Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da bana sponsor olacak firma yerine işlemleri benim adıma bir avukat veya aracı firma yapabilir mi ?


Benzer Başlıklar

  • Amerika konsolosluğuna dava açmak istiyorum

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    352 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @fenerbahçe06, içinde söyledi: Amerika konsolosluğuna dava açmak istiyorum Merhabalar. Amerika turist vizesinden tamı tamına 4 defa ret aldım. Profilim evliyim memurum eşimde memur. 29 yaş. 2023 ocak ayında eşim ile berabere boş pasaportla başvurduk işimize ve evliliğimize güvenerek, çünkü o tarihlerde bizimle aynı statüde olanlar sürekli onay alıyordu yd geçmişi olmayan ve ret kararıyla ayrıldık. -Aradan 8 ay sonra baküde eşimin memleketi olan azerbaycanda mülakata girdik çünkü türkiyede tarih bulamıyorduk ve baküye tatile gitmişken başvuralım dedik pasaport 2 schengen ülkesi ve gürcistan giriş çıkışı var ve karar yine ret. 2024 ocak ayında pasaportumda toplam 2 schengen basılı vize ve 8 ülke japonya dahil yine ret aldık. -2024 nisan ayında tek girdim ve yine 214-b maddesinden ret verildi. Bu son girdiğimde diğerlerine nazaran 2 soru sordu sadece. Neden amerikaya gitmek istiyorsun? Ve neden eşiniz gelmiyor. Miamide F1 yarışlarına gitmek istiyordum geçen sene baküde de gitmiştim amacımın gezmek turistik ve alışveriş yapmak olduğunu dile getirdik gerçekten geri dönecektim ülkeme çünkü tazminatım var onu yakamam asla. Eşim ise işinden dolayı gelemeyecekti benimle. Bu konsolos memurları kafasına göre ret veriyor sanırım 214-b den aile bağlarımın kuvvetli olmadığını söylüyor fakat eşim benle gelmeyecekti son başvurumda. 1.5 yıl içinde 3 defa eşimle 1 defa tek olmak üzere 1500 dolara yakın konsolosluğa para vize danışman şirketlerine para (en iyileriyle çalıştım gerçekten 2 defa) ve bir çok yurtdışı yaptım sırf vize onaylansın diye. Ee bunun bedeli ret mi olmalı nereye kadar? Nasıl davacı olabilirim o kadar emek o kadar para içim içine sinmiyor lütfen yardımcı olun . Davacı olmak istiyorum. Sayin@fenerbahçe06, konsolosluga dava acmak her nekadar gecerli nedenler icin mumkun ise yine de sonuc almak hayli zordur. Konsolosluklarin cok genis anlamda takdir yetkileri bulunmaktadir. Sizin durumunuzda degisik sonuc almak icin genelde 6 ay ara gecmeden tekrar basvuru yapmayi tavsiye etmeyiz. Eger durumunuzda ciddi bir degisiklik olmus ise o zaman tekrar bir basvuru yapilabilir. Anlattiklariniz anlaminda maalesef bir dava hakkiniz oldugunu dusunmuyorum. Tekrar bir basvuru denenebilir ancak onay almak zor olacaktir. Yine de bir takim stratejiler kullanabilirsiniz veya farkli bir alandan basvuru yapabilirsiniz ornegin isiniz nedeni ile ABDye konferansa gitmek gibi. Belli bir programa katiliyor olmaniz, gidis-donsu biletiniz ve kalis programinizin belli olmasi gerekir.
  • 0 Oy
    2 İleti
    501 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @hakimikucukbayral, içinde söyledi: Türkiye'deki ABD konsolosluğu Amerika'daki davayı görebilir mi? Merhaba Sayın Muslu hukuk Bürosu yetkilisi, J-1 olarak geldiğim yaz dönemi içerisinde bir suçlama ile dava açıldı adıma savcılık tarafından, ardından ben kanıtlarımla kanıtladım ve dava düştü: ilk davada 2. Mahkeme duruşmasına kadar mahkeme hücresinde kalma ya da kefalet ile salma verdiler ben kefaleti ödedim ve serbest kaldım. Ardından ben hakime J-1 sürecimden bahsettim ve uzun sürerse vizem bittiğini söyledim bunun için başka vizeye başvurmamı söyledi ve ben de F-1 başvurdum ancak dava J-1 vizem bitmeden dava bitti ve serbest kaldım. Ama f1 başvurumu yapmıştım sonra ardından iptal ettim. Bu süreçte j-1 sponsorum travel sürecimi iptal ettiğini artık benim sponsorluğumu yapmadığını göçmenlik bürosuna bildirmiş bana mail geldi gelen yer [email protected] dan. Mail geldi bununla alakalı herhangi bir kısıtlama yoktu sadece bilgilendirme. Uçak biletim vize bitiş tarihimden önceyei sonra döndüm ardından şimdi tekrar başvuru yapma istiyorum konsoloslukta her şey gözüküyor mu? Ve bunların hepsini anlatacak bir vakit bulabilir miyim? Teşekkürler. Sayin, @hakimikucukbayral, konsolosluk yetkililerinin cok kisitli sureleri vardir. Butun bunlari dinlemeleri mumkun olmayacaktir. Siz basvuruyu yaptiginizda butun bunlari DS-160 formunuzda belirtmelisiniz. Tabii ki yine de yaninizda davanin dustugune dair butun bilgileri bulundurun. J-1in neden erken bitirildigi de onemli. Bir yalnis anlasilma mi oldu. Bunu tam anlamadan ve belgelendirmeden basvurmaniz durumunda olumsuz sonuc almaniz yuksek ihtimaldir. Yeni basvuruyu yapmadan DS 160 formunu bir avukatla doldurmanizda yarar olacaktir.
  • Amerika'da Tatildeyken Trafik Kazası Yapmak

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    409 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @duzmuhendis, içinde söyledi: Amerika'da Tatildeyken Trafik Kazası Yapmak Merhabalar, 3 ay önce eşimle ufak bir kaza yaptık. Kırmızı ışıkta sağa dönecektik, öndeki araç biraz gidip tekrat durdu. O sırada eşim de öndeki arabayı gitti zannetmiş sola bakarak ilerlerken öndeki araca çarptık. Ama zaten kırmızı ışıkta beklediğimiz için hızımız 10 mph değildi bile belki. Biz amerikaya tatil için gelmiştik, araba da babamın arabası, sigorta vs hepsi babamın üzerine. Babam geldi hemen kaza yerine anlaşma teklif etti istemedi adam. Sonra polis vs. Polisin gelmesini 25 dk bekledik. Polis gelince bizi bir marketin otoparkına aldı olayı anlattık. Sonra karşı taraf demiş ki eşimin boynu ağrıyor. Polis de ambulans çağırdı baktılar hastaneye gidin dediler. Ama biz polisi beklerkenki 45 dklık süreçte hiç birley yapmadılar ya da söylemediler ağrı ile ilgili. Ayrıca arka koltukta 6-8 yaşlarında oğulları çocuk koltuğu olmadan oturuyordu, Allah korusun çarpmadan bişey olsa önce arkada oturuan çocuğa olmaz mı? Çarptığımız araba çok eski. Arabayı baştan alsak 1000 dolar yapmaz. Her yeri vuruk çırık zaten. Bunu bildikleri için de sigortayla ilerlemek istediler. Dün sigortadan yazı gelmiş 103 bin dolar istiyorlarmış😅Doktora giitmişler, disk kayması varmış, epidural yapılmış vs vs. Yani bu bana tam anlamıyla dolandırıcılık gibi geliyor. Sigorta öder mi ödemez mi bilmiyoruz ama öderse babamın pirimler aratacak. Bunu da istemiyorum. Sigorta Ödemezse ne olacak, biz Türkiyedeyiz bize ulaşabilecek mi? Biz bunu şikayet edebiliyor muyuz? Sonuçta kamera kayıtları var, belki de bilerek durdu, öyle bile olsa biz suçluyuz evet ama belde disk kayması dediğiniz şey de o kadar hızla çarpmayla olmaz. Bunu expertler anlayamıyor mu? Biz nasıl bir yol izlemeliyiz bu konuda ne yapabilirz hakkımızı aramak için? Teşekkürler. Sayin@duzmuhendis, oncelikle gecmis olsun diyorum. ABDde bu tur trafik kazalari ve sonrasinda gelisen davalardan dolayi ciddi isleyen bir sistem bulunmaktadir. Bu konuda calisan avukatlar sonuc almazlarsa odeme almadiklari icin genelde hayli agresif olmaktadirlar. Sigorta size avukat sagliyorsa bunu mutlaka kullanin. Genelde sigortanin kendi avukatlari da vardir ve onlar da bu konuda gerekeni yaparlar. Eger saglamiyorsa kendiniz kazanin oldugu eyalette iyi bir traffic injury avukati bulun ve kendinizi savunun. Primlerin artisina engel olabileceginizi zannetmiyorum. Bu durum ileride ABDye gelisinizi de etkileyebilir. Saglik problemleri ciddi rakamlar odemenizi gerektirebilir. Onleminizi alin, yerel baroyu arayip avukat tavsiyesi de alabilirsiniz.Ilk olarak sigortanin neler yapip yapmayacagini netlestirin. Eger yardimci olmuyorlarsa mutlaka yerel iyi bir avukat tutun. ABD hukukuna gore eger biri saglik zarari var ise ve siz kisiyi oldugu halinden kotu hale getirdi iseniz sorumlusunuz. Ornegin kisinin onceden zaten bel problemi vardi, hafif bir vurusla, daha kotu hale geldi gibi. Eger buna sizin carpmaniz neden oldu ise sorumlu olursunuz. Konuyu mutlaka ciddiye alin.
  • RFE İle Sponsor Delil Talebi

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    4
    0 Oy
    4 İleti
    187 Bakış
    simS
    Çok teşekkürler!
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

49

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.1k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum