@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz.
-
@xrainbow_ umut çok farklı birşey inanın insanlara duymak istediklerini söylediğinde herşeye inanıyorlar hatta leonardo dicaprio wall street bir filmi vardı güzel bir sahne vardı bunun en güzel örneği işim gereği bende finans işine bakıyorum sağdan soldan duydukları hisseleri duyup arayanlar oluyor o kadar inanmışlar ki adam birikimini basacak neye göre basacaksın diyorum çok saçma teknik veri olmayan bilgiler veriyor kazanacağına inanıyor ve kumar oynuyor sonuç %80 hüsranla %20 si sadece şansı iyi haber gidiyor
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2023 Sohbet Odası
-
@orhancengizk eylül ayı kılavuzu açıklanmadan kim ne derse desin inanma çünkü bu kılavuzda ne yazıyorsa RESMİ olarak geçerli olan bir şeydir. Ondan dolayı eylül ayında ki kılavuz da herşeyi yazacakları için senin sorunun cevabı da yazacaktır
-
@hadi-BE zaman geçmiyo abi bugun tecili bozdurdum askere gidicem yapıcak iş çok olur orada zaman hızlı geçer

-
@akıf_turk, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası (Bekleme Odası)
@hadi-BE zaman geçmiyo abi bugun tecili bozdurdum askere gidicem yapıcak iş çok olur orada zaman hızlı geçer

Vay asker
En iyisini yapmışsın. Aradan çıksın. Şimdiden hayırlı teskereler sana. Bizi de habersiz bırakma. -
@orhancengizk, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası (Bekleme Odası)
DV2023 için 55.000 den 85.000 e çıkacak söylentisi vardı,
Bu kotanin degismesi icin gocmenlik yasalarinin degismesi gerekiyor, henuz gocmenlik yasalari kongrede gorusulmeye baslanmadi...
-
-
@orhancengizk, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası (Bekleme Odası)
Bende ara ara ziyaret edenlerdenim (haftada 2-3 kez), kazanamama şok'unu atlatmak zaman alıyor

Diğer yandan bu ayı saymaz isek 4 ay sonra başvuru tarihi geliyor, yeni bir heyecan, yeni umutlar...
DV2023 için 55.000 den 85.000 e çıkacak söylentisi vardı, bu konuda bir gelişme varmı? bilgisi olan varmı? yani yasallaştımı bu konu?Birde katılan herkes de olduğu gibi bende ya çıkarsa umudu ile buradaki hayatımda bazı adımları atmayı erteliyorum (araba değiştirmek yada ev değiştirmek vs gibi)
bu da ister istemez bu umut uğruna buradaki yaşamımızıda bir şekilde etkiliyor...Umarım forumda olan hepimize 2023 de greencard çıkar diyerek mesajımı sonlandırıyorum.
Herkese selamlar..her çıkmadığında bir şeyi değiştiriyorum tavsiye ederim geçen sene çıkmayınca evi değiştirdim, bu sene arabayı değiştiriyorum böyle böyle hayatta kalıyoruz
-
Merhaba arkadaşlar formu gonderdikten sonra gelen mailde sadece başvuru yapan kişiye ait olan evraklarmi gonderiliyor yoksa herkesin evraklarimi. Ona göre evraklari hazirlayacagim
-
Dostlar pasaportum hiç yok, pasaport çıkartacağım yeşil mi çıkartmayım bordo mu? babamdan dolayi yeşil çıkartabiliyorum ama ikamet değişince yani green card çıkarda ikamet amerika olursa pasaport düşecektir üstümden.ama yeşil pasaportunda faydası çok bilgisi olan var mı?
-
@Bariş-Koç-Sahne-Sanatlari
https://yesilkartforum.com/forum/topic/4298/dv2022-2022-green-card-lotosu-aşamaları/2477
bu başlıkta sorularınızı sorabilirsiniz -
@Bariş-Koç-Sahne-Sanatlari senin ailen kaç kişilik ise her bir birey için ayrı ayrı DS260 doldurman gerekiyor. Her doldurduğun kişi için de ayrı ayrı evrak göndereceksin. Bir de burası kaybedenlerin bulunduğu yer aklından bile geçmiyor ama fesatlık yaparmış gibi oluyor burada gelipte bu tür sorular sormak @gariban yazdığı site de sana yardımcı olacaklar.
-
Az kaldı az kaldı sıkalım dişimizi coronada hafifliyor rahat olur işlemler
-
@zox yeşil pasaport amerika da işlemiyor. Ondan dolayı amerika dışında başka yerlere gideceksen evet çok avantajlı. Memur olarak 3/1 kıdeme gelenler alır. Fakat sadece amerika düşünüyorsan hiçbir işe yaramıyor. Sana ayrıcalıkta tanımıyor amerika için dediğin gibi kazanıpta daha sonra herkes yeşil pasaportunu geri verdiler. Bu arada forumda sadece vize basamıyoruz geriye kalan tüm soruların cevapları hakkında bilgi sahibiyiz
-
@ayvalik10 aklımdan kötü niyetli birşey yok. Ve bu sayfaya 2023 diye girdim kaybedenler diye değil sakina yanlış anlamayın ins herkesin istediği olur
-
@aydın-t, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri
Evet arkadaşlar ayin 11 inde greencard vizemi almış bulunmaktayım..
Umarim şu sıkıntılı günlerde herkes vizesini alıp gider...
Vede hayallerine kavuşur
Mülakata çağrılma mailini 6 mayıs günü aldim ve sisteme baktığımda 11 haziran gününe saat 10:00 a randevu verilmisti..
Hayatim boyunca tüm işlerimi ilkgunden yaptığım için tüm evraklarımı ve tercumelerini 4 5 ay önceden hazırladıgımdan (banka dokumleri haric) herhangi bir belgeyle uğraşmam gerekmedi fakat Fransızcam olmadığı ve İngilizcemde kötü olduğu için bir tercumana ihtiyacım olduğundan ve bu tercuman Türkçe-Fransizca mı Türkçe- ingilizce bilenmi olacak konusu muallakta olduğundan epey bir can sıktı.. Konsolusluga attığım mesajlara dönüş olmadı ve telefonla bit türlü ulaşamayınca Fransızca bilen tercumanla gittim (Pariste Türkçe-ingilizce tercuman bulamadım!!) Tercuman işini hallettikten sonra konsolusluk sitesinden Pariste anlaşmalı oldukları iki doktordan birini seçip 2 hazirana randevu aldım ve doktordan asilarimi kendim olmam gerektiğini öğrenince eczaneden aldığım 5 asidan 3 aşıyı (grip ve kizamik zamanı degilmis) randevuya gitmeden aile doktoruma yaptırıp asi kartımı aldim
2 haziran günü gelipte doktora gittiğimde ogrendimki röntgen ve kan tahlillerini önceden biz ayarlayıp (onların anlaşmalı oldukları yerler) alıp doktora gidiyormusuz tabi sevgili sekreter hanim bunu belirtmedigi için ogün epey bir surunduk
bir ayağım alçida olunca
Vesselam doktora gitmeden ais ten kaydımı yapıp pasaportumun gelecegi adresi seçtikten sonra 2 haziran günü doktordan sağlık raporumu alıp beklemeye başladım...
Randevum saat10 daydi ve biz tercumanla saat 9 da konsolusluk kapısında buluştuk ve 9:40 civarı girmek için kapıya gittiğimizde içeriye tercuman alınmadığı söylendi tabi ısrarla sitede alındığına dair açıklama var vb ısrar edince içeriyi arayıp tercümanimla birini konuşturdular ve sonrada artık alınmıyor ama bu seferlik alıyoruz gibi birseyler soylendi ama ben o heyecanla anlamadim açıkçası ama tercumani aldılar:)
Asansörle yukari çıktığımızda girişte bir tane görevli önce listeden ismimize baktı sonrada Ds260 onay sayfası ve 1 2 belgeyi alıp bizi vezneye yönlendirdi ordan çıktıktan sonra 7 numaralı gişeye gideceğimizi söyledi... Bu arada Türkiyede de daha önce abd mülakatı deneyimim var ve buradaki konsolusluk ortamı bizdekinden çok çok farklı..Güvenlikleri daha rahat icerisi kafeterya gibi gerginlik yok herkes rahat ve yasaklı eşyalari telefon vb güvenliklerin kendisi emanete alıyor. Türkiyedeki konsolusluga girince sanki Pentagon agiriyorsun gibi gergin herkes .. Neyse 330 doları ödedikten sonra 7 numarada beklemeye başladık (Greencard a bakan bölümmüş) önümüzde 3 kişi vardı. Tahminen 40 dk sonra beni çağırdılar guler yüzlü bir kadın çalışan benden birkaç evrak ve pasaportumu istedi bir kaç işlem yaptıktan sonra parmak izlerimi aldı.. burada yaklaşık 20 dk kaldık ve tek takıldığı konu aile nufus k. örneğinde anne kimlik soyadını araması (Ds 260 formunu daha önce actirmistim anne kimzlik s. Düzeltmek icin) daha sonra sağlık raporumu açıp inceledi ve eger vizeyi alırsam Aralık ayının 20 sine kadar Abd ye girmem gerektiğini söyleyip bize oturmamizi daha sonra yandaki gisenin çağıracağını söyledi...
Sırada beklerken önümüzdeki 50 li yaşlarındaki Fransiz kadın 6. Başvuruda kazandığını daha önceki başvurularının aracı şirketlerin hatası yüzünden hep yanlış olduğunu söyledi ve vizesi onaylaninca sevinçten uçuyordu

Tahminen 25-30 dk sonra ismim okununca gittiğim bölümde 30 35 yaşlarında bir erkek çalışan ve yanında oturan stajyer bir kadınla bana arada stajyer e isi anlatacagini ve bu yüzden arada mikrofonu kapatacağını söyleyip özür diledi neyse biraz bilgisayarla uğraşıp daha sonra sağ elimi kaldırıp tüm bilgilerin doğru olduğu ile ilgili yemin ettirdi ve eğitim sevyemi sordu cevaplayinca universitede en sevdiğim dersin ne olduğu ve aciklamami istedi daha sonra Abd ye gidip gitmediğimi sorunca eski pasaportumu çıkarıp eski vizemi kendisine gösterince çok güzel gibi birseyler söyledi ..Daha sonra bana Fransızca bir kitapçık uzattı tercuman Amerika'daki hakların yaziyor deyince vizeyi aldığımı anladim
2.sorusu nerde çalışıyorsun oldu cevapladiktan sonra bana askerlik yapıp yapmadığım yaptıysam ne zaman nerde diye sordu bende kendisine askerlik yaptığıma dair belgelerini ve tercumelerini uzattım...Biraz bilgisayarla uğraştıktan sonra tebrikler vizeniz onaylandı ve 1 2 hafta içinde seçtiğiniz adrese yollayacak dedi

Not: 1-Tercumanim faydalı olur biraz ingilizce konuş desede hiç konuşmadım:)
2- Banka hesaplarıma bıkmadılar evraklar bende kaldı
3-iki gün sonra vizemin basıldığında dair mail aldım ve 15 inde pasaportumu teslim aldımForumda 2021 talihlilerinden ilki vize aldı. 🥰
-
@hadi-BE Türkiye den değil ki normal ki sonuçta konsolosluk açılmış tabiki de vize verecek
-
@ayvalik10, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası (Bekleme Odası)
@hadi-BE Türkiye den değil ki normal ki sonuçta konsolosluk açılmış tabiki de vize verecek
E olsun. Zorlu bir beklemenin ardından forumdan bir arkadaşımız vizesini aldı. Güzel, sevindirici bir durum.

Darısı Türkiye'dekilerin başına diyelim. -
bugün perşembeymiş günlerden 1 gün kaybım var.
-
çarşambam nereye gitti arkadaşlar paranormal bir durum yaşadım galiba
-
@Rhonster, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası (Bekleme Odası)
çarşambam nereye gitti arkadaşlar paranormal bir durum yaşadım galiba
Bir uyanmışsın hop çekilişe katılma zamanı gelmiş

-
@hadi-BE galiba böyle böyle sonumuz o olacak
resmen gün yiyom 
Benzer Başlıklar
146
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k