Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @malymoris Evet onu da düşündüm, ancak dosyamın tarihi nvc nin dosya işleme tarihini geçtiği an bunu yapacağım. Şuanda 24 mayısları işliyorlarmış benim nvc alınış tarihim 3 haziran. Bu tarihe geldiklerinde konsolosluğa mail atmaya başlayacağım.
    Yabancı forumlarda ben de çok görüyorum hızlı hızlı vize alanları özellikle ukraynadaki kişiler. Konsolosluk ile alakalı bir durum. Konsolosluk ne kadar çok röportaj planlarsa okadar hızlı oluyor. F1 lere lafım yok ama dv2021 randevusu vermelerine ben de aşırı gıcık oldum. Pandemiden önce toplam 7-8 ayda vizeyi eline alıp abd ye giriş yapılırken, 9 aydır hala bir yol alamadık gibi hissediyorum.


  • Herkese merhaba. Büyükelçilikte mülakat günü geldiğinde I-134 formunu başvuruyu ilk yaptığımızda göndermiş olsak dahi kopyasını getirmemiz gerekiyor mu? Nişanlım başvurumuzu geçen yıl USCIS'e gönderdiğinde I-134 formunu da gönderdiğini, orijinalinin büyükelçiliğe ulaşacağı için ayriyeten kopyasını mülakata götürmeme gerek olmayacağını söyledi ama büyükelçilik sitesine baktığımda getirilecek evraklar arasında bu form da var. Kafam karıştı açıkçası... Bilgisi olan var mı?


  • @basakd Normalde K-1 başvurusu sırasında Affidavit Of Support'a gerek yok. Ancak mülakat esnasında nelerin gerekli olduğu mülakatın yapıldığı ülkenin büyükelçilik websitesinde yazar. Her ülkenin beklentisi farklı bu durumda. Mesela başka bir ülke I-134 formunu green card basvuru asamasında isterken Türkiye, mülakatta istiyor. Belki evraklarınızla beraber gelmiştir formunuzda ama siz ne olur ne olmaz tedarik ederseniz mülakattan once garantiye almış olursunuz.


  • Arkadaşlar güzel yorumlarınız için çok teşekkürler. Pasaportumu bugün aldım, fakat sarı zarf yırtık geldi. Boydan boya yırtık değil ama içersinden bir dosya çıkartmak çok zor olmaz. Yani görevli bunu kabul etmeyebilir. Geri yollamak istiyorum. Başına gelen arkadaşlar beni aydınlatabilir mi? Hangi adrese, ne yazıp göndermem gerekiyor? Konsolosluğu aradım, fakat bu durumla ilgilenmediler ve mail atmam gerektiğini söylediler. Gönderirken pasaportumu da göndermek zorunda mıyım? Yardımcı olursanız çok sevinirim.


  • @suleo tamamdır çok teşekkür ederim. 🙂


  • @P4BLO Aynı olay başıma 2 kere geldi maalesef… Bu durumda hemen dosyanın resimlerini çekip konsolosluğa durumu anlatan bir mail atın. Eğer konsolosluk bize geri gönderin derse dosyayı PTT üzerinden konsolosluğa geri yollayın. Sadece PTT ile çalışıyorlar haberiniz olsun. Geri yollarken sağlam bir plastik kutu veya dosya içine koyun hasar almaması için. Üzerine de tekrar bunun içinde yollayın diye not bırakın ki ikinci gönderdikleri de yırtık gelmesin. Bu benim Şubat ayında başıma gelmişti o zaman pandemi durumu Türkiye’de daha farklıydı o yüzden PTT çalışanı haftada bir konsolosluğa girebiliyordu şimdi pandemi durumu daha iyi o yüzden daha hızlı elinize dosyayı alırsınız diye düşünüyorum. Pasaportu yollamanıza gerek yok dosyayı dediğim şekilde yollayın yeter. Önce onlara mail ayıp onay alın ama mutlaka.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @basakd, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

    Herkese merhaba. Büyükelçilikte mülakat günü geldiğinde I-134 formunu başvuruyu ilk yaptığımızda göndermiş olsak dahi kopyasını getirmemiz gerekiyor mu? Nişanlım başvurumuzu geçen yıl USCIS'e gönderdiğinde I-134 formunu da gönderdiğini, orijinalinin büyükelçiliğe ulaşacağı için ayriyeten kopyasını mülakata götürmeme gerek olmayacağını söyledi ama büyükelçilik sitesine baktığımda getirilecek evraklar arasında bu form da var. Kafam karıştı açıkçası... Bilgisi olan var mı?

    Evet, bu belgelerin orijinallerini veya kopyalarini mulakatta yaninizda bulundurun.


  • @Jossie çok teşekkürler yanıtınız için. durumu onlara bildirdim. geri dönüşlerini bekliyorum.


  • @Yeliz-Saray yani vergisini odeyen amerikan vatandaslarinin nisanlilarina oncelik gostermeyip aylardir nvcde bekletip baska turde vize vermeye baslamalari bence kabul edilemez bir sey. burada hepimizin hayati beklemede, gelecek planlarimiz, her seyimiz onlarin bi dosyayi gondermesiyle degisiyor.
    sali gununden itibaren california’daki ofislerin hepsi tam kapasiteyle calismaya basladi pandemi oncesindeki gibi. umarim her sey hizlanicak ve sizden de yakinda @P4BLO dan duydugumuz gibi guzel haberler alacagiz🙏🏻


  • @crazycells tamamdır sağolun. Peki belgenin bir yıl önce doldurulmuş olması sorun olur mu? Son bir yıl için de ayrı bir belge oluşturmamız gerekir mi?


  • Herkese tekrar merhaba. 1 temmuza randevu oluşturduk. Bugün konsolosluktan hangi belgeleri getirmem gerektiğini vs yazan bilgi içerikli talimatların yer aldığı mesaj aldım . Mailde kafamı karıştıran iki kısım var. Sizlere danışmak istedim ne yapılması gerektiği konusunda.
    1- mailde sarı çizgi ile üzeri çizilmiş bir alanda görüşmenizden birgün önce mutlaka bu maile yanıt verin diyor. Fakat mailin içeriğinde nasıl bir yanıt vermem gerektiği vs yer almıyordu ayrıca yanıtlanacak bir soru da içermiyordu mail. Yakın zamanda görüşmeye giden arkadaşımız @P4BLO da bu maili almış ama onda benimkinin aksine kesinlikle yanıtlamayın yazıyormuş .
    2-güvenlik anketimizi doldurduğumuzdan emin olun diyor fakat bana güvenlik anketi gönderilmedi.
    Vize alan ya da görüşmeye giden arkadaşlardan böyle bir mail alan var mı ? İzlemem gereken adımlar konusunda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim 🙏@crazycells @Jossie


  • Amerika da sevgilimin yanına turist vizesi ile gidip evlenmek istiyorum fakat sevgilim ısrarla bana bunun yanlış olduğunu ve beni evlilik süreci tamamlanana kadar amerika da kalamayacağımı söylüyor. Süreç nasıl işler acaba ? Gerçekten orada turist vizesi ile evlenip geri dönmeden işlemlerin bitmesini bekleyemez miyim ?


  • @turmex güvenlik anketi görüşmeye girişte sana güvenlik tarafından sorulacak kovid-19 soruları oluyor ama maili cevaplayın kısmını ben de anlayamadım.


  • @basakd Tam emin olmamakla birlikte onların 6 ay geçerlilikleri var diye biliyorum isterseniz form ve w2 gibi diğer evrakları güncel olarak takdim edin.


  • @redwine Hali hazırda b1 b2 turist vizeniz varsa gidip, girişinizden 3 ay sonra evlilik işlemlerine başlayabilirsiniz. Daha kısa sürede bu işlemi yapmaya kalkarsanız Fraud sayılacaktır. Eger turist vizeniz yoksa zaten turist vize randevuları suan en erken agustos 2022 ye veriliyor. Yani k1 a basvurursanız daha hızlı sonuc alırsınız

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @basakd, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

    @crazycells tamamdır sağolun. Peki belgenin bir yıl önce doldurulmuş olması sorun olur mu? Son bir yıl için de ayrı bir belge oluşturmamız gerekir mi?

    bu tur seyler genelde sorun olmuyor, eger bilgilerde bir guncelleme veya degisiklik yoksa o durumda basvuru yaparken kullandiginiz belgeleri kullanabilirsiniz. ama eger hizli bir sekilde ele gecirilebilecek bir belgeyse o durumda guncel olani da sunmanizda bir sakinca yok tabii ki.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @turmex, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

    Herkese tekrar merhaba. 1 temmuza randevu oluşturduk. Bugün konsolosluktan hangi belgeleri getirmem gerektiğini vs yazan bilgi içerikli talimatların yer aldığı mesaj aldım . Mailde kafamı karıştıran iki kısım var. Sizlere danışmak istedim ne yapılması gerektiği konusunda.
    1- mailde sarı çizgi ile üzeri çizilmiş bir alanda görüşmenizden birgün önce mutlaka bu maile yanıt verin diyor. Fakat mailin içeriğinde nasıl bir yanıt vermem gerektiği vs yer almıyordu ayrıca yanıtlanacak bir soru da içermiyordu mail. Yakın zamanda görüşmeye giden arkadaşımız @P4BLO da bu maili almış ama onda benimkinin aksine kesinlikle yanıtlamayın yazıyormuş .
    2-güvenlik anketimizi doldurduğumuzdan emin olun diyor fakat bana güvenlik anketi gönderilmedi.
    Vize alan ya da görüşmeye giden arkadaşlardan böyle bir mail alan var mı ? İzlemem gereken adımlar konusunda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim 🙏@crazycells @Jossie

    Ben de COVID-19 anketiyle ilgili oldugunu dusunuyorum. Hatali cumle yazmis olabilirler ama siz yine de bir gun once yarin mulakatinizin oldugunu bildiren bir cevap gonderin isterseniz.

    Zaten eksikleri mulakat gunu konsoloslukta veya sonrasinda da tamamlayabilirsiniz, o nedenle telaslanmanizi gerektiren bir durum yok.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @redwine, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

    Amerika da sevgilimin yanına turist vizesi ile gidip evlenmek istiyorum fakat sevgilim ısrarla bana bunun yanlış olduğunu ve beni evlilik süreci tamamlanana kadar amerika da kalamayacağımı söylüyor. Süreç nasıl işler acaba ? Gerçekten orada turist vizesi ile evlenip geri dönmeden işlemlerin bitmesini bekleyemez miyim ?

    Su basligi inceleyebilirsiniz.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/78/abd-yolunda-evlilik

    Turist vizesinin "ABD icinde evlenmek" gibi bir kullanim amaci yok maalesef, o nedenle bu amacla vizeyi kullanmaniz sorun yaratabilir.


  • @crazycells @suleo cevaplarınız için teşekkürler.


  • Teşekkürler 🙏 @crazycells


Benzer Başlıklar

  • 114
  • 50
  • 644
  • 57
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

87
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum