Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(F/M) Öğrenci Vizeleri

• @fatmucu, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

@denizkaya oooo ortalik costu masallah, tebrik ediyoruz vizenizi, dil okulu icin miydi acaba ?/

Lisans programı teşekkür ederim :)

• Silinmis Mesaj.

• @denizkaya, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

Arkadaşlar merhaba.. 14 Temmuz'da 11:15'de randevum vardı. Görüşmeyi gerçekleştiren kişi çok pozitif, güleryüzlü ve enerjik bir hanımefendiydi. Heyecandan düzgün konuşamadım :) Sorduğu sorular şunlardı:

-Giderlerini kim karşılayacak?
    -Baban ne iş yapıyor?
    -Hiç yurt dışına çıktın mı?

Benim gibi process'i karıştırıp kendinizi rezil etmemeyi tercih edebilirsiniz :). Öncelikle bir veznede belgelerinizi teslim ediyorsunuz, çalışan kişi belgelerinizi bilgisayara girip size geri veriyor, daha sonrasında başka bir vezneye gidip parmak izinizi okutuyorsunuz, en sonunda ise yan tarafa geçip vize görüşmenizi gerçekleştiriyorsunuz. Ben belgelerimi bilgisayara geçiren vezneye girmeden parmak izinin okutulduğu vezneye girdim. Üstüne oradaki çalışanın "soldaki sıraya girdiniz mi?" sorusunu yanlış anlayıp "evet" cevabını verdim :D Dolayısıyla ortalık biraz karıştı. Siz benim gibi olmayın...

edit: Hanımefendi "your visa is approved" dedi ve pasaportumu aldı fakat DS160'da administrative processing'de gözüküyorum. Ya soruşturmaya takıldım ya da tatil münasebeti ile benim pasaportu yetiştiremediler. Bekliyorum :)

tebrikler. vize basilana kadar AP gorunmesi normal.

• @fatmucu, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

@denizkaya toefl aldiniz oyleyse dogru mu ?

Yok SAT'ye girdim. Normal şartlarda toefl da gerekli oluyordu fakat SAT'deki dil puanım yüksek olduğu için toefl'a girmemi gerekli görmediler. :)

• Silinmis Mesaj.

• Tekrar merhaba arkadaşlar, 13 Temmuzda vizemin onaylandığı söylenmişti fakat DS160 formunu kontrol ettiğimde "Refused" yazdığını görüyorum maalesef. Demek ki bu nedenle pasaportum kargoya verilmedi ama konsolosluk tarafından da aranmadım, bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim. DS160 formunda aşağıdaki ifade yer alıyor.

"A U.S. consular officer has adjudicated and refused your visa application. Please follow any instructions provided by the consular officer. If you were informed by the consular officer that your case was refused for administrative processing, your case will remain refused while undergoing such processing. You will receive another adjudication once such processing is complete. Please be advised that the processing time varies and that you will be contacted if additional information is needed. For more information, please visit TRAVEL.STATE.GOV or the website for the Embassy or Consulate at which you made your visa application.
    For more information, please visit U.S. Consulate General Istanbul."

• @hasancan, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

Tekrar merhaba arkadaşlar, 13 Temmuzda vizemin onaylandığı söylenmişti fakat DS160 formunu kontrol ettiğimde "Refused" yazdığını görüyorum maalesef. Demek ki bu nedenle pasaportum kargoya verilmedi ama konsolosluk tarafından da aranmadım, bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim. DS160 formunda aşağıdaki ifade yer alıyor.

"A U.S. consular officer has adjudicated and refused your visa application. Please follow any instructions provided by the consular officer. If you were informed by the consular officer that your case was refused for administrative processing, your case will remain refused while undergoing such processing. You will receive another adjudication once such processing is complete. Please be advised that the processing time varies and that you will be contacted if additional information is needed. For more information, please visit TRAVEL.STATE.GOV or the website for the Embassy or Consulate at which you made your visa application.

Geçmiş olsun. E-postanızı kontrol ettiniz mi?

• @denizkaya teşekkürler, evet kontrol ettim, spam de dahil bir mail gelmemiş.

• Merhabalar, forumu uzun süredir takip ediyordum. Ancak bugün üye olabildim. Ben lisans eğitimi için f1 vizesine basvurmustum. Okulum Mart 2022 yılında baslayacak ancak bana Haziran 2022 olarak randevu verildiği için öne alınmasını talep etmiştim. Talebimi kabul edip geçtiğimiz haftaya randevum alındı. Geçen hafta mülakatım çok iyi geçti ancak memur bey okul açılış tarihime 120 günden fazla olduğu için 221(g) formu verip , pasaportunu okulunun acılış tarihine 120 günden az kala bize ptt ile kargola , gelmene gerek yok dedi. Eve gelir gelmez arastırma yapınca şöyle bir kural olduğunu öğrendim. "New Students – Student (F and M) visas for new students can be issued up to 120 days in advance of the start date for a course of study." Sizce sadece pasaportumu göndermemi istediği için vizem onaylanmış diyebilir miyiz ?
    Birde şöyle bir durum var DS160 status'üm refused olarak gözüküyor. Ancak bunun otamatik olarak 221(g) formunun verilmesinden dolayı olduğunu düşünüyorum. Benzer tecrübesi olanlar aydınlatırsa sevinirim.

Tekrar merhaba arkadaşlar, 13 Temmuzda vizemin onaylandığı söylenmişti fakat DS160 formunu kontrol ettiğimde "Refused" yazdığını görüyorum maalesef. Demek ki bu nedenle pasaportum kargoya verilmedi ama konsolosluk tarafından da aranmadım, bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim. DS160 formunda aşağıdaki ifade yer alıyor.

Vizeniz basildiginda oradaki bilgi degisecektir.

Eger vize basvurunuz reddedilseydi konsolosluk size bilgiyi ulastirirdi.

Eskiden AP yani "idari islem" olarak gorunen durumlar, artik "refused" olarak da gorunebiliyor gecici olarak, o nedenle konsolosluktan haber gelmedikce telaslanmaya gerek yok.

• @Ece-Yıldırım, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

Merhabalar, forumu uzun süredir takip ediyordum. Ancak bugün üye olabildim. Ben lisans eğitimi için f1 vizesine basvurmustum. Okulum Mart 2022 yılında baslayacak ancak bana Haziran 2022 olarak randevu verildiği için öne alınmasını talep etmiştim. Talebimi kabul edip geçtiğimiz haftaya randevum alındı. Geçen hafta mülakatım çok iyi geçti ancak memur bey okul açılış tarihime 120 günden fazla olduğu için 221(g) formu verip , pasaportunu okulunun acılış tarihine 120 günden az kala bize ptt ile kargola , gelmene gerek yok dedi. Eve gelir gelmez arastırma yapınca şöyle bir kural olduğunu öğrendim. "New Students – Student (F and M) visas for new students can be issued up to 120 days in advance of the start date for a course of study." Sizce sadece pasaportumu göndermemi istediği için vizem onaylanmış diyebilir miyiz ?
    Birde şöyle bir durum var DS160 status'üm refused olarak gözüküyor. Ancak bunun otamatik olarak 221(g) formunun verilmesinden dolayı olduğunu düşünüyorum. Benzer tecrübesi olanlar aydınlatırsa sevinirim.

Tebrikler. Evet, vizeniz onaylanmis... aynen dediginiz gibi vizenizi 120 gunden once basamiyorlar, siz de 30 gun oncesine kadar ABD'ye giris yapamiyorsunuz...

AIS hesabiniza girerseniz, konsolosluga evrak gonderme ile ilgili yonlendirmeleri gorebilirsiniz. 120 gun once (daha once gondermeyin, size bos pasaportu geri gonderebilirler) konsolosluga pasaport, I-20 ve 221(g) 'yi gonderirseniz , vizenizi basip size geri gondereceklerdir.

• @crazycells, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

basamiyorlar, siz de 30 gun oncesine kadar ABD'ye giris yapamiyorsunuz...
    AIS hesabiniza girerseniz, konsolosluga evrak gonderme ile ilgili yonlendirmeleri gorebilirsiniz. 120 gun once (daha once gondermeyin, size bos pasaportu geri gonderebilirler) konsolosluga pasaport, I-20 ve 221(g) 'yi gonderirseniz , vizenizi basip size geri gondereceklerdir.

Çok teşekkür ederim . Biraz olsun içim rahatladı. Çok mutlu ettiniz beni. Sağlıklı günler dilerim :) <3

• @crazycells çok teşekkürler, açıklamalarınız beni rahatlattı, foruma ve size karşı kendimi borçlu hissediyorum, gerek özelden gerek buradan yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ederim.

@crazycells çok teşekkürler, açıklamalarınız beni rahatlattı, foruma ve size karşı kendimi borçlu hissediyorum, gerek özelden gerek buradan yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ederim.

ABD'deki deneyimlerinizi foruma aktarmaniz benim icin yeterlidir :) simdiden bol sanslar... :thumbs_up:

• @crazycells tabi ki :) teşekkürler

• arkadaşlar bende dil okulu ile başvuru aşamasındayım, ama bildiğiniz gibi birçok dil okulu mecut, siz seçimi dil okulu olsun, eyalet olsun nelere göre yaptınız, birde başvuru aşamaları için gerek dil okulu gerekse vize başvurusu için acenta yardımı alsak daha mı iyi olur, ds-160 ta adres istiyor nereyi göstermemiz lazım, kalacak yer konularını nasıl hallediyorsunuz ben bu karmaşanın içinden çıkamıyorum, yorumnlarınıza yardımlarınıza ihtiyacım var, ayrıca ben makina mühendisyim öel bir şirkette şef olarak görev yapıyorum 8 ay oldu çalışalı, işim olduğuiçin vize reddi yiğebilirmiyim çünkü 3 ay dil okuluna gideceksin o sırada işyeri ne olacak diye sormazlar mı adama ne diyeceğim lütfen yardım

• @cüneyt-tarıkman bana da gönderebilir misiniz rica etsem

• @eminuzun36, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

arkadaşlar bende dil okulu ile başvuru aşamasındayım, ama bildiğiniz gibi birçok dil okulu mecut, siz seçimi dil okulu olsun, eyalet olsun nelere göre yaptınız, birde başvuru aşamaları için gerek dil okulu gerekse vize başvurusu için acenta yardımı alsak daha mı iyi olur, ds-160 ta adres istiyor nereyi göstermemiz lazım, kalacak yer konularını nasıl hallediyorsunuz ben bu karmaşanın içinden çıkamıyorum, yorumnlarınıza yardımlarınıza ihtiyacım var, ayrıca ben makina mühendisyim öel bir şirkette şef olarak görev yapıyorum 8 ay oldu çalışalı, işim olduğuiçin vize reddi yiğebilirmiyim çünkü 3 ay dil okuluna gideceksin o sırada işyeri ne olacak diye sormazlar mı adama ne diyeceğim lütfen yardım

kalacak yer konusunda dil okullari yonlendirebiliyor, bilginize. Su bolumdeki basliklari incelemenizi tavsiye ederim:

https://yesilkartforum.com/forum/category/119/i̇ngilizce-dil-eğitimi

Eger kariyerinize katki olmasi icin ingilizce dil egitimi almak istiyorsaniz o durumda patronunuzu ikna edip kendisinden "3 ay dil okuluna gidecek, sonra geldiginde ise devam edecek" gibi bir mektup almanizi tavsiye ederim. Zaten konsolos icin en onemli sey, Turkiye'ye geri geleceginizi gormeleri...

• Merhabalar
    SAT sınavından yüksek not alındığı takdirde Amerikan üniversitelerinde %100 burs alma imkanı var mıdır? Yani sadece okul masrafı değil. Yaşam masraflarını da kapsayan.

Saygılar

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

27

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k