Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD Vatandaşı ile Amerika'da evlenip Green Card almak

• Yani vize alirken ve ulkeye girerken hangi bilgileri aldilarsa onlar var ama o kayitlar Uscis e ulasiyormu yada ehliyet alirken burda yine parmak izi fotograf cekimi falan yapildi ama hani onlarin bagpantisi varmidir, biometric kayit olarak kabul edilsin bilmiyorum, insanlah bir haber gelir ykinda

• @Nehir-Yilmaz, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

Yani vize alirken ve ulkeye girerken hangi bilgileri aldilarsa onlar var ama o kayitlar Uscis e ulasiyormu yada ehliyet alirken burda yine parmak izi fotograf cekimi falan yapildi ama hani onlarin bagpantisi varmidir, biometric kayit olarak kabul edilsin bilmiyorum, insanlah bir haber gelir ykinda

konsolosluktaki ve CBP'deki bilgiler USCIS'e ulasir.

Ama DMV'deki bilgilerin USCIS ile alakasi yok. Eger yeterli gelmezse zaten size haber verirler.

• Merhabalar, önceki yazılanları okudum, ama biraz farklı olduğu için sormak istedim. Umarım doğru başlığa yaziyorumdur. Turist vizesi ile giriş yaptım. 5 ay sonra F1 ve B2 extension a başvurdum. b2 parmak izi için çağırdılar gittim. 11 ay sonra vatandaş olan eşimle evlendik. B2 extension sürem bu hafta dolmak üzere out of status olmak üzere ve F1 başvuruma ilişkin finger print bu ay sonu icin appointment yazısı geldi. Sorularım 1. F1 başvurum için gelen finger print appointment a gitmeli miyim? 2. Okuduğum kadarıyla tekrar b2extension bridge başvurusu yapmamam gerekiyor, doğru mu? 3. Henüz avukatla çalışmaya başlamadık ama bugün ofislerindeki insanlarin söyledikleri out of status olmanız çok yakın, olmadan hemen evlilik evrakları ile başvurun şeklinde oldu. Out of status sürecimizi negatif etkileyecek bir durum mu? Ya da statü sahibiyken başvurmak daha mı sıkıntısız? Bu avantajımı kayıp mı etmiş oldum?

• @boraerdemir, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

Merhabalar, önceki yazılanları okudum, ama biraz farklı olduğu için sormak istedim. Umarım doğru başlığa yaziyorumdur. Turist vizesi ile giriş yaptım. 5 ay sonra F1 ve B2 extension a başvurdum. b2 parmak izi için çağırdılar gittim. 11 ay sonra vatandaş olan eşimle evlendik. B2 extension sürem bu hafta dolmak üzere out of status olmak üzere ve F1 başvuruma ilişkin finger print bu ay sonu icin appointment yazısı geldi. Sorularım 1. F1 başvurum için gelen finger print appointment a gitmeli miyim? 2. Okuduğum kadarıyla tekrar b2extension bridge başvurusu yapmamam gerekiyor, doğru mu? 3. Henüz avukatla çalışmaya başlamadık ama bugün ofislerindeki insanlarin söyledikleri out of status olmanız çok yakın, olmadan hemen evlilik evrakları ile başvurun şeklinde oldu. Out of status sürecimizi negatif etkileyecek bir durum mu? Ya da statü sahibiyken başvurmak daha mı sıkıntısız? Bu avantajımı kayıp mı etmiş oldum?

Eger ABD vatandasi ile evlendiyseniz, bu durumda kanunlar out-of-status olsaniz da AOS yapmaniza izin veriyor. Bu istisna sadece IR vizelerine taniniyor.

AOS'ye basvuru yaptiktan sonra ise artik ne B, ne de F vizelerine yeni basvuru yapmamalisiniz ve var olan basvurulari devam ettirmemelisiniz. Cunku artik gocmen olma isteginizi gostermis oluyorsunuz, o nedenle gocmen olmayan vizelerden uzaklasip direkt Green Card icin basvuru yapmalisiniz.

AOS'ye basvuru yaptiktan sonra 2-3 hafta icinde bu basvuruyu aldiklarini gosteren bildirim mektubu ABD'de kalmanizi saglayacak.

• @crazycells teşekkürler. O halde IR sürecimizi başlatmamız ve ne parmak izi ne de uzatma işlemleri yapmamamız gerekiyor anladığım kadarıyla.

Peki Out of status olmamdan kaynaklı IR sürecinde herhangi bir form ya da extra herhangi birşey yapmamız gerekiyor mu?

• @boraerdemir, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

@crazycells teşekkürler. O halde IR sürecimizi başlatmamız ve ne parmak izi ne de uzatma işlemleri yapmamamız gerekiyor anladığım kadarıyla.

Peki Out of status olmamdan kaynaklı IR sürecinde herhangi bir form ya da extra herhangi birşey yapmamız gerekiyor mu?

Evet, ABD vatandaslari icin bir vize kotasi olmadigi icin , hem I-130, hem de I-485 sureci ayni anda baslayabiliyor... Zaten surec ilk iletide yazili... I-485 formunun alindigi bilgisi size ulasinca ABD'de artik onceki statulerin bir anlami olmuyor.

Benim de size tavsiyem, mumkun oldugu kadar kurallari takip etmeniz ve tamamen statu disi kalmadan surecinizi baslatmaniz :) I-130 ve I-485 surecinden sonra, onceki statu degisikliklerine artik devam etmenize gerek yok. Dedigim gibi amac olarak birbirleriyle cakistiklari icin, o sureclere devam etmemeniz daha iyi ve dogru olur.

• @crazycells çok teşekkürler.

• Merhaba, bilgi amacli su ana kadarki surecimizi paylasiyorum.

Esim Amerikan vatandasi. Ben ulkede B1 vizesi ile bulunuyorum. Evlilik uzerinden Green Card basvurusu yaptık.

Biz Iowa'da ikamet ediyoruz. Service Center icin Nebraska olur diyorduk ancak Case Number'dan anladigim kadariyla National Benefits Center oldu. Field officemiz Des Moines, IA.

8 Haziran 2021 - Dosyalar USCIS Chicago adresine gonderildi.

9 Haziran 2021 - Dosyalar USCIS Chicago adresine ulasti.

22 Haziran 2021 - USCIS asagidaki text mesaji gonderdi. Ben travel permite basvurmamistim. I-485, I-130 ve I-765 icin ayri ayri 3 tane mesaj geldi.
    "USCIS: Your case was received. Receipt #MSC***. Official Receipt Notice (Form I-797) to follow in mail. Msg & Data rates may apply. DO NOT REPLY"

Yukarıdaki mesajdan birkaç gün sonra maille receipt noticeler geldi (I-797C).

17 Temmuz 2021 - Biometrics randevu bilgilerini iceren mektup geldi. Mektubun uzerindeki Notice Date 07/10/2021.

Süreçle ilgili gelisme oldukca buradan da yazacagim.

Herkese bol sans.

• @choasista, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

Merhaba, bilgi amacli su ana kadarki surecimizi paylasiyorum.

Esim Amerikan vatandasi. Ben ulkede B1 vizesi ile bulunuyorum. Evlilik uzerinden Green Card basvurusu yaptık.

Biz Iowa'da ikamet ediyoruz. Service Center icin Nebraska olur diyorduk ancak Case Number'dan anladigim kadariyla National Benefits Center oldu. Field officemiz Des Moines, IA.

8 Haziran 2021 - Dosyalar USCIS Chicago adresine gonderildi.

9 Haziran 2021 - Dosyalar USCIS Chicago adresine ulasti.

22 Haziran 2021 - USCIS asagidaki text mesaji gonderdi. Ben travel permite basvurmamistim. I-485, I-130 ve I-765 icin ayri ayri 3 tane mesaj geldi.
    "USCIS: Your case was received. Receipt #MSC***. Official Receipt Notice (Form I-797) to follow in mail. Msg & Data rates may apply. DO NOT REPLY"

Yukarıdaki mesajdan birkaç gün sonra maille receipt noticeler geldi (I-797C).

17 Temmuz 2021 - Biometrics randevu bilgilerini iceren mektup geldi. Mektubun uzerindeki Notice Date 07/10/2021.

Süreçle ilgili gelisme oldukca buradan da yazacagim.

Herkese bol sans.

bilglendirme icin tesekkurler; evlilik icin tebrikler, GC icin ise simdiden hayirli olsun.

• Merhabalar ben 9 subattan bu yana biometric randevu bilgisi beklerken, case status durumunda ( we sent a request for initial evidence for your Form I-485, Application to Register Permanent Residence or Adjust Status, ) diye bir bilgi var, henuz gelmedi tabi mektup ama ne olabilir ki bi fikri olan varmidir acaba,???

• @Nehir-Yilmaz, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

Merhabalar ben 9 subattan bu yana biometric randevu bilgisi beklerken, case status durumunda ( we sent a request for initial evidence for your Form I-485, Application to Register Permanent Residence or Adjust Status, ) diye bir bilgi var, henuz gelmedi tabi mektup ama ne olabilir ki bi fikri olan varmidir acaba,???

basvuru bilgilerinizi imzaniza tasimanizi tavsiye ederim. Eksik evrak gondermis olabilir misiniz?

• Bu ileti silindi!

• @Nehir-Yilmaz su siralar islemler fazlasiyla uzun sürüyor ve amerika dogumlu vatandaslarinin işlemi kisa sürüyor diye bir bilgi hiç duymadım. Biraz daha sabir edin yakinda haber gelir

• @graombze tesekkur ederim

• merhabalar, tekrar yaziyorum ama basvurumuzu klendimiz yapacagiz. esim 2 yasinda buraya gelmis sonradan amerikan vatandasligi edinmis birisi/ turk degil. basvuru icin esimin birth certificate a ihtiyaci var mi ? varsa amerikadan mi yoksa kendi ulkesinin konsoloslugundan mi almasi gerekiyor ? kendi ulkesinde degil burada yasamis hep. kendi ulkesinin konsoloslugundan alsak bir ayi bulacak uzun bir surec. bizim zannediyorum ki o kadar vaktimiz yok. basvurumuzu hemen bu hafta doldurup gondermemiz gerekiyor. bir de gerekliyse eger esimin ulkesinden alinacak birth certificate belgesi olmadan basvuruyu gondersek ne olur?
    basvuruda doktora gitmem gerekir mi ? yoksa onu interwiew tarihine yakin bir tarihte mi yapmaliyim ? bir cok yerde saglik raporu alindiginda interw. tarihine kadar saglik raporu gecerliliginin kalmadigini ve paranin bosa gittigini okumustum. basvuruyla birlikte yapmam sart mi ? yapmazsam ileride yaparsam islerim yavaslar mi nasil ilerler ?
    simdiden cok tesekkurler

• @mazk2104, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

merhabalar, tekrar yaziyorum ama basvurumuzu klendimiz yapacagiz. esim 2 yasinda buraya gelmis sonradan amerikan vatandasligi edinmis birisi/ turk degil. basvuru icin esimin birth certificate a ihtiyaci var mi ? varsa amerikadan mi yoksa kendi ulkesinin konsoloslugundan mi almasi gerekiyor ? kendi ulkesinde degil burada yasamis hep. kendi ulkesinin konsoloslugundan alsak bir ayi bulacak uzun bir surec. bizim zannediyorum ki o kadar vaktimiz yok. basvurumuzu hemen bu hafta doldurup gondermemiz gerekiyor. bir de gerekliyse eger esimin ulkesinden alinacak birth certificate belgesi olmadan basvuruyu gondersek ne olur?
    basvuruda doktora gitmem gerekir mi ? yoksa onu interwiew tarihine yakin bir tarihte mi yapmaliyim ? bir cok yerde saglik raporu alindiginda interw. tarihine kadar saglik raporu gecerliliginin kalmadigini ve paranin bosa gittigini okumustum. basvuruyla birlikte yapmam sart mi ? yapmazsam ileride yaparsam islerim yavaslar mi nasil ilerler ?
    simdiden cok tesekkurler

Sorun olmamasi lazim diye dusunuyorum. I-130 sayfasindaki evrak listesine gore vatandasligi gosteren bir belge gerekiyor, zaten ABD disindaki belge ABD vatandasligini gosteremeyecegi icin, ABD pasaportunun kopyasini yukleyebilirsiniz.

https://www.uscis.gov/i-130

• Herkese Merhabalar
    Dün Amerikan vatandaşı eşim ile evlendik, fakat marriage certificate de soyadım aynı. Türk konsolosluğuna bildirdiğim zaman soyadım otomatik olarak değişecek yada eşimin soyadı eklenecek!( formda okuduğum ve anladığım bu ) . Uscis evraklarını zaman kaybetmeden başlamak istiyoruz ama formları hangi soyadımla doldurmam gerekiyor? Bazıları eşinin soyadı demiş bazıları kızlık soyadı demiş ,kafam karıştı! Uscis formlarını eski pasaportumla mı doldurmalıyım, yenisini beklemeli miyim ( yeni pasaport geç geliyormuş) bu yüzden de zaman kaybetmek istemiyorum. Şuan ki pasaportum ve marriage licence da ki soyadımla formları doldursam sorun yaşar mıyım?
    Şimdiden teşekkürler:) @crazycells

• @Gulsah-Bozer, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

Herkese Merhabalar
    Dün Amerikan vatandaşı eşim ile evlendik, fakat marriage certificate de soyadım aynı. Türk konsolosluğuna bildirdiğim zaman soyadım otomatik olarak değişecek yada eşimin soyadı eklenecek!( formda okuduğum ve anladığım bu ) . Uscis evraklarını zaman kaybetmeden başlamak istiyoruz ama formları hangi soyadımla doldurmam gerekiyor? Bazıları eşinin soyadı demiş bazıları kızlık soyadı demiş ,kafam karıştı! Uscis formlarını eski pasaportumla mı doldurmalıyım, yenisini beklemeli miyim ( yeni pasaport geç geliyormuş) bu yüzden de zaman kaybetmek istemiyorum. Şuan ki pasaportum ve marriage licence da ki soyadımla formları doldursam sorun yaşar mıyım?
    Şimdiden teşekkürler:) @crazycells

ABD'de isminizi nasil kullanmayi dusunuyorsunuz? "isminiz + kizlik soyadi + esinizin soyadi" seklinde mi?

• @crazycells öncelikle teşekkürler cevap için!
    Hocam sadece kendi kızlık soyadımı kullanmak istiyorum! Zaten evlilik yaparken de kimse sormadı lisansta kendi soyadım var sadece! :)

• @Gulsah-Bozer, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

@crazycells öncelikle teşekkürler cevap için!
    Hocam sadece kendi kızlık soyadımı kullanmak istiyorum! Zaten evlilik yaparken de kimse sormadı lisansta kendi soyadım var sadece! :)

Bu durumda USCIS formunu kizlik soyadinizla doldurun, Turkiye belgelerinde gececek isminizi de alias olarak belirtirsiniz.

Benzer Başlıklar

• abd vatandaşı sevgilimin vatandaşlık ispatı

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    2
    0 Oy
    2 İleti
    217 Bakış
    Sezer HanS
    Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var. -- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir) -- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir) -- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin) SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor. -- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var.
  • 0 Oy
    2 İleti
    756 Bakış
    crazycellsC
    @wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık. 1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz? 2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz? 3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır) Şimdiden teşekkürler. Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz: https://www.uscis.gov/i-751 Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor: Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz... Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz... Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa... Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.
  • 5 Oy
    83 İleti
    16k Bakış
    N
    @totuta salam,mende ele dusunurem insallah🙏🏻
  • 17 Oy
    6k İleti
    2m Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

38

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k