak "6 aydan fazla bir ülkede bulundun mu" sorusunu yöneltiyorlar.
Garantiye almak adına 6-12 ay arası süre için evrak temin edilmesini tavsiye eder misiniz? (K.K.T.C'de 8 ay kalmıştım askerlik için)
Bazi ulkelerde 6 ay kalinca da isteniyor (misal Ingiltere), o nedenle direkt o sekilde soruyorlardir. Hangi ulkede bulunduysaniz o ulkeyi ilgilendiren sartlara suradan ulasabilirsiniz:
Eger ABD'ye gidince baska bir nedenden dolayi ihtiyaciniz olabilecegini dusunuyorsaniz isterseniz alabilirsiniz, ama sadece gocmen vize sureci icin alacaksaniz bence gerek yok. Istenilme ihtimali oldukca dusuk. Sadece kisa kisa kalmis olsaniz ve toplamda 1 yili gecmis olsa o durumda garantiye almak icin almanizi tavsiye ederdim. Fakat icinde bulundugunuz durumda bence almaniza gerek yok. Eger iciniz daha rahat edecekse tabii ki alabilirsiniz 
Arkadaşlar bu adli sicil kaydının gerektiği durumları açıklayan resmi bir yazı veya web site yok mu?
Ben de Kanada'dan aldım.
@leonard, içinde söyledi: Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak
Arkadaşlar bu adli sicil kaydının gerektiği durumları açıklayan resmi bir yazı veya web site yok mu?
Bu sitede sadece nasıl alınabilecek alınırsa nasıl değerlendirilebilecek bilgileri var.
Hangi basvuru icin adli sicil kaydi almaniz gerekiyor? Vize surecinizi imzaniza tasimalisiniz!
@crazycells 2018 de Avustralya da 7 ay kalmıştım onun için. Daha önce siz gerekli değil diye cevap vermiştiniz. Ancak ben gerekli olmadığına dair resmi bir yazı aradım ama bulamadım. Bu yüzden tekrar sordum. (H-2B Vize görüşmesin icin)
@Hasan-Burak-Öztürk merhaba Polonya için konsolusluktan alman mümkün değil ABD konsolosluk sayfasında da nasıl tedarik edeceğin yazıyor Polonya için. Vize şirketleri ya da aracılara çok para kaptırma maliyeti kendin gönderirsen çok ucuz. Gerekli talimatlar sitede yazıyor formu gönderiyorsun imzalayıp kaşeleyio aynı belgeyi geri gönderiyorlar.
@Hasan-Burak-Öztürk alamazsın sadece posta yoluyla
@leonard, içinde söyledi: Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak
@crazycells 2018 de Avustralya da 7 ay kalmıştım onun için. Daha önce siz gerekli değil diye cevap vermiştiniz. Ancak ben gerekli olmadığına dair resmi bir yazı aradım ama bulamadım. Bu yüzden tekrar sordum. (H-2B Vize görüşmesin icin)
Gerekli olduguna dair resmi yaziyi nerede okudunuz?
@chemist merhaba. Ben Asan xidmetden polis belgemi aldim... Aldigim polis belgesini Turkiyede yeminli tercume ve apostil ettirtdim... Tercume ve Apostili Azerbaycanda mi yaptirtmam gerekliydi? yoksa fark etmez mi? Tesekkur ederim
@Akif-Oguz, içinde söyledi: Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak
@chemist merhaba. Ben Asan xidmetden polis belgemi aldim... Aldigim polis belgesini Turkiyede yeminli tercume ve apostil ettirtdim... Tercume ve Apostili Azerbaycanda mi yaptirtmam gerekliydi? yoksa fark etmez mi? Tesekkur ederim
Turkiye'den aldiginiz belgenin apostilini Turkiye'de yaptirmak daha dogru olur.
Mulakata hangi ulkede gireceksiniz?
Bir de bu belgeyi Azerbaycan'dan mi istediniz? yoksa Turkiye'deki kurumlardan mi aldiniz?
Turkiyede gireceyim... Her iki ulkeden de aldim... Azerbaycandan aldigim belgeyi Turkiyede yeminli tercume ettirdim...
@Akif-Oguz, içinde söyledi: Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak
Turkiyede gireceyim... Her iki ulkeden de aldim... Azerbaycandan aldigim belgeyi Turkiyede yeminli tercume ettirdim...
bu durumda sorun olmamasi lazim. Zaten Turkiye'deki konsolosluklar icin yeminli tercuman cevirisi yetiyor. Bol sanslar.
@crazycells cok tesekkurler
@pilot23 @crazycells Merhabalar polis sertifikası bulunduğunuz ülkede 6 aydan fazla yasamaya devam ediyorsanız veya 1 yıldan fazla yasadığımız yerler için alınıyor. Ben İngiltere de 11 ay kaldım grupta konuşulan İngiltere için 1 yıldan fazla süresi 6 ay dan fazla yaşamışsanız da almamız gerektiği yönünde . Bu durumda ne yamamız lazım?
@Akif-Oguz genelde alınan ülkede apostil ve tercüme daha doğru olurdu ben Romanya'dan aldım oradan apostil ve İngilizce tercüme yaptırdim
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum