Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @sinobjk O zaman ben bi 1 yıl daha beklerim herhalde, boşuna uçak bileti bakmıyim 🙂


  • @Şener EW kategorısını su kaynakdan ınceleyebılırsınız

    https://visahelp.us.com/ew3/#:~:text=The EW-3 visa is,or training in a field


  • @sinobjk benım Priority date 13 mayıs 2019, yakın tarıhlerımız. randevusu gelen bılgı verırse, az da olsa onumuzu goruruz. cok tesekurler. bol sanslar


  • @ayzek09 3 eylul evraklarin gonderilis tarihi.


  • @sinobjk Teşekkürler.


  • Bizim priority date 27/01/2019, NVC evrak onak 15/03/2020. Su ana kadar NVC den uc kere dosyaniz tamam randevu bekliyoruz maili geldi. Psikolojik olarak son derece yipranmis durumdayiz. En kisa zamanda herkesin mulakat tarihinin belli olmasi dilegiyle...


  • @afrasiyab Bizim de aynı. Haklısınız her açıdan çok yıpratıcı oldu. İnşallah en kısa sürede mulakat tarihleri belli olur.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hmpgc, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)

    Selamlar Herkese,
    Yaklaşık son 2-3 saattir forumdaki yazıları okuyorum. Kendi durumum özelinde bir yazıya denk gelemedim, dolayısıyla sizlerle paylaşmak istedim. Karşılıklı iletişim kurarak forumdan çok şey öğrenebileceğimi fark ettim.
    Ben 23 yaşında üniversite 3. sınıf öğrencisiyim. Özel bir üniversitede burslu okuyorum, üniversite sınav derecem de mevcut. İleri derecede Ingilizce biliyorum, 2019'da da New York'ta w&t tecrübem olmuştu.
    Son 1 yıldır ABD'de faaliyet gösteren, türk bir iş adamının sahibi olduğu, bir sanayi şirketinde çalışıyorum(uzaktan). Yaklaşık 2.5 sene önce kurulmuş, bugüne kadar 3-4 milyon $ civarında yatırım yapmış bir şirket. Startup düzeyinde bir şirket olduğu için pozisyon belirtmek zor, ancak yönetici düzeyinde olduğumu ve benden kıdemli sadece 1 kişi olduğunu belirtebilirim. Şirketin sahibi %95 oranında aynı şirket adına Türkiye'de kurulmuş bir anonim şirket, yani parent company olarak geçiyor.
    Ben 1 yıldır sigortalı olmadan çalıştım(öğrenci de olmam dolayısıyla gerek duymadım). Okulumun bitmesine 1.5 sene kaldı(bunun 6 ayını Erasmus için Almanya'da geçireceğim), önümüzdeki 1.5 sene boyunca resmi olarak Türkiye'deki parent companyde çalışarak L1 vizesine başvurmayı planlamıştım.
    Ancak forumu okudukça şirket sponsorlu GC'ye de başvurabileceğimi düşündüm. Zaten şirketim okul bittikten sonra tam zamanlı olarak ABD'de çalışmaya devam etmemi istiyor.
    Sizce bu konuda benim için en uygun vize hangisi olabilir? L1B, eb3(üniversite bitiminde nitelikli eleman), ve şirket sponsorlu GC arasından hangisi daha doğru olur?
    Bu konuda birkaç hukuk bürosu ile ön danışmanlık hizmeti almayı da düşünüyorum. Onlarla ücretli görüşme yapmadan önce forumdan da bilgi almak istedim. Yardımcı olacak herkese şimdiden teşekkür ederim.

    Sayin @FreeWoRLD da cok benzer sureclerden gecti, kendisi daha ayrintili yorum yapacaktir sonrasinda...

    Ama sizin icin en onemli noktalar basvuru sartlari ve is yerinin sponsorluk istegi.. Eger is yeri size sponsor olmak istiyorsa o durumda EB3 icin direkt Turkiye'deyken basvuru yapabiliyorsunuz. EB3'un kendi icinde egitim + tecrube sarti da var tabii... Ayrica ABD'de yapacaginiz isin bazi sartlari saglamasi lazim. Eger USCIS'den bu pozisyonun EB3 icin uygun olduguna dair izin alabilirseniz ve siz de egitim + deneyim sartlarini sartlarini sagliyorsaniz o durumda EB-3'e direkt basvuru yapmaniz daha iyi olabilir. Bunu kendileriyle konustunuz mu? Eger Green Card sponsorluguna olumlu bakiyorlarsa bunu EB3 basvurusu yapan bir hukuk burosuyla konusmalari lazim. EB3'un de kendi icinde kategorileri var ve her kategorinin sartlari ve amaci daha farkli. O nedenle bu islerde uzman birinin dosyanizi ozel olarak incelemesi gerekir diye tahmin ediyorum.


  • @crazycells Cevabınız için çok teşekkür ederim. Forumda birçok insana tecrübeleriniz ile çok yardımcı olan biri olduğunuz fark ettim.

    Söylediklerinize katılıyorum. İş yerinin sponsorluk isteği konusunda bir sorun yok, onlar zaten sponsor olarak ABD'ye geçmemi istiyorlar. Söylediğiniz gibi tecrübe + eğitim detayları önemli, acaba süreç içerisinde de sağlanabiliyor mu? Ucsis'ten bu işe onay çıkar mı? Şirket içinde de birkaç ABD'li dışında türk olduğumuz için bu detayları şu an için bilen yok sanırım 🙂 Umarım yakın zamanda Kulen law ile görüşerek karşılıklı fikir alışverişi ile yol belirleme şansım olacak.


  • @afrasiyab muhtemel sizlerden baslıyacakdır zaten gorusmeler, ınsallah en kısa surede guzel haberınızı duyarız burdan, lutfen paylasmayı ıhmal etmeyın. selamlar. bol sanslar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hmpgc, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)

    @crazycells Cevabınız için çok teşekkür ederim. Forumda birçok insana tecrübeleriniz ile çok yardımcı olan biri olduğunuz fark ettim.

    Söylediklerinize katılıyorum. İş yerinin sponsorluk isteği konusunda bir sorun yok, onlar zaten sponsor olarak ABD'ye geçmemi istiyorlar. Söylediğiniz gibi tecrübe + eğitim detayları önemli, acaba süreç içerisinde de sağlanabiliyor mu? Ucsis'ten bu işe onay çıkar mı? Şirket içinde de birkaç ABD'li dışında türk olduğumuz için bu detayları şu an için bilen yok sanırım 🙂 Umarım yakın zamanda Kulen law ile görüşerek karşılıklı fikir alışverişi ile yol belirleme şansım olacak.

    Hayir, surece baslarken sartlari sagliyor olmaniz lazim.

    Evet, EB konusunda bilgili bir avukata danismak daha iyi olur, cunku pozisyon sartlari saglasa da o sirkette belli miktarda ABD vatandasi calismasi vs. gerekebilir sponsor olabilmeleri icin... Yani sirketin kendisi sartlari saglayamiyor olabilir. Bu konuda genelleme yapabilmek mumkun degil sanirim, her EB icin sartlar farkli olabilir diye tahmin ediyorum, dedigim gibi EB3'un de altinda farkli alt-kategoriler var, o nedenle net bilgisi olan birinin sirketi yonlendirmesi daha dogru olur.


  • @Cagdas-Kilic, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)

    @afrasiyab muhtemel sizlerden baslıyacakdır zaten gorusmeler, ınsallah en kısa surede guzel haberınızı duyarız burdan, lutfen paylasmayı ıhmal etmeyın. selamlar. bol sanslar.

    Umarim dediginiz gibi olur. Tabi ki tum gelismeleri buradan paylasacagiz. Iyi dilekleriniz icin tesekkur ederiz.


  • Ağustos'un 23'ü için randevu tarihi verildi. Bekleyen tüm arkadaşların en kısa sürede randevu alması diliyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ayzek09, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)

    Ağustos'un 23'ü için randevu tarihi verildi. Bekleyen tüm arkadaşların en kısa sürede randevu alması diliyorum.

    Bol sanslar simdiden. iyi haberlerinizi bekliyoruz 🙂


  • @crazycells Çok teşekkür ederim. İnşallah 🙂


  • @ayzek09 hayırlı olsun. Cok iyi haber. Bekleyişi biraz daha heyecanlandırdı. Umarim en kisa zamanda herkese gelir 😃


  • @sinobjk Teşekkür ederim. En kısa sürede iyi haberler gelmesi dileğiyle.


  • @ayzek09 Tebrikler, Hazırlıklarınız ve gelısmeler ıle ılgılı bılgılerı paylasırsanız bızlerı cok mutlu edersınız, Umarım surec gonlunuzce olur


  • @Cagdas-Kilic Teşekkürler. Bu gün randevu kaydımı yapmayı düşünüyordum. Sabah "Göçmen Vize Randevu Kaydını Yapınız" mail'i gelince hemen yaptım. Forumdaki "ais kayıt oluşturma"dan farklı olarak Dosya numarası ve DS260 numarasını soruyorlar. DS260 formunun en sonunda çıkan AA ile başlayan numara olduğunu forumdan buldum. Daha sonra belgelerin geri gönderileceği PTT şubesini girmenizi istiyorlar. Başarı ile kaydettiniz mesajı ve kayıt ettiğiniz aile bireylerinin özeti çıkıyor.


  • @ayzek09 bundan sonra saglık kont. ve belge toplama kalıyor heralde,


Benzer Başlıklar

  • 14
  • 4
  • 2
  • 25
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

93
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum