Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Dolar Çıldırdı

Gündem ve Sohbet
2.9k 269 259.7k 202
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

@sir-altan avustralya olayı aştı zaten 5000 kişilik konser verildi. uçakta 1 kişi çıktı diye 14 gün ülkeyi kapattılar. Yapılacak hamle belli fakat bunu esnetirsen ki bu kişiler Türkse ...... çıkarırız belediyeler muaf insanlar için ek sefer koyar mı böyle bir mantık olur mu ondan mantık yürütüp Türkiye için hiçbir ön görü söylenemez. En büyük korkumuz başımızda ki insanlar kim oldukları önemli değil birilerine söz verdiler. Bu sözleri tutmaları karşılığında altın - para yada ne ise alıyorlar. Bu verdikleri sözler zamanla ortaya çıkacakta ne sözler olduğunu bilmiyoruz ve tehlikenin ne kadar büyük olduğunu da. İstanbulda yaşayanlar bilir ağaoğlu zırt pırt rezidanslar yapardı bu rezidansların tamamını sadece araplara satardı atıyorum 80 katlı ise 2 kule sadece araplara satılırdı. Sonra daha kanal istanbul bir şey yok arap tvlerde emlak sektöründe evlerin reklamı dönüyor. Ülke korona ile ölüyor yoğun bakımda tünelin ucunda ki ışık bir gözüküyor bir sönüyor fakat bunlar haftaya inşaat başlayacak diye beyan veriyorlar. Bu yapılacak kimse durduramaz diyorlar. 17 mayıstan sonra bilim insanları bas bas bağırıyor evdeki insanlar bir anda sokağa normalleşme adı altında çıkınca bu 17 günlük kapanma hiçbir şey yaramayacak. Ölümler inmiyor. Yasak diye kimse tahlil yaptırmıyor. Sonra da günlük vaka sayısı düşüyor ayyy ne güzel diye seviniyorlar. Turizm tehlike de Putin 15.000 adet rezervasyonu bir anda yasak dedi ve rusyadan gelecek yıl bazında turistleri engelledi. Bizler hemen rusya getir aşını üretip şirinlik yapıyoruz acil onay koduyla geçti. Oldu mu elimizde 4 aşı kim ne kadar bilgisi var hangi aşıya vücudun tepkime verecek kimse bilmiyor. Yoğun bakımda kaç kişi var tepkime yüzünden kalbinden yada başka bir sorunla yatanları söylemiyorlar. Ondan burada ayakta kalıyorsan yurtdışı bir sorun olunca bu mu sorun ya diye güleceğiz eminim.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

yukarıda ki yorumda yazmıştım Türk milleti buldu mu ...... çıkarırız diye şimdi okuduğum haberde geçen yazı
    "45 kez test yaptıran, aşıya rağmen koronavirüse yakalanan vekilleri biliyoruz"
    haberin tamamı
    https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/nuray-babacan/vekilin-korona-rekoru-41801546

• FB_IMG_1619962762578.jpg

• @nevzatyildizz, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

Türk işi kapanma
    https://www.birgun.net/haber/tam-kapanma-da-ayricaliklilardan-bir-tam-kadro-cenaze-daha-343355

.sayin cumhur baskaninimiz bir yere gidiyorsa yakinlarinda 3000 koruma oluyor.....iyi kapanmalar...

• Her şey gariban Türk halkına yasak bizim görevimiz köleler gibi hizmet etmek...
    Bu arada Dolar yine yükseldi... :/
    Abd Merkez bankası faiz arttıracakmış bu yüzden daha da yükselebilir. :/

• ABD merkez bankasi FED, covid etkisi ile ABD'deki enflasyonu kontrol altinda tutmak adina (2.5 ve 3.0 seviyelerini gormesini istemiyorlar), tahvil faizlerini arttirarak, tum dunyadaki ve ABD'deki buyuk sirketlerdeki dollarlari geri toplamayi planliyor. Hazine bakani Yellen dun bunun sinyalini veren bir aciklama yapti. ABD hazine bakanligi ve FED bu sekilde aciklamalarla piyasalara hem ayar verirler hemde nabiz olcerler. Tepkileri analiz ederler. Ama bir yandan da onumuzdeki surecte atmayi planladiklari adimlar hakkinda ipucu verirler.

Eger faiz arttirimina giderlerse ki, kesin gidecekler ama zamanlamasi henuz kesin degil (tahminim yaz sonunda baslayacak ve 2022 yili boyunca etkisi devam edecek), gelismekte olan ulkelerdeki dollar (yatirimlar) ABD'ye geri doner. Bu durumda, ekonomik altyapisi duzgun olmayan ulkelerin para birimleri dollar karsisinda deger kaybina ugrarlar. Iste Turkiye ve TL de ic ve dis ekonomik ve siyasal dinamiklerden dolayi bu kategoriye giriyor.

• ...bu konu acildigi zaman turkiyede tatildeydim,6 liranin altinda 2000 dolar almistim.2014 yilinda yaz aylarinda tatildeydim,2 liradan 3000 dolar almistim,amarikaya gidip geldigim icin dolar alip kasamda tutuyordum,,iki yil sonra filan bir daha turkiyeye gidersem her halde 10 veya 12 liradan dolar alirim,turkiyede biraz kira gelirim var ordan biriken parayla amerikan dolari aliyorum

.turkiyede yasayipda parasi olanlar icin dolara yatirim yapmak karli isdir diye dusunuyorum.

• ⭐⭐⭐

Dün ABD'de enflasyonun beklenenden yüksek çıkması üzerine FED'in "gerekenleri yaparız" diyerek sıkılaşmaya gideceğinin sinyallerini vermesi Doların TL karşısında değer kazanmasına sebep oldu ve uzun zamandır atlayamadığı 8,4 TL sınırını geçti. Zaten FED'in eninde sonunda sıkılaşmaya gideceği biliniyordu ama sanırım biraz erken oldu :)

Şu anda bayram dolayısıyla Türk piyasaları da kapalı olduğu için fiyatı belirleyici baskın taraf yurtdışı piyasaları oluyor. Bayram sonrasında gidişat nasıl olacak göreceğiz.

Not: Mesajı yazdığım an itibariyle Dolar / TL 8.48'den işlem görüyor.

• @sigmoidalmammal, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

@nevzatyildizz, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

@sigmoidalmammal Yanlışlarına ve eksiklerine rağmen olmalı dediğim ve desteklediğim kapanma ile şu anki durumun hiç alakası yok maalesef. 83 milyonluk ülkede yaklaşık 30 milyon insanın yasaklardan muaf olduğu söyleniyor. Sokaklar, marketler, trafik normalden daha kalabalık. Biz kapanmadık sadece küçük esnafın iş yerlerini kapattık. Teknesi olana denize açılmak serbest, 5 yıldızlı otelde kalana denize girmek serbest, turiste zaten her şey serbest, garibana her şey yasak. Yine, yeniden bir işi daha elimize yüzümüze bulaştırdık.

Bu kapanma degil insanlar icin ev hapsi. Baska bir aciklamasi yok. Akil ve mantik terk edileli cok uzun zaman oldu maalesef. Boyle bir kapaniyormus gibi ev hapsine sonuna karsiyim. Bulas riskini azaltmadigi gibi insanlarin psikolojisi ile de oynuyor.

@sigmoidalmammal, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

@MySea, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

Turkiye'de yasayan birkac tane arkadasim var, su anda evde kapanmis olmalari lazimken dunden beri FB uzerinden sokak sokak, cadde cadde resimler paylasiyorlar. Gordugum kadariyla herkes disarida!

Isin garipligi o zaten kapanma varsa neden herkes disarida yoksa neden 65 yas ustu ve cocuklari eve kitliyorsunuz. Garip kararlar, daha da garip uygulamalar...

65 yaş üstü ve 20 yaş altı olmak üzere herkes dışarıda. Benim mahallemde kapanma falan yok, denetleyeni de görmedim. Turistler de rahat rahat geziyor. Ayrıca gerçek bir tam kapanma bulaş riskini tabiki azaltır, sağlıkçıların sırtına binen yükü de azaltır. Halkta tam kapanma istiyor, en azından İstanbul gibi bir yerde şart ama ekonomik meselelerden dolayı mümkün değil.

Ha Amerika gibi herkesin kendi aracının olduğu, şehir planlaması ve düzenin olduğu bir yerde dediğiniz gibi olabilir ama Türkiye için malesef böyle birşey mümkün değil. İnsanlar toplu taşımalarda birbirine yapışarak işe gidiyor. Metro, Metrobüs, Otobüs, Minibüs gibi toplu taşıma araçlarında binecek yer yok ama insanlar mecbur.

• $1 = 8.50 TL

• Bunlar iyi günler sene sonu beklentim $12 tarihe not olarak bırakayım.

• ⭐⭐⭐

@YollardakiAdam Dün Wells Fargo'nun dış borçluluğu referans alan bir makalesine denk geldim. Maalesef ki ülkemiz bu konuda Arjantin, Venezüela'yı bile geri bırakmış durumda.

Nelere gebe bu durum? Borç ödemek için kaynak yaratmamız gerekiyor. Örneğin vergi, ya da iç borçlanma senetleri. Ancak paranın değersizliği TL bazlı kaynakları anlamsız kılmaya başlıyor. Bu durumda dışarıya yöneliyoruz ve borcu borçla ödemeye kalkıyoruz, ama bu sefer de kredibilitemiz düştüğü için daha yüksekten borçlanıyoruz. Ve bu döngü kendini tekrar etmeye başlıyor maalesef ki.

Merak edenler için linki aşağı bırakıyorum:

https://wellsfargo.bluematrix.com/links2/html/6755021c-beee-42b3-8ebd-f0e5a0f0ee78

alt metni

• @Sono kral sen kurtarmışsın yeni hayatında başarılar :D darısı bizim başımıza

• @Sono tek bir şeye bağlı değil elbette her şey benim ki bir analiz sonucu felan de değil tamamen duygusal yaklaşımımdır fakat tecrübe ederek gördüm daha kötü ne olabilir, nasıl yönetilebilir, ne çıkabilir dedikçe hep laf ağzımda kaldı.

• @Sono, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

@YollardakiAdam Dün Wells Fargo'nun dış borçluluğu referans alan bir makalesine denk geldim. Maalesef ki ülkemiz bu konuda Arjantin, Venezüela'yı bile geri bırakmış durumda.

Nelere gebe bu durum? Borç ödemek için kaynak yaratmamız gerekiyor. Örneğin vergi, ya da iç borçlanma senetleri. Ancak paranın değersizliği TL bazlı kaynakları anlamsız kılmaya başlıyor. Bu durumda dışarıya yöneliyoruz ve borcu borçla ödemeye kalkıyoruz, ama bu sefer de kredibilitemiz düştüğü için daha yüksekten borçlanıyoruz. Ve bu döngü kendini tekrar etmeye başlıyor maalesef ki.

Merak edenler için linki aşağı bırakıyorum:

https://wellsfargo.bluematrix.com/links2/html/6755021c-beee-42b3-8ebd-f0e5a0f0ee78

alt metni

Durum icler acisi olsa da Amerikanin en buyuk bankacilikdolandiriciligina imza atmis Wells Fargo da bana inandirici gelmiyor maalesef.

https://en.wikipedia.org/wiki/Wells_Fargo_account_fraud_scandal

• @Rocky, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

@nevzatyildizz, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

@sigmoidalmammal Yanlışlarına ve eksiklerine rağmen olmalı dediğim ve desteklediğim kapanma ile şu anki durumun hiç alakası yok maalesef. 83 milyonluk ülkede yaklaşık 30 milyon insanın yasaklardan muaf olduğu söyleniyor. Sokaklar, marketler, trafik normalden daha kalabalık. Biz kapanmadık sadece küçük esnafın iş yerlerini kapattık. Teknesi olana denize açılmak serbest, 5 yıldızlı otelde kalana denize girmek serbest, turiste zaten her şey serbest, garibana her şey yasak. Yine, yeniden bir işi daha elimize yüzümüze bulaştırdık.

Bu kapanma degil insanlar icin ev hapsi. Baska bir aciklamasi yok. Akil ve mantik terk edileli cok uzun zaman oldu maalesef. Boyle bir kapaniyormus gibi ev hapsine sonuna karsiyim. Bulas riskini azaltmadigi gibi insanlarin psikolojisi ile de oynuyor.

@MySea, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

Turkiye'de yasayan birkac tane arkadasim var, su anda evde kapanmis olmalari lazimken dunden beri FB uzerinden sokak sokak, cadde cadde resimler paylasiyorlar. Gordugum kadariyla herkes disarida!

Isin garipligi o zaten kapanma varsa neden herkes disarida yoksa neden 65 yas ustu ve cocuklari eve kitliyorsunuz. Garip kararlar, daha da garip uygulamalar...

65 yaş üstü ve 20 yaş altı olmak üzere herkes dışarıda. Benim mahallemde kapanma falan yok, denetleyeni de görmedim. Turistler de rahat rahat geziyor. Ayrıca gerçek bir tam kapanma bulaş riskini tabiki azaltır, sağlıkçıların sırtına binen yükü de azaltır. Halkta tam kapanma istiyor, en azından İstanbul gibi bir yerde şart ama ekonomik meselelerden dolayı mümkün değil.

Ha Amerika gibi herkesin kendi aracının olduğu, şehir planlaması ve düzenin olduğu bir yerde dediğiniz gibi olabilir ama Türkiye için malesef böyle birşey mümkün değil. İnsanlar toplu taşımalarda birbirine yapışarak işe gidiyor. Metro, Metrobüs, Otobüs, Minibüs gibi toplu taşıma araçlarında binecek yer yok ama insanlar mecbur.

Tamam, tam kapanma olsun ama nereye kadar boyle kapanacagiz. Elinde asi olur 21 gun tam kapanma dersin nufusun 75% sini asilarsin anlarim. Ama neye hizmet ettigi belli olmayan bir kapanma ve ayin 17 sinden sonra eskiye donecek bir durum icin insanlar eve hapis etmek, olayi oyalamaktan baska birsey degil.

• @sigmoidalmammal Haklısınız ama kapanma olmayınca da yayılım artıyor, vakalar artıyor bu da kronik rahatsızlığı olan, bağışıklık sistemi düşük veya yüksek miktarda virüse maruz kalan insanları hasta ediyor. Ara ara böyle kapanmalar olmaz ise yataklar, yoğun bakımlar dolar. Sağlık sistemi çöker.

Tabi bizde kapanma zaten tam olarak uygulanmadığı için kimse eve hapis değil, herkes dışarda.

• @Rocky, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

@sigmoidalmammal Haklısınız ama kapanma olmayınca da yayılım artıyor, vakalar artıyor bu da bağışıklık sistemi düşük veya yüksek miktarda virüse maruz kalan insanları hasta ediyor. Ara ara böyle kapanmalar olmaz ise yataklar, yoğun bakımlar dolar. Sağlık sistemi çöker.

Tabi bizde kapanma zaten tam olarak uygulanmadığı için "kimse eve hapis değil, herkes rahatça geziyor."

Kapanmaya nedenleri ve uygulama bicimi ile karsiyim. Bir ulkenin baskani cikip turizm icin kapanacagiz, turistler PCR yaptirmadan gelebilir ulkemize diyorsa, insanlar bunu dinler mi?
    Hastaligin kontrolunun saglanmasi ve saglik hizmetlerinin asiri yuklenme sonucu devre disi kalmamasi icin kapanma yapilmis olsa haklilardi. Ayrica, kapanma yapiyoruz diyip, insanlar para kazanmasin ama harcasin demek ne kadar dogru. Bunu yaninda uklenin yarisini istisna olarak kapanma disinda birakiyorsun. Ek olarak sampiyonluk kutlamasi serbest, tavuk almak 4000 tl cezaya tabii. Israil'i protesto etmek serbest, marketten pil almak yasak. Akla ve mantiga uygun olmadigi surece boyle kapatmalara karsiyim.

• Bu arada Sampiyonlar Ligi final macina evsahipligini de Turkiye'den almislar, Portekiz'e vermisler.

https://www.uefa.com/insideuefa/news/0269-1243f864391e-53c7874f0ae0-1000--champions-league-final-moved-to-portugal-to-allow-6-000-fans-of/

Benzer Başlıklar

• 2 Oy
    4 İleti
    164 Bakış
    SharmS
    Bitişik Yazılan Birleşik Kelimeler -a, -e, -ı, -i, -u, -ü zarf-fiil ekleriyle bilmek, vermek, kalmak, durmak, gelmek ve yazmak fiilleriyle yapılan tasvirî fiiller bitişik yazılır: düşünebilmek, sevebilmek; alıvermek, gülüvermek; uyuyakalmak; gidedurmak, yazadurmak; çıkagelmek, süregelmek; düşeyazmak, öleyazmak vb. Kurallı birleşik eylemler her zaman bitişik yazılır. Yeterlik (Yeterlilik) Fiili: “-ebilmek” fiiliyle yapılır. Fiile “gücü yetme, başarma” anlamı katar. İzin isteme, izin verme, olasılık gibi anlamlar da katabilir. Arabayı tek başıma itebilirim. (Gücü yetme) Gidebilir miyiz? (İzin isteme) Gidebilirsiniz, (izin verme) Bugün yağmur yağabilir. (Olasılık) Bu birleşik eylemin olumsuzluğu değişik biçimlerde yapılabilir: gelebilirim: gelemem, gelmeyebilirim, gelemeyebilirim görebilirsin: göremezsin, görmeyebilirsin, göremeyebilirsin Bu kullanımlarda bazen isteğe bağlı, bazen istek dışı olasılık anlamı görülebilir: Yarın, bir işim çıkarsa gelemeyebilirim. (İstek dışı olasılık) Bu konuya değinmeyebilirim. (İsteğe bağlı olasılık) https://tdk.gov.tr/icerik/yazim-kurallari/bitisik-yazilan-birlesik-kelimeler/
  • 3 Oy
    354 İleti
    20k Bakış
    S
    ....desenize adamlari kapidan kovuyorlar,bacadan iceri giriyorlar, buyuk rakkamlarla deportlar yapilmis,bir zamanlar 11 milyon illegal gocmen var diye duymustum,her yil 100 bin atsalar kolay kolay temizliyemezler,eh koca amerikada bazi isleri yapacak elemanlarda lazim onuda kacaklar yapiyorlardir.
  • Sosyal Yardımlar ve Yardımlaşma

Sabitlendi Gündem ve Sohbet
    5
    4 Oy
    5 İleti
    1k Bakış
    Erhan ArkanE
    Merhaba Amerika'da çocuk yardımı var mı? Var ise hangi eyaletlerde ve şarta bağlı mı?
  • 23 Nisan Kutlu Olsun

Gündem ve Sohbet
    11
    8 Oy
    11 İleti
    639 Bakış
    SerappS
    23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun. Geleceğimiz çocuklarımızda, emanetimiz emin ellerde. Bu bayramı armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve minnetle anıyorum. [image: 1776932711781-img_3500-resized.jpg]
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k