Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Simdiden hayirli olsun. @ayzek09


  • @crazycells Çok teşekkür ederim. İnşallah. Büyük kolaylık aslında ama alışılmışdan farklı olunca sekretere tekrar sordum hani dosya veriyordunuz falan diye. Gelen mailde de dosyanız iletildi yazınca biraz daha rahatladım.


  • @yusufalikeles77 Çok teşekkür ederim inşallah.



  • @ayzek09 mulakat tecrubelerinizi de paylasmanizi bekliyoruz. Kolayliklar dilerim.


  • @ayzek09 hayirli olsun diyelim mi, sabirsizlikla mulakat deneyiminizi duymayi bekliyoruz ☺


  • @ayzek09 Bol Şanslar, umarım her şey yolunda gitmiştir.


  • Görüşmeden çıktıktan iki saat sonra görüşme için gerekli olan evrakların mailini aldığımı belirterek giriş yapmak istiyorum.
    Pazar akşamı konsolosluğa 10 dk mesafede oturan Yeğenimde kaldık. Biz kalktığımızda herkes işe gitmiş olduğu için dışarda kahvaltı yapıp konsolosluğun yolunu tuttuk. 09:45'de olan randevu için 09:15'de kapının önüne geldik. Kimseler yoktu. Karşıdaki kafeteryanın emanet yazısını görünce hızlıca gidip telefonu ve anahtarları bıraktım. (Hepsini bir kutuya koyup size üzerinde numara olan bir kağıt veriyor. 10 TL ücreti var. dönüşte verirsiniz dedi). Tekrar iki nolu kapının önüne döndüm çevrede hala eşim ve 11 yaşındaki kızımdan başka kimse yoktu. Açık olan iki numaralı kapıdan 09:20 gibi içeri girdik. İçerde tekrar kapalı kapılar vardı camdan bizim geldiğimizi gören bir görevli isimlerimizi sordu. İçerden çıkan kadın güvenlik görevlisi Covid ile ilgili formu üçümüzün adına doldurmamı ve eşimle birlikte imzalamamızı rica etti. Daha sonra güvenlik kontrolünden geçip bekleme salonuna geçmemiz için yol gösterdiler.
    Bekleme salonunun girişinde bekleyen genç arkadaş pasaportumuzu istedi daha sonra bu numarayı takip edeceksiniz dedi ve pasaportlarla bir likte numaramızı verdi. İçerde bizden başka iki türk aile ve bir kadın vardı. 2-3 dakika geçmeden numaramız yandı ve oturduğumuz yerden gözükmeyen iç koridordaki 11 nolu bankoya ailece yöneldik. Genç, güler yüzlü henüz 25-30 yaşlarında Türk bir hanımefendi pasaportlarımızı istedi. İçimden tamam evraklarımızı teslim ettiğimiz yere geldik herhalde dedim. Pasaportları verdikten sonra forumdan ve gerekli evrakların belirtildiği vize sitesinden oluşturduğum en sununda da avukatıma onaylattığım 13 parça dökümanı düzenlemeye başladım. Burda birşey tekrar belirtmek isterim DV 2021 Mulakat deneyimlerinde görüşme öncesi gelen gerekli evrakların bulunduğu mail bana hala gelmemişti bu nedenle bu şekilde davrandım.
    Neyse kadın görevli döndü ve ikinci evrak olarak "CV" gibi birşey dedi. Heycandan yanlış duyduğumu düşünerek "CD" dedi herhalde ben "CV" anladım diyerek, dosyamızın Dijital olduğunu sağlık kontrolünden CD yada herhangi bir dosya vermediklerini gülümseyerek söyledim. Kadın, hayır "CD" istemedim "CV"'nizi istedim deyince suratımdaki gülümsemeyle bir kaç saniyelik felç geçirmiş olabilirim:))) 13 belgede herşey vardı olmayan tek belgeyi ikinci atışında tutturmuştu Hanımefendi.
    Eveledim geveledim ve başvuru tipimi belirtip. Sanatçı olduğumu, avukatımın "CV" den bahsetmediğini, 7 ceddimi başvuru dosyalarımda gönderdiğimi, isterlerse websiteme girip özgeçmişime bakabilecekleri belirtiğim makineli tüfek nidasıyla 9-10 saçmalamayı kadının üzerine 30 saniyede şarjörden boşalttım. Kadın bir tebessümde bullundu ve diğer evrakları geçti. Üçüncü evrak olarak iş teklifiniz varmı dedi ben bu sefer gözlerim ağlıyor dudaklarım gülümsüyor bir şekilde felç geçirdim. Bir şarjörü üstüne boşaltmama rağmen kadın üçüncü atışında da "headshot" yapmıştı. Kendime ne zaman geldim hatırlamıyorum ama yeniden saçmalama şarjörümü taktım ve allah ne verdiyse üzerine boşalttım:))) Baktım şarjörde kurşunlar bitiyor. Artık son çare olarak ama insanın üzerine böyle gelinmezki diye yalvarmaya başlayacaktım ki. Son kurşunumda benim vizemin tipinin biraz farklı olduğunu avukatımın bunların gerekmediğini söylediğini falan saçmaladım. Aslında EB-1 ler için iş teklifi ve CV gerekmiyor ama buradan soracakalrını bilmediğim için şurumu kaybetmişitim. Görüşmemden iki saat sonra gelen görüşme için gerekli belgeler mailini, görünce Hanımefendinin önündeki listeyi okuduğunu anladım.
    Şaka bi yana tekrar bir gülümsemeyle diğer evrakları istemeye başladı artık bildiğim yerlerden geliyordu sorular. Evlilik cüzdanı, Boşanma belgesi, fotoğraflar, PTT evrak teslim adresi, polis temiz sertifikası ve vukuatlı nüfus cüzdanı örneğini istedi. En sonunda kızım için de benim veya eşimin vukuatlı nüfüs cüzdanımızın varsa bir fazla kopyasını istedi. Her evraktan 3 kopya götürmüştüm hemen uzattım. Tamam dedi tekrar yerinize geçebilirsiniz dedi. Diploma ve hesap dökümünü sordum gerekmiyor dedi. Teşekkür edip yerimize geçtik. Ödeme yapacağımızı düşündüğümüz bankonun sırasını beklemeye başladık.
    Televizyondan saate bakıyordum saat 11:00 geliyordu. 1 saatten fazla geçmişti ve sürekli yeni gelenler oluyordu ama sadece bir kadınla siyahi abi 1 saat kadar görüşmüş ve kadına sorabileceği herşeyi sormuştu. Kadın gittikten sonra kimseye işlem yapmadılar. İçerisi ilk geldiğimize göre baya kalabalık olmuştu. Para ödeme bankosuda çalışmıyordu. Sadece gelenlerin evrakların aldılar. Eksik evrakları çok dert etmesemde bekledikçe endişem artmaya başladı ama eşime belli etmemeye çalışıyordum.
    Birden bizim numara yandı baktım 3 nolu banko. Ödeme bölmesi değildi görüşme bölgesi yazıyordu. İlerledim Asya kökenli olduğunu düşündüğüm gençten forumdan hatırladığım Hanımefendi vardı. İngilizce selamlaştıktan sonra istersek türkçe tercüman çağrabileceğini söyledi, benim ingilizcemin yeterli olduğunu düşündüğüm için eşime baktım o da deneyelim sorun olursa çağırırız dedi. Görüşmeye ingilizce başladık. Görüşmeye başlamadan önce para ödemesi yapmadığımızı belirttim. O da bu vize türünde ödemeyi daha önce yaptığımızı söyledi. Ardından, toplu şekilde doğruyu söyleyeceğimize yeminimizi ettik. Eşim sağ kolunu kullanamadığı için sol elini kaldırıp yemin etti. Parmak izlerinde eşimin sağ kolu nedeniyle biraz sıkıntı yaşasakta yardım ederek çözdük. Bu sırada sürekli herşeye dahil olmaya çalışan ve en önde bulunan 11 yaşındaki kızım parmak izi için sırası geldiğini düşünüp cihaza sarıldı ama kadın gülerek çocuklara gerek olmadığını onun yerine benim sağ elimin baş parmak hariç 4 parmağımın birleşik olarak izlerini aldı. Kızım baya bozulup söylendi bunun üzrine kadın da gülümsedi. Daha sonra eşime bu sizin ilk evliliğiniz mi diye sordu? Eşim evet dedi. Bana bu ilk evliliğin mi? diye sordu. Hayır dedim bu ikinci dedim. Kızım ikinci evliliğim olduğunu bilmiyordu. Kızımla bakıştık. Orda ingilizcesinin baya gelişmiş olduğunu gözlerinden anladım. Hanımefendi de durumu farketti galiba eşime ve kızıma siz isterseniz artık oturabilirsiniz dedi. Onların gitmelerini bekledikten sonra önceki evliliğimle ilgili sorular sordu. Daha önceki evlilikten çocuklarımın olup olmadığını sordu. Olmadığını belirttim. Boşanma belgesi orjinali Flemenkçe olduğu için pek anlamadı. Arkasında ingilizcelerininde olduğunu belirttim. Sayılarla ingilizce karşılığına baktı pek anlaşılır bir belge olmadığı için yardımımı istedi. Bende evlilik tarihi ve boşanma tarihini ve yerleri ve ingilizcelerini gösterdim. Sorun olabileceğini düşündüğüm yırtık ama bantla yapıştırılmış orjinalini geri verdi. ( Boşanma gelgesinin gönderildiği zarfın yırtma yerinden yırttığınızda malesef içindeki belge de yırtılacak bir şekilde yerleştirildiği için boydan boya yırtılmış ve de bu yırtık kirkaç kelimenin üzerinden geçmişti. Şeffaf bantla yapıştırılmış belgeyi hiç sorun etmedi kadın). Diploma ve Finansla ilgili döküman gerekir mi diye uzatır gibi yaptım. Gerek yok dedi.
    Daha sonra ne işle uğraştığımı sordu. Fotoğraf sanatçısı olduğumu belirttim ne tip fotoğraflar çektiğimi sordu. Çektiğim fotoğarafları birleştirerek kolajlar yaptığımı belirttim. Amerika'da bağlantım olup olmadığını sordu. Newyork'ta ve Toronto'da galerlerle ile çalıştığımı ve çalışmalarımın çeşitli şehirlede furalarda sergilendiğini belirttim. Bunlara ek olarak pek çok Amerikan şirketinin çalışmalarımı telif hakkı ödeyerek kullandıklarını söyledim. Dinlerken bir yandan da bilgisayara notlarını alıyordu. Nereye gideceğimi sordu. Texas, Houston a gideceğimi söyledim. Daha önce Texas'da bulundun mu diye sordu. Daha önce Bu bölgede 1 ay geçirdiğimi ve burada bir proje geliştirdiğimi söyledim. Peki gittiğinde bu iş mi devam edeceksin diye sordu. Bu işe devam edeceğimi ve bu işlere paralel olarak İnglizcemi de geliştirmek için Multimedia, Motion Grafik konularında iş baktığımı söyledim. Notlarını almaya devam etti. Daha sonra, forumdan daha önce okuduğum şekilde pasaportları eline alıp inceledi ve burada bulunan turist vizelerini iptal ediyorum dedi. Sonra yerlerine vize falan derken benim gözlerime baktığında içimde patlayan havai fişekleri gördü sanırım ve gülümsedi:) Orjinal belgeleri verdi ve 5 iş gününde pasaportlarımızın PTT şubesine gönderileceğini söyledi. Çok teşekkür ettim. Ailecek mutlu bir şekilde konsolosluktan ayrıldık. İki saat kadar sonra görüşme için gerekli evrakların olduğu mail geldi sonunda 🙂

    3 yıldan uzun süren vize maceramız dün sabah mutlu bir şekilde sonuçlandı. Öncelikle @crazycells ve diğer yardımcı olmaya çalışan tüm arkadaşlara. Bu forumu kuran ve gelişmesine katkıda bulunan herkese çok teşekkür ederim. Eş zamanlı avukatımızla hareket etmemize rağmen bu forumdan çok daha fazla yararlandığımı belirtmek isterim. Avukata sormayı bile akıl edemiyeceğiniz yığınla bilgiyi burda paylaşanlara tekrar çok teşekkür ederim.
    Ben de, benden sonra gelecek benzer vize katagorileri için vize yolculuğumuzu elimden geldiği kadar paylaşmaya çalıştım ve paylaşmayı sürdürmeyi istiyorum.

    Heycan yaratmak için sonucu sona sakladım. Düşündüğümdan biraz uzun oldu. Yazımda hata yaptıysam hatalarım için şimdiden özür dilerim.

    Görüşme ve sıra bekleyen arkadaşlar inşallah en kısa sürede herşey gönlünüzce olur. Şimdididen bol şans diliyorum.
    Hepinize çok teşekkür ederim.


  • @yusufalikeles77 Çok teşekkür ederim.


  • @sinobjk Çok teşekkür ederim.


  • Görüşmede istenen belgeler. Görüşmeden sonra gelen mail 🙂 :

    Documents to bring with you (all applicants)

    -Court Record(s) (Original and English translation with copy), If any applicant has been arrested, charged, convicted, or imprisoned in any country.
    -Police Certificate (Original and English translation with copy), If any applicant has lived in any other foreign country for more than 12 months, where a police certificate is available (check link) OR was arrested for any reason, regardless of how long they lived there. Police certificates for Turkey must include the archive records check (Arsiv kayitli Adli Sicil Kaydi), but do not need to be translated. For Fiancée (K1) visa applicants, any applicant who has lived in any foreign country more than 6 months, where a police certificate is available (check link) OR was arrested for any reason, regardless of how long they lived there.
    -Prior marriage documents (Original and English translation with copy), Marriage Certificate, Divorce Certificate and/or Death Certificate regarding your prior spouse(s), If applicable.
    -Medical exam, All immigrant visa applicants are required to undergo a medical examination by a panel physician designated by the consular section. The validity of the medical exam will determine the visa validity, which will be the last day to enter the United States.
    -PTT registration receipt, Each passport holder applying for a visa must register their passport pickup location with Turkish Post (PTT) before coming to the Embassy by using the provided link or calling +90-850 390 2884 (or 703-520-2490 from inside the United States). Failure to register your appointment at this web site will delay your entry at the Embassy gate on the day of your interview.
    -Previous passport with valid U.S. nonimmigrant visa (Original), If applicable.
    -Color photograph, 2 x 2 inches (51 x 51 mm) in size, printed on photo-quality paper, two per applicant.

    Details for each applicant

    Applicant 1:
    Documents and/or Actions Required:

    -Marriage Certificate (Original and English translation with copy).
    -Employment history / CV (Original),

    A complete list of your employment history (i.e., dates, job title, name of employer/company, indicate if the company is/was private or government affiliated, your duties, etc.), projects, researches and publications. A CV or resume containing the above information is also acceptable..

    -Job offer letter (Original), Provide a current job offer letter from your petitioner.
    Police Certificate, Turkey (Original), Required for all Turkish citizens or residents of Turkey. Must include archive records check (Arsiv kayitli Adli Sicil Kaydi).
    Birth Certificate, Turkey (Original), Nüfus kayit örnegi (Please note that all actions (divorce(s), marriage(s) and death(s)) must be listed on your NKO).

    Applicant 2:
    Status: Interview Scheduled; Interview Appointment: 23 August 2021, 09:45
    Documents and/or Actions Required:

    -Marriage Certificate (Original and one copy).
    -Police Certificate, Turkey (Original), Required for all Turkish citizens or residents of Turkey. Must include archive records check (Arsiv kayitli Adli Sicil Kaydi).
    -Birth Certificate, Turkey (Original), Nüfus kayit örnegi (Please note that all actions (divorce(s), marriage(s) and death(s)) must be listed on your NKO).

    Applicant 3:
    Status: Interview Scheduled; Interview Appointment: 23 August 2021, 09:45
    Documents and/or Actions Required:

    -Birth Certificate, Turkey (Original), Nüfus kayit örnegi (Please note that all actions (divorce(s), marriage(s) and death(s)) must be listed on your NKO).

    Sincerely,


  • @Şener Çok teşekkür ederim. Heyşey yolunda gitti 🙂


  • @ayzek09 supersiniz, tekrar hayirli olsun ☺

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ayzek09 gözleriniz aydın, çok sevindim.
    abd'deki hayatınızda mutluluk, sağlık ve başarı diliyorum.


  • @yusufalikeles77 Çok teşekkür ederim.


  • @gucarslan Çok teşekkür ederim. İnşallah en kısa sürede beklediğiniz görüşme tarihi almanız diliyorum.


  • @ayzek09, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)

    Görüşmeden çıktıktan iki saat sonra görüşme için gerekli olan evrakların mailini aldığımı belirterek giriş yapmak istiyorum.
    Pazar akşamı konsolosluğa 10 dk mesafede oturan Yeğenimde kaldık. Biz kalktığımızda herkes işe gitmiş olduğu için dışarda kahvaltı yapıp konsolosluğun yolunu tuttuk. 09:45'de olan randevu için 09:15'de kapının önüne geldik. Kimseler yoktu. Karşıdaki kafeteryanın emanet yazısını görünce hızlıca gidip telefonu ve anahtarları bıraktım. (Hepsini bir kutuya koyup size üzerinde numara olan bir kağıt veriyor. 10 TL ücreti var. dönüşte verirsiniz dedi). Tekrar iki nolu kapının önüne döndüm çevrede hala eşim ve 11 yaşındaki kızımdan başka kimse yoktu. Açık olan iki numaralı kapıdan 09:20 gibi içeri girdik. İçerde tekrar kapalı kapılar vardı camdan bizim geldiğimizi gören bir görevli isimlerimizi sordu. İçerden çıkan kadın güvenlik görevlisi Covid ile ilgili formu üçümüzün adına doldurmamı ve eşimle birlikte imzalamamızı rica etti. Daha sonra güvenlik kontrolünden geçip bekleme salonuna geçmemiz için yol gösterdiler.
    Bekleme salonunun girişinde bekleyen genç arkadaş pasaportumuzu istedi daha sonra bu numarayı takip edeceksiniz dedi ve pasaportlarla bir likte numaramızı verdi. İçerde bizden başka iki türk aile ve bir kadın vardı. 2-3 dakika geçmeden numaramız yandı ve oturduğumuz yerden gözükmeyen iç koridordaki 11 nolu bankoya ailece yöneldik. Genç, güler yüzlü henüz 25-30 yaşlarında Türk bir hanımefendi pasaportlarımızı istedi. İçimden tamam evraklarımızı teslim ettiğimiz yere geldik herhalde dedim. Pasaportları verdikten sonra forumdan ve gerekli evrakların belirtildiği vize sitesinden oluşturduğum en sununda da avukatıma onaylattığım 13 parça dökümanı düzenlemeye başladım. Burda birşey tekrar belirtmek isterim DV 2021 Mulakat deneyimlerinde görüşme öncesi gelen gerekli evrakların bulunduğu mail bana hala gelmemişti bu nedenle bu şekilde davrandım.
    Neyse kadın görevli döndü ve ikinci evrak olarak "CV" gibi birşey dedi. Heycandan yanlış duyduğumu düşünerek "CD" dedi herhalde ben "CV" anladım diyerek, dosyamızın Dijital olduğunu sağlık kontrolünden CD yada herhangi bir dosya vermediklerini gülümseyerek söyledim. Kadın, hayır "CD" istemedim "CV"'nizi istedim deyince suratımdaki gülümsemeyle bir kaç saniyelik felç geçirmiş olabilirim:))) 13 belgede herşey vardı olmayan tek belgeyi ikinci atışında tutturmuştu Hanımefendi.
    Eveledim geveledim ve başvuru tipimi belirtip. Sanatçı olduğumu, avukatımın "CV" den bahsetmediğini, 7 ceddimi başvuru dosyalarımda gönderdiğimi, isterlerse websiteme girip özgeçmişime bakabilecekleri belirtiğim makineli tüfek nidasıyla 9-10 saçmalamayı kadının üzerine 30 saniyede şarjörden boşalttım. Kadın bir tebessümde bullundu ve diğer evrakları geçti. Üçüncü evrak olarak iş teklifiniz varmı dedi ben bu sefer gözlerim ağlıyor dudaklarım gülümsüyor bir şekilde felç geçirdim. Bir şarjörü üstüne boşaltmama rağmen kadın üçüncü sıkışındada gene "headshot" yapmıştı. Kendime ne zaman geldim hatırlamıyorum ama yeniden saçmalama şarjörümü taktım ve allah ne verdiyse üzerine boşalttım:))) Baktım şarjörde kurşunlar bitiyor. Artık son çare olarak ama insanın üzerine böyle gelinmezki diye yalvarmaya başlayacaktım ki. Son kurşunumda benim vizemin tipinin biraz farklı olduğunu avukatımın bunların gerekmediğini söylediğini falan saçmaladım. Aslında EB-1 ler için iş teklifi ve CV gerekmiyor ama buradan soracakalrını bilmediğim için şurumu kaybetmişitim. Görüşmemden iki saat sonra gelen görüşme için gerekli belgeler mailini, görünce Hanımefendinin önündeki listeyi okuduğunu anladım.
    Şaka bi yana tekrar bir gülümsemeyle diğer evrakları istemeye başladı artık bildiğim yerlerden geliyordu sorular. Evlilik cüzdanı, Boşanma belgesi, fotoğraflar, PTT evrak teslim adresi, polis temiz sertifikası ve vukuatlı nüfus cüzdanı örneğini istedi. En sonunda kızım için de benim veya eşimin vukuatlı nüfüs cüzdanımızın varsa bir fazla kopyasını istedi. Her evraktan 3 kopya götürmüştüm hemen uzattım. Tamam dedi tekrar yerinize geçebilirsiniz dedi. Diploma ve hesap dökümünü sordum gerekmiyor dedi. Teşekkür edip yerimize geçtik. Ödeme yapacağımızı düşündüğümüz bankonun sırasını beklemeye başladık.
