Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Deport olduktan sonra giriş yasağı süreleri hk.

Benzer Başlıklar

• B1&B2 Vizesi ile USA Giriş ve sonrası

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    198 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @MuratErgur, içinde söyledi: B1&B2 Vizesi ile USA Giriş ve sonrası Merhaba, Öncelikle iyi çalışmalar diliyorum. Eşim ile birlikte 2023 Ekim ayında USA'e giriş yapmayı düşünüyoruz. Yaklaşık 8 aylık bir kalış süresi ile Haziran ayında çıkmayı düşünüyoruz. Bu süreç içerisinde Amerikada ki iş fırsatlarını değerlendirmek ve çocuğumuzu dünyaya getirmek istiyoruz. Türkiye'ye geri döndükten sonra tekrar Aralık ayında (Yaklaşık 7 ay süre Türkiye'de kalmış olacağız) USA girmeye çalıştığımızda bir zorluk ile karşılaşır mıyız? Christmas zamanı için geliyoruz diyerek, vize uzatma işleminin açıklaması içinde eşimin sağlık durumlarından dolayı uzatmak zorunda kaldık dememizin bir sakıncası olur mu? Nasıl bir yol izlememiz gerekir. Tavsiyelerinizi ve önerilerinizi bekliyoruz. Sayin@MuratErgur,turistik vize ile is firsatlarini degerlendirmenizi tavsiye etmem. Kisa sure ara ile tekrar turistik vize girisleri sizi zor duruma sokabilir ve giriste sizi almayabilirler de. Eger cocuk doguracaksaniz direkt once cocuk dogurmaya ve hamilelik cok ilerlemeden giris yaparak bu isi halletmeye calismanz daha uygun olur. Bu sirada is basvurusu yapmamaniz onemlidir. Bu esnada belki gerekirse surenizi bir alti ay daha uzatabilirsiniz. Kisa sure ara ile ki alti ay bile kisa sayilir, tekrar giri yapmaya calismaniz sorun cikaracaktir. Veya bundan sonraki girisinizin muhtemelen ozellikle de 6 ay olacaksa turistik yerine baska bir vize turu ile girisi daha uygun olacaktir.
  • Change of status hk.

2
    0 Oy
    2 İleti
    276 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @RAITO, içinde söyledi: Change of status hk. Selamlar. Amerika'ya turist vizesi ile gidip statümü E2 olarak değiştirmeyi planlıyorum. Bir videoda E2 statüsüne geçebilmek için B1 vizesi ile Amerika'ya giriş yapılması gerektiğini, eğer B2 ile giriş yapıldıysa önce B1 statüsüne, daha sonra E2 statüsüne geçilmesi gerektiğini izledim. Bu durum doğru mudur? Yoksa B2'den E2'ye doğrudan geçiş söz konusu mudur? Ayrıca danışmanlık için varsa Türkiye ofisinizin iletişim bilgilerini özel mesaj ile paylaşırsanız sevinirim. Sayın @RAITO, TCde ofisimiz yoktur. Ancak TCde çok müvekkilimiz vardır. ABDden bizimle iletişime geçebilirsiniz. TCde çalışan hukuk asistanımız vardır. B1 veya B2 vizesinden E2ye geçiş yapabilirsiniz. Vize sürenizin yeterli olması gerekecektir. B1 vizeniz 30 gün geçerli ise bu dönüşümü yapamazsınız.
  • Amerikan Vatandaşı ile Evlilik Hk.

4
    0 Oy
    4 İleti
    764 Bakış
    P
    @Claudia-J-Muslu Merhaba, cevabınız için teşekkür ederim. Cevabınız üzerine konsolosluğa evlilik bildirimi için mail atıp gerekli dokumanları sordum fakat bana evliliğimi konsolosluğa bildirmem gerekmediğini söylediler. Fakat yine de tereddütte kaldım. Amerika'ya gelme niyetim yok şimdilik, sadece evliliğimin orada da geçerli olması ve eşim üzerinden eşi olarak haklarımın olması benim için yeterli. Bu durumda yapmam gereken başka bir şey var mı acaba? İlginiz için tekrar teşekkür ederim.
  • Uyarı sonrası giriş

2
    0 Oy
    2 İleti
    286 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Burak-Altintas, içinde söyledi: Uyarı sonrası giriş ABD'ye en son girişimde pasaportuma "out 11 months" yazılmıştı. Buradaki memur bana bunun herhangi bir uyarı olduğundan bahsetmedi. Şimdi öğrendim ki bu esnada bir re-entry permit almadan çıkmak kesinlikle tavsiye edilmiyormuş. Birdaha ABD'ye giriş yaparken büyük ihtimalle mahkemeye sevk edileceğimi düşünüyorum. Bu olasılık sizce ne kadar doğrudur, bu durumda ne yapmam gerekir, önceden bir avukat tutup onunla anlaşmalı mıyım? Sayın @Burak-Altintas Sizinle konuşmuş olsak da forumun da yararlanması adına bazı bilgileri tekrar paylaşıyorum. Yeşil kart 1 yıla kadar yurtdışında kailindi ise geçerlidir. Eğer yurtdışında 1 yıldan fazla kaldı iseniz problem çok daha büyüktür. Bu durumda niyetinizin ABD’ye dönmek olduğunu ve beklenmedik durumlardan dolay dönemediğinizi gümrük yetkililerine anlatmak ve kanıtlayabilmek önemlidir. Bu donemde Korona aşısını olmayı beklemek de kullanılabilecek geçerli bir nedendir. Sizi yararlı olacağını düşündüğüm son yazımıza da yönlendiriyorum. http://amerikavatandas.com/tr/covid-19-donemi-boyunca-yesil-kart-sahipleri-tarafindan-sikca-sorulan-sorular/ Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

18

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.1k