Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)

• @Cagdas-Kilic Çağdaş Bey Merhaba; İş dayanıklı Greencard için 22 Haziran 2021'de NVC den bende mail aldım. Evraklarımız onaylanmış, Ankara'dan randevu talep edilecektir diye. Benim dosyamın öncelik tarihi 18.şubat 2020.
    Size bu mail Aralık 2020'de mi geldi? Şu sebeple soruyorum Amerika'daki avukatımız 2-3 ay içerisinde Ankara randevu verir demişti ancak sizin süreciniz neredeyse 6-7 ay olmuş sanırım hala randevu alamadınız.

• @Şener iyi gunler,1yıldan berıdır konsoloslugun kapalı kalmasından dolayı NVC , EB dosyalarını konsolosluga gondermıyordu ama yukardakı yazısmalarda crazycells sayesınde konsoloslugun ufakdanda olsa (ayda 3-4 dosya) gorusmesı verdıgı ortaya cıktı . Daha oncekı yıllardada yanlısım yoksa zaten EB3 ıcın 4-5 dosyadan fazla gorusme yapılmıyormus https://yesilkartforum.com/forum/topic/3251/türkiye-deki-abd-konsolosluk-hizmetleri-durduruldu-coronavirüs-covid-19/149
    Dolayısı ıle nerdeye 1 senelık bırıkmeyıde goz onune alırsak 2-3 ayda gorusme verılmesı bence cok cok ıyımser bır beklentı olucakdır.Her kezın durumu farklı ama bu sene ıcınde gorusme verırlerse bence sevınmelıyız. Bu arada ben EB3 ıcın konusuyorum, diger EB kategorılerı farklı olabılır tabıkı.
    https://travel.state.gov/content/travel/en/legal/visa-law0/visa-statistics/immigrant-visa-statistics/monthly-immigrant-visa-issuances.html

• @Cagdas-Kilic Umarım bu sene sonuçlanır tüm bekleyen dosyalar. Benim dosyamın EB3 diye biliyordum ama sizin gönderdiğiniz linki incelediğim de EW diye bir vize türü olduğunu gördüm/öğrendim. Hatta Mart ve Nisan ayında EW kategorisinde 3 dosya onaylanmış. Bana NVC den gelen mail de kategori olarak EW yazıyor.

National Visa Center
    Case Number: ANK
    Beneficiary's Name: SENER
    Preference Category: EW
    Priority Date: 18-FEB-20

• merhabalar bende eb3 kategorisinde mülakat bekliyorum. priority date 10 eylül 2019 nvc den evrakların kabul edilip gönderildiği tarih 03 eylül 2020 olarak geldi. avukatımız sürecin başında ocak 2020 gibi vizenizi almış olursunuz demişti tabi covid belasıyla iş buralara kadar geldi. benzer durumdaki arkadaşlar randevu aldıklarıda yazarlarsa sevinirim. aynı şekilde banada randevu gelirse bilgilendiricem. umarım en kısa sürede randevuler gelir. böle beklemesi ziyadesiyle gerdi.

• @sinobjk Merhaba acaba 03 Eylül de evraklar onaylandı mı yoksa gönderildi mi? Benim katogori EB1. Evraklar 3 Mart 2020 de NVC evrakları onaylandı. Bakıyorum case hala NVC de gözüküyor.

• @sinobjk O zaman ben bi 1 yıl daha beklerim herhalde, boşuna uçak bileti bakmıyim :)

• @Şener EW kategorısını su kaynakdan ınceleyebılırsınız

https://visahelp.us.com/ew3/#:~:text=The EW-3 visa is,or training in a field

• @sinobjk benım Priority date 13 mayıs 2019, yakın tarıhlerımız. randevusu gelen bılgı verırse, az da olsa onumuzu goruruz. cok tesekurler. bol sanslar

• @ayzek09 3 eylul evraklarin gonderilis tarihi.

• @sinobjk Teşekkürler.

• Bizim priority date 27/01/2019, NVC evrak onak 15/03/2020. Su ana kadar NVC den uc kere dosyaniz tamam randevu bekliyoruz maili geldi. Psikolojik olarak son derece yipranmis durumdayiz. En kisa zamanda herkesin mulakat tarihinin belli olmasi dilegiyle...

• @afrasiyab Bizim de aynı. Haklısınız her açıdan çok yıpratıcı oldu. İnşallah en kısa sürede mulakat tarihleri belli olur.

• @hmpgc, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)

Selamlar Herkese,
    Yaklaşık son 2-3 saattir forumdaki yazıları okuyorum. Kendi durumum özelinde bir yazıya denk gelemedim, dolayısıyla sizlerle paylaşmak istedim. Karşılıklı iletişim kurarak forumdan çok şey öğrenebileceğimi fark ettim.
    Ben 23 yaşında üniversite 3. sınıf öğrencisiyim. Özel bir üniversitede burslu okuyorum, üniversite sınav derecem de mevcut. İleri derecede Ingilizce biliyorum, 2019'da da New York'ta w&t tecrübem olmuştu.
    Son 1 yıldır ABD'de faaliyet gösteren, türk bir iş adamının sahibi olduğu, bir sanayi şirketinde çalışıyorum(uzaktan). Yaklaşık 2.5 sene önce kurulmuş, bugüne kadar 3-4 milyon $ civarında yatırım yapmış bir şirket. Startup düzeyinde bir şirket olduğu için pozisyon belirtmek zor, ancak yönetici düzeyinde olduğumu ve benden kıdemli sadece 1 kişi olduğunu belirtebilirim. Şirketin sahibi %95 oranında aynı şirket adına Türkiye'de kurulmuş bir anonim şirket, yani parent company olarak geçiyor.
    Ben 1 yıldır sigortalı olmadan çalıştım(öğrenci de olmam dolayısıyla gerek duymadım). Okulumun bitmesine 1.5 sene kaldı(bunun 6 ayını Erasmus için Almanya'da geçireceğim), önümüzdeki 1.5 sene boyunca resmi olarak Türkiye'deki parent companyde çalışarak L1 vizesine başvurmayı planlamıştım.
    Ancak forumu okudukça şirket sponsorlu GC'ye de başvurabileceğimi düşündüm. Zaten şirketim okul bittikten sonra tam zamanlı olarak ABD'de çalışmaya devam etmemi istiyor.
    Sizce bu konuda benim için en uygun vize hangisi olabilir? L1B, eb3(üniversite bitiminde nitelikli eleman), ve şirket sponsorlu GC arasından hangisi daha doğru olur?
    Bu konuda birkaç hukuk bürosu ile ön danışmanlık hizmeti almayı da düşünüyorum. Onlarla ücretli görüşme yapmadan önce forumdan da bilgi almak istedim. Yardımcı olacak herkese şimdiden teşekkür ederim.

Sayin @FreeWoRLD da cok benzer sureclerden gecti, kendisi daha ayrintili yorum yapacaktir sonrasinda...

Ama sizin icin en onemli noktalar basvuru sartlari ve is yerinin sponsorluk istegi.. Eger is yeri size sponsor olmak istiyorsa o durumda EB3 icin direkt Turkiye'deyken basvuru yapabiliyorsunuz. EB3'un kendi icinde egitim + tecrube sarti da var tabii... Ayrica ABD'de yapacaginiz isin bazi sartlari saglamasi lazim. Eger USCIS'den bu pozisyonun EB3 icin uygun olduguna dair izin alabilirseniz ve siz de egitim + deneyim sartlarini sartlarini sagliyorsaniz o durumda EB-3'e direkt basvuru yapmaniz daha iyi olabilir. Bunu kendileriyle konustunuz mu? Eger Green Card sponsorluguna olumlu bakiyorlarsa bunu EB3 basvurusu yapan bir hukuk burosuyla konusmalari lazim. EB3'un de kendi icinde kategorileri var ve her kategorinin sartlari ve amaci daha farkli. O nedenle bu islerde uzman birinin dosyanizi ozel olarak incelemesi gerekir diye tahmin ediyorum.

• @crazycells Cevabınız için çok teşekkür ederim. Forumda birçok insana tecrübeleriniz ile çok yardımcı olan biri olduğunuz fark ettim.

Söylediklerinize katılıyorum. İş yerinin sponsorluk isteği konusunda bir sorun yok, onlar zaten sponsor olarak ABD'ye geçmemi istiyorlar. Söylediğiniz gibi tecrübe + eğitim detayları önemli, acaba süreç içerisinde de sağlanabiliyor mu? Ucsis'ten bu işe onay çıkar mı? Şirket içinde de birkaç ABD'li dışında türk olduğumuz için bu detayları şu an için bilen yok sanırım :) Umarım yakın zamanda Kulen law ile görüşerek karşılıklı fikir alışverişi ile yol belirleme şansım olacak.

• @afrasiyab muhtemel sizlerden baslıyacakdır zaten gorusmeler, ınsallah en kısa surede guzel haberınızı duyarız burdan, lutfen paylasmayı ıhmal etmeyın. selamlar. bol sanslar.

• @hmpgc, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)

@crazycells Cevabınız için çok teşekkür ederim. Forumda birçok insana tecrübeleriniz ile çok yardımcı olan biri olduğunuz fark ettim.

Söylediklerinize katılıyorum. İş yerinin sponsorluk isteği konusunda bir sorun yok, onlar zaten sponsor olarak ABD'ye geçmemi istiyorlar. Söylediğiniz gibi tecrübe + eğitim detayları önemli, acaba süreç içerisinde de sağlanabiliyor mu? Ucsis'ten bu işe onay çıkar mı? Şirket içinde de birkaç ABD'li dışında türk olduğumuz için bu detayları şu an için bilen yok sanırım :) Umarım yakın zamanda Kulen law ile görüşerek karşılıklı fikir alışverişi ile yol belirleme şansım olacak.

Hayir, surece baslarken sartlari sagliyor olmaniz lazim.

Evet, EB konusunda bilgili bir avukata danismak daha iyi olur, cunku pozisyon sartlari saglasa da o sirkette belli miktarda ABD vatandasi calismasi vs. gerekebilir sponsor olabilmeleri icin... Yani sirketin kendisi sartlari saglayamiyor olabilir. Bu konuda genelleme yapabilmek mumkun degil sanirim, her EB icin sartlar farkli olabilir diye tahmin ediyorum, dedigim gibi EB3'un de altinda farkli alt-kategoriler var, o nedenle net bilgisi olan birinin sirketi yonlendirmesi daha dogru olur.

• @Cagdas-Kilic, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)

@afrasiyab muhtemel sizlerden baslıyacakdır zaten gorusmeler, ınsallah en kısa surede guzel haberınızı duyarız burdan, lutfen paylasmayı ıhmal etmeyın. selamlar. bol sanslar.

Umarim dediginiz gibi olur. Tabi ki tum gelismeleri buradan paylasacagiz. Iyi dilekleriniz icin tesekkur ederiz.

• Ağustos'un 23'ü için randevu tarihi verildi. Bekleyen tüm arkadaşların en kısa sürede randevu alması diliyorum.

• @ayzek09, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)

Ağustos'un 23'ü için randevu tarihi verildi. Bekleyen tüm arkadaşların en kısa sürede randevu alması diliyorum.

Bol sanslar simdiden. iyi haberlerinizi bekliyoruz :)

• @crazycells Çok teşekkür ederim. İnşallah :)

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    2 İleti
    213 Bakış
    M
    @mete-brkkn-06 Hocam sadece kendi tecrubeme dayanarak soyluyorum ki, ilk aylar hatta ilk yil cok zorlu geciyor. istifa edip Turkiye'ye donmek iyi bir secenek gibi durmuyor. Yeni bir J1 programina basvurabilmek icin 2 yil beklemek gerekiyor. Okudugum kadariyla sponsor degisikligi icin cok fazla belgeye ihtiyac olmuyor. Gideceginiz yerin international office'i ile iletisime gecebilirsiniz. Bizim universitenin sitesinde yazani asagiya kopyaliyorum, umarim faydasi olur. J-1 Scholars may transfer their J-1 Program to the University of Virginia or from UVA to another institution as long as they will be continuing the program/research activities they originally came to the US to pursue. The transfer process is relatively simple, but you should discuss your plans with an international scholar advisor well in advance. Transfers require coordination between the two institutions and the effective transfer date must be agreed upon in advance. The transfer date must be before the program end date listed on the DS-2019 form. In addition, if the J-1 scholar has applied for the waiver to the 2-year home residency rule, he or she is not eligible to transfer or extend the J-1 program. If you plan to transfer to another institution please complete the online Transfer Out process through the Request Tab in your Scholar profile in ISSP Connect.
  • EB-3 GREEN CARD SURECI

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    47
    4 Oy
    47 İleti
    5k Bakış
    Emin DoganE
    Sitedeki eb3 vize reklamındaki kuruluş aracılığıyla giden oldu mu hiç aranızdan 20k dolar çok yüksek bir rakam ve riske girmeye değer mi sizce
  • 7 Oy
    42 İleti
    4k Bakış
    S
    The Immigrant Visa (IV) Scheduling Status'a baktım ve Ankara'daki ilerleme Mayıs 2025 olmuş, bekleyenlere müjde, umarım ki bu ay IL'yi alabiliriz.. [image: 1763013159018-screen-shot-2025-11-13-at-08.51.16.png]
  • Parali Sponsorluk ile Green Card Almak

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    15
    -3 Oy
    15 İleti
    5k Bakış
    Z
    @Mehmetyanik merhaba ne yaptınız bu siteyi veya aynı amaçlı başka sitelere güvenebildiniz mi?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k