ABD’ye havalimanından nakit parayla giriş yapmak
-
@yapay-zeka bir önceki sayfada yazmıştım.
-
@knnrn Çok sağol, ikna oldum ki, vodafone u kapatmazsak bir şeyler yapabileceğiz yalnız o zaman 2 hat olacak bir US hattı birde Türkiye vodafone hattı. İşte vodafonu kapatmak istediğimden o konuda kararsızım. Durum değerlendirmesi gerekecek. (Artık orada yaşayacaksak)
-
@yapay-zeka Hem size cevap olması açışından hemde genel bir bilgi olarak burada durması için şunu söyleyebilirim. Son 1 sene içinde değişmediyse. Türkiye’den yasal olarak hiç bir yere beyan etmeden çıkarabileceğiniz max. rakam 10.000 € yada buna tekabül eden döviz dir. Bunu üstü olan bir nakit beyansız üstünüzde yakalanırsa el konuyor ve mahkemeye sevk ediliyorsunuz.
-
Şimdi araştırdığım kadarıyla herhangi bir değişiklik olmamış ve şu bilgiye ulaştım.
Gümrük İşlemleri Yolcu Rehberi’nde yazılan kural şu şekilde:Yurtdışına çıkışlarda; Türk parası ve Türk parası ile ödemeyi sağlayan belgelerde 25.000 Türk Lirası, dövizde ise 10.000 Euro. Üzeri miktarın yolcular tarafından Nakit Beyan Formu ile gümrük idaresine beyan edilmesi zorunludur. Yurt dışına çıkarılmak istenen nakidin bu tutarların altında olması halinde ise gümrük idaresine beyan edilmeden transfer edilmesi mümkündür.
-
Merhabalar
Türkiye'den çıkışlarda 10.000 Euro sınır kişi başı mı yoksa Abd'ye girişteki gibi aile olarak mı hesaplanıyor?
-
@greenati Eger yakin bir zamanda degisiklik olmadiysa kisi basiydi.
-
@Famel tamam teşekkür ederim
-
Aşağıdaki sitede son paragrafa bakınız. Gümrüğe beyan edildiği takdirde sorun yok. 10.000 avro üzerini yanınızda yurt dışına çıkarabilirsiniz...
https://gumrukrehberi.gov.tr/sayfa/yolcu-beraberinde-yurt-dışına-çıkışı-yasak-olan-nakit-para-ve-ziynet-eşyası-nelerdir#:~:text=Tarihi %3A 4.12.2018-,Yolcu beraberinde yurt dışına çıkışı yasak olan nakit para ve,nakitlerin beyan edilmesi zorunlu değildir. -
Bakıyorum da hep ABD'ye girişte sokulabilecek para miktarı konuşulmuş. Peki ABD'den kişi başı ne kadar $ çıkarılmasına izin var?
-
@Taurus çıkarmayı bırak önce transferden önce denetleme yapacakları için sen bu göndereceğin paranın nerden geldiğini ispat etmen gerekiyor.
-
@ayvalik10 45 yıldır gider gelirim kimse denetleme yapmadı, seni denetlediler mi hiç? Bilir bilmez her taşın altından sen çıkıyorsun. Kimsin sen ???
-
@ayvalik10 Herkese laf yetiştirmek zorunda değilsin. Biraz da edepli konuş. Asker arkadaşın yok senin karşında !
-
@Taurus işi o malesef.
-
@Rhonster Boşlukta zor iş... Allah yardımcısı olsun.
-
@Taurus 45 yıldır hala öğrenemediysen ozaman sizde bir sorun var.
-
@ayvalik10, içinde söyledi: ABD’ye havalimanından nakit parayla giriş yapmak
@Taurus 45 yıldır hala öğrenemediysen ozaman sizde bir sorun var.
-
Lütfen kızmadan, sakin yazışalım. Bunlara gerek yok...
-
@sanaldeniz Bunu yazdığınız çok iyi oldu !
-
Arkadaşlar selam. İstanbuldan Amerikaya güncel olarak 10 bin EUR üzerinde para ile yolculuk eden var mı forumdan ? Pasaport kontolü sonrası gümrük bölümü varmış istanbul havalimanında. Orada beyan etmemiz yeterli olacak mı ? İşlem uzun sürüyor mu ? 21K USD ile tek basıma seyahat etmeyi düşünüyorum. Bankadan transferin komisyonu biraz fazla çıktı bana. Transferwise dan yapabilmem için de parayı TL ye çevirmem gerekiyor. Açıkcası yanımda götürüp iner inmez banka hesabı açmayı düşünüyorum.
-
TR de getirdiginiz paraya bakilmiyor diye biliyorum, hatta form dagitip sormuyorlar bile ama emin degilim. Gumrukte elektronik esyaya bakiliyor sanirim..
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
30
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum