Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @MySea charter yedeklere kaldik ama beklemedik mecburen.
    loss (olive b. ) Elementary


  • @2xscorpion Daha once hic duymamistim bu okulu. Haritadan baktim, Middletown'a giderken Route 896 uzerinde. Yeni ev dusunuyorsaniz, yine ayni yol uzerinde okula varmadan once sol tarafta "the colony" sitesi var, Lennar homes diye arastirabilirsiniz.

    https://www.lennar.com/New-Homes/Delaware/New-Castle-County/Bear/The-Colony


  • Glasgow orda 10 puanlık bir okul kuraile alıyorburasıda okulcevresı dısında olanları. Evet yenide olureskide alıcaz güzel bulursak. Teşekkürler 🙏

  • ⭐⭐⭐⭐⭐


  • @2xscorpion Glasgow bolgesi guvenli bir yerdir. Biz oraya cok yakin iki ayri yerde daha once yasadik. Hicbir sorunla karsilasmadik. Umarim sizin icin uygun bir ev bulabilirsiniz. Son zamanlarda ev fiyatlari cok yukseldi ve asiri bir talep var. O yuzden, almisken yeni bir ev almaya calisin benim sahsi dusunceme gore. Kolay gelsin! 🙂


  • tulips.jpg


  • @sir-altan 'in Australia hakkinda yazdiklari gibi bende Delaware hakkinda bazi gercekleri ve ayrica kendi gozlemlerimi aktarayim.

    Delaware en kucuk ikinci eyalettir. Baskenti Dover, en buyuk sehri Wilmington. Zaten 3 tane county den olusmakdadir. ABD anayasasini 1787'de ilk kabul eden eyalet oldugu icin 'First State' yani ilk eyalet diye adlandirilir. Arac plakalarimizda bu yazar. Dover icinden veya yakinindan interstate gecmeyen 4 eyalet baskentlerinden birisidir. Digerleri Juneau, AK; Jefferson City, MO ve Pierre, SD.

    Nufusu yaklasik 995 bindir (2021). Uzunlamasina (kuzey-guney) 96 miles, genislik olarak (dogu-bati) 39 miles dir. Kuzeyinde bu genislik 10 miles'a kadar duser. Eyalette 3 tane ormanlik alan ve 14 tane eyalete ait park vardir. ABD'deki en eski protestan kilise de Delaware'dedir (1698).

    Fortune 500 sirketlerinin 68%'i Delaware'de kurulmustur. Delaware'in nufusundan daha fazla Delaware'de kurulmus/kayitli sirket vardir.

    Sales tax olmadigi icin, cevre eyaletlerden gunubirlik Delaware'e alisverise gelenler oldukca fazladir.

    Delaware'nin en ana endustrisi turizmdir. DC bolgesine yakin oldugu icin yaz aylarinda cok fazla insan Delaware plajlarina tatile gelirler.

    Delaware ayrica tavuk ciftlikleri ile unludur. 700'un uzerinde tavuk ureticisi firma vardir ve 1000'den fazla kucuk capta tavuk ureticisi vardir.

    Delaware ayrica Dover AFB hava ussune de evsahipligi yapmaktadir.

    Eyalette faaliyet gosteren en buyuk sirketler ise su sekilde:
    Dupont - 46 bin kisi calisiyor.
    Integrity staffing company - 26 bin kisi calisiyor.
    W L Gore and associates - 9500 kisi calisiyor.
    University of Delaware - 9200 kisi calisiyor.
    Amazon warehouses - 4500 kisi calisiyor.

    Onemli alisveris merkezleri:
    Christiana Mall (Newark)
    Concord Mall (Wilmington)
    Dover Mall (Dover)
    Delaware Outlets (Rehoboth Beach)
    Prices Corner (Wilmington)


  • Tax free, vergisiz, alisveris merkezlerinde ikisi hakkinda kisa bilgiler vereyim:

    Christiana Mall: Ulasim cok kolaydir, Newark sehrindedir. Delaware'deki en buyuk mall. Iyi organize olmus storelar vardir. Food Court ve yine mall deki diger restaurantlarin hizmetleri ve fiyatlari oldukca makuldur. Fast food restaurantlari, Pizza restuarantlari, Cin ve Tayland restaurantlari ile Cheesecake factory, Pine Tree, JB Dawson, Bahama Breeze, Panera Bread, Chili's, Zoes Kitchen gibi yerleri meshurdur. Ayrica mall cevresinde, cok yakin yurume mesafesinde yine bircok store, restaurant ve sinema salonlari vardir.

    Tanger outlets (Delaware outlets): Rehoboth Beach'dedir, Guney Delaware'de. Cesitli storelar vardir. Kapali bir alanda degil ama 1 nolu yol uzerinde yanyana siralanmis alisveris merkezleri seklindedir. Storelarin yanisira restaurantlarda yine ayni sekilde siralanmislardir. Deniz kiyisina cok yakin mesafede olmalarindan dolayi, yaz aylarinda cok kalabaliktirlar.


  • Wilmington, Delaware'de guzel bir apartment complex. Aylik kiralar $1650 ile $2600 arasinda.


  • Newark, Delaware'de Emblem apartments. $1650 ile $2600 arasinda kiralar.


  • Delaware'de Pazar gunu parkta insanlar..

    IMG_20210620_184322486~3.jpg


  • Rehoboth beach I cok begendim guzel yer

  • ⭐⭐

    ..parktaki insanlara baktim,herkesler rahatlik icindeler ne mutlu,ne karisan var ne gorusen piknigini yap gununu guzel gecir.turkiyeye tatile gittigimiz zaman cevizli sahiline yakin bir yerde kaliriz rahmanlar veya atalar denir, biraz yurununce sahil yoluna inilir,yolun bir kismi agacliktir,bir kisminda bisiklet ve yurumek icin yol ayrilmistir,manzaraya doyum olmaz karsida adalar vardir......hafta sonlari insanlarin rahatca pik nik yapacaklari bir yer yok,cumartesi sabahi sabahin erken saatinde millet erkenden yer kapmak icin gelirler,mangallar yakilir caylar demlenir,yer pik nik yeri degildir ama kim dinler, cimenler uzerinde mangal yakilinca cimende buyumez,maalesef koca nufuslu sehirde insanlarin rahatca hafta sonunu gecirecegi yer yok........bu sahile yakin oturanlar et kokusundan bikmislardir,cumartesi ve pazar gunleri evlerinin camlarini SIKI SIKIYA kapatirlar.,aksam olur millet burayi terkeder ama kalktiklari yerde de torbalarca cop birakirlar,ilerde cop bidonlari vardir ama zahmet olur diye bes on metre yurumek istemezler....

    ..delaware sehrinin semtlerinde hep ingiltere kasabalari isimleri var,belki eskiden cok ingiliz kokenli insanlar burda yasamis olabilirler.


  • @sir-altan Buradaki parklarin hepsinde piknik yerleri var. Ve genellikle mangal falan yapmak icin ozel yerler de yapilmistir. Ayrica, insanlar kendi mangallarini da getirebilirler tabii ki. Amerikalilar mangal veya baska deyisle BBQ olayina cok duskunler. Haftasonlari parklarda veya evlerin bahcelerinde BBQ yapanlara cok rastlarsiniz.

    Yukaridaki resimde, arka tarafta gorunen buyuk semsiyelerin altinda mangallarini getirmisler aslinda BBQ yapiyorlardi. On tarafta ise beyzbol oynuyorlardi. Normalde eyalet parklarinda alkol tuketilmesi yasak ama buyuk ihtimalle kapali bardaklarda veya termoslarda disaridan farkedilmeyecek sekilde alkol tuketmislerdir.

    Ben her gun olmasa bile iki gunde bir boyle parklarda kopekle yuruyus yaparim. Kisin bile haftada en az bir gun yapmaya calisirim. Yazin tabii ki daha cok yuruyorum.


  • Uber
    Uber eats
    DoorDash
    Amazon Flex işleri Delawarede nasıl ?


  • @ertevl Internette yazdigina gore doordash olayinda Delaware icin ortamala yillik gelir $51k.

    Amazon flex isleri nasildir bilmiyorum ama Delaware'de Amazon'un 3 tane binasi var. Bunlardan birisi hub locker ve digeri ise fulfillment center.


  • Delaware'de New Castle county entry level paramedics ise aliyor. Hicbir is tecrubesine gerek yok. Kendileri paramedics academy gonderiyorlar. Buraya yakin olup, ilgilenenlere duyurulur. Maas yillik $42 binden basliyor.


  • Rehoboth Beach, DE canli camera:


  • @MySea Delaware başlığı olmasa LA mi diye sorarım 🙂 Gayet güzel, yolumuz düşer inşallah da canlı canlı görürüz.


  • Amazon warehouse Delaware calismak isteyenlere ilk baslangicda $3,000 bonus veriyor.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

72
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum