Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • herkese merhabalar, 17 haziranda thy ile newark uçuşum varda. Amerikaya giden uçuşlarda aşı muhabbetleri konuşuluyor mu? 17 hazirana kadar sizce uçuşlara aşı zorunluluğu getirilir mi ?


  • Merhaba lütfen çok acil yardıma ihtiyacım var pcr testini cvc de yaptırdım lufthahsa Almanya aktarmalı uçacagım dökümanları online gönderdim şimdi email geldi test sonucunuz karşılamıyor diyor ne yapmam gerekiyor. Ayrıca 2 doz yapılmış aşı kartım var moderna


  • Bu ileti silindi!

  • Merhaba, fiziksel greencard elimizde değil. İkinci girişimizi yapıcaz. Paris aktarmalı Amerika'ya uçabiliyor muyuz? Daha önce Frankfurt'ta problem yaşayanlar olmuştu. Paris için durum nasıl? Bizim durumumuzda olup avrupa aktarmalı gidebilen oldu mu?


  • @znerus Kesin bir sey yok bununla ilgili, ben ilk ucusumu qatar ile yaptim, bir sonrakinde direkt ucus yaptim . Simdi greencard elimde aktarmali yapacagim. Benim tavsiyem direkt ucus bakmaniz ve ya qatar ile ucmaniz. Birisi pahali birisi uzun surecek ama garanti olmasi her zaman daha iyidir bence ama siz bilirsinz tabiki


  • @Ist-to-NY teşekkür ederim bilgilendirme için. Aslında biz de böyle düşünüyorduk ve thy'yle uçacaktık. Denver'a gideceğimiz için United'la aktarma yapmamız gerekiyor ve United kedilerimizi kabul etmiyor yeni bir kural gelmiş. Qatar da kedilerle yolculuk için uzun. Kartların bir şekilde bize ulaşmasını sağlamaktan başka çaremiz görünmüyor.


  • @znerus kediler bir sre sizden ayri kalabilir kanimca. kartlarinizi elinize almak daha oncelikli gibi su an. bol sans.


  • Arkadaslar thy amerika turkiye pcr testelerini 31 mayisa kadar uzatmisti bugun itibari ile sonuc ne oldu bilgisi olan var mi .?


  • henuz pcr ile ilgli guncelleme gelmedi, yarin ya da obur gun belli olur.


  • @znerus ben ilk giris yaptigimda 24 saat bile kalmamistim. Eger maddi durumunuz musaitse ya da vaktiniz varsa arkadasinda dedigi gibi kedileri birilerine emanet edip gitmenizi tavsiye ederim. Ozellikle konsoloslugun ne zamana acik ne zaman kapali olacagini bilemedigimiz bu gunlerde bu tip olaylarda riski minimuma indirmek en dogrusu bence.

  • ⭐⭐⭐

    THY'nin kendi sitesinde yaptigi aciklama ile 1 Haziran'dan itibaren Turkiye'ye seyahat edecek asilanmis yolcularin PCR testi sonucu gosterme zorunlulugu kaldirilmis.

    https://www.turkishairlines.com/tr-us/duyurular/coronavirus-salgini/seyahat-kisitlamalari/index.html

    Türkiye’ye seyahat

    Covid 19 küresel salgınıyla mücadele tedbirleri kapsamında 1 Haziran 2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti resmi otoritelerince Türkiye’ye girişlere ilişkin aşağıdaki kararlar alınmıştır.

    1. Afganistan, Bangladeş, Brezilya, Güney Afrika, Hindistan, Nepal, Pakistan, Sri Lanka’dan gelen kişiler ile son 14 günde bu ülkelerde bulunduğu anlaşılan kişilerden Türkiye’ye varış saatinden en fazla 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu ibrazı talep edilecek ve bu kişiler valiliklerce belirlenecek yerlerde 14 gün süreyle karantinaya alınacaktır. Brezilya ve Güney Afrika’ya olan uçuş yasakları bu çerçevede sona ermiştir.
    2. Birleşik Krallık, İran, Mısır ve Singapur’dan gelen kişilerden girişten en fazla 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu ibrazı talep edilecektir.
    3. İlk iki maddede yer almayan ülkelerden Türkiye’ye girişlerde, girişten en az 14 gün önce aşı yaptırıldığına ve/veya Covid-19 hastalığının son 6 ay içinde geçirildiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Bu ülkelerden Türkiye’ye girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığın geçirildiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat öncesinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı yeterli görülecektir.
    4. İkinci maddede belirtilen ülkelerden gelenler hariç olmak üzere Türkiye’ye girişlerde yolcular varış noktalarında örnekleme (sampling) temelinde PCR testine tabi tutulabilecektir. Bu kapsamda gelen yolcuların test örnekleri alındıktan sonra nihai varış yerlerine gitmelerine izin verilecek, test sonuçlarının pozitif çıkması durumunda Sağlık Bakanlığı COVİD­19 rehberi doğrultusunda tedavileri yapılacaktır.

    Bu bilgilerin yanısıra;

    • Yurt dışı seferlerimizle seyahat ederek Türkiye saati ile 15 Mart 2021 tarihinden itibaren Türkiye’ye giriş yapacak yolcularımızın (aktarma yapacak yolcular ve 6 yaşın altındaki yolcular hariç) uçuşları öncesi son 72 saat içerisinde bu sayfa üzerinden erişebilecekleri Türkiye’ye Giriş Formu'nu doldurmaları
    • Havalimanları ve uçuşlarda tüm yolcularımızın maske takması gerekmektedir.
    • Yolcularımız Türkiye varışlı uçuşlarında “yolcu bilgi formu” dolduracaktır.
    • Havalimanlarımızda ateş ölçümü; Kanada, Singapur, Guanzo seferleri ve kısa bağlantı süresi nedeniyle hot connection noktalarını (90 dakika ve altı bağlantısı bulunan transfer yolcuların kullandıkları noktalar) kullanan yolcular için devam edecek olup, diğer destinasyonlar için kaldırılmıştır.
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ist-to-NY, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

    Merhabalar herkese , okul bitiyor artik yerlesme vakti geldi benim icin. Gecen yaz ilk kez greencard ile giris yapmistim. O zaman avrupa aktarmali gidememistim henuz kart elimde olmadigi icin thy ile direkt ucus yapmistim(Ondan once qatar ile ucmustum ama cok yorucu oluyor) , artik greencard elimde avrupa aktarmali gitmek istiyorum ama bir yasak var mi yok mu yakin zamanda gidenler ya da bilenler bilgilendirebilirler mi? Test ve ya asi benzeri bir sey gerekiyor mu ? Simdiden tesekkurler herkese

    cogunlukla test hala gerekiyor, ama GC sahibiyseniz Avrupa uzerinden aktarma yapabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mardin47-47, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

    Merhaba lütfen çok acil yardıma ihtiyacım var pcr testini cvc de yaptırdım lufthahsa Almanya aktarmalı uçacagım dökümanları online gönderdim şimdi email geldi test sonucunuz karşılamıyor diyor ne yapmam gerekiyor. Ayrıca 2 doz yapılmış aşı kartım var moderna

    "test sonucunuz karşılamıyor" derken tam olarak hangi cumleyi kullandilar acaba? ben ifadeyi tam anlayamadim maalesef.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @znerus, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

    Merhaba, fiziksel greencard elimizde değil. İkinci girişimizi yapıcaz. Paris aktarmalı Amerika'ya uçabiliyor muyuz? Daha önce Frankfurt'ta problem yaşayanlar olmuştu. Paris için durum nasıl? Bizim durumumuzda olup avrupa aktarmalı gidebilen oldu mu?

    teorik olarak evet, ama pratikte Green Card'iniz elinizde olmadigi icin sorun yasayabilirsiniz. Elinizdeki gocmen vizenin suresi gecti mi? Mumkunse aktarma yapmadan gitmenizi tavsiye ederim.


  • @crazycells elimizdeki göçmen vizesi en geç 23 mart'ta ilk girişi yapmak üzereydi, 3 mart'ta ilk girişi yaptık. Damgası basıldı 1 yıl daha geçerli ama dediğiniz gibi pratikte sorun çıkarabilirler. Bir şekilde greencardı Türkiye'ye ulaştırmaya çalışalım o zaman. Teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @znerus, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

    @crazycells elimizdeki göçmen vizesi en geç 23 mart'ta ilk girişi yapmak üzereydi, 3 mart'ta ilk girişi yaptık. Damgası basıldı 1 yıl daha geçerli ama dediğiniz gibi pratikte sorun çıkarabilirler. Bir şekilde greencardı Türkiye'ye ulaştırmaya çalışalım o zaman. Teşekkürler.

    sorun ABD'den degil, diger ulkelerden kaynaklaniyor. Elinizdeki belgeyi ABD 1 yil boyunca Green Card gibi goruyor, ama vizenin suresi gectigi icin bu uygulamalardan haberdar olmayan gorevliler aktarmalar sirasinda sorun cikarabiliyor. Cogu, belgenin suresi gectigi icin gecersiz oldugunu dusunuyor. Daha once bu sekilde Ingiltere'deyken Turkiye'ye geri gonderilen bir arkadas olmustu...

    Eger butun resmi sitelerin ciktilarini alip, gerekirse CBP'yi aratip bu tur bir sorunda ugrasabilecekseniz, o halde aktarma yapmayi deneyebilirsiniz, ama Green Card'iniz elinize gecene kadar saglam yol olan direkt ucusu tavsiye ederim.


  • Esim ve oglum dun LH ile Frankfurt aktarmali olarak LA'den Istanbul'a geldiler. LA-FRA ucak tamamen dolu gelmisler. Lufthansa ucus oncesi asi kartlarini dijital ortamda yuklemelerini istemis. Alanda c-in oncesi kartlari kontrol etmisler tekrar. Sicak yemek servisi devam ediyor. Frankfurt - Istanbul ayaginda saddece su servisi varmis. Frankfurt ve Istanbul havalimanlari normal yogunluga ulasmis gorulen. Dun kapanma olmasina ragmen, insanlar karsilamaya gitmisler. Taksi sirasinda da bayagi sira varmis. Neyse sag salim geldiler.


  • @cnpist, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

    Esim ve oglum dun LH ile Frankfurt aktarmali olarak LA'den Istanbul'a geldiler. LA-FRA ucak tamamen dolu gelmisler. Lufthansa ucus oncesi asi kartlarini dijital ortamda yuklemelerini istemis. Alanda c-in oncesi kartlari kontrol etmisler tekrar. Sicak yemek servisi devam ediyor. Frankfurt - Istanbul ayaginda saddece su servisi varmis. Frankfurt ve Istanbul havalimanlari normal yogunluga ulasmis gorulen. Dun kapanma olmasina ragmen, insanlar karsilamaya gitmisler. Taksi sirasinda da bayagi sira varmis. Neyse sag salim geldiler.

    Ucus oncesi test yaptirdilar mi yoksa asi karti yeterli oldu mu?


  • @sigmoidalmammal asi kartlari yeterli oldu. Ucustan 14 gun once ikinci doz asilarini olmuslardi. Sikinti olmadi o nedenle.


  • Arkadaslar turkiye'den amerikaya donusde pcr testi yaptirmamiz gerekiyor mu?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

83
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum