Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

• Başımıza gelen ilginç bir durumu anlatmak istiyorum. Türkiye'de 11 ay kaldıktan sonra Amerika'ya tekrar giriş yapmıştık. CBP dışarıda ne kadar kaldığımızı sordu. Annemin ingilizcesi de kötü ondan mıdır nedir bilmiyorum eleven months yerine seven months algılamış memur ve pasaporta işlemiş. Biraz da benziyor aslında birbirine neyse sorum şu, oradaki görevli bizim beyanımıza göre mi işlem yapıyor eğer böyle oluyorsa oldukça saçma geldi. Sistemden görmeleri lazım değil mi diyeceğim ama bir yandan da Amerika'dan çıkış yaptığımızda hiçbir işlem yapılmadığı aklıma geliyor. Tuhaf bir durum nasıl biliyorlar ki ?

• @meneman aslında giriş çıkışların görülebildiği bir web sitesi var. Tüm giriş çıkışlarınızı listeliyor. Ama CBP ler bunu ya kontrol için kişilere soruyor yada gerçekten görmüyorlar. Biz de 5 aydan sonra giriş yaptık. Bizim de pasaportumuza kalemle yazdı. Out 5 mon. diye. Biraz CBP ye bağlı bu iş. Aynı uçakta beraber geldiğimiz arkadaşa ki kendisi 4 senedir sene de 2 kez giriş çıkış yapıyor. Hiç bir şey sormadı ama ayrı bir odaya aldılar. Oda da hiç bir şey söylemeden hatta pasaportuna giriş damgası bile basmadan ülkeye aldılar.
    Bu giriş çıkış yapma meselesi aslında sıkıntılı bir durum. Sonuçta vatandaş olmak istiyorsanız başvuru yaptığınızda bütün bu giriş çıkışlar vergi beyanları inceleniyor. 2 sene aradan sonra hiç sorunsuz giriş yapanda var. Ama ileride bunların sıkıntı çıkarmayacağını hiç kimse bilmiyor. Bence sıkıntı olacaktır.
    Selamlar,

• @arnblt, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

Ama ileride bunların sıkıntı çıkarmayacağını hiç kimse bilmiyor. Bence sıkıntı olacaktır.

Bunun sikinti yaratmamasi icin yapilmasi gereken en basit sey su olur... ABD'ye kesin yerlestikten sonra 5 yil bekleyip vatandasliga basvuru yapmak... Boyle bir durumda zaten son 5 yil ayrintili incelenecegi icin oncesindeki sorunlu durumu dikkate almayacaklardir.

• @meneman, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

Başımıza gelen ilginç bir durumu anlatmak istiyorum. Türkiye'de 11 ay kaldıktan sonra Amerika'ya tekrar giriş yapmıştık. CBP dışarıda ne kadar kaldığımızı sordu. Annemin ingilizcesi de kötü ondan mıdır nedir bilmiyorum eleven months yerine seven months algılamış memur ve pasaporta işlemiş. Biraz da benziyor aslında birbirine neyse sorum şu, oradaki görevli bizim beyanımıza göre mi işlem yapıyor eğer böyle oluyorsa oldukça saçma geldi. Sistemden görmeleri lazım değil mi diyeceğim ama bir yandan da Amerika'dan çıkış yaptığımızda hiçbir işlem yapılmadığı aklıma geliyor. Tuhaf bir durum nasıl biliyorlar ki ?

dikkatinden kacmis olabilir, zaten 1 yili gecmemis... on taraftaki gorevlinin tum ayrintilari gorup goremediginden emin degiliz; ama secondary passport control bolumune yonlendirirlerse orada konsolosluktaki gorusmeden itibaren her seyi gorebiliyorlar.

• @yboran, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

@esember, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

Sıcağı sıcağına söylemek isterim, burada sürekli soru sorup işini hallettikten sonra bir daha uğramayan arkadaşlar gibi olmak istemediğimden az önce Lax havalimanında başıma gelenleri sizinle paylaşmak istedim.

Geçen yıl ocak başında girdik Türkiye'ye ve bir kaç özel nedenle geri dönemedik. Az önce havalimanından giriş yaptık Los Angelesa. 16 ay ile ilgili tek soru sormadı polis. Sadece yeni bebeğimizin işlemleri için cbp ofisine aldılar. Diğer giriş için polis ima bile etmedi nerdesiniz diye.

Bu benim az önceki tecrübemdir ve tüm sorularıma cevap veren arkadaşlara tekrar teşekkür mahiyetinde paylaşmak istedim.

teşekkürler paylaşım için, ben de mayıs ayının sonunda toplamda 15 ay sonra giriş yapacağım, umarım sorunsuz giriş olur, bende tez elden mevcut durumu paylaşacağım, tabi önceki entryler de gösteriyorki tamamen denk geldiğimiz görevlinin duruma yakalaşımı ile ilgili !

Selamlar, biraz geç olsa da 21 Mayısta DC Dulles tan yaptığım girişim ile ilgili durumu paylaşmak isterim. Üzerinden yaklaşık 2 yıl geçmesine rağmen , ortalama yılda bir giriş yaparak ABD dışında yaşadığım süreç için son olarak yaklaşık 15 ay sonra giriş yaptım. Şansıma 'beyaz amerikalı' görevli denk geldi. Yani tahminim o ki, bu arkadaşların kuralları uygulamaya daha meyilli olduğunu düşünüyorum. Ve tahmin edeceğiniz üzere bir çok soru sordu ve beni pasaport sonrası bir diğer kontrol noktası olan diğer bölüme yönlendirdi. Burada ikinci görevli uyarı mahiyetinde bir çok soru sordu ve bildirimlerde bulundu. Ve bir daha olmaması için de ayrıca uyarıda bulundu, ancak günün sonunda geç de olsa sağ selamet giriş yapabildik. Beklentim covid sınırlamaları gereği biraz daha esnek olabilecekleri yönünde idi, ancak pek de öyle olmadı. Tabi herhangi bir yaptırım ile de karşılaşmadım. Açıkçası bir daha bu duruma düşmemek için gereğini yapacağım. Ve görünen o ki bu temmuz da ısmet olursa kalıcı olarak SC tarafına taşınacağım. Başımdan geçenler şimdilik böyle.

• @yboran Vallaha mucize gibi ilk defa boyle bir sey okudum, ben de 8 ay sonra giris yapacagim diye telas yapiyordum icimi rahatlattin gercekten ahah

• Dulles Havaalanında bizde 5 ay aradan sonra giriş yaptık ve polis pasaporta Out 5 mon. diye yazdı. 3 ay kalıp döndük. Eylülde tekrar gideceğiz bakalım orada ne diyecek.

• Amerikaya indikten sonra aktarma yapacagim. 8 ay sonra giris yapacagim . En kotu ihtimalle ne kadar sonrasina almaliyim diger bileti. (14.00 da variyorum amerikaya)

• @Ist-to-NY Hangi havaalani?

• @MySea Atlanta Hartsfield–Jackson soylemeyi unutmusum kusuruma bakmayin. Sonrasi icin otobus bileti alacagim acaba 8 ay sonra giris yapiyorum diye cok uzun tutarlar mi beni havalimaninda onu merak ediyorum

• @Ist-to-NY Atlanta sanirim aktarma sonrasi ucacaginiz alan. ABD'ye giris havaalani onemli. Mesele Dulles veya Miami ise bence 2 saatlik layover yeterli. JFK ise yetmeyebilir.

• 8 ay icin iyi bir mazeret soylerseniz, uzun surmemesi lazim.

• @MySea Atlanta amerikada varacagim ilk adres. Universiteden mezun olmak icin gec kaldim. 14.30 varis gosteriyor ama gecikme falanda olabilir en risksiz yontemi seceyim en iyisi . Coook tesekkur ediyorum Mysea cok aktif olarak goruyorum seni forumda herkes adina tesekkurler

• @Ist-to-NY Rica ederim! Atlanta cok kalabalik bir alan degil ama yine de tabii ki belli olmaz. Ben bir defa orada aktarma yapmistim. Tampa-Atlanta-Columbia ucmustum. Benim layover 2.5 saatti ve tabii ki ichatlar oldugu icin passport falanla isim olmamisti.

• @yboran gozunuz aydin.

• Merhaba ben 2016 eylül ayında döndüm simdi dönmek istiyorum greencard tim var ama süresi bitti süreside bitiş tarihi 2019 dönmem için sorun cikarirlarmi

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@ibik, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

Merhaba ben 2016 eylül ayında döndüm simdi dönmek istiyorum greencard tim var ama süresi bitti süreside bitiş tarihi 2019 dönmem için sorun cikarirlarmi

Şu başlığı inceleyin. Kartınızın süresi bittiği ve çok uzun zaman geçtiği için bence pek umutlanmayın.
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/324/sb-1-returning-resident-visa-sb1-geri-donen-gocmen-vizesi?_=1623422545526

• @ibik, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

Merhaba ben 2016 eylül ayında döndüm simdi dönmek istiyorum greencard tim var ama süresi bitti süreside bitiş tarihi 2019 dönmem için sorun cikarirlarmi

10 yillik Green Card'inizin mi suresi bitti?

Onunla ucaga alinma ihtimaliniz oldukca zayif, bence de tek cozum yolu SB-1 gibi gorunuyor... Ama SB-1'in kolay bir yol olmadigini unutmayin.

• Herkese merhabalar;

2018 green kart talihlisiyim. Bugün e kadar 1 seneyi geçirmeden USA ya giriş çıkış yaptım. Ama pandemi sebebi ile en son giriş çıkışımı geçen sene tek yapmak zorunda kaldım eşim ve çocuğum benimle beraber giriş çıkış yapmadılar.Dolaysıyla onlar 1 yıldan fazladır ABD dışında gözüküyorlar. Buda sanırım yasal olarak bir takım yaptırımlara tabi olacakları anlamına geliyor yada belkide Gc leri ipltal olacak bilemiyorum. Sorum şu: Pandemi ve ekonomik sorunlardan dolayı uzun suredir ertelediğimiz USA da yaşama planımızı bu sene niahayetlendireceğiz. USA da hatırı sayılır bir havacılık firmasından iş teklifi aldım ve ailemle beraber bu sene taşınmayı düşünüyoruz. Sorun şu ki eşim ve çocugum 1 seneden fazladır USA da olmadığı için problem çıkarmı. ben yasal olarak 1 sene sınırını aşmadım ve offer of letter mı ve pandemi gerekçesini göstererek eşim, çocugum ve benim sorunsuz USA ya girişi için passport polisini ikna edebilirmiyim. yoksa onlar 1 sene yasal sınırı aştığı için eşimin ve çocugumun green kartlarını iptal ederlermi. Bu konuda deneyimlerini paylaşırmısınız. Sonuçta USA ya giderken burdaki tüm düzenimizi bozup ev, araba satıp, işten istifa edip gidicez. Eğer USA ya girişte red alırsak bu bizim için çok ciddi bir problem olacaktır.

• @Berk-sahinirmak merhaba.
    pandemi döneminde sizin gibi bir çok kişi 1 yıldan uzun süredir abd dışında kalmak zorunda kaldı. bu başlıkta bu konuyla alakalı deneyimleri okuyabilirsiniz. bu deneyimlerden de anlıyoruz ki; görevliler bu dönemde oldukça anlayışlı ve konunun (durumunuzun) farkında olacak şekilde davranıyorlar. eğer abd'ye yerleşme durumunuz netse, bir an önce ailenizle birlikte giriş yapmanızı öneririm. bunu yaparken de birikimlerinizi satmadan, düzeninizi bozmadan yaparsanız sizler için de daha sağlıklı olacaktır diye düşünüyorum.

olur da olumsuz bir durum için (ki düşük bir ihtimal bence) aşağıdaki vize türünü (SB-1) seçeneği de aklınızda olsun. ama buna gerek kalacağını hiç zannetmiyorum.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/324/sb-1-returning-resident-visa-sb1-geri-donen-gocmen-vizesi?_=1623422545526

bol şans diliyorum.
    güzel haberlerinizi almak dileğiyle.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k