DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • Yasaklı

    @Rhonster, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    @Ping-PONG sadece saydığın bir kaç dalı buna dahil onlarda dediğim gibi bir şekilde ülke politikası.

    Eeee tamam işte net söyleme diye bu yüzden diyorum. Bu tarz işlerde çalışmayı düşünen veya hayali olanlar yaptıkları hatalar yüzünden clearance lerini yıllarca alamayabilirler. 😃

  • Yasaklı

    @cüneyt-tarıkman, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    @Ping-PONG, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    olmadığını söylediler. Hatta dil okulu için bulunurken bile zor olduğunu söylediler. Okul amaçlı bulunmayı sordum onun cevabını pek anlamadım. Ama anladığım kadarı ile yine zor.
    Bulunduğunuz ülke de GC gibi PR ınız felan olması lazım

    MBA yapıyorsak 3 yıllık sırf bu kart için ülkeye dönmek cok mantıklı gelmiyor . Demekki kurallar böyle anlasıldı..

    Onu bende araştırıyorum. 3 yıllık MBA nedir onu anlamadım tezli olsa 2 yıl olur ama şöyle söyleyeyim. Ben IT üzerine bir master a kayıt olursam ABD' de 1 yıl OPT ve 2 yıl residence veriyor. Bununla işlemimi ABD de başlatabildiğimi öğrendim ama. Bu süreci halledene kadar DV sürecini kaçırabilirim. Eğer hali hazırda bu sürecin içindeyseniz evet yapılabiliyor.

    Bu arada ABD gibi master ile OPT ve residence süreci İngiltere' dede başladı. Düşünen olursa dip not

  • ⭐⭐⭐⭐

    @cüneyt-tarıkman yaşadığınız ülkenin konsolosluğuna sormanız gerek bu durumu öğrenciyseniz düşükte olsa bir ihtimal var.


  • @Rhonster Ne işle meşgulsunuz?


  • @Ping-PONG, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    ve residence süreci İngiltere' dede başladı. Düşünen olursa dip not

    ben kabul mektubu aldım aralıkta gidicem konsolosluklar açılırsa tabi. 2+1 OPT olarak demek istedim bende .. Aynı durumdan bahsetmişiz yani 🙂 Bu durumda cıksa da evraklarımı göndermemek lazım bilemedim.


  • @Rhonster gece uyudum artık dayanamayıp 😃 sabah da işe geldim.. bak yine 4 sayfa olmuş bile 😃


  • Açıkcası ikametgah konusunda sormamıştım ama Amerika'da iken amarikadan vatandaşlık alındığında amerika bilir senin türkiye vatandaşlığından geldiğini ama türkiye ameriakdan vatandaşlık aldığını bilemez diye düşünmüştüm.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Ping-PONG ya kanka nerelere çekiyon lafları ? 😃 adamın hayaliyse araştırmayacak mı zaten bu durumu ? zaten abd de göçmen olarak girip vatandaş olduktan sonra adını değiştirsen bile sistemde geçmiş bilgilerin duruyor abd her türlü bilgi erişimine sahip bu konuda. çok ilginç yerlerden konuları çok ilginç yerlere çekiyorsun.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @hayallerabd işten çıkana kadar bi 10 sayfa daha 😃


  • @Rhonster, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    @cüneyt-tarıkman yaşadığınız ülkenin konsolosluğuna sormanız gerek bu durumu öğrenciyseniz düşükte olsa bir ihtimal var.

    🤞🏼

  • ⭐⭐⭐⭐

    Net bir şekilde belirtebilirim ki arkadaşlar Abd de vatandaşlığı aldıktan sonra adınızı değiştirip John olarak yaşayabilir aynı zamanda Türkiye de Can olarak ta devam edebilirsiniz bildirme zorunluluğunuz yok ama tabi ki bildirmenizde fayda olabilir kayboldunuz birşey oldu Türkiye konsolosluğunun yardımı dokunur.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Ping-PONG şu kanada pr için tüm soruları sor ve tğm yolları öğren. Acilen b ve c planı yapalım. Gc ihtimali zaten düşük bari alternatif şeylere odaklanalım

  • Yasaklı

    @cüneyt-tarıkman, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    @Ping-PONG, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    ve residence süreci İngiltere' dede başladı. Düşünen olursa dip not

    ben kabul mektubu aldım aralıkta gidicem konsolosluklar açılırsa tabi. 2+1 OPT olarak demek istedim bende .. Aynı durumdan bahsetmişiz yani 🙂 Bu durumda cıksa da evraklarımı göndermemek lazım bilemedim.

    Eğer çıkarsa uygun başlık altında tekrar danışmanı tavsiye ederim ama eğer kayıt kabul aldıysan bence orada halledebilirsin eğer başlayabilirsen. OPT ye başlamış olman 2 yıl çalışma hakkın ile 3 yıl ABD de olacağını gösterdiği için şansın yüksek diye düşünüyorum. Araştırmalarım böyle gösteriyor. Ama zamanı geldiğinde uygun başlığın altında sorarsan buna net olmasada güzel cevap verecek kişiler mevcut.


  • @Ping-PONG, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    r çıkarsa uygun başlık altında tekrar danışmanı tavsiye ederim ama eğer kayıt kabul aldıysan bence orada halledebilirsin eğer başlayabilirsen. OPT ye başlamış olman 2 yıl çalışma hakkın ile 3 yıl ABD de olacağını gösterdiği için şansın yüksek diye düşünüyorum. Araştırmalarım böyle gösteriyor. Ama zamanı geldiğinde uygun başlığın altında sorarsan buna net olmasada güzel cevap verecek kişiler mevcut.

    Teşekkürler 🙂

  • ⭐⭐

    @denizci10 ben danışmanlık aldım çocuklu memur aile için zor dediler. Genede okul ile girilebiliyor maliyetli. Senin statünün faydası olabilir, bence deneyin


  • @gariban çocuklu memur aile için zor olan nedir ben konuyu kaçırmışım sanırım?

  • Yasaklı

    @ihavedreamed, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    Açıkcası ikametgah konusunda sormamıştım ama Amerika'da iken amarikadan vatandaşlık alındığında amerika bilir senin türkiye vatandaşlığından geldiğini ama türkiye ameriakdan vatandaşlık aldığını bilemez diye düşünmüştüm.

    Ben nedenleriyle beraber (mesleğinizide paylaşmıştınız) resmiyetten şaşmamanız gerektiğini sebepleriyle belirtmek istedim. Siz nasıl isterseniz öyle ilerleyebilirsiniz. Sadece SSK örneği bile Türkiye' yi bildirmeniz için yeterli bir sebep diye düşünüyorum bu arada.

    Sizin bileceğiniz iş. Bu forumda Clearance olayı sadece askerlik konusu altında konuşuluyor. Çünkü tek spesifik iş konusu o. Bu clearance hakkında zamanında bilgi sahibi olmak bazı insanların kariyer yolunu veya yaşantısını bile değiştirebilecek bir olay.
    Ben önemli bir konuya vurgu yaptığımı düşünüyorum. Gerisi sizlere kalmış. Nasıl isterseniz öyle yapabilirsiniz.

    Herkes kimsenin hayatına karışamaz sonuçta 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐

    @HAYAT kanada 😃


  • @Rhonster Kanada fikri sadece bana mı soğuk geliyor acaba 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐

    @HAYAT banada soğuk merak etme 😃


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

166
Çevrimiçi

42.4k
Kullanıcı

4.5k
Konu

434.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum