(F/M) Öğrenci Vizeleri
-
arkadaşlar şuan bir firmada mühendis olraka çalışıyorum, F1 vizesi ile 3 aylık dil okuluna gideceğim fakat vize memuruna geri döneceğime ve firmam tarafından imzalanmış mektubu göstermeme gerekir, elinde bu mektuba benzer olan var mı ingilizce olması gerekiyormuş sanırım yardımlarınıızı bekliyotum
gmail adresim: [email protected] atacak varsa şimdiden teşekkürler... -
@crazycells işte hocam bu mektup ingilizce olması gerekiyor bunun bir örnegini nereden bulabilirim direkt imzlatmak için**
-
@cüneyt-tarıkman işlerinde çalışırken iş yerine imzalanması gereken belgenin bir örneği var mı
-
@MusabKara hocam bende o firmaya imzalatilacak olan taslağin bir örneğini alabilir miyim
-
şimdi denk geldiğim bir videoyu izler misiniz eğer bir yararı yoksa sileyim. Çok uzun olduğu için benim de bu kadar vaktim olmadığı için seyredemedim. Dönüş yaparsanız sevinirim. Altyazı açarsanız türkçe de okuyabilirsiniz.
-
@eminuzun36, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri
@cüneyt-tarıkman işlerinde çalışırken iş yerine imzalanması gereken belgenin bir örneği var mı
taslaklık bir yazı değil. bu kişi eğitim sonunda döndüğünde yine firmamızda çalışacaktır " gibi bir yazı. IK departmanı imzalayacak falan.
-
@eminuzun36, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri
@crazycells işte hocam bu mektup ingilizce olması gerekiyor bunun bir örnegini nereden bulabilirim direkt imzlatmak için**
Bence de ornegini aramaniza gerek yok, 4-5 cumlelik bir mektup yeterli. Direkt Turkcesini kurgulayip ingilizceye cevirebilirsiniz.
-
@crazycells selamlar, son durumu foruma yazmamıştım, hem bilgi olması açısından hem de sizin görüşlerinizi de almak için yazmak istedim. Bayram tatilinden sonra gelen mailde vize sürecinin "Admistrative Process" e girdiğini söylediler, pasaport vize basılmamış olarak PTT ile gönderildi, normalde vize görüşmesinden sonra verilen sarı kağıt pasaportla birlikte gönderildi. 8 gün oldu bir gelişme yok, muhtemelen de bu süreç uzun sürecek. Benzer süreci yaşayan arkadaşlar ne kadar sürede sonuçlandığını belirtebilirse sevinirim. Bir diğer merak ettiğim konu ise, Admistrative Process olumlu sonuçlanınca vizenin pasaporta basılması için PTT ile Amerikan Konsolosluğu'na göndermemiz gerektiğini ve onların vizeyi basıp bize tekrar PTT ile göndereceğini de belirtmişler. Admistrative Process olumlu sonuçlanırsa, mevcut I-20 formu geçerliliğini yitiriyor (ders başlama tarihi vs geçmiş olacak). Bu durumda üniversiteden yeni bir I-20 formu isteyip konsolosluğa mı iletmem gerekecek ?. Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim. (Admistrative Process olumlu sonuçlanınca bu konuyu konsolosluğa da soracağım)
-
Silinmis Mesaj.
-
@fatmucu dönüş için teşekkürler, benden "Supplemental Question Form"u doldurup göndermemi istediler sadece. Dediğiniz gibi de olabilir ama benim anladığım ortalama 3 ay sonra olumlu ya da olumsuz tekrar bir dönüş oluyor.
-
Silinmis Mesaj
-
@fatmucu çok teşekkür ederim.
-
@hasancan, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri
@crazycells selamlar, son durumu foruma yazmamıştım, hem bilgi olması açısından hem de sizin görüşlerinizi de almak için yazmak istedim. Bayram tatilinden sonra gelen mailde vize sürecinin "Admistrative Process" e girdiğini söylediler, pasaport vize basılmamış olarak PTT ile gönderildi, normalde vize görüşmesinden sonra verilen sarı kağıt pasaportla birlikte gönderildi. 8 gün oldu bir gelişme yok, muhtemelen de bu süreç uzun sürecek. Benzer süreci yaşayan arkadaşlar ne kadar sürede sonuçlandığını belirtebilirse sevinirim. Bir diğer merak ettiğim konu ise, Admistrative Process olumlu sonuçlanınca vizenin pasaporta basılması için PTT ile Amerikan Konsolosluğu'na göndermemiz gerektiğini ve onların vizeyi basıp bize tekrar PTT ile göndereceğini de belirtmişler. Admistrative Process olumlu sonuçlanırsa, mevcut I-20 formu geçerliliğini yitiriyor (ders başlama tarihi vs geçmiş olacak). Bu durumda üniversiteden yeni bir I-20 formu isteyip konsolosluğa mı iletmem gerekecek ?. Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim. (Admistrative Process olumlu sonuçlanınca bu konuyu konsolosluğa da soracağım)
Idari islem sonuclaninca, yenilenmis I-20'yi konsolosluga gonderebilirsiniz. Isterseniz once konsolosluktan haber bekleyin.
Pek cok idari islem 60 gun icinde sonlaniyor ama maalesef cok daha uzun surme ihtimali de var. Su basligi incelemenizi tavsiye ederim:
-
@crazycells dönüş ve yardımlarınız için çok teşekkürler, bir gelişme olunca sizi bilgilendireceğim.
-
Merhaba, work and travel programı sonrasında dil okulu ile f1 başvurusunda dil okulunun süresi onay alma konusunda bir olumsuzluk oluşturur mu?
Mesela dil okuluna 6 ay veya 1 yıllık kayıt yaptırmışsak, Türkiye'de okuduğumuz üniversite normalde devam etmesi gerektiği için başvuruyu inceleyen memur bu durumdan dolayı başvuruyu reddedebilir mi?
-
Merhabalar, dil okulu için amerika'ya gitmeyi planlıyorum. Konsolosluk ve danışman firmalarla konuştuğumda şu an dil okulu için vize vermeyip boşuna başvurmayın diyorlar. Bu konuda bilgisi olan var mı?
-
@cengizhan konsolosluk mu diyor ? yanlışınız var sanırım. Danışman firmanız hangisi başka ülkeye mi yönlendiriyor?
şuan için görüşme yapanlarda var, yeni randevu alanlarda. iyi günler. -
Merhabalar, kişisel olarak gelişimler vize onay oranını arttırıyor mu? Avrupa da sanat okulunda okumak istiyorum Lise ortalamam 71.90 Şu an muhtemelen 2 yıllık grafik tasarıma gireceğim hem portfolyo hem de dil eğitimi olarak (*Dil eğitimimi okul boyunca Türkiye de sürdürmek istiyorum) kendimi geliştirmek istiyorum. Özetle lise ortalamamın düşük olması ve 2 yıllık bir bölümde yüksek bir ortalama yapsam bile düşük ve yetersiz mi kalır? Onca uğraş sonunda hüsrana uğrar mıyım?
-
Arkadaşlar merhaba, abd f1 vizesine başvuracağım pasaportumdaki fotoğraf gözlüklü, vize için gereken fotoğrafları gözlüksüz fotoğraf versem sıkıntı olur mu yoksa yeniden pasaport mu çıkartmam lazım
-
@cengizhan Daha bir kac gun once arkadasimin bir tanidigi ogrenci vizesi onayi aldi konsolosluktan.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
14
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum