Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

• Case numberiniz kac k larda

• @Ayberk-Macar etrafımdaki Green Card sahiplerinden yola çıkarak bilgi vereyim. Senede 1 kez gir çık, ilk 2 sene idare edersin.

• @ayberk-macar Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi) içinde söyledi:

Merhabalar 2019 green kart çekilişi talihlisiyim 21 yaşındayım ve şuan 2. sınıfım yeni bitti ve 2 sene üniversite eğitimim devam ediyor.Vize başvurusunu yaptım ve mülakat için beklemedeyim.Benim sorum re-entry permit almadan görevliye okulumun 2 sene sonra biteceğini ve hayatımı tam anlamıyla abd de yaşamak üzerine kuracağımı belirtsem bana okulumun bitmesine müsade ederler mi ? Yoksa mecbur re-entry permite mi başvurmam gerekir.Teşekkürler

12 aylik sure boyunca ABD disinda kalmamalisiniz, nedeni ne olursa olsun. Sizin bahsettiginiz durum zaten re-entry permit oluyor, bu izni kapidaki gorevliden degil USCIS'ten almalisiniz. Sizin yapabileceginiz en iyi sey ilk giriste re-entry permit almak olur. Aciklik getirmis olayim, re-entry permit alinca ABD disinda 2 yil kalmaniz gerekiyor diye bir durum yok, hala giris cikis yapmaya devam edebilirsiniz ama re-entry permitiniz yaninizda oldukca neden disarda o kadar uzun kaldiginiz sorulmaz. Genc-erkek-bekar , CBP gorevlilerinin en sevdigi kombinasyon :) sizi her seferinde soru yagmuruna tutarlar.

• Merhaba @ayberk-macar,
    Vizenizi aldiniz mi? aldiktan sonra 6 ay icinde ilk giris yapmak gerekiyor.( 6 ay )
    Ilk giristen sonra pasaporta 1 yillik damga vuruyorlar, bunla girip-cikabilirsiniz, cok sikinti olmaz ( 1 yilda burda)

Bu sekilde zaten sureciniz 1.5 yilda sikinti yasamadan devam edebilir diye dusunuyorum.

• @crazycells Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi) içinde söyledi:

Eger Green Card sahibiyseniz ve 1 yildan daha uzun sure ABD disinda kalacaksaniz, re-entry permit almaniz gerekir. Re-entry permit size 2 yila kadar ABD disinda kalma imkani tanir.

Eger uzun sureli ABD disinda kalma ihtimaliniz varsa, Green Card'inizi tehlikeye atmamak ve ABD'ye giriste sorun yasamamak icin I-131 formunu doldurarak, re-entry permit basvurusu yapmanizi tavsiye ederiz. Re-entry permit (I 327 belgesi), ABD'ye giris garantisi saglamaz ama ABD disindaki kalisinizin gecici oldugu varsayimina dayanarak hazirlanan yasal ve gecerli bir belgedir. Eger ABD disindaki kalisinizin nedenine dair belgeleriniz varsa, bu belgelerinizi ABD'ye giris yaparken (sorulma ihtimaline karsin) yaninizda bulundurmanizi tavsiye ederiz.

Re-entry permit'i ABD'de iken I-131 formunu gondererek alabilirsiniz. Forma su linkten ulasabilirsiniz:
    https://www.uscis.gov/system/files_force/files/form/i-131.pdf

• I-131 formunu doldururken gecerli bir yasal statude olmalisiniz ve formu doldururken ABD'de fiziksel olarak bulunmalisiniz. Formu doldurduktan sonra ABD disina cikabilirsiniz ama boyle bir durumda biyometrik randevu icin geri gelmelisiniz (eger yasiniz 14-79 arasinda ise).

• I-131 formunu gonderirken su belgeleri de gondermelisiniz:

-Form I-131 doldurma ucreti ($575) ve biyometrik ucreti ($85) (14-79 yas arasi icin)
      -Green Card'izin (ya da gocmen statunuzu gosteren diger resmi belgelerin) onlu arkali fotokopisi
      -isim, fotograf ve dogum tarihinizin yazili oldugu resmi bir kimlik fotokopisi (ornek belgeler: pasaportun bilgi sayfasi, onceki bir re-entry permit, hukumet tarafindan verilmis olan ehliyet vb.)

• I-131 formunu resmi USCIS sayfasinda da belirttigi gibi USCIS Phoenix ya da Dallas'taki Lockbox'lardan birine gondermelisiniz:

Bulundugunuz eyalete gore adres degisiyor, hangisine gondereceginizi buradan ogrenebilirsiniz: https://www.uscis.gov/i-131-addresses

Not: I-131 multeciler ve ulkesinden pasaport almak istemeyen / alamayan kisiler tarafindan da kullanilabiliyor, o nedenle adresi secerken "Re-entry permit" adresine baktiginizdan emin olun.

• I-131'i gonderdikten sonra iki hafta icinde USCIS'in formlari aldigini belirten bir I-797C formu alacaksiniz, daha sonra ise bir USCIS Application Support Center'da biyometrik randevu bilgileriniz size gonderilecek (fotograf, parmak izi ve imzanizin alinmasi icin) ve bu randevuyu tamamladiktan sonra, ABD'den disari cikabilirsiniz.

• Biyometrik randevunuzu tamamladiktan sonra USCIS dosyanizi Nebraska Service Center'a gonderecek ve dosyaniz burada karara baglanacak ve size permitiniz gonderilecek. Permitin gonderilmesi 3 ayi bulabilir.

• Eger permit'i alamadan ABD disina cikmaniz gerekiyorsa, re-entry permit bir ABD konsolosluguna da gonderilebilir.

• Re-entry permit genelde 2 yilligina verilir (son 5 yilin 4 yildan fazlasini ABD disinda gecirdiyseniz max. 1 yilligina verilir) son gunune kadar ABD'ye giris cikis icin kullanilabilir (1'den fazla kez kullanabilirsiniz)

• Re-entry permit'ler uzatilamaz ama birden fazla kez basvuru yapabilirsiniz. Halihazirda gecerli ve suresi dolmamis bir re-entry permitiniz varsa, yeni bir basvuru yapamazsiniz.

US Code'da Re-entry permit ile ilgili kisim:
    Title 8 - ALIENS AND NATIONALITY
    CHAPTER 12 - IMMIGRATION AND NATIONALITY
    SUBCHAPTER II - IMMIGRATION
    Part III - Issuance of Entry Documents
    Sec. 1203 - Reentry permit

Formu gonderdikten sonra ortalama 1-1,5 ay icinde biometric randevusu gelecektir, biometric islemi tamamlandiktan sonra ABD'yi terk edebilirsiniz.

Re-entry permit sureci hakkindaki sorularinizi bu konuda sorabilir, deneyimlerinizi yine buraya aktarabilirsiniz.

• @crazycells merhaba. bu başlığın ilk sayfasında
    “Not: I-131 multeciler ve ulkesinden pasaport almak istemeyen / alamayan kisiler tarafindan da kullanilabiliyor, o nedenle adresi secerken Re-entry permit adresine baktiginizdan emin olun.”
    ifadelerine yer vermişsiniz. mümkünse bu istinai durumu bir örnekle açıklayabilir misiniz? bahsettiğiniz bu diğer durumda I-131’i doldurmak için green card talihlisi ve aynı zamanda mülteci mi olması gerekiyor? biraz detay oldu ama cevap için şimdiden çok teşekkür ederim.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@yucell Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi) içinde söyledi:

@crazycells merhaba. bu başlığın ilk sayfasında
    “Not: I-131 multeciler ve ulkesinden pasaport almak istemeyen / alamayan kisiler tarafindan da kullanilabiliyor, o nedenle adresi secerken Re-entry permit adresine baktiginizdan emin olun.”
    ifadelerine yer vermişsiniz. mümkünse bu istinai durumu bir örnekle açıklayabilir misiniz? bahsettiğiniz bu diğer durumda I-131’i doldurmak için green card talihlisi ve aynı zamanda mülteci mi olması gerekiyor? biraz detay oldu ama cevap için şimdiden çok teşekkür ederim.

Green Card talihlisi olmakla, Green Card sahibi olmayi birbirinden ayiralim... "cekilis" Green Card alma yontemlerinden sadece bir tanesi, ne en cok GC veren yontem, ne de en populer olan yontem degil :) o nedenle Green Card gordugunuz cumlede eger DV, Diversity Visa, Cesitlilik Vizesi, Talihli vs. gibi ibareler yoksa bu cumleyi normal green card olarak degerlendirin.

Biliyorsunuz ABD'deyken iltica veya siginma talebiyle de Green Card alabiliyorsunuz. I-131 belgesi normalde pasaport yerine de geciyor, bir pasaportunuz yoksa -ki iltica ya da siginma talebi yapan birinin pasaportu olmama ihtimali yuksek- o durumda bu arkadaslar bu belgeyi o amacla da kullanabiliyorlar. Zaten formu doldurmaya baslarsaniz orada size secim yaptiriyor. Siz re-entry permit kismini secmelisiniz. Ayni I-131 basvuru formu baska amaclarla da doldurulabiliyor.

• @asya merhaba asya hn bizde re entry permit için başvuracağız. Aplication type için hangisini seçmiştiniz acaba?

• @duygu Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi) içinde söyledi:

@asya merhaba asya hn bizde re entry permit için başvuracağız. Aplication type için hangisini seçmiştiniz acaba?

Re-entry permit icin I-131'deki "1.a Re-entry permit almak istiyorum" diyen secenegi isaretleyeceksiniz.

• Merhaba,

Ben 2 hafta önce başvurumu yaptım. Ödeme için kredi kartı formunu doldurdum. Evraklar ulaştıktan sonra kredi kartımdan 660$'ı kestiler. Şu an görüşme tarihi verilmesini bekliyorum. Görüşme tarihi nasıl bildiriliyor? Görüşme tarihi belli olduktan sonra telefonla arayıp görüşme tarihimi erteleyebilir miyim?

Bir de evrakları gönderdikten sonra Amerika dışına çıktım. Sorun yaşar mıyım?

• @ozancanan Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi) içinde söyledi:

Merhaba,

Ben 2 hafta önce başvurumu yaptım. Ödeme için kredi kartı formunu doldurdum. Evraklar ulaştıktan sonra kredi kartımdan 660$'ı kestiler. Şu an görüşme tarihi verilmesini bekliyorum. Görüşme tarihi nasıl bildiriliyor? Görüşme tarihi belli olduktan sonra telefonla arayıp görüşme tarihimi erteleyebilir miyim?

basvurudan sonra 3-4 hafta icinde biyometrik randevunuz icin mektup aliyorsunuz, sizin de gelmek uzeredir, telefonla erteleyemezsiniz ama size gelen mektubu geri gonderip erteleme talep edebilirsiniz, kredi kartindan cekmis olmalari iyi bir durum :) en azindan surecin basladigini gosteriyor )

• @crazycells Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi) içinde söyledi:

@ozancanan Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi) içinde söyledi:

Merhaba,

basvurudan sonra 3-4 hafta icinde biyometrik randevunuz icin mektup aliyorsunuz, sizin de gelmek uzeredir, telefonla erteleyemezsiniz ama size gelen mektubu geri gonderip erteleme talep edebilirsiniz, kredi kartindan cekmis olmalari iyi bir durum :) en azindan surecin basladigini gosteriyor )

Aynen para çekilince biraz rahat ettim :) Biraz masraflı oldu ama yapacak bir şey yok :)

Bu arada dün aldığım kararla sanırım verseler bile ben yine de 2019 başında amerikaya yerleşeceğim :) Verirlerse kışın yerleşmektense bahara bırakırım sadece.

Bu mektup geri gönderme işini nasıl yapacağız peki? Mektup arkadaşıma gidecek, ona tarif etmem lazım.

• @ozancanan Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi) içinde söyledi:

@crazycells Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi) içinde söyledi:

@ozancanan Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi) içinde söyledi:

Merhaba,

Aynen para çekilince biraz rahat ettim :) Biraz masraflı oldu ama yapacak bir şey yok :)

Bu arada dün aldığım kararla sanırım verseler bile ben yine de 2019 başında amerikaya yerleşeceğim :) Verirlerse kışın yerleşmektense bahara bırakırım sadece.

Bu mektup geri gönderme işini nasıl yapacağız peki? Mektup arkadaşıma gidecek, ona tarif etmem lazım.

Re-entry permit almaniz illaki ABD disinda kalmanizi gerektirmiyor. ABD disina cikisinizin uzerinden 6 ay gecmemis bile olsa ABD'ye permitinizi gosterip giris yapabilirsiniz. Permit hala 2 yil gecerli olacak.

Sanirim mektubun alt taraflarinda appointment re-schedule ile ilgili bir secenek olacak, onu isaretleyip geri gondermeniz gerekecek. Arkadasiniza mektup ulasinca fotografini cekip size gondersin, siz o sekilde tarif edersiniz... isin icin cikamazsaniz burada sorabilirsiniz sorunuzu yine...

• @crazycells Teşekkür ederim

• Merhaba Ali Bey, Eşim için re entry başvurusu yapacağız haftaya bunun ile ilgili bir sorum olacaktı size.
    Have you ever filed a federal income tax return as a nonresident or failed to file a federal income tax return because you considered yourself to be a nonresident ?
    Daha önce vergi formu doldurdu şuanda bulunduğu eyalette toplam 10 ay ikamet etmiş durumda . Bu durumda Evet mi Hayır mı dememiz gerekir bu soruya acaba ?
    Teşekkürler

• @asya merhabalar 19 haziranda reentry permit formlarını doldurup new yorktan postaladık. Bugun yani 6 temmuzda da benim ve eşimin formlarını işleme aldıklarıni bildiren evraklar (I-797C)elimize ulaştı. Ne yazıkki 3 yaşındaki oğlum için doldurdugumuz evrakta yanlışlık oldugunu bildirmisler ve kabul etmemisler fakat yanlışın nerde oldugu net değil. 14 yaş altı için form doldurulurken dikkat edilmesi gereken hususlar nedir acaba?? Mesela imza kısmı için?
    “Part 8 Signature of applicant” kısmını boş bırakıp
    “Part 9 Information about person who prepared this application, if other then the applicant” kismini doldurduk. Bu kisimlardaki bosluklarin nasil doldurulmasi gerektigi ve 14 yas alti icin gerekli olan 575 dolarlik cekin nasil doldurulmasi gerektigi konusunda yardimci olabilirseniz sevinirim.

• @duygu Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi) içinde söyledi:

@asya merhabalar 19 haziranda reentry permit formlarını doldurup new yorktan postaladık. Bugun yani 6 temmuzda da benim ve eşimin formlarını işleme aldıklarıni bildiren evraklar (I-797C)elimize ulaştı. Ne yazıkki 3 yaşındaki oğlum için doldurdugumuz evrakta yanlışlık oldugunu bildirmisler ve kabul etmemisler fakat yanlışın nerde oldugu net değil. 14 yaş altı için form doldurulurken dikkat edilmesi gereken hususlar nedir acaba?? Mesela imza kısmı için?
    “Part 8 Signature of applicant” kısmını boş bırakıp
    “Part 9 Information about person who prepared this application, if other then the applicant” kismini doldurduk. Bu kisimlardaki bosluklarin nasil doldurulmasi gerektigi ve 14 yas alti icin gerekli olan 575 dolarlik cekin nasil doldurulmasi gerektigi konusunda yardimci olabilirseniz sevinirim.

imza kismi dogru gorunuyor. Ucretlerle ilgili bir sikinti cikmis olabilir.

Formda basvuru amaci icin "re-entry permit" secenegini sectiniz degil mi?

14-79 yas arasindaki kisiler icin $85 biometrik servis ucreti de var, siz bu miktari da koydunuz mu?
    Ayrica herkesin $575 odemesi de gerecekecek, bunlari check olarak mi koydunuz? Yoksa money order mi?

• @redur47 Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi) içinde söyledi:

Merhaba Ali Bey, Eşim için re entry başvurusu yapacağız haftaya bunun ile ilgili bir sorum olacaktı size.
    Have you ever filed a federal income tax return as a nonresident or failed to file a federal income tax return because you considered yourself to be a nonresident ?
    Daha önce vergi formu doldurdu şuanda bulunduğu eyalette toplam 10 ay ikamet etmiş durumda . Bu durumda Evet mi Hayır mı dememiz gerekir bu soruya acaba ?
    Teşekkürler

"resident" ve "non-resident" kavramlari vergi amacli ve gocmenlik amacli olarak farkli amaclarla kullaniliyor. Genelde gocmenlik acisindan dusunuyorsunuz bu kelimeyi o nedenle kafalar karisiyor, fakat gocmen olmasaniz da vergi amacli "resident" olarak kabul edilebilirsiniz. Eger ABD vatandasi ya da Green Card sahibiyse basvuran kisi zaten vergi amacli da "resident"tir, eger vize ile ABD'de bulunuyorsa ve ABD'de su hesaba gore gecirilen gun sayilarinin en az 183 gun olmasi durumunda "resident"tir, aksi durumda "non-resident"tir.

Vergi yilinda ABD'de kaldigi gun sayisi + 1 onceki yil kaldigin gunlerin 1/3'u + 2 onceki yil kaldigi gunlerin 1/6'si = 183 veya daha fazlasi ise "resident", daha azsa "non-resident"tir.

Bu soruda da federal vergiyi yanlis bir unvanla doldurup doldurmadigi soruluyor, eger basvuran kisi 1040 Formunu kullanarak IRS'e bildirim yaptiysa "resident" olarak yapmistir, eger 1040NR Formunu kullanarak IRS'e bildirim yaptiysa "non-resident" olarak yapmistir.

IRS'in su sayfasindan bilgilere ulasabilirsiniz: https://www.irs.gov/taxtopics/tc851

• Ağustos 2018'de ilk girişi yapacağız. Sonrasında bir haftalık Karayip Gemi turu için bir giriş çıkış daha yapmamız söz konusu. Ağustos sonunda Türkiye'ye geri dönüp, işlerle ilgili gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra en geç bir sene içerisinde ABD'ye yerleşmek üzere tekrar girmeyi planlıyoruz.

1. Mevcut GC vizesi ile (kartı henüz almamışsak) Karayip turu giriş-çıkışında bir sorun yaşar mıyız?
    2. Bu planlamada ABD'ye geri dönmek üzere Türkiye'ye giderken re-entry permit'e ihtiyaç var mıdır?

• @commodore Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi) içinde söyledi:

Ağustos 2018'de ilk girişi yapacağız. Sonrasında bir haftalık Karayip Gemi turu için bir giriş çıkış daha yapmamız söz konusu. Ağustos sonunda Türkiye'ye geri dönüp, işlerle ilgili gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra en geç bir sene içerisinde ABD'ye yerleşmek üzere tekrar girmeyi planlıyoruz.

1. Mevcut GC vizesi ile (kartı henüz almamışsak) Karayip turu giriş-çıkışında bir sorun yaşar mıyız?
    2. Bu planlamada ABD'ye geri dönmek üzere Türkiye'ye giderken re-entry permit'e ihtiyaç var mıdır?
    1. Sorun yasamazsiniz.

2. Eger 1 yildan daha uzun kalma ihtimaliniz varsa; evet, re-entry permit'e basvurun. Aksi durumda gocmenliginizin ilk yil oldugu icin cok problem olmaz.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k