    Televizyondan saate bakıyordum saat 11:00 geliyordu. 1 saatten fazla geçmişti ve sürekli yeni gelenler oluyordu ama sadece bir kadınla siyahi abi 1 saat kadar görüşmüş ve kadına sorabileceği herşeyi sormuştu. Kadın gittikten sonra kimseye işlem yapmadılar. İçerisi ilk geldiğimize göre baya kalabalık olmuştu. Para ödeme bankosuda çalışmıyordu. Sadece gelenlerin evrakların aldılar. Eksik evrakları çok dert etmesemde bekledikçe endişem artmaya başladı ama eşime belli etmemeye çalışıyordum.
    Birden bizim numara yandı baktım 3 nolu banko. Ödeme bölmesi değildi görüşme bölgesi yazıyordu. İlerledim Asya kökenli olduğunu düşündüğüm gençten forumdan hatırladığım Hanımefendi vardı. İngilizce selamlaştıktan sonra istersek türkçe tercüman çağrabileceğini söyledi, benim ingilizcemin yeterli olduğunu düşündüğüm için eşime baktım o da deneyelim sorun olursa çağırırız dedi. Görüşmeye ingilizce başladık. Görüşmeye başlamadan önce para ödemesi yapmadığımızı belirttim. O da bu vize türünde ödemeyi daha önce yaptığımızı söyledi. Ardından, toplu şekilde doğru söyleyeciğimize yeminimizi ettik eşim sağ kolunu kullanamadığı için sol elini kaldırıp yamin etti. Parmak izlerinde eşimin sağ kolu nedeniyle biraz sıkıntı yaşasakta yardım ederek çözdük. Bu sırada sürekli herşeye dahil olmaya çalışan ve en önde bulunan 11 yaşındaki kızım parmak izi için sırası geldiğini düşünüp cihaza sarıldı ama kadın gülerek çocuklara gerek olmadığını onun yerine benim sağ elimin baş parmak hariç 4 parmağımın birleşik olarak izlerini aldı. Kızım baya bozulup söylendi bunun üzrine kadın gülümsedi. Daha sonra eşime bu sizin ilk evliliğiniz mi diye sordu? Eşim evet dedi. Bana bu ilk evliliğin mi? diye sordu. Hayır dedim bu ikinci dedim. Kızım ikinci evliliğim olduğunu bilmiyordu. Kızımla bakıştık. Orda ingilizcesinin baya gelişmiş olduğunu gözlerinden anladım. Hanımefendi de durumu farketti galiba eşime ve kızıma siz isterseniz artık oturabilirsin dedi. Onların gitmelerini bekledikten sonra önceki evliliğimle ilgili sorular sordu. Daha önceki evlilikten çocuklarımın olup olmadığını sordu. Olmadığını belirttim. Boşanma belgesi orjinali Flemenkçe olduğu için pek anlamadı. Arkasında ingilizcelerininde olduğunu belirttim. Sayılarla ingilizce karşılığına baktı pek anlaşılır bir belge olmadığı için yardımımı istedi. Bende evlilik tarihi ve boşanma tarihini ve yerleri ve ingilizcelerini gösterdim. Sorun olabileceğini düşündüğüm yırtık ama bantla yapıştırılmış orjinalini geri verdi. ( Boşanma gelgesinin gönderildiği zarfın yırtma yerinden yırttığınızda malesef içindeki belge de yırtılacak bir şekilde yerleştirildiği için boydan boya yırtılmış ve de bu yırtık kirkaç kelimenin üzerinden geçmişti. Şeffaf bantla yapıştırılmış belgeyi hiç sorun etmedi kadın). Diploma ve Finansla ilgili döküman gerekir mi diye uzatır gibi yaptım. Gerek yok dedi.
    Daha sonra ne işle uğraştığımı sordu. Fotoğraf sanatçısı olduğumu belirttim ne tip fotoğraflar çektiğimi sordu. Çektiğim fotoğarafları birleştirerek kolajlar yaptığımı belirttim. Amerika'da bağlantım olup olmadığını sordu. Newyork'ta ve Toronto'da galerlerle ile çalıştığımı ve çalışmalarımın çeşitli şehirlede furalarda sergilendiğini belirttim. Bunlara ek olarak pek çok Amerikan şirketinin çalışmalarımı telif hakkı ödeyerek kullandıklarını söyledim. Dinlerken bir yandan da bilgisayara notlarını alıyordu. Nereye gideceğimi sordu. Texas, Houston a gideceğimi söyledim. Daha önce Texas'da bulundun mu diye sordu. Daha önce Bu bölgede 1 ay geçirdiğimi ve burada bir proje geliştirdiğimi söyledim. Peki gittiğinde bu iş mi devam edeceksin diye sordu. Bu işe devam edeceğimi ve bu işlere paralel olarak İnglizcemi de geliştirmek için Multimedia, Motion Grafik konularında iş baktığımı söyledim. Notlarını almaya devam etti. Daha sonra, forumdan daha önce okuduğum şekilde pasaportları eline alıp inceledi ve burada bulunan turist vizelerini iptal ediyorum dedi. Sonra yerlerine vize falan derken benim gözlerime baktığında içimde patlayan havai fişekleri gördü sanırım ve gülümsedi:) Orjinal belgeleri verdi ve 5 iş gününde pasaportlarımızın PTT şubesine gönderileceğini söyledi. Çok teşekkür ettim. Ailecek mutlu bir şekilde konsolosluktan ayrıldık. İki saat kadar sonra görüşme için gerekli evrakların olduğu mail geldi sonunda 🙂

    3 yıldan uzun süren vize maceramız dün sabah mutlu bir şekilde sonuçlandı. Öncelikle @crazycells ve diğer yardımcı olmaya çalışan tüm arkadaşlara. Bu forumu kuran ve gelişmesine katkıda bulunan herkese çok teşekkür ederim. Eş zamanlı avukatımızla hareket etmemize rağmen bu forumdan çok daha fazla yararlandığımı belirtmek isterim. Avukata sormayı bile akıl edemiyeceğiniz yığınla bilgiyi burda paylaşanlara tekrar çok teşekkür ederim.
    Ben de, benden sonra gelecek benzer vize katagorileri için vize yolculuğumuzu elimden geldiği kadar paylaşmaya çalıştım ve paylaşmayı sürdürmeyi istiyorum.

    Heycan yaratmak için sonucu sona sakladım. Düşündüğümdan biraz uzun oldu. Yazımda hata yaptıysam hatalarım için şimdiden özür dilerim.

    Görüşme ve sıra bekleyen arkadaşlar inşallah en kısa sürede herşey gönlünüzce olur. Şimdididen bol şans diliyorum.
    Hepinize çok teşekkür ederim.

    Detaylı anlatımınız için teşekkür ederim. EB kategorisinden uzun zaman sonra bir kabul haberi almak çok güzel. Umarım tecrübeleriniz bize yol gösterir. Daha önce Houston'da 6 sene yaşamış biri olarak ABD'deki hayatınızda mutluluklar dilerim.


  • @ayzek09 Okurken heyecanlandım valla 🙂 Tekrar tebrik ederim, Allah utandırmasın. Umarım aileniz ve sizin için en iyisi olur. (keşke bizim dosyaları da sorsaydınız :))


  • @afrasiyab Elimden geldiği kadar paylaşmaya çalıştım. Çok teşekkür ederim.


  • @Şener, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)

    @ayzek09 Okurken heyecanlandım valla 🙂 Tekrar tebrik ederim, Allah utandırmasın. Umarım aileniz ve sizin için en iyisi olur. (keşke bizim dosyaları da sorsaydınız :))

    Çok teşekkür ederim. Amin inşallah. Pazartesi sabahı için izlenimim çoğunlukla iş tabanlı vize için gelenler ve İran vatandaşları vardı sanki. En kısa zamanda randevu almanız dileğiyle.


Benzer Başlıklar

  • 26
  • 11229
  • 35
  • 5
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

113
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum