@yapay-zeka T.C. New York Baskonsoloslugu'nda Ucretsiz Hukuk Danismanligi içinde söyledi:
amerika içinmi yoksa türkiye içinmi danışmanlık hizmeti veriyorlar
ABD'de yasayan vatandaslar icin... ABD'de gerceklesen hukuki surecler hakkinda...
SGK borç sildirme işlemi için belgeleri posta yoluyla ya da internet üzerinden ulaşarak sildirebiliyor muyuz? Türkiye'yi yakın zamanda ziyaret edemeyeceğim. Konsolosluk bilgi yazısında Türkiye'ye postalamaktan bahsetmiş ama e-mail atınca olmaz falan dediler biraz kafam karıştı. Belki yapan birileri olmuştur?
Sikago baskonsoloslugu posta ile basvuruda normalde asli istenen belgelerin noter onayli "asli gibidir" kopyasiyla da islem yapilabildigini bildirdi. (zaten posta ile kimlik gondermek riskli ve mantikli degil). Bankada bu noterlik hizmetini de veren bir yetkili ile gorustukten sonra konsolosluga soyle bir email attim "Yasadigim eyalet Iowa'da da, komsu eyalet Nebraska'da da gorustugum noterler marriage certificate veya TC kimlik karti kopyasini "asli gibidir" diye onaylayamacaklarini soylediler. AFFIDAVIT OF TRUE COPY yapabileceklerini soylediler. Bunu kabul edebilir misiniz" Onlar da bunu kabul edeceklerini belirttiler.
Soyle bir sey yaziliyor:
AFFIDAVIT OF TRUE COPY
I, [isim soyisim], hereby swear and affirm under penalty of perjury that the image above, on this same page, is a true, correct, and unaltered copy of my "Marriage Certificate" / "Republic of Turkey Identity Card"
Subscribed and sworn to (or affirmed) before me on this ______ day of _________, 20, by [isim soyisim]
[noterin mührü]
Merhaba abi ben işitme engelli birşey soru çözü istiyorum nvc için doğum belgesi 4 defa reddedilmiş ceac için national visa center doğum belgesi çözü yardım mısın bile varmı sevinirim teşekkürler
Çok yararlı bir başlık olmuş. Elinize sağlık.
@UniqueCowboy slm bildiğim kadarıyla konsolosluktan vekalet gönderebilirsiniz. ama size önerim konsolosluğa yazmak yerine bizzat gidin.
Merhaba. Arkadaslar Ben. uzun. yillardir. USA,dayim. su an. Temelli donmek istiyorum. cunku. haystimda cok seyler ters. gittik yapamadim. Artik. Yaslandim. Turkiyeye temelli. Geri donmek istiyorum. Aracim yok. Koyluk. bir yerde yasiyorum. Havaalani. Uzak. bana. . Turk konsoloslugu ile. gorustum. Onlara. Aracim olmadigini. Havaalani. Cok. Uzak. Oldugunu. Soyledim. Yardim istedim Temelli. Donuslerde. Yardimci. Olanayacaklarini. Soylediler. Sizler temelli donus. hakkinda. yardimci. olabilecek. bilgiler istiyorum ve. Oturum. iznim yok su an. On yillik greencard,mi hakkimi aldilar. Su an. USA. Vatandasi bir. Bayanla. Evliyim. ve. Onun evinde. Yasiyorum. Turkiyeye. Beraber donecegiz. Burada. Yedi yillik evliligimiz. Var. Turkiyeye esim. Turk vatandasligina. Basvuracak.. durumumu. Anlattim. su an fikir yardimina. ihtiyacim. var. Yillar gecti. Hersey. Sifir. Sagolun arkadaslar
herkese merhabalar,2022 de green card kazanarak ABD ye yerleştim ve bu sene (1,5 ay önce) Amerikada bir T.C. vatandaşı ile evlendim.Durum şöyle ki evlendiğimizde eşim amerikada turist vizesi ile bulunuyordu .Evliliğimiz biraz hızlı geliştiği için ,ev kiralama ,taşınma v.s derken eşimin Amerikada çalışma izni ve green card süreci ile ilgili çok fazla araştırma yapamadık.Eşimin çalışma izni ve green card sürecinin başlatılabilmesi için bizim neler yapmamız gerekiyor,eşimin turist vizesi statüsü devam ediyor,pensilvaniada yaşıyoruz ,bilgisi olan paylaşırsa çok sevinirim,teşekkür ederim.
@sir-altan pardon Avustralya ya ya şimdi dikkat ettim sinirden ne okuduğumu görüyor ne de anlıyorum:)
@sir-altan Vekaletnameler hazirlandiktan sonra taranip sisteme gecirilmektedir. Boylelikle Turkiye'deki herhangi bir noterlik, vekaletnamenin numarasindan ve tarihinden aratarak vekaletnamenizi sistemde bulabilmektedir. Sizin "Lutfen sisteme koyun" demenize gerek bile kalmaz cunku standardi artik bu sekildedir; o cumle vekaletnameye siz talep etmeseniz bile otomatik eklenmektedir.
@crazycells Biz de emin olamamıştık konsoloslukta yapılmak zorunda mı diye. Teşekkür ederim.
@rexology21, içinde söyledi: Ad-Soyad degisikligi ve yeni T.C. kimlik kartlari
@crazycells @keysnambır , yeni kimlik karti basvurusu yaptiginiz anda, konsolosluk size, gecici bir belge yada kimlik vermismiydi?
Evet, eski kimlik kartini iptal edip size gecici bir belge veriyorlar.
@yapay-zeka T.C. New York Baskonsoloslugu'nda Ucretsiz Hukuk Danismanligi içinde söyledi:
amerika içinmi yoksa türkiye içinmi danışmanlık hizmeti veriyorlar
ABD'de yasayan vatandaslar icin... ABD'de gerceklesen hukuki surecler hakkinda...
Merhaba, 9 Mart itibariyle ilk girişimizi gerçekleştirdik. Programsız bir şekilde geldiğimiz için Türkiye'de ki işlerimizi vs. ayarlayamadık ve bu nedenle 23 Mart tarihinde tekrar Türkiye'ye geri döneceğiz. SSN kartımız geldi ancak green cardları hala bekliyoruz. DS260 formunda belirttiğimiz kart teslim adresimiz yeni adresimiz olarak mı geçmektedir? yoksa adres beyanını uscis e yapmalı mıyız? İkinci sorum biz şuan hiç bir yere bildirimde bulunmadan Türkiye'ye dönersek 5 ay sonra giriş yaparken bir sorun yaşar mıyız ? Oturum kartı almışsınız ama burada ikametiniz yok gibisinden. İlk girişten sonra bir işlem yapmamız gerekiyor mu ? Teşekkürler.
@berkyurdum, içinde söyledi: T.C. Konsoloslugu'nda Adres Beyani yapmak
Merhaba, 9 Mart itibariyle ilk girişimizi gerçekleştirdik. Programsız bir şekilde geldiğimiz için Türkiye'de ki işlerimizi vs. ayarlayamadık ve bu nedenle 23 Mart tarihinde tekrar Türkiye'ye geri döneceğiz. SSN kartımız geldi ancak green cardları hala bekliyoruz. DS260 formunda belirttiğimiz kart teslim adresimiz yeni adresimiz olarak mı geçmektedir? yoksa adres beyanını uscis e yapmalı mıyız? İkinci sorum biz şuan hiç bir yere bildirimde bulunmadan Türkiye'ye dönersek 5 ay sonra giriş yaparken bir sorun yaşar mıyız ? Oturum kartı almışsınız ama burada ikametiniz yok gibisinden. İlk girişten sonra bir işlem yapmamız gerekiyor mu ? Teşekkürler.
Kart teslim adresinden baska bir adresiniz yoksa USCIS'e bildirim yapmayacaksiniz. Ilk giristen sonra yapmaniz gereken bir islem yok. Giriste bir sorun yasamayacaksiniz. 5 ay sonra geldiginizde yeni bir adresiniz olursa, o adresi USCIS'e bildireceksiniz. T.C Konsoloslugu'na da o adresi bildirirsiniz. Turkiye'de GSS primleri islememesi icin, konsolosluga adres bildirimi yapmaniz gerekecek.
@Ryback çok teşekkür ederim yardımlarınız için.
@berkyurdum Rica ederim.
@ashley Merhaba. Sorularınız çok mantıklı. Bizim de aklımızda soru işaretleri bıraktı. Bu problemlere bir çözüm bulabildiniz mi?
Konsolostuktan adres degisikligi yapip daha sonrasinda edevletten bu degisikligi gormustum. Fakat su an edevletten girip baktigimda daha eski bir adres gorunmekte. Esimde de ayni sorun gorunuyor. Bu sekilde bilgilerinde sorun olanlar var mi?
Yeniden eskiye adreslerimiz:
@keysnambır yazdığın şekil doğrusu olan zaten yanlışlık yok. Sadece Amerika olarak düşünmeyin yurtdışında hangi ülke de olursa olun eğer o ülke de DAİMİ olarak ikamet edeceğini beyan ettiğiniz için ilk adres DAİMİ olarak oturacağınız adres sistem otomatik olarak en yukarıya alır. Diğer Türkiye adresini geçici adres olarak 2. sıraya çeker. Siz ne zaman Türkiye gelip artık Türkiye de yaşamaya devam edecekseniz ozaman nasıl Amerika da konsolosluğa gittiniz Türkiye de nüfus müdürlüğüne gidip ilk sıraya Türkiye adresini aldırıyorsunuz. Burada amaç sizinle ilgili işlemler olacağı zaman irtibat adresi olarak her adrese evrak göndermek yerine en üstte ki aktif olan adrese gönderilir.
@ayvalik10 yazdiklarim acik degilse tekrar yazayim. Edevlete girdigimde sadece 1 adres gorunuyordu. O da ABD adresiydi. Su an gorunen ise TR’deki en son adresim bile degil.
@keysnambır sistemsel bir hata olabilir, bence kendi kendine duzelecektir.
@crazycells evet oyle olmasini umuyorum. Hata olsa da bari en son verdigimiz adres gorunseydi.
@keysnambır e devlete girip arama bölümüne aşağıdaki başlığı yazıp inceler misin
Tarihçeli Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Belgesi Sorgulama
@ayvalik10 Hem normal(1 adres ve ABD olarak gorunuyor) hem de tarihceli ikametgah belgesindeki bilgiler duzgun gorunuyor.
@keysnambır Ben o DBA'i tanimiyorum arkadas. Developerlar da ayni hesap. O yuzden test onemli bir konu.
adres değişiklıği beyanını turkıyedekı nufus mudurluguden yapabılır mıyız? şu an amerıkadayım. haftaya turkıye ye gıdecegım. gıtmısken konsolosluk yerıne dırek türkıyede nufus mudurlugune gıdıp yapayım dıyorum.
turkiyeden resmi bir evrak, tebligatname gibi sey gelirse,konsolosluk vasitasiyla imza alinarak teslim edilir,onun icin bolge konsolosluguna adres ve telefon numarasi birakmak sarttir diye dusunuyorum
Adres değiştiren kişiler e devletten girip arada bir bu linke girip bakın çünkü eğer ilk adresiniz Amerika olmayıp ikinci adresiniz Türkiye olmadıysa borç çıkar daha sonra Türkiye adresinize bildirim gider bilginiz olsun.
@kaanyrtz, içinde söyledi: T.C. Konsoloslugu'nda Adres Beyani yapmak
adres değişiklıği beyanını turkıyedekı nufus mudurluguden yapabılır mıyız? şu an amerıkadayım. haftaya turkıye ye gıdecegım. gıtmısken konsolosluk yerıne dırek türkıyede nufus mudurlugune gıdıp yapayım dıyorum.
Bunu Turkiye'de yapamayabilirsiniz. Misal evlilik tescili gibi islemlerin Turkiye'de yapilamadigini biliyorum... Ama sizin bolgenize hizmet veren konsolosluga posta araciligiyla da bu basvuruyu yapabilirsiniz.
https://www.nvi.gov.tr/sss-adres-hizmetleri bu adreste adres beyan formu
....bazen senede bir bazen 2 yilda bir sydney baskonsolosluguna yolumuz duser,genel olarak miras problemleri gibi seyler icin vekaletname isleri olur,bir ara bir metrekarelik arsamiz olmus,aileden birisine satmaya mecburuz,vekaletname verdik yani astari yuzunden pahali gibi oldu.konsoloslukta benim veya hatunun isi varsa hemen onumuze bir forum verirler doldurmazsak islem yapmazlar saniyorum,yahu biz 20 yildir bu adresdeyiz telefonumuz ayni sizde dosyalarimiz var,yok efendim olmaz bunu dolduracaksiniz , yok ana adi yok baba adi yok a askerlik yaptinmi,blah blah,yani her gittigimizde yeniden fisleniyoruz zannediyorum
..turkiyed yasiyanlar icin resmi evraklar noterlik vasitasiyla gonderilir, yurt disinda yasiyorsak resmi bir evrak gonderilecekse,konsolosluk yoluyla oluyor,gonderilen evragi aldim diye imza attiriliyor,birde kucucuk ucreti var zannediyorum.
@sir-altan Türkiye noter sistemi artık Konsolosluklara da bağlandı bilginiz olsun.
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum