Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Uyarı sonrası giriş


  • ABD'ye en son girişimde pasaportuma "out 11 months" yazılmıştı. Buradaki memur bana bunun herhangi bir uyarı olduğundan bahsetmedi. Şimdi öğrendim ki bu esnada bir re-entry permit almadan çıkmak kesinlikle tavsiye edilmiyormuş. Birdaha ABD'ye giriş yaparken büyük ihtimalle mahkemeye sevk edileceğimi düşünüyorum. Bu olasılık sizce ne kadar doğrudur, bu durumda ne yapmam gerekir, önceden bir avukat tutup onunla anlaşmalı mıyım?


  • @Burak-Altintas, içinde söyledi: Uyarı sonrası giriş

    ABD'ye en son girişimde pasaportuma "out 11 months" yazılmıştı. Buradaki memur bana bunun herhangi bir uyarı olduğundan bahsetmedi. Şimdi öğrendim ki bu esnada bir re-entry permit almadan çıkmak kesinlikle tavsiye edilmiyormuş. Birdaha ABD'ye giriş yaparken büyük ihtimalle mahkemeye sevk edileceğimi düşünüyorum. Bu olasılık sizce ne kadar doğrudur, bu durumda ne yapmam gerekir, önceden bir avukat tutup onunla anlaşmalı mıyım?

    Sayın @Burak-Altintas
    Sizinle konuşmuş olsak da forumun da yararlanması adına bazı bilgileri tekrar paylaşıyorum. Yeşil kart 1 yıla kadar yurtdışında kailindi ise geçerlidir. Eğer yurtdışında 1 yıldan fazla kaldı iseniz problem çok daha büyüktür. Bu durumda niyetinizin ABD’ye dönmek olduğunu ve beklenmedik durumlardan dolay dönemediğinizi gümrük yetkililerine anlatmak ve kanıtlayabilmek önemlidir. Bu donemde Korona aşısını olmayı beklemek de kullanılabilecek geçerli bir nedendir. Sizi yararlı olacağını düşündüğüm son yazımıza da yönlendiriyorum. http://amerikavatandas.com/tr/covid-19-donemi-boyunca-yesil-kart-sahipleri-tarafindan-sikca-sorulan-sorular/
    Teşekkürler.


Benzer Başlıklar

  • GC Sonrası Türkiye Adli Sicil Durumu

    Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    258 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Ekto-Oktan, içinde söyledi: GC Sonrası Türkiye Adli Sicil Durumu Öncelikle Merhabalar fakat bunu özellikle bir avukatada sormak istedim görüş almak için şimdi benim devam eden bir yargılmam var TCK 245/1 Başkasının Kredi Kartının Kötüye Kullanılması Suretiyle Yarar Sağlama ABD Hukukunda Bildiğim Kadarıyla Moral Turpide Bir Suç Fraud zaten çok açık bir şekilde Şimdi buradaki durumum şöyle suçum kesinleşmedi fakat mahkeme 2 senedir sürüyor ve durmadan bir sonraki mahkeme diyerek erteliyorlar çok yüksek bir ihtimal ben Göçmen Vizemi aldıktan sonra yani adli sicilim temizken görüşmeye gidiceğim Ondan sonra bu mahkeme sonuçlanıcak gibi duruyor yani büyük bir ihtimal böyle olucak adli sicilime giricekse bile Vize elime geçtikten sonra giricek. Burada merak ettiğim şey şu diyelim Yargılama devam ediyor adli sicilim temiz bende bunu haliyle beyan etmedim temiz olduğum için göçmen vizesini aldım Amerikaya gittim Green Card'ımı aldım ondan sonraki 3-4 aylık süreçte atıyorum ben GC aldıktan sonra bu suç açıklandı ve benim adli sicilime girdi Green Card'ım iptal olurmu veya bu ilerleyen dönemde ABD Vatandaşı olmamı veya GC'mi yenilememi engellermi kısacası bu suçun Türkiye'deki adli sicilime ben GC'yi aldıktan sonra girmesinin bana olumlu olumsuz etkileri nelerdir ve siz bu konuda bana ne önerirsiniz hocam tekrardan vaktiniz için teşekkür ederim... Bu arada suçlu bulunmadım yani duruşma devam ediyor sadece kötü ihtimali düşünerek olursa başıma ne gelir diye merak ettiğim için ufak bir sormak istedim. Sayin @Ekto-Oktan, daha sonraki surecte vatandaslik sureci, bu durumu bildirmeniz gerekecektir. Sizin bu hukumden dolayi deport olabilmeniz icin oncelikle suclu bulunmaniz, bunun moral turpitude sucu olmasi ( sizin konu buna uygun gorunmekte) ve yesil karti aldiktan sonra 5 yil icinde bu sucu islemis olmaniz gerekir. Mumkun ise Petty offense exception ( Bunun sartlari, sadece bir moral turpitude hukmunuz olmasi, sucun 1 yil veya daha az hukmu bulunmasi ve aldiginiz cezanin 6 ay veya daha az olmasi gerekecektir) veya bu sucu 18den once isledi iseniz youthful offender exceptionlardan yararlanabilirsiniz. Yani hukum giyseniz bile yesil karti kaybetmeme ve istisnalara tabi olup vatandasligi alma ihtimaliniz vardir. Ama bu konuyu cok dikkatli inceleyip gerekli savunmalari yapmak gerekecektir. Ceza mahkemesi kararinizi gormek gerekecektir.
  • Statü değişikliği sonrası ABD'ye giriş

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    756 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @baytar, içinde söyledi: Statü değişikliği sonrası ABD'ye giriş @Claudia-J-Muslu Selamlar, Benim sorum şu; E2 statüsüne başvuran eşimle beraber benimde statüm E2'ye change oluyor. Acil bir durumda benim Türkiye ye gelip dönmem için B2 vizemiz yeterli olurmu? Öğrendiğimiz kadarıyla E2 statüsündeki kim olursa olsun ülke dışına çıktıktan sonra E2 vizesine başvurmak zorunda. Ama kafamızı karıştıran şey ise hali hazırsa pasaporta basılı olan B2 vizemizi ile A4 kağıdına basılıp verilen statü nasıl giriş için engeller? Teşekkür ederim Sayın@baytar, E2 statüsüne başvuran eşinizin başvurusuna dahil oldu iseniz ve sizin vizeniz de ABDde iken change of status ile (I-539)değişirse TCye giderseniz E2 vizesi almanız gerekir ve ABDde aldığınız onayı TCde tanımazlar ve herşeyi baştan değerlendirirler. Change of status yaptı iseniz E2 vizesinde olursunuz. İşlem tamamlanmadan çıkarsanız E2 ye geçmemiş olursunuz ancak TCde E2 almanız gerekir. Girişte B2 vizesi ile sorun çıkarabilir ve kabul etmeyebilirler.
  • İltica sonrası Yeşil Kart statüsüne geçiş...

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    5
    0 Oy
    5 İleti
    593 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @lordbolton, içinde söyledi: İltica sonrası Yeşil Kart statüsüne geçiş... @claudia-j-muslu İltica sonrası green card statüsüne geçişten bahsediyor soruyu soran kişi, ve pratikte cezai durum derken adli sicil kaydının temiz olmasını mı kast ediyorsunuz? Evet temiz bir adli sicil kaydından bahsediyorum. Yine mültecinin kendi ülkesine gitmemiş olmasına da bakılır.
  • Boşanma sonrası Green Card başvurusu

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    7
    0 Oy
    7 İleti
    445 Bakış
    Yusuf SaraçoğluY
    Sayın @Bora-Uzunlar , @Satürn ve @elf, Lütfen Sorularınızı sormadan önce okumalısınız! başlığına uygun şekilde sorularınızı iletin. Bu aşamada sorular kurallara uymadığı için cevaplayamamaktayız. İlginiz ve anlayışınız için teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.1k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum