Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Green card başvuru süreci yakında başlayacak. Ben 11 ayda boşanıyorum. Fakat başvurulur 10. Ay 11.Ay ben başvuru yaparken neleri işaretlemem gerekiyor. Evli mi boşanmış mı. Evli ama ayrı yasiyormu. Evli desem green card çıkar sa konsolosluğa gittiğimde boşanmış biri olarak gideceğim. Kazanmışken kaybetmek istemem. Şu an evliyim ama eşimden ayrı yaşıyorum. Benim pozisyonumda birisi green card başvurusunu nasıl doldurmalı. Ayrıca 2 tane oğlum var. Velayeti annelerinde olacak. Allah nasip etti kazandım diyelim. Ilerleyen yıllarda hayat düzenimi oturttum diyelim. Çocuklarımı okumaları için yanıma aldirabilirmiyim. Ama en önemli kısmı green card başvuru seçenekleri. Bana tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilirmi. Teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ufukkefal mayıs ayında kazandın hemen 1 hafta içinde ds260 dolduracağız. İşte sizler ds260 ne doldurduysanız onun evraklarını daha sonra sizden isteyecekleri için kasım ayında KESİNLİKLE boşanacaksanız ozaman bekar işaretlersiniz ancak 2 çocuğunuz vukuatlı nüfus örneğinde gözükeceği için onları da yazmalısınız. Amerikaya gittiğiniz zaman çocuklarınız 16 yaşına gelince otomatik olarak birey oldukları için kendi kararlarını gelip yanınıza alabilirsiniz. Ancak 16 yaş altında çocuklar için anneden izin kağıdı almanız gerekiyor. Daha önce bu konuda açılan başlığı aşağıya koyuyorum

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/2033/muvafakatname/9?_=1629784448955


  • @ayvalik10 peki başvuru sürecinde ne yazmalıyım. Evliyim ama ayrı yaşıyorum kısmını mi doldurucam. Sorduğum birçok kişi evliyim ama ayrı yaşıyorum kısmını işaretle dedi. Bazıları da. En net cevabı yesilkart forum sayfalarına sor. Seninle aynı durumda olupda green card kazananlar cevaplar. Daha doğru bilgi alırsın dedi. O yüzden öncelik başvuru esnasında doğru bilgi girmek


  • @ayvalik10 kasımda ilk duruşma olacak. Biz anlaştık. Fakat hakim ne der bilemiyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ufukkefal kesin bir şey yoksa ozaman evli olarak işaretle evli ama ayrı yaşıyorum gibi ayrıntılı işaretlemene gerek yok Sonuçta vukuatlı nüfus örneğinde evliyim ama ayrı yaşıyorum yazmıyor. Evli yazar ondan detaya girmene gerek yok. Çünkü bazı konularda Amerika ile Türkiye bilgi çatışması yaşanıyor ki başvuru da adres yazma kısmında cümbüşü gör sen asıl. Çünkü orada eyalet var fakat bizim burada eyalet yok yada medeni hal çeşitliliği orada olan şekiller burada yok yada okul çeşitliliği gibi.
    Mayıs ayında hala boşanmamış olursan yalan beyandan kazansan bile ret yersin. Evli olarak işaretledin fakat kasım ayından sonra boşandığın zaman diğer tüm evraklar türkçe ve edevletten çıkarıp göndersen bile sadece bu boşanma mahkeme kararını ingilizce çeviri yaptırman gerekiyor bilgin olsun.

  • ⭐⭐⭐

    @ufukkefal, içinde söyledi: Boşanma aşamasında green card başvuru seçenekleri

    @ayvalik10 peki başvuru sürecinde ne yazmalıyım. Evliyim ama ayrı yaşıyorum kısmını mi doldurucam. Sorduğum birçok kişi evliyim ama ayrı yaşıyorum kısmını işaretle dedi. Bazıları da. En net cevabı yesilkart forum sayfalarına sor. Seninle aynı durumda olupda green card kazananlar cevaplar. Daha doğru bilgi alırsın dedi. O yüzden öncelik başvuru esnasında doğru bilgi girmek

    Başvuru anında yasal medeni durumunuz neyse o şekilde girmek zorundasınız.
    Başvuruda eşinizi ve varsa çocuklarınızı belirttiğiniz için onlara da vize alıp yanınızda götürmek mecburiyetinde değilsiniz.
    Başvuru anında evlilik ve çocuklarla ilgili eksik ve yanlış bilgi vermek mülakat sırasında direk RED sebebidir.


  • @ufukkefal Merhaba,
    Şuan için kesinleşmiş bir karar olmadığından evli olarak işaretmeniz gerek. Bildiğim kadarıyla "Evli ama Ayrı yaşıyor" durumu amerika' da resmi olarak hukuken tanınmış bir hak olduğundan bunu kanıtlıyabiliyorsunuz fakat türkiye' de bu durum yok. O yüzden bizim için mecvut medeni durumuz ne ise onu işaretlemeniz doğru olacaktır.

    Avukat gözünden sorunuzun net cevabı aşağıdaki linkte mevcuttur. Videoyu izleyin, cevabını görecesiniz.

    İyi Günler Dilerim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ufukkefal formu doldurdugunuz gun resmi statunuz ne ise o bilgileri vereceksiniz. Bosanma surecinin devam etmesi "bosanmis" oldugunuz anlamina gelmiyor. Hala resmi olarak evlisiniz ve cocuklariniz -bosanmis olsaniz dahi- hala resmi olarak sizin cocuklariniz. O nedenle basvuru formunu evli ve cocuklu olarak doldurmalisiniz.


  • Merhabalar arkadaşlar
    Bu sene yeni tanıştığım yaklaşık 6 aydır resmi boşanmış kız arkadaşımda başvuru yapmak istiyor..Evliyken çıkardığı pasaportta eski eşinin soyismi mevcut şuan boşanmış olmasına rağmen başvuru yaparsa eski eşinin soyismiyle ,olurda green card çıkarsa ilerisi için problem olur mu ? ki çıkarsa evlilik yoluyla birlikte gitme gibi bir düşüncemizde söz konusu..Konuyla alakadar bilgi sahibi olan arkadaşlar yardımcı olursa seviniriz

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @faysal, içinde söyledi: Boşanma aşamasında green card başvuru seçenekleri

    Merhabalar arkadaşlar
    Bu sene yeni tanıştığım yaklaşık 6 aydır resmi boşanmış kız arkadaşımda başvuru yapmak istiyor..Evliyken çıkardığı pasaportta eski eşinin soyismi mevcut şuan boşanmış olmasına rağmen başvuru yaparsa eski eşinin soyismiyle ,olurda green card çıkarsa ilerisi için problem olur mu ? ki çıkarsa evlilik yoluyla birlikte gitme gibi bir düşüncemizde söz konusu..Konuyla alakadar bilgi sahibi olan arkadaşlar yardımcı olursa seviniriz

    O halde pasaportu su anki guncel ve resmi ismini yansitmiyor, o nedenle once pasaporttaki ismini duzeltmesini tavsiye ederim. Sonra zaten hicbir problem kalmamis olacak.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

92
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum