Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Uyarı sonrası giriş

• ABD'ye en son girişimde pasaportuma "out 11 months" yazılmıştı. Buradaki memur bana bunun herhangi bir uyarı olduğundan bahsetmedi. Şimdi öğrendim ki bu esnada bir re-entry permit almadan çıkmak kesinlikle tavsiye edilmiyormuş. Birdaha ABD'ye giriş yaparken büyük ihtimalle mahkemeye sevk edileceğimi düşünüyorum. Bu olasılık sizce ne kadar doğrudur, bu durumda ne yapmam gerekir, önceden bir avukat tutup onunla anlaşmalı mıyım?

• @Burak-Altintas, içinde söyledi: Uyarı sonrası giriş

ABD'ye en son girişimde pasaportuma "out 11 months" yazılmıştı. Buradaki memur bana bunun herhangi bir uyarı olduğundan bahsetmedi. Şimdi öğrendim ki bu esnada bir re-entry permit almadan çıkmak kesinlikle tavsiye edilmiyormuş. Birdaha ABD'ye giriş yaparken büyük ihtimalle mahkemeye sevk edileceğimi düşünüyorum. Bu olasılık sizce ne kadar doğrudur, bu durumda ne yapmam gerekir, önceden bir avukat tutup onunla anlaşmalı mıyım?

Sayın @Burak-Altintas
    Sizinle konuşmuş olsak da forumun da yararlanması adına bazı bilgileri tekrar paylaşıyorum. Yeşil kart 1 yıla kadar yurtdışında kailindi ise geçerlidir. Eğer yurtdışında 1 yıldan fazla kaldı iseniz problem çok daha büyüktür. Bu durumda niyetinizin ABD’ye dönmek olduğunu ve beklenmedik durumlardan dolay dönemediğinizi gümrük yetkililerine anlatmak ve kanıtlayabilmek önemlidir. Bu donemde Korona aşısını olmayı beklemek de kullanılabilecek geçerli bir nedendir. Sizi yararlı olacağını düşündüğüm son yazımıza da yönlendiriyorum. http://amerikavatandas.com/tr/covid-19-donemi-boyunca-yesil-kart-sahipleri-tarafindan-sikca-sorulan-sorular/
    Teşekkürler.

Benzer Başlıklar

• iltica reddi sonrası E2 başvurusu mümkün mü?

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    235 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @K-Ran, içinde söyledi: Iltica basvurusunda bulunan birinin GC Basvurusu Hocam vize ile giriş yapıp bir süre sonra ilticaya başvurmuş birinin ilticası red olursa o kişi e2 ye başvuru yapabilir mi ? bu arada geçen trump döneminde vize ile ilticaya başvuru mahkeme süresi kısaltılmıştı acaba şimdi durum farklı mı ? teşekkürler şimdiden Sayin@K-Ran, iltica basvurusu red olunca ABDden cikmak gerekecektir. Verilen karara bagli olarak genelde ABDye giris yasagi sozkonusu olabilir. O durumda E2 basvurusu yapilamaz.
  • immigrant vizeye vurulan damga ile ABD’ye giriş

2
    0 Oy
    2 İleti
    328 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @gokayK, içinde söyledi: immigrant vizeye vurulan damga ile ABD’ye giriş merhaba. bu soruyu bir arkadaşım adına size soruyorum. kendisi evlilik yolu ile bir IV sahibi, ABD’ye ilk girişini yaptı ancak green card’ı eline ulaşamadan Türkiye’ye gelmek zorunda kaldı. vizesinin üstünde şu şekilde ibare mevcut: “ UPON ENDORSEMENT SERVES AS TEMPORARY I-551 EVIDENCING PERMANENT RESIDENCE FOR 1 YEAR”. vizeye damga basılıp ülkeye ilk giriş yapılmasının üzerinden henüz 1 yıl geçmedi. vize süresi geçmiş, ancak vize üzerinde damgalandıktan sonra damganın 1 yıl boyunca I-551 olarak geçerli olduğu yazıyor. acaba bu arkadaşım elinde green card’ı olmamasına ve vize süresi dolmasına rağmen ilk girişte vizeye basılan damga ile 1 yıl dolmadan önce ülkeye giriş yapabilir mi? teşekkürler. Evet yapabilir. Yine de yesil karti adrese ulasirsa kendisine guvenli ve acele posta ile gonderebilirler.
  • Statü değişikliği sonrası ABD'ye giriş

2
    0 Oy
    2 İleti
    754 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @baytar, içinde söyledi: Statü değişikliği sonrası ABD'ye giriş @Claudia-J-Muslu Selamlar, Benim sorum şu; E2 statüsüne başvuran eşimle beraber benimde statüm E2'ye change oluyor. Acil bir durumda benim Türkiye ye gelip dönmem için B2 vizemiz yeterli olurmu? Öğrendiğimiz kadarıyla E2 statüsündeki kim olursa olsun ülke dışına çıktıktan sonra E2 vizesine başvurmak zorunda. Ama kafamızı karıştıran şey ise hali hazırsa pasaporta basılı olan B2 vizemizi ile A4 kağıdına basılıp verilen statü nasıl giriş için engeller? Teşekkür ederim Sayın@baytar, E2 statüsüne başvuran eşinizin başvurusuna dahil oldu iseniz ve sizin vizeniz de ABDde iken change of status ile (I-539)değişirse TCye giderseniz E2 vizesi almanız gerekir ve ABDde aldığınız onayı TCde tanımazlar ve herşeyi baştan değerlendirirler. Change of status yaptı iseniz E2 vizesinde olursunuz. İşlem tamamlanmadan çıkarsanız E2 ye geçmemiş olursunuz ancak TCde E2 almanız gerekir. Girişte B2 vizesi ile sorun çıkarabilir ve kabul etmeyebilirler.
  • İltica sonrası Yeşil Kart statüsüne geçiş...

5
    0 Oy
    5 İleti
    590 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @lordbolton, içinde söyledi: İltica sonrası Yeşil Kart statüsüne geçiş... @claudia-j-muslu İltica sonrası green card statüsüne geçişten bahsediyor soruyu soran kişi, ve pratikte cezai durum derken adli sicil kaydının temiz olmasını mı kast ediyorsunuz? Evet temiz bir adli sicil kaydından bahsediyorum. Yine mültecinin kendi ülkesine gitmemiş olmasına da bakılır.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

27

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k