Su basliktan devam edebilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/4298/dv2022-2022-green-card-lotosu-aşamaları
@Ekto-Oktan umarım kasımdaki senato seçimini ezici bir çoğunlukla kaybeder
Merhaba,
Umarım iyisinizdir. Size bir sorum var. Annem DV-2026’yı 18.500 sıra numarasıyla kazandı. 24 Haziran’da Ankara’da mülakatımız var. 4 Haziran’da da annem ve ben, anne-oğul olarak, sağlık kontrollerimizi yaptırdık.
Ben 24.06.2004 doğumluyum. Şu an 21 yaşındayım; mülakat günü doğum günüm olduğu için 22 yaşında olacağım. 3 Mayıs’ta Green Card sonuçları açıklandı ve 23 Mayıs 2025’te DS-260 formunu doldurdum. Formu doldurduğumda 20 yaşındaydım.
Doldurduğum sırada herhangi bir tereddüdüm yoktu; ancak daha sonra CSPA (Child Status Protection Act) kavramını duydum. 19 Şubat’ta Nisan Vize Bülteni açıklandı. Başlangıçta DS-260’ta mülakat yerini Gürcistan olarak belirtmiştik; ancak 19 Şubat’ta, aynı gün içinde, KCC’ye e-posta göndererek mülakat yerini Ankara olarak değiştirdim.
İnternetten CSPA’nın nasıl hesaplandığına baktım. Bulduğum formülü de görsel olarak ekledim:
SCR-20260606-towj.png
DV-2026 çekilişi için başvurular 2 Ekim 2024’te başladı ve sonuçlar 3 Mayıs 2025’te açıklandı. Hesaplamalara göre, 19 Şubat itibarıyla 21 yaş sınırını 1 ay, 1 Nisan itibarıyla ise 2 ay 10 gün aşmış görünüyorum. Sağlık kontrolünü yaptırdım. Ayrıca, şu anda öğrenim gördüğüm üniversite Amerikan müfredatına uygun olduğu ve yüksek not ortalamasına sahip olduğum için Amerika’daki okullardan olumlu yanıtlar da aldım.
Şu anda yapmam gereken tek şey annemle birlikte mülakata girmek. Ancak CSPA nedeniyle mülakata giremeyecek miyim? Bir yıldır bu süreçle uğraşıyorum; fakat yaş konusunu hiç aklıma getirmemiştim. Annem tek başına mı mülakata girmek zorunda kalacak? Bu konuda herhangi bir çözüm yolu var mı?
Mülakat tarihi hem doğum günüme hem de üniversitemdeki final sınavımın olduğu güne denk geliyor. Mülakat için uçak biletlerini de aldım. Ancak CSPA nedeniyle moralim gerçekten çok bozuldu. Hesaplama yöntemi doğru mu? Durumum hakkında bir öneriniz var mı?
Zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim.
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz.
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler..
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen...
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize.
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyızYorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
@Rhonster, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
@hayallerabd herkesin gönlü orada @ibrahimasar abiminde ama pahalı başlangıç için hiç uygun değil bizler için malesef dolar kuru yüzünden.
aaaa senin de mi?
o zaman Tampa geçiş yeri olarak mı düşünüyoruz, kur farkını ortadan kaldırana kadar? 
@Rhonster işte beklediğimiz hareketler.. 
@Rhonster, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
@hayallerabd bak sizler için gizli gizli sayfalarda gezip türkiyeden giremediğiniz sayfalara dalıp Tampa için bilgiler çıkarttım.
@Rhonster Tesekkür ederim
@Old-Traveler, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
Ben GC kazandi isem USA da bulunuyorsam basvuruyu buradan baslatir isem TR deki ailem icin nasil islem bir yapacagim? Bilgisi olan var mı? Formda var isede ben bulamamis olabilirim. @crazycells
AOS sürecini başarıyla tamamlayıp vizenizi aldığınızda aile bireyleriniz için istisnai bir durum oluşuyor. Eğer vize ve yeterli zaman kaldıysa onlar da bulundukları ülkede mülakata girebiliyorlar.
Bu şekilde sonuç alınamazsa tek seçenek ABD’den aile birleşimi süreci başlatmak.
@goblis Tesekkür ederim.
@hayallerabd Abd'nin en büyük 18. Metro alanı
"Pro: So. Many. Festivals." Sunset Music Festival- Tampa Bay Pride Parade - Halfway There Festival of Beer - Mayor's Mac and Cheese Throwdown - The Gasparilla Festival of the Arts ve çok daha fazlası "Tampa is a lively and diverse city, and it hosts plenty of festivals that celebrate it as one." (ayrıca daha bir çok küçük etkinlikte varmış).
Pro: Historic Ybor City: tarihi Ybor City bunu ayrı başlıkta anlatabiliriz merak eden araştırsın 
Pro: Rent Prices : "Compared to other major cities, Tampa is extremely affordable. The median rental prices of a one and two bedroom are $1,100 and $1,340, respectively. This means rental prices in Tampa don’t even break the top 40 most expensive in the country, so you’ll have some extra cash to spend on the things you want." diğer büyük şehirlerle kıyaslandığında Tampa çok daha makul diyor. Ortalama ev kiraları 1100 dolar ile 1340 dolar arasıymış.
Pro: Local Watering Holes Galore : eğlence hayatının canlı olduğundan bahsediyor
malesef ingilizcem çok detaya yetmiyor kısaca böyle işte 
Pro: You Can Be a Pirate for a Day : Gasparilla festivalinde korsan olabilirsin evet bildiğin korsan 
Gel Gelelim eksilerine
Con: Poor Public Transportation Options : kısaca Houston gibi araba şart gerçi abd nin geneline şart belli başlı Metro alanları hariç.
Con: Risk of Tropical Storms : böyle yazmış bu site ama resmi verilerden bildiğimiz üzere 2013 ten beri sadece IRMA kasırgası vurmuş şehri.
Con: The Humidity : sıcak ve okyanusa kıyısı olan eyaletler ve şehirlerin genel problemi olan Nem. Mayıs ayından Eylül Ekim ayına kadar yağmur sezonuymuş bu zaman aralığında kamp ve hiking yapma ihtimalimizin düşük olduğunu belirtmiş.
@HAYAT, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
@Zelene Kimseyi dinlemeyin bana da hep öyle söylediler çocuk 4. gün gözünü hastanede açtı inat etti hiç yemedi
Yaa yok yapmam öyle birşey eşim bile aynı düşünüyor alternatif vermeyelim yer diye geceleri hala mama istiyor uyumadan önce
@hayallerabd ne desem yalan olur Tampa'ya bağlandım ben galiba
şehiri daha görmedim net birşey diyemeyeceğim ama benim şehrimmiş hissi veriyor bana 
@ayvalik10, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
@gariban soru cevap olayında hatta bu başlık benim soruma karşılık koydu ve cevapladı. Biz 4 defa tayin yapmış kişileriz. Senin gibi olayları çok yaşadık. Ben özel sektör eşim öğretmen ondan. Kendisi de çok iyi biliyor yaşayacaklarını ama dediğin gibi başına gelsin. Ondan sonra bakarız.
@Amerika-Sohbetleri Sanırım bu konu ile ilgili tüm deneyim ve ikna yolları fikirlerinin olduğu yeni bir video ya ihtiyaç var️
@hayallerabd part 2 geliyor hazır mısın ?
@Rhonster, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
@hayallerabd ne desem yalan olur Tampa'ya bağlandım ben galiba
şehiri daha görmedim net birşey diyemeyeceğim ama benim şehrimmiş hissi veriyor bana
@Rhonster Tampa resmen platonik aşkımız oldu
@Hyller aynen öyle abla oraya bir girelim kimsenin pişman olacağını sanmıyorum 
Bune yahu Tampalılar dolmuş buraya Aloo Houston alo Houston cevap verin, cevap verin.
@ibrahimasar neredesin eski form men.
Houston sinyal zayıfliyor baglantiyı kaybediyoruz.
1 yıldır evden çıkmayan adam semtin gençlerinin gazına geldim. Serseriye bağladım. 


Tiplere bak şunların 

@Old-Traveler kendisi Tampa'lı abi yanlış sinyal gönderdin
@ibrahimasar
şafak olmuş cart curt coni moni zart zurt samsun
@Chandler samsun 55 ula
@Rhonster Bunadım ben artik arkaşlar. Yas 44 kim ne dedi kariştiriyorum sanirim.
Aslinda Boca Ratonda fena yer degil hani biraz pahali ama guzel. Daytona da olabilir. Bak şimdi FL de gözume guzel gorünmeye başlamadı değil hani.
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum