Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Eşimin 16 Eylül randevusu da iptal oldu, gece mail gelmiş. Ben de 30 Eylül 2022'ye uzatılmıştır kısmına takıldım, İstanbul için alabildiğimiz tarih 6 Aralık 2022. Bu durumda tekrar mı ücret ödeyeceğiz? Yani eğer böyle bir şey olursa saçmalığın daniskası olur, belki de Eylül 2022'den önce bir tarihe çekip bu sefer gerçekten randevuya gidebiliriz. Artık nasıl ne şekilde plan yapacağımı şaşırdım, biz de Haziran 2020'den beri bekliyoruz bu kaçıncı iptal unuttum sayısını, resmen hayatımız 2 yıldır felç oldu ne yapacağımızı bilmiyorum.


  • Ağlamak istiyorum sayın seyirciler, 2022 mi?
    Greencard dan daha çok üzgünüm şuan, önümüzdeki 2 ay içinde eşimin (kendisinin 10yıllık vizesi bitmedi daha) sanfrancisco ve la da iş egitimleri olacak, hep birlikte gidelim dedik (ben ve 2 çocuk). Ben bir heves bir heves bir mutlu bu sabahtan beri. Vize için hemen başvurayım dedim bir de ne göreyim 😭😭😭 zamanında bu vize işini halletmeyen kendime de....... neyse, Ankara İstanbul farketmeksizin aynı süreler geçerli galiba değil mi? Bakıyorum eylül2021leri bile iptal etmişler, geçmiş olsun o arkadaşlara da..


  • @aysegul teşekkür ederim, sizde üzülmeyin sağlık olsun 😞

  • ⭐⭐⭐⭐

    @u-fuk ben para konusunda sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Yani 30 eylül 2022 tarihi uzar. Uzamaz ise de parayı iade ederler. Tarihin uzama ihtimali yüzde 95 para iadesi yapılması yüzde 5. Paranın üzerine yatma ihtimali yüzde 0. Şahsen ben böyle düşünüyorum.

  • ⭐⭐

    Neden randovulari iptal ediyorlar?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @LordBolton çünkü pandemiden dolayı kısıtlı personel ile çalışıyorlar. Ve öncelikli vizeler arasında maalesef turist vizesi yok. Yani normal zamanda günde 400 görüşme yaparken şu an 30 veya 40 görüşme yapıyorlar ve bu görüşmeler için öncelikleri turist vizesi değil maalesef.


  • @denizci10 bugün aradım kendilerinin de bir şeyden haberi yok müşteri temsilcisinin biz burdan iade v.s. yapamıyoruz iade diye birşey yok diyor bende dedim 2020 sonunda ücreti yatırıp vize randevusunu almışım şimdi birde 17 ay sonraya mı randevu alıcam kaldı ki o tarih sizin vize ücretini uzattık dediğiniz tarihten de sonrası kem küm etti kapattım iletişim formunu doldurdum bakalım ne cevap gelecek turist vizesi için ücreti yatırıp 25 ay onu mu beklicem saçmalık ödesinler geri, istemez randevu falan ilerde rutin işleyişine girerse bakarız.


  • Bizimde Kasım sonu randevumuz vardı ve muhtemelen Eylül randevularıyla aynı kaderi yaşayacağız, cidden yaşanan olay saçmalık boyutunda. Pandemiden bütün sektörler, çalışanlar etkilendi ama herkes bir şekilde işine devam ediyor. Konsolosluk günde örneğin 30 randevu almazda 10 tane alır ama en azından bu şekilde öteleye öteleye arka planda bir yığılma oluşturmazdı.

    U fuk Bey ücret konusunda bir bilgi alırsanız paylaşırsanız memnun olurum. İade talep etmek çok daha mantıklı şu süreçte.


  • Arkadaşlar Eylül randevuları iptal edilenlerin hepsi Ankara konsolosluğunda mı yoksa İstanbul da var mı ?


  • @AE123 tabii bilgilendiririm


  • @camokka20 benim İstanbuldan 2 ayrı kişi adına randevum vardı aynı güne iptal (grup seyahati olarak aynı ais hesabından değil 2 farklı hesap oluşturup almıştım)

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @zeynepsoylev, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Merhaba herkese… Almanya’ya süreli çalışma vizesi ile gitmş birisi oradan Abd vizesi alabilir mi?

    Normalde evet alabiliyorsunuz. Fakat pandemi surecinde her konsoloslugun farkli kistaslari olabiliyor, o nedenle basvuru yapmayi planladiginiz konsoloslugun sitesini inceleyin, orada kimlere hangi hizmetleri verdiklerini yazmalari lazim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @u-fuk, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    ''A.B.D. Büyükelçiliği vize ücretiniz/ödemenizin geçerlilik süresini 30 Eylül 2022 tarihine kadar uzatmıştır'' diyor ama en erken randevu Aralık 2022 ben ücret iadesi istemeyi planlıyorum bu sebeple umarım çamura yatmazlar. Ücreti Kasım 2020 de yatırıp başvurmuştum şimdi Aralık 2022'e alıp bir vize için 25 ay bekleyemem.

    Tarihi uzatacaklardir, AIS ile iletisime gecip geri almayi deneyebilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @u-fuk, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @denizci10 bugün aradım kendilerinin de bir şeyden haberi yok müşteri temsilcisinin biz burdan iade v.s. yapamıyoruz iade diye birşey yok diyor bende dedim 2020 sonunda ücreti yatırıp vize randevusunu almışım şimdi birde 17 ay sonraya mı randevu alıcam kaldı ki o tarih sizin vize ücretini uzattık dediğiniz tarihten de sonrası kem küm etti kapattım iletişim formunu doldurdum bakalım ne cevap gelecek turist vizesi için ücreti yatırıp 25 ay onu mu beklicem saçmalık ödesinler geri, istemez randevu falan ilerde rutin işleyişine girerse bakarız.

    evet, normalde boyle bir islem olmadigi icin kolayca halledilmemesi anlasilabilir, ama bir yolunu bulacaklardir diye tahmin ediyorum. Bekleme sureleri oldukca absurtlesti...


  • Aralık 2022 de doldu herhalde artık randevu vermiyor sistem


  • Merhaba posta ile vize yenileme başvurusunda bulunduk eşimin vizesi geldi ama bana görüşmeye katılamam gerektiğini belirten yazı geldi. Posta yoluyla yenileme için bütün şartları sağlıyorum. Daha önceki gidişlerimle ilgili hiç bir sorun yok. Nedeni ne olabilir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @thunder_74, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Merhaba posta ile vize yenileme başvurusunda bulunduk eşimin vizesi geldi ama bana görüşmeye katılamam gerektiğini belirten yazı geldi. Posta yoluyla yenileme için bütün şartları sağlıyorum. Daha önceki gidişlerimle ilgili hiç bir sorun yok. Nedeni ne olabilir.

    Sizin onceki vizeniz ne zaman sona ermisti?


  • Abd Turist vizesi için DS160 formunu dolduracagım.Formu doldururken Ev , iş adresi doldururken türkçe mi (sokak, mahalle) yoksa ingilizce mi (street) olarak doldurmalıyım

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mst2163 randevu olarak 2022 sonlarına verdiklerini biliyorsunuz dimi


  • @ayvalik10 Biliyorum hatta hergun bakıyorum. Sadece ogrenmek için soruyorum


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

116
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